powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου που φορολογεί τα κέρδη των παιχνιδιών ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ. Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου «καλούμε το κλάδο σε ΑΠΕΡΓΙΑ διαρκείας» διαμήνυσε η Ομοσπονδία.
Όλη τη βδομάδα που μεσολαβεί, λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, αλλού γενικές συνελεύσεις των τοπικών σωματείων, αλλού συγκέντρωση και ενημέρωση των κεντρικών με σκοπό την τελική ενημέρωση όλων των πρακτόρων. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ οργώνουν την Ελλάδα και με την παρουσία τους σε Γ.Σ. των σωματείων δίνουν παλμό στους πράκτορες οι οποίοι ξεσηκώνονται. Λίγο η κυβερνητική πολιτική αφαίμαξης των πολιτών, λίγο η απογοήτευση από τον ΟΠΑΠ τον τελευταίο καιρό, ε δεν ήθελαν και πολύ οι πράκτορες.
Η Τετάρτη 15 Ιουλίου μας βρίσκει σχεδόν όλους έτοιμους για την απεργία με την μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του κλάδου. Στην απεργία συμμετέχει και το σωματείο των Ιπποδρομιακών πρακτορείων και δηλώνουν την συμπαράστασή τους οι υπάλληλοι ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ. Την ίδια ώρα η μετοχή του ΟΠΑΠ που το τελευταίο καιρό χάνει συνεχώς από την αξία της, κατρακυλάει στα 16 περίπου ευρώ αγγίζοντας τα χαμηλά της τελευταίας πενταετίας. 4 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια μόνο την Τετάρτη και άλλες τόσες τις επόμενες δύο ημέρες. Συνολικά περισσότερες από το 4% των κυκλοφορούντων μετοχών αλλάζει χέρια σε 3 μέρες. Και αν κάποιοι πουλάνε πανικόβλητοι μετά την εξαγγελία της απεργίας και τις δηλώσεις Χατζηεμμανουήλ ότι ο στόχος πλέον για τα κέρδη του 2009 είναι να κρατήσουμε τα επίπεδα του 2008, «κάποιοι άλλοι» αγοράζουν μανιωδώς. Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω;
Το βράδυ γίνεται αποτυχημένη απόπειρα εισβολής πρακτόρων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ κ. Τοπτσίδη, στο στούντιο κληρώσεων του ΟΠΑΠ κατά την διάρκεια της κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ. Η ασφάλεια του κτηρίου δεν αιφνιδιάζεται και αποτρέπει την απόπειρα εισβολής. «Αιφνιδιάζεται» όμως από τους εισβολείς στο άλλο (παλιό) κτήριο του ΟΠΑΠ που φιλοξενεί το μηχανογραφικό. Έτσι καταλαμβάνεται το μηχανογραφικό γύρω στις 10μμ. Η λειτουργία του όμως διακόπτεται μόνο στις 11:50μμ. Για όσους τυχόν το έχουν ξεχάσει να θυμίσω ότι 5 λεπτά νωρίτερα στις 11:45μμ καθημερινά διακόπτεται η αποδοχή δελτίων στοιχήματος.
Με κλειστό το μηχανογραφικό η απεργία έχει απόλυτη επιτυχία, αφού δεν σφραγίζεται ούτε ένα δελτίο, αναβάλλεται η κλήρωση του τζόκερ, ενώ οι «συνάδελφοι» που επιχείρησαν να δουλέψουν περιορίζονται στην πώληση λαχείων, είσπραξη λογαριασμών και κάποιοι πιο πονηροί συνεχίζουν αυτό που έκαναν καθημερινά: Την προώθηση δελτίων του στοιχήματος στους παράνομους συνεργάτες τους. Το κουπόνι είναι γεμάτο καθώς διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες του δεύτερου γύρου του Europa League. Το μεροκάματο ΒΑΡΒΑΤΟ. Αλλά το βασικότερο έδειξαν στους ενδιαφερόμενους την εναλλακτική λύση στοιχηματισμού μετά την φορολογία και την μείωση της ανταγωνιστικότητας των αποδόσεων του ΟΠΑΠ. Κάποιοι παρέμειναν ανοιχτοί χωρίς να κρατήσουν ούτε τις προφάσεις, ενώ οι πιο διακριτικοί με κατεβασμένα τα στόρια «δούλεψαν» τηλεφωνικώς. Λίγο πολύ τα τοπικά σωματεία ή οι γειτονικοί πράκτορες γνωρίζουν ποιοι άνοιξαν ή ποιοι «δούλεψαν» τηλεφωνικά. Άλλωστε οι πελάτες μας τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα στέκια. Άρα μπορούμε να τα μάθουμε κι εμείς. Ας λάβει τα μέτρα της η ΠΟΕΠΠΠ.
Φτάνουμε λοιπόν την Παρασκευή στη συνεδρίαση της ΠΟΕΠΠΠ με την παρουσία του κ. Χατζηεμανουήλ. Δύο πράγματα μ’ έκαναν εντύπωση από αυτά που είπε ο κ. πρόεδρος του ΟΠΑΠ.
Κάποια στιγμή έγινε πρόταση από μέλος της ΠΟΕΠΠΠ να πληρώσουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ μέρος της φορολογίας προς το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας ότι δεν διαπραγματεύεται τα κέρδη των μετόχων του. Δηλαδή θα καθίσουμε να συζητήσουμε από αύριο για το πρόβλημα της φορολογίας. Το υπουργείο, είναι σίγουρο ότι θα μειώσει τις απαιτήσεις του, εμείς είναι σίγουρο ότι θα επιβαρυνθούμε περισσότερο από πρίν και ο κ. Χατζηεμμανουήλ, δεν διαπραγματεύεται. Χωρίς άλλα σχόλια τον παραδίδω στην κρίση σας.
Κάποια άλλη στιγμή ο κ. πρόεδρος είπε: «Εντάξει αρκετά παίξατε. Κλείσατε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες για μιάμιση μέρα (ήταν μεσημέρι Παρασκευής όταν τα έλεγε αυτά). Γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Θέλω το μηχανογραφικό ως τις 6 το απόγευμα». Τι εννοούσε ο ποιητής. Μήπως του ξέφυγε; Δεν ξέρω. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εν τω μεταξύ τα μηνύματα από συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα άρχισαν να πληθαίνουν. Η πίεση για λύση της απεργίας για να εξασφαλιστεί το εκκαθαριστικό της Δευτέρας μεγάλωνε. Οι συνάδελφοι από τις τουριστικές περιοχές έβλεπαν μεγάλα μεροκάματα να χάνονται και πίεζαν κι αυτοί. Είναι σίγουρο ότι αν άνοιγε το μηχανογραφικό τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία θα ήταν σχετικά μικρά.
Η ΠΟΕΠΠΠ λοιπόν βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να κρατήσει όσο μπορούσε ακόμη το μηχανογραφικό κλειστό περιμένοντας την επέμβαση εισαγγελέα και ίσως ΜΑΤ οδηγώντας κατά πάσα πιθανότητα σε εκφυλισμό την απεργία αφού δεν θα ήταν σε θέση να διατηρήσει ψηλά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, ή στο να λύσει την απεργία ανανεώνοντας το ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις μετά τις συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών και του ΟΠΑΠ αν αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα.
Αποφάσισε το δεύτερο παρ’ ότι το κόστος ήταν σημαντικό συνδικαλιστικά. Το λάθος της ανακοίνωσης απεργίας διαρκείας και οι υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε στους πράκτορες, απογοήτευσε και εξόργισε μια μεγάλη μερίδα των πρακτόρων με αποτέλεσμα να ειπωθούν προσβλητικά σχόλια και να δημιουργηθεί ένταση.
Είμαι σίγουρος ότι με πιο ψύχραιμη αξιολόγηση της κατάστασης θα οδηγηθούμε και πάλι στην ενότητα που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που ακόμη είναι μπροστά μας.
Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την επανεμφάνιση Κλωνάρη να επικρίνει την ΠΟΕΠΠΠ (;;;) για τις επιλογές της. Ο τέως με παρέμβασή του 17 ώρες (!!!!) μετά την απόφαση της ΠΟΕΠΠΠ για λύση της απεργίας δηλώνει πολύ θυμωμένος. Ψέμα πρώτο. Ο Κλωνάρης δεν έμαθε από το volosbet την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Ούτε αμέσως μετά από κάποια μέλη του Δ.Σ. όπως είπε.
Ο Κλωνάρης ήξερε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης το τι συμβαίνει αφού κάποια μέλη του Δ.Σ. το ενημέρωναν συνεχώς, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, καθοδηγώντας τους ελεγχόμενους συμβούλους του.
Κατακρίνει λοιπόν όσους δεν συμμετείχαν στις καταλήψεις θεωρώντας ότι αυτοί δεν αγωνίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες των παρόντων αυτοί που συμμετείχαν στις καταλήψεις δεν ήταν περισσότεροι από 100-200. Οι 4900 δηλαδή συνάδελφοι κατά τον Κλωνάρη καλοπερασάκηδες της κριτικής του καναπέ, για τους οποίους δεν χαλαλίζει σάλιο όπως δήλωσε δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα.
Για πες μας ρε Κλωνάρη εσύ που ήσουνα; Στο μηχανογραφικό της Θεσσαλονίκης μια και σαν «Βόρειος» εκεί κλήθηκες να πας από την Ομοσπονδία; Στο μηχανογραφικό της Αθήνας ως κάτοικος Αθηνών; Οι παρόντες στα δύο σημεία της κατάληψης δεν σε είδαν πουθενά. Πού ήσουνα ρε Κλωνάρη;
Κατόπιν ο Κλωνάρης επιχειρεί να στηρίξει τον ΚΟΛΛΗΤΟ του τον κ. Χατζηεμμανουήλ. Δεν θα μπορεί πλέον λέει ο Χατζηεμμανουήλ να αντιστέκεται στις ληστρικές επιθέσεις του υπουργού. Είδατε εσείς κανέναν Χατζηεμμανουήλ να αντιστέκεται στο σχέδιο διάλυσης του ΟΠΑΠ και δεν το πήρα χαμπάρι; Ποιόν δουλεύεις ρε Κλωνάρη;
Την ίδια ώρα «βλέπει» διάσπαση της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Αναπολεί φαίνεται τις αντιδημοκρατικές εποχές της δικιάς του προεδρίας όταν οι ψήφοι πήγαιναν μονοκούκι στις αποφάσεις του. Οι σύμβουλοι ψηφίσαν κατά συνείδηση Κλωνάρη αρνούμενοι να ομαδοποιηθούν παραταξιακά. Αυτό επιβάλλεται να κάνουν οι συνδικαλιστές στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Διαφορετικές πρακτικές θυμίζουν απολυταρχικά και ακραία καθεστώτα που ο κλάδος δεν αξίζει. Αλλά τελικά μήπως αυτό που σε πειράζει είναι ότι έπαψες να ελέγχεις την ψήφο και τη συνείδηση των συμβούλων της παράταξής σου; Η απόπειρα να διχάσεις το Δ.Σ. με παραταξιακή πειθαρχία και να υποθηκεύσεις το συμφέρον του κλάδου θα πέσει στο κενό Κλωνάρη. Στο υπογράφω.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στη λάσπη εναντίον του Νίκου του Φαργκάνη που συνεχίζει να ρίχνει ο Κλωνάρης. Φαίνεται ότι ποτέ δεν του συγχώρησε την ανεξάρτητη άποψη που έχει. Ο Νίκος είναι φίλος μου και κανονικά δεν είναι σωστό να πάρω το μέρος του μιας και μπορεί να θεωρηθεί ότι μεροληπτώ υπέρ του. Το άδικο όμως δεν το αντέχω. Δεν θέλω να πω ότι ο Φαργκάνης δεν κάνει λάθη. Ούτε ότι οι απόψεις του είναι πάντα οι σωστές. Παραξενεύτηκα κι εγώ με την ψήφο του, εξοργίστηκα και πρώτος εγώ του ζήτησα εξηγήσεις. Και όταν ηρεμήσαμε μου τις έδωσε. Και του είπα ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις και σε όλους τους συναδέλφους και ας τον κρίνει ο κάθε πράκτορας.
Λέει λοιπόν ο Κλωνάρης ότι ο Φαργκάνης ψήφισε ΝΑΙ μόνο και μόνο για να πάει κόντρα στην αντίπαλό του στη Θεσσαλονίκη Τζαμπαζλή. Εγώ γνωρίζω τον Φαργκάνη και είμαι σίγουρος ότι δεν ψηφίζει με σκοπιμότητες. Ακολουθεί την καρδιά του. Ο Κλωνάρης λέει το αντίθετο υποτιμώντας τον συνδικαλιστή που λειτουργεί με τέτοια ελατήρια. Έλα όμως που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.
Η ψηφοφορία εξελίχθηκε ως εξής: Ψήφισαν οι 11 πρώτοι με αποτέλεσμα μέχρι εκείνη την ώρα 8-3. 12ος ψηφίζει ο Τοπτσίδης ΝΑΙ. 9-3. 13ος ψηφίζει ο Φαργκάνης ΝΑΙ. 10-3. Αμέσως μετά είναι η σειρά της Τζαμπαζλή η οποία όμως μιλούσε στο κινητό της και όταν κλήθηκε να ψηφίσει δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα Παίρνει λοιπόν το χαρτί που καταγράφονται οι ψήφοι το κοιτάει για λίγο και ψηφίζει. ΟΧΙ 10-4. Τελευταίος ψηφίζει ο Αθανασιάδης. ΟΧΙ 10-5.
Αν υπάρχει κάποιος που ψήφισε για να κοντράρει αυτός σίγουρα δεν είναι ο Φαργκάνης αφού ψήφισε πριν την Τζαμπαζλή. Η γνώμη μου είναι ότι ούτε η Τζαμπαζλή ψήφισε για να κοντράρει. Τώρα γιατί ο Κλωνάρης λέει τα πράγματα αλλιώς αφού υπάρχουν περισσότεροι από δύο άνθρωποι για να βεβαιώσουν το αντίθετο δεν το κατάλαβα. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά.
Ξέρεις ρε Κλωνάρη πως λέμε στα μέρη μου αυτόν που εν γνώση του λέει ανακρίβειες; ΨΕΥΤΗ τον λέμε Κλωνάρη. ΨΕΥΤΗ. Και ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Έτσι λένε στο χωριό μου Κλωνάρη.

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Είμαστε ανημέρωτοι. Δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε από τα site συναδέλφων. Οι απόψεις σου gianni συμφωνούν με τις απόψεις των συναδέλφων σε άλλο site μετά την τοποθέτηση του Ντομαλή. Πράγματι έξω από τον χώρο πολλά τραγούδια λέμε. Γιατί δεν μας ενημερώνει η ΠΟΕΠΠ με ηλεκτρονικό τρόπο; Γιατί ούτε το σωματείο μας δεν αξιοποιεί το site που έκανε ο Φαργκανης; Ας περάσει αυτή η μπόρα και τα λέμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ομοψυχία του κλάδου. Όποιος δουλεύει υποχθόνια θα πληρώσει. Τώρα προέχει η ενότητα του κλάδου.

Giannis είπε...

Πετράν άφησες το σχόλιό σου σε παλαιότερη ανάρτηση.
Το μεταφέρω εδώ

Ο/Η πετράν είπε...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα μου επιτρέψετε να πω πως οι πράκτορες μέρες τώρα συζητούν για πολλά και διάφορα εκτός από το κύριο θέμα που μας βασανίζει καιρό:

Το ίδιο το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της εργασίας μας.

Μιλάμε για κάπνισμα, φορολογία και δεν ξέρω τί άλλο, τα οποία θα διώξουν τους πελάτες μας από τα πρακτορεία.

Αναρωτηθήκαμε όμως ΠΟΙΟΥΣ πελάτες θα διώξουν;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πελάτες;

Και ΑΝ υπάρχουν, ΤΙ παιχνίδια παίζουν και με ΤΙ ποσά;

Μήπως λοιπόν το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα των πρακτορείων είναι το ΤΙ πουλάνε; Τί προϊόν προσφέρουν στους πελάτες τους; Είμαστε εμείς ευχαριστημένοι από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. και φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι που δεν έχουμε πελάτες;

Νομίζω πως ΑΥΤΟ είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ τα πρακτορεία και μπολύ λιγότερο η κρίση, το καλοκαίρι, το κάπνισμα και η φορολογία.

20 Ιούλιος 2009 11:54 πμ

Ευθυμιάδου Αλεξία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giannis είπε...

Συμφωνώ με την εκτίμησή σου Πετράν.
Πρέπει να βελτιωθεί το προϊόν που πουλάμε.
Αυτό βέβαια αφορά κυρίως το στοίχημα. Αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια μπορούν να γίνουν "προωθητικές ενέργειες".
Για το στοίχημα πάντως που υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, έκανα συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Χατζηεμμανουήλ, μαζί με άλλες προτάσεις σε ανοικτή επιστολή που του έστειλα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μπορείς να την διαβάσεις ΕΔΩ
Αν τον ενδιαφέρει ο Οργανισμός πιστεύω ότι θα τις λάβει υπ' όψιν του.

satis είπε...

Gianni pragmatika den nomizo kan na asxolithike o X, mas exei gramenoys.
To gannian grafei oti ypurxan praktoreia anoixta ston ippo tin paraskeyei,exeis akoysei tipota gia ayto? perioxes?
Ayto deixnei bebaia oti logika an den kleiname to mixanografiko ston opap kapoioi tha eixan anoiksei k ekei!
k isos na itan k kalytera gia na blepame poioi itan!!!

Ευθυμιάδου Αλεξία είπε...

Διάβασα Γιάννη την επιστολή σου και συμφωνώ απόλυτα. Εκείνο όμως που με αμησυχεί είναι πως από τους 5500 πράκτορες και το συνδικαλιστικό τους όργανο, ελάχιστοι ασχολούνται ή ΠΙΕΖΟΥΝ την ΟΠΑΠ με προτάσεις (όπως οι δικές σου) επί των παιχνιδιών.

Θα προτιμούσα δηλαδή να κάνω απεργία γιατί η εταιρία ΔΕ ΘΕΛΕΙ να πουλά ποιοτικά προϊόντα, που είναι ΑΥΤΑ από τα οποία κερδίζουμε και μετά να δούμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

Είναι ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ που οι πράκτορες ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το "πρωτογενές" αντικείμενό τους. Το βλέπω και σε Blog αλλά και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις.

Η δουλειά μας φθίνει διότι ΧΑΛΑΣΑΝ τα προϊόντα-παιχνίδια που πουλάμε.

Και τί συμβαίνει τώρα;

Αυτοί οι πράκτορες -έστω και λίγοι- που αγαπούν το αντικείμενο, που είναι ΓΝΩΣΤΕΣ, που είναι ΝΕΟΙ σε ηλικία και που θέλουν να προκόψουν ΗΔΗ αναζητούν ΑΛΛΑ μονοπάτια!!!

Και θα δούμε σε λίγο καιρό, αυτοί οι πράκτορες (που για μένα έχουν δίκιο) να ζητούν επίμονα ΑΡΣΗ μονοπωλίου και είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ το ΓΙΑΤΙ.

Giannis είπε...

satis απ' ότι λέει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΠΠΣ το 90% των πρακτορείων ήταν κλειστά. Ο τζίρος που έγινε ήταν 400.000 όταν στην προηγούμενη συγκέντρωση ήταν 1.855.500.
Λάβε υπ' όψιν σου ότι λόγω της απεργίας πολλοί πήγαν και έπαιξαν μέσα στον Ιππόδρομο ενώ και τα ιδιόκτητα πρακτορεία του Ιπποδρόμου, απ' ότι έμαθα ήταν γεμάτα.
Πάντως ενώ ο ΟΠΑΠ είχε μόνο διαφυγόντα κέρδη, ο ΟΔΙΕ είχε πραγματική ζημία.
Από τα 400 χιλιάρικα τζίρο είχε έσοδα (20% γκανιότα) 80 χιλιάρικα.
Μόνο τα έπαθλα ήταν πάνω από 100.000. Βάλε και τα υπόλοιπα έξοδα και ποσοστά που πληρώνει δεξιά κι αριστερά......
Ήταν στραβό το κλήμα, τό ‘φαγε κι ο γάιδαρος.

Unknown είπε...

Εγώ πιστεύω ότι η διακοπή της απεργίας από τα άτομα που ψήφισαν για αυτό ήταν την συγκεκριμένη στιγμή η πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσε να γίνει. Μετά από ώριμη σκέψη από τον καθένα μας πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ομάδες περιφρούρησης δεν θα είχαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και τα πράγματα θα γινόταν ακόμη δυσκολότερα. Καλό είναι λοιπόν να περιμένουμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν και αν είναι αρνητικό να ξαναρχίσουμε κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ενότητα από όλους.

Unknown είπε...

Πόσο πολύ δίκιο έχεις φίλε πετραν!!! Αλλά τα προβλήματα μάλλον πρέπει να είναι εκ των έσω ( Ομοσπονδία-Σωματεία ). Η καρέκλα φαίνεται είναι γλυκιά!!! Δεν βλέπεις τι έγινε με την αναστολή της απεργίας; Ο Κλωναρης έβαλε μπρος τους μηχανισμούς του για την διχόνοια στον κλάδο, μην τυχόν και απομυθοποιηθεί. Αρχίζω πλέον και βλέποντας πιο ρεαλιστικά τα πράγματα να πιστεύω πως πολύ σοφά ανεστάλη η απεργία

Giannis είπε...

Το πρόβλημά μας Πετράν είναι ότι οι περισσότεροι βλέπουμε το σήμερα. Άντε και το αύριο. Ελάχιστοι βλέπουν ή σχεδιάζουν για το μεθαύριο.
Όσο για τα άλλα μονοπάτια, σίγουρα είναι αρκετοί αυτοί που ήδη τα διαβαίνουν. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να τα αναζητήσεις. Σου τα προσφέρουν στο πιάτο. Άσε που λέγετε ότι μεγαλοσχήμονες του κλάδου έχουν στήσει ήδη μαγαζί και διπλαρώνουν τους απογοητευμένους. Πάντως με την άρση του μονοπωλίου θα δούμε πράγματα και θάματα!!!

Ευθυμιάδου Αλεξία είπε...

Καταπράσινο λόγω 3άδων το νέο μεσοβδόμαδο κουπόνι!!!

Τελικά όχι μόνον οι πελάτες αλλά και οι πράκτορες ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ...

ΔΕΝ έχουν σκοπό να συμμορφωθούν αυτοί της ΟΠΑΠ.

Unknown είπε...

Ο ΟΠΑΠ κρατάει το μαγαζί του όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Εμεις τι κανουμε. Φαγονωμαστε μεταξυ μας. Απ΄ οτι μαθαινω στην ΠΟΕΠΠΠ βγηκαν τα μαχαιρια. Τοση δυναμη που εχουμε και να μην μπορουμε να την εκμεταλευτουμε ειναι κριμα.
Εχω ακουσει πως ηρθαν ξανα οι μποναμαδες απο τους παλιους λογαριασμους του ΟΤΕ. Πιστεψαν τον Κλωναρη και την Τσαμπεσλη και δεν τους ξοφλησαν. Αντε τωρα τρεξε καλοκαιριατικα. Ρε Πετραν ο Κλωναρης ενωσε με το παλιο του μαγαζι αλλα δυο. Κατι ξερει αυτος .Σε ολα μεσα ειναι.Εγω εχω διπλα μου ενα παρκιγκ. Τι λες να το αγορασω και να το ενωσω;

Ευθυμιάδου Αλεξία είπε...

Να το πάρεις, Να το πάρεις!!
:)