powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟ INTERNET

Η είδηση προέκυψε από δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ στο REUTERS»
«Ο ΟΠΑΠ εξετάζει να επεκταθεί σε δραστηριότητες online στοιχηματισμού στο εξωτερικό, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσει την ανάπτυξή του μελλοντικά. Έχουν γίνει ήδη επαφές για εξαγορά εταιρίας online με έτοιμα σήματα, με έτοιμο δίκτυο και με υπάρχοντες πελάτες σε νέες αγορές", δήλωσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.
Ο ΟΠΑΠ εξετάζει να επεκταθεί…….
Ο ΟΠΑΠ λοιπόν θέλει να μεγαλώσει. ΘΕΜΙΤΟ.
για να εξασφαλίσει την ανάπτυξή του μελλοντικά…….
Επίσης ΘΕΜΙΤΟ.
για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό……….
Ποιόν ανταγωνισμό κ. Χατζηεμμανουήλ; Ως CEO γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΟΠΑΠ έχει ΑΓΟΡΑΣΕΙ το μονοπώλιο από το Ελληνικό κράτος για 20 χρόνια. Και δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά.
να επεκταθεί σε δραστηριότητες online στοιχηματισμού στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…..
Στο Εξωτερικό; Υπάρχει online στοιχηματισμός ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ; Τι είναι Αερογραμμές;
Οnline στοιχηματισμός υπάρχει μόνον ΕΝΑΣ και είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ άρα και ΕΓΧΩΡΙΟΣ.

Λοιπόν ο κ. Χατζηεμμανουήλ θέλει να μεγαλώσει τον ΟΠΑΠ. Καλώς.
Τα κέρδη που θα αποκομίσει όμως θέλει να τα δώσει στους μετόχους του ΜΟΝΟ.
50 χρόνια τώρα θρέφουμε αυτόν τον Οργανισμό εμείς οι πράκτορες. Αυτοί που πουλάμε το προϊόν του ΟΠΑΠ και γεμίζουμε τα ταμεία του. Με θυσίες, άπειρες ώρες εργασίας, χωρίς Κυριακές, χωρίς αργίες, χωρίς διακοπές, με επενδύσεις τις οποίες πληρώσαμε μόνοι μας, με μεράκι και αγάπη γι αυτή τη δουλειά.
Και τώρα κ. πρόεδρε θέλεις από τα ΝΕΑ κέρδη σου να μην μας δώσεις τίποτα. Και όχι μόνο αυτό αλλά να πάρεις και από τα δικά μας κέρδη. Γιατί είναι σίγουρο ότι ο Οnline στοιχηματισμός θα μειώσει τον τζίρο μας συρρικνώνοντας το ήδη προβληματικό εισόδημά μας. Και έχεις την εντύπωση ότι θα σε αφήσουμε να το κάνεις; Θα βρεις μπροστά σου 5500 ΟΧΙ κ. πρόεδρε.
Μας κορόιδεψες μια (με τις συμβάσεις), μας κορόιδεψες δυο (με τη φορολογία), τρείς και την κακιά του ώρα λέμε εδώ πάνω.
Παρεμπιπτόντως, σήμερα το πρωί μιλούσα με φίλο μου Νομικό, ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ γράφει η κάρτα του, ο οποίος μου είπε πως η παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματα στο μονοπώλιο από τον ΟΠΑΠ μπορεί να εγείρει αξιώσεις από τους έχοντες έννομο συμφέρον (πράκτορες) για δικαστικώς απαίτηση αποζημίωσης «ουχί ευκαταφρόνητης» ήταν τα λόγια του, ενώ οι πράξεις αυτές αγγίζουν τα όρια της ΑΠΙΣΤΙΑΣ η οποία διώκεται σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, κ. πρόεδρε, θα βρεις απέναντί σου 5500 οικογένειες ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ. Γιατί αυτή τη φορά κ. πρόεδρε ακόμη και οι καλοπροαίρετοι, ευκολόπιστοι πράκτορες δεν θα σε πιστεύουν όσο και να παρακαλάς. Και ξέρεις από πού αντλώ αυτή την πεποίθησή μου κ. πρόεδρε;
Χθες το βράδυ το σωματείο Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο παραβρέθηκαν, εκτός από τον νομικό μας σύμβουλο, πολλοί συνάδελφοι όπως και εγώ. Είδα εκεί μέσα το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων να αγωνιούν για το αύριο. Είδα το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων να έχει συνειδητοποιήσει ότι κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Είδα την απογοήτευση στα μάτια όσων πήραν μέρος στην κατάληψη του μηχανογραφικού της Θεσσαλονίκης και ακόμη και 5 μέρες μετά με σχεδόν βουρκωμένα μάτια να αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ παραδώσατε τα όπλα αφού το φρόνημα ήταν τόσο υψηλό και μπορούσαμε να κρατήσουμε τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα;
ΓΙΑΤΙ υποχωρήσατε αφού ακόμη και στην ενδεχόμενη επέμβαση εισαγγελέα ή αστυνομίας, υπήρχε καταστρωμένο σχέδιο που μπορούσε να εγγυηθεί πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της τάξεως του 95%;
ΟΛΟΙ δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για τη νέα μάχη, αφού έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος μόλις άρχισε. Αυτή τη φορά όμως δεν θα έχουμε υπαναχωρήσεις αν δεν φτάσουμε στην τελική δικαίωση Αυτή τη φορά δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν το ποτάμι αυτό όχι 5, ούτε δέκα, αλλά ούτε και 15 ψήφοι.
Το μόνο που με στεναχωρεί ξέρετε ποιο είναι ρε παιδιά;
Ότι τους είχαμε πατημένους στο λαιμό, ακινητοποιημένους στο πάτωμα, με τον κ. Χατζηεμμανουήλ να εκλιπαρεί να σταματήσουμε την κατάληψη.
«Σας εκλιπαρώ, αφήστε το μηχανογραφικό…» Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν τα λόγια του μπροστά σε 15 μάρτυρες με τα χέρια ενωμένα σε θέση προσευχής.
Και αφήσαμε αυτόν τον κύριο να σηκωθεί αλώβητος, να τινάξει το κοστούμι του και 5 μέρες μετά να δηλώνει ότι ετοιμάζεται να αρχίσει ερήμην μας Ιντερνετικό στοίχημα.
Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο των πρακτόρων κ. Χατζηεμμανουήλ.!!!!

25 σχόλια:

steve@mess είπε...

ολα αλλαζουν..
τα πρακτορεια παραμενουν τα ιδια..

Giannis είπε...

Πώς λέει εκείνη η διαφήμιση για το τζόκερ με το λάστιχο που σταματάει το νερό;
Μια στιγμή μαγική ...... και όλα αλλάζουν.
Πάει το σαραβαλάκι με το κασετόφωνο και ο τύπος ψάχνει που να βάλει την κασέτα.
Αυτό πάει να κάνει και ο Χατζηεμμανουήλ.
Σε μια στιγμή μαγική .... να εξαφανίσει τα πρακτορεία και να φέρει άλλα "σύγχρονα".
Έ ρε άμα συγχρονιστούμε όλοι μαζί ... τι έχει να γίνει.

steve@mess είπε...

ΑΜΑ συγχρονιστουμε τι εχει να γινει...
ΑΜΑ και ποτε??

Unknown είπε...

TheodKalamaria

Unknown είπε...

Καλημερα σε ολους. Γιαννη εκτιμω παρα πολυ την προσπαθεια σου για ποιοτικη και ιδιαιτερα αντικειμενικη ενημερωση των συν/φων...

Αποστόλης είπε...

Γειά σας αγαπητοί συνάδελφοι, μήπως μπορεί κανείς να μου εξηγήσει το παρακάτω έγγραφο;

20 Ιουλίου 2009
Αγαπητέ Συνεργάτη,
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προχώρησε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκτεταμένης αναδιοργάνωσης για τη βελτίωση της λειτουργίας της, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών- πρακτόρων και παικτών, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης. Η μελέτη εκπονήθηκε από ειδικευμένους συμβούλους με την εκτεταμένη συμμετοχή της Διοίκησης και των στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Κατόπιν αυτού, οι εργασίες συναλλαγής και εξυπηρέτησης των πρακτορείων και των παικτών ανατίθενται με σχετική σύμβαση από 15/7/2009 στην 100% θυγατρική εταιρία ΟΠΑΠ Υπηρεσιών Α.Ε. Η εν λόγω εταιρία Θα υλοποιεί αποφάσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. γιο Θέματα μητρώου και λογιστικής πρακτορείων, επιθεωρήσεις, διανομές υλικών κλπ και Θα συναλλάσσεται άμεσα με τους πράκτορες και τους παίκτες. ·Εχει στελεχωθεί με έμπειρα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. και συνεργάτες με σχετική προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, για τη διασφάλιση της καλύτερης εξυπηρέτησης.
Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν ήδη ατην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μονάδες Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Αιτημάτων Κοινού για την προετοιμασία των πληρωμών κερδών, την παροχή οδηγιών, την παραλαβή και επεξεργασία αιτημάτων, την παραλαβή αιτημάτων για αύξηση ορίου, την επεξεργασία Θεμάτων εξοπλισμού κλπ. Εξυπηρετούν όλες τις μέρες που λειτουργούν τα πρακτορεία και σε ώρες που Θα σας ανακοινωθούν με μήνυμα οτα τερματικά σας.
Ελπίζουμε στη συνεχή βελτίωση της συνεργασίας μας.

Giannis είπε...

Το κωλόχαρτο αυτό, γιατί τέτοιο είναι, δεν έχει αποστολέα, δεν έχει θέμα και το βασικότερο δεν έχει Αριθμό πρωτοκόλλου. Άρα είναι του κώλου.
Εγώ προσωπικά το πέταξα.
Δεν μ' ενδιαφέρει τι γράφει.
Αν ο ΟΠΑΠ ή κάποιο στέλεχος του θέλει να μας πει κάτι, ας μας το πει επίσημα. Να καταγραφεί ΕΠΙΣΗΜΑ έτσι ώστε να μπορούμε να το επικαλεστούμε αμφότεροι.
Άλλως παραμένει ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ και η θέση του είναι στον ΚΟΥΒΑ.
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.

Αποστόλης είπε...

Ασχολούμε γιατί για να εξαργυρώσουμε κερδισμένα δελτία άνω των 5000 ευρώ περνάμε από την ΟΠΑΠ υπηρεσιών κι αφού υπογράψουν αυτοί πάμε ταμείο και πληρωνόμαστε …
Όλο το ισόγειο στην Κηφισού έχει μετατραπεί σε ΟΠΑΠ υπηρεσιών , μήπως ετοιμάζουν τους πάνω ορόφους για ΟΠΑΠ international ? μέσω ιντερνέτ;

Λέω μήπως ;;;;;;;;;;;

satis είπε...

Gianni me ton logariasmo toy ote brikes kamia akri?

steve@mess είπε...

ψυχραιμια παιδια,οπαπ ιντερνετ δεν γινεται απο την μια στιγμη στην αλλη.
Ισωs να ειπε κατι τετοιο για ν ανεβει η μετοχη..δεν γινονται ολα αυτα απο την μια στιγμη στην αλλη.
ο καθε χ.. μπορει να λεει οτι θελει,
πρεπει ομωs να περασει απο τα πτωματα 5500 χιλιαδων πρακτορειων.
Νομιζεται ειναι ευκολο??
ΟΧΙ.

Giannis είπε...

Αποστόλη για την είσπραξη ποσών πάνω από 5000 υπάρχει η διαδικασία με την τράπεζα η οποία πλέον γίνεται την επομένη το πρωί.
Και πάντα θα υπάρχει τέτοια διαδικασία ότι αναδιοργάνωση κι αν γίνει, γιατί πρακτορεία δεν υπάρχουν μόνο εκεί που έχει γραφεία ο ΟΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Γι αυτό που λες για την ΟΠΑΠ International κράτα το στην άκρη του μυαλού σου γιατί μ' αυτούς που μπλέξαμε όλα γίνονται.
Αν και η ΟΠΑΠ International έχει έδρα την Κύπρο και αν μας κάνουν αυτή την τρίπλα, μπορεί να κάνουν ότι θέλουν στο "Εξωτερικό".

Giannis είπε...

satis ακόμη δεν μου τηλεφώνησε ο τύπος από τον ΟΤΕ.
Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, η έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.
Αν διαβάζουν από τον ΟΤΕ εδώ τι λέμε τους λέω ότι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών μου το έχω γράψει μπροστά μου και θα το εφαρμόσω κατά γράμμα.
Το επόμενο βήμα από Δευτέρα είναι να ζητήσω εξηγήσεις από την κ. Ρόμβου και το τελευταίο βήμα είναι η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών η οποία απ' ότι ξέρετε δεν χαρίζονται στον ΟΤΕ.

satis είπε...

Se eyxaristo gianni .
Krata mas enimeroys.

Giannis είπε...

Σταύρο κάπως έτσι που τα λές είναι αλλά αυτή τη φορά πρέπει να δείξουμε σ' αυτόν τον κύριο ότι δεν μπορεί να παίζει ούτε με το μέλλον μας, ούτε με τα νεύρα μας.

steve@mess είπε...

μαλλον με τα νευρα μασ παιζει..
ριχνει αδεια να πιασει γεματα και οτι μπονουσ παρει....πρεπει ομωσ και εμεισ να ειμαστε σε εγρηγορση και ετοιμοτητα να εχουμε προτασεισ, ορεξη για αγωνα και οχι λαμογιεs.

Giannis είπε...

Σωστός!!

Tasos είπε...

Γιάννη,
είδα τα δεδομένα από τον λογαριασμό του συναδέλφου που ανέφερες προχτές και έκανα το εξής:
υπολόγισα τον λόγο ΚΒ/δελτίο.
Θεωρώντας ότι όλες οι κινήσεις του πρακτορείου είναι ανάλογες με τα δελτία, έπρεπε αυτός ο λόγος να είναι περίπου ίδιος.
Αλλά στο περίπτωση που έχεις αναφέρει έχουμε:
μαρτιος 4,29 (ΚΒ/δελτίο)
απρίλιος 3,33
μάιος 1,06
ιούνιος 0,49

Με δεδομένα απο το δικό μου πρακτορείο:
μαρτιος 2,15 (ΚΒ/δελτιο)
απρίλιος 1,96
μάιος 1,35
ιούνιος 1,38

Αν δώσουν και άλλοι συνάδελφοι τα στοιχεία για τους 4 μήνες, θα έχεις μαζέψει αρκετές πληροφορίες για την συζήτησή σου με τον ΟΤΕ

Giannis είπε...

Ευχαριστώ Τάσο.
Αν δεν μου απαντήσουν, θα κάνω αυτό που προτείνεις.
Πάντως από αυτή την αναλογία είναι φανερό ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα.

satis είπε...

kalimera.
Gianni me ton logariasmo OTE toy odie , poy mas eipan na min plirosyme akoyses tipota?
Leigei se liges meres k o deyteros ,min mas kopsoyn tis syndeseis!!
Me ton allon logariasmo toy opap telika ti egine?Pantos me osoys k na exo milisei oloi 355 eixan ektos an xrostoysan apo prin!

Giannis είπε...

Satis επειδή ο ΟΤΕ δεν πρόλαβε να διορθώσει το λάθος που έκαναν έτσι ώστε να πληρώσουμε το σωστό ποσό στον λογαριασμό που ήρθε και λήγει τέλη Ιουλίου και πάλι δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κόψουν γιατί οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του ΟΤΕ αναγνωρίζουν το πρόβλημα και ζήτησαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ από το σωματείο να μην πληρώσουμε τίποτα. Ο επόμενος λογαριασμός που θα λήγει τέλη Σεπτεμβρίου, θα είναι συγκεντρωτικός για 6 μήνες με τις σωστές χρεώσεις (ελπίζουμε). Αυτά μου είπε η πρόεδρος της ΠΕΠΠΣ (Σωματείο Ιπποδρομιακών πρακτορείων) κα Νομικού.
Εγώ δεν θα τον πληρώσω. Ξέρω όμως συνάδελφο που τον πλήρωσε. Διαλέγεις και πράττεις αναλόγως.
Πάντως πρόβλημα διακοπής της σύνδεσης δεν υφίσταται γιατί την αναστολή πληρωμής και του 2ου λογαριασμού την έχει το σωματείο ΕΓΓΡΑΦΩΣ.

Giannis είπε...

Για τον λογαριασμό του ΟΤΕ επικρατεί σύγχυση.
Για κάποια θέματα μου έδωσαν απαντήσεις. Για κάποια άλλα με παρέπεμψαν στην Ιντρακόμ. Ότι μπορούσαν να μου εξηγήσουν τα παιδιά της Ιντρακόμ μου το εξήγησαν.
Μένουν κάποιες απορίες σημαντικές τις οποίες πρέπει να μου δώσει η κα Ρόμβου, υπεύθυνη από τον ΟΤΕ για την ΟΠΑΠ VPN DSL .
Έχω τηλεφωνήσει από χθες όλες τις πιθανές και απίθανες ώρες, μέχρι και παράπονο κατέθεσα στο αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ, αλλά η κα Ρομβου είναι αδύνατον να εντοπιστεί.
Μάλλον προαλείφεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί και τον Καραμανλή θα το έβρισκα με τόση «φασαρία» που έκανα.

satis είπε...

Se eyxaristo gianni.
Gia to allo thema emathes tipota kainoyrgio?

satis είπε...

Se eyxaristo gianni ,me prolabes

steve@mess είπε...

εχουμε κανενα νεο σχετικα με το μελλον των πρακτορειων η εχουν παει ολοι διακοπεs?????????

Unknown είπε...

Μάλλον όλοι για διακοπές διαρκείας έχουν πάει. Τσιγάρο, φορολογία, συμβάσεις όλα έχουν παγώσει .Είμαστε ο μόνος κλάδος που έχουμε τόσα ανοιχτά θέματα και δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε κανένα σε σύντομο διάστημα. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως να γράφουμε σε Blogg και να βγάζουμε ανακοινώσεις.