powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289
Αθήνα 9 Ιουλίου 2009
ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:973-Δ
Συνάδελφοι,
Στις 8 Ιουλίου του 2009 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος για την φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια από το πρώτο μόλις ευρώ.
Χωρίς να τεθεί κανένα περιθώριο συζήτησης και αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ειδικών και τις αντιρρήσεις των πρακτόρων.
Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή, μειώνει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων μας και οδηγεί στην εξαφάνιση και τον οικονομικό μαρασμό 5.500 οικογένειες πρακτόρων της ΟΠΑΠ
Επειδή :
1. τα δημόσια ταμεία θα χάσουν αποδεδειγμένα, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που φιλοδοξεί το υπουργείο να εισπράξει.
2. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το καθεστώς μονοπωλίου που αποτελεί την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες
θεωρούμε, υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε την οικονομική επιβίωση μας και το καθεστώς που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο παικτικό κοινό.
Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα στις 9 Ιουλίου 2009 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου.
Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου καλούμε το κλάδο σε ΑΠΕΡΓΙΑ διαρκείας. Συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα μας είναι ήδη οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με παράλληλες κινητοποιήσεις
Συνάδελφοι,
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι φλέγων και απαιτεί την απόλυτη συμπαράστασή σας. Θίγει άμεσα τα εισοδήματα μας. Αποτελεί την αυλαία του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης με πρωταγωνιστή το μέλλον το παιδιών μας. Εάν εφαρμοστεί αυτό θα είναι η ταφόπλακα του επαγγέλματός μας. Οι καταστάσεις απαιτούν την καθολική συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ και όπου αλλού χρειαστεί.
Θα μας βρουν όλους μπροστά τους.
Όλοι μαζί.
Δεν μας περισσεύει κανείς.
Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ

27 σχόλια:

Giannis είπε...

Και πάλι την ανακοίνωση την πήρα μέσω συναδέλφου.
Μήπως το γραφείο τύπου πρέπει να κοιτάξει και προς τα εδώ;
Όπως κι αν έχει εγώ θα συνεχίσω να ανεβάζω τα δελτία τύπου σαν να μου τα είχε στείλει η ΠΟΕΠΠΠ.

Unknown είπε...

Κάτι πρέπει να γίνει με την ενημέρωση όλων. Μερικοί δεν έχουν ιδέα τι γίνεται. Σύντομα κιόλας γιατί δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι να καταλάβουν οι πάντες την κρισιμότητα της κατάστασης.

steve@mess είπε...

συμφωνω axileas εκστρατεια ενημερωσηs..

Giannis είπε...

Τα κατά τόπους σωματεία πρέπει να μοιράσουν αυτοπροσώπως τουλάχιστον στους κεντρικούς την Δευτέρα το δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ και να τους εξηγήσουν την κατάσταση.
Την Τρίτη με τη διανομή του υλικού θα πρέπει να βρίσκεται άνθρωπος του σωματείου σε κάθε κεντρικό και να ενημερώνει τους πράκτορες που θα παίρνουν το δελτίο τύπου.

Unknown είπε...

Είναι πιστεύω αυτή την στιγμή πιο σημαντικό να πετύχει η ενημέρωση από την ίδια την απεργία. Να ξεσηκωθούμε όλοι για να καταλάβουν την δύναμη μας. Αυτό θα βοηθήσει και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Giannis είπε...

Απ ότι άκουσα θα μας μοιράσουν αφίσα. Την Τρίτη το βράδυ θα πρέπει να ελεγχθεί σε ποια πρακτορεία δεν υπάρχει αφίσα αναρτημένη και την Τετάρτη να τα επισκεφθούν άνθρωποι του τοπικού σωματείου και να τους εξηγήσουν πόσο σημαντικό είναι να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ στη απεργία.

satis είπε...

Makara niko fargkani na einai opos ta les ta pragmata giati edo stin athina einai dyskolo na perifroyriseis ta praktoreia!
Ego pantos mia bolta apo kolonaki kai kentro tha tin kano , apo periergeia k oxi gia na karfoso!

Unknown είπε...

Φίλε satis πάντα ήμουν κατά των απεργιών, ασχέτως αν πάντα πρωτοστατούσα στην περιφρούρηση τους, αφού έπρεπε να πειθαρχήσω στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Γιατί η απεργία είναι το τελευταίο όπλο που έχει ο εργαζόμενος. Όταν φτάσεις στην απεργία πρέπει να έχεις εξάντληση όλη σου την διαπραγμάτευση. Εδώ τα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα. Δεν υπολόγισαν τις προτάσεις μας. Εάν περάσει ( ασχέτως αν εφαρμοστεί από την βουλή) αυτή η ηλιθιότητα, πάμε όλοι για κλείσιμο. Πιστεύω πως δεν υπάρχει πράκτορας που να μην το έχει συνειδητοποιήσει.
Σίγουρα όσο ποιο μεγάλη είναι η πόλη τόσο δυσκολότερη η περιφρούρηση. Δεν νομίζω όμως πως υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί .ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Μας!!!!!!

Unknown είπε...

Έχεις δίκιο Νίκο.Αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικοί στενοκέφαλοι.Άς ήμαστε προσεκτικοί και όπως λες η απεργία πρέπει να πετύχει.Ήμαστε δίπλα στο δοιηκητικό συμβούλιο και την ομοσπονδία μας.ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!

satis είπε...

Tha prepei oposdipote na apergisei k o odie gia megalyteri piesi.
Den ginetai na exoyme koyrses k na leme oti den toys rixnoyme kino.
Tha mas krazoyn pali!
Exei bgalei anakonosei to proedreio mas ston ippo?

steve@mess είπε...

εχει βγαλει..θα το βρειs στιs κουρσεs στο site..oχι για απεργια ομωσ..μονο ανακοινωση.

satis είπε...

Se eyxaristo steve.Tin exo dei ayti tin anakoinosi ,kati allo den exei anakonothei?

Giannis είπε...

Το σωματείο των πρακτορείων του Ιπποδρόμου δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση.
Αυτό που είδες στις ΚΟΥΡΣΕΣ steve είναι επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους προς τον Παπαθανασίου.
Το σωματείο είχε χθες γενική συνέλευση αλλά δεν ξέρω αν είχε απαρτία και τι έγινε.

steve@mess είπε...

ναι ναι το ξερω..το διαβασα βιαστηκα εχθεs.

Unknown είπε...

Θεωρώ πως για μεγαλύτερη πίεση πρέπει να πιέσουν ,όχι μόνον ο ΟΔΙΕ αλλά και οι λαχειοπώλες. Έμποροι και λιανοπωλητές. Για μια κι έξω.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΙΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΖΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚ0, ΠΟΙΟΙ? Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙ ΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ... Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (ΕΙΝΑΙ Κ ΠΑΡΑΝΟΜΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΣΨ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΥΘΕΙ

Unknown είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι. Γράψτε τίποτα να περάσει η ώρα γιατί με την δουλειά που έχουμε όχι μύγες θα σκοτώνουμε, το κεφάλι μας στον τοίχο θα βαράμε. Άδεια η πόλη που πήγαν όλοι. Και πάλι καλημέρα!

Αποστόλης είπε...

Καλημέρα…
Σκοτωμός στα ταμεία , από τώρα άρχισε η αντίδραση των πελατών για την νέα φορολόγηση η είναι όλοι για μπάνιο;

steve@mess είπε...

AXILEAS εγω ουτε μυγεσ δεν εχω!!

Unknown είπε...

Mε αυτά τα σκ... που ψηφίζουν steve έπρεπε να ήσουν γεμάτος.

steve@mess είπε...

φορολογουνται και οι μυγεs..

Unknown είπε...

Ένα στιχάκι λέει. "Φυσικά και καπνίζω. Είναι πιο υγιεινό απ"το να αναπνέω...."Με όλους αυτούς σε λίγο θα μας φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε.

satis είπε...

Ego leo na to kleiso k na pao gia mpanio!

Unknown είπε...

Περισσότερα θα κερδίσεις αν το κανείς satis.

Giannis είπε...

Τί μπάνιο;
Καρέκλες ρίχνει έξω.

Giannis είπε...

Ασχολήθηκα με κάτι που θα ανεβάσω αργότερα.
Είδα και τη Φόρμουλα καθ' ότι άρρωστος........
Έτσι έχασα επεισόδια.

Ευθυμιάδου Αλεξία είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα μου επιτρέψετε να πω πως οι πράκτορες μέρες τώρα συζητούν για πολλά και διάφορα εκτός από το κύριο θέμα που μας βασανίζει καιρό:

Το ίδιο το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της εργασίας μας.

Μιλάμε για κάπνισμα, φορολογία και δεν ξέρω τί άλλο, τα οποία θα διώξουν τους πελάτες μας από τα πρακτορεία.

Αναρωτηθήκαμε όμως ΠΟΙΟΥΣ πελάτες θα διώξουν;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πελάτες;

Και ΑΝ υπάρχουν, ΤΙ παιχνίδια παίζουν και με ΤΙ ποσά;

Μήπως λοιπόν το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα των πρακτορείων είναι το ΤΙ πουλάνε; Τί προϊόν προσφέρουν στους πελάτες τους; Είμαστε εμείς ευχαριστημένοι από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. και φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι που δεν έχουμε πελάτες;

Νομίζω πως ΑΥΤΟ είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ τα πρακτορεία και μπολύ λιγότερο η κρίση, το καλοκαίρι, το κάπνισμα και η φορολογία.