powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματα της ΠΟΕΠΠΠ υπέβαλαν οι μειοψηφούντες για την αναστολή ή ΟΧΙ της απεργίας, Καραπάνος (Αντιπρόεδρος), Τζαμπαζλή (Γ. Γραμματέας) και Αθανασιάδης (Ταμίας).
Διάβασα σήμερα τις επιστολές τους στις εφημερίδες και μπορώ να πω ότι δεν έχουν άδικο. Μπορώ να πω μάλιστα ότι η άποψη της μειοψηφίας ήταν κοντά στο λαϊκό αίσθημα των πρακτόρων, ενώ αυτή της πλειοψηφίας των 10 δηλαδή, απογοήτευσε και στεναχώρησε σχεδόν το σύνολο των πρακτόρων. Όταν μάλιστα υπήρχαν καταστρωμένα σχέδια για να κρατήσουν την απεργία δυναμικά έως την Δευτέρα. Όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου είχαμε στριμώξει ΟΠΑΠ και Υπουργείο τόσο πολύ που ήταν έτοιμοι να γονατίσουν, εκλιπαρώντας μας να καθίσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Όταν έχεις δηλώσει ότι δεν θα κάνεις πίσω αν δεν πάρεις γραπτή δήλωση του υπουργού για αλλαγή των καταστροφικών ρυθμίσεων του νόμου. ‘Όταν έχεις την καθολική υποστήριξη των πρακτόρων,
Τότε οι 10 αυτοί ψήφοι φαντάζουν ακόμη περισσότερο εξωπραγματικοί.
Οι αιτιάσεις που δόθηκαν με το σχετικό δελτίο τύπου δεν πείθουν, δίνοντας την εντύπωση ότι πάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Όπως αδικαιολόγητη φαντάζει ακόμη η ψήφος του δικού μας Νίκου Φαργκάνη τον οποίο πιστεύω ότι δέσμευε η συνεδρίαση του άτυπου έστω, Δ.Σ. της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο βράδυ, τις εξηγήσεις του οποίου ακόμη περιμένω.
Αυτή η κίνηση λοιπόν των τριών φέρνει σε δύσκολη θέση το πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Τοπτσίδη που θα κληθεί να διοικήσει χωρίς τους άμεσους συνεργάτες του. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος δεν θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους. Το πρόβλημα είναι αν οι τρεις επιμείνουν στις παραιτήσεις τους.
Τότε μόνο δύο επιλογές υπάρχουν. Ή πάμε σε αναδιάρθρωση του προεδρείου με παραταξιακές ανακατωσούρες, ή σε νέες εκλογές για άλλο Δ.Σ.
Επειδή οι καιροί είναι από δύσκολοι έως πονηροί και μπροστά μας έχουμε ίσως το κρισιμότερο διάστημα για την επιβίωση του κλάδου, ΟΛΟΙ μας έχουμε ΜΙΑ και ΜΟΝΗ επιλογή. Την ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτή πρέπει να εξασφαλίσουμε πάση θυσία.
Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν οι 15 της ΠΟΕΠΠΠ. Ούτε και μ’ ενδιαφέρει.
Αυτό που ΑΠΑΙΤΩ από ΟΛΟΥΣ τους είναι να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους, παραταξιακές ή άλλες, να καταψύξουν προς το παρόν τις φιλοδοξίες τους και να σταθούν όλοι ενωμένοι απέναντι σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την αξιοπρεπή επιβίωσή μας.
Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι και πολλές και πολύ σημαντικές.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

3 σχόλια:

Tasos είπε...

Βασικός κανόνας:
Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται.
Στο θέμα που μας αφορά, δεν με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις (τους σκίσαμε, τους κάναμε να τα πάρουν πίσω, τους βάλαμε να ζητήσουν γονατιστοί συγνώμη) αλλά η ουσία (δεν θα υπάρξει μεταβολή στον τρόπο φορολόγησης)

Όλα τα υπόλοιπα που παρακολουθούμε (αντεγκλήσεις, παραιτήσεις, σενάρια συνωμοσίας, σενάρια προδοσίας κλπ) είναι ακόμα ένα επεισόδιο της σαπουνόπερας "βράζουμε στο ζουμί μας"

Giannis είπε...

Καλημέρα Τάσο.
Στο θέμα που μας αφορά, σε ποια περίπτωση είμαστε;
Στο πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται ή στο πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται;

Για τους τελευταίους λογαριασμούς του ΟΤΕ που αναρωτήθηκες αν υπάρχουν μειωμένοι στα 100 και 150 ευρώ όπως άκουσες, σου λέω όχι μόνο ότι το άκουσα κι εγώ αλλά είδα και τέτοιο λογαριασμό.
Κάτι συμβαίνει!!!
Δεν πρόλαβα να το ψάξω.
Τις επόμενες μέρες θα ξέρω περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτην την φαση καλο θα ειναι οι παρετηθεντες απο το προεδρειο της ΠΟΕΠΠΠ,να ξεκαθαρησουν τη στάση τους οχι μονο στο θεμα της απεργιας, αλλα και σε ολα τα θεματα που μας απασχολουν.
Γιατιο χρονος ξεκιναει να ειναι χρημα