powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΩΡΑ ΕΥΘΗΝΗΣ

Τα τελευταία χρόνια το τοπίο στον κλάδο μας αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Τόσο ταχείς που οι περισσότεροι από μας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Είναι βέβαιο ότι όσοι μείνουν πίσω θα χάσουν το παιχνίδι οριστικά. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Μοναδικός μας σύμμαχος σ’ αυτή μας την προσπάθεια είναι τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Τα τοπικά μας σωματεία και κυρίως η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π., το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο. Ο ΟΠΑΠ μας απέδειξε πολλαπλώς ότι όχι μόνο δεν μπορούμε να στηριχθούμε επάνω του, αλλά ούτε να τον εμπιστευτούμε. Τι μας απομένει; Η ΠΟΕΠΠΠ.
Πρόσφατα ζητήσαμε από την ΠΟΕΠΠΠ να διαπραγματευτεί για λογαριασμό μας την σύμβαση που θα διέπει τις σχέσεις μας με τον ΟΠΑΠ. Και η ΠΟΕΠΠΠ ανταποκρίθηκε. Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, το γεγονός είναι ότι η προσπάθεια έγινε.
Τώρα ήρθε ο νόμος για το κάπνισμα που σίγουρα θα μειώσει τους τζίρους μας και θα συρρικνώσει το ήδη προβληματικό εισόδημά μας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση ζητήσαμε από την ΠΟΕΠΠΠ να προσπαθήσει να μας εξαιρέσει από τον Νόμο. Η ΠΟΕΠΠΠ ανταποκρίθηκε και πάλι.
Και σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματά μας, ήρθε το υπουργείο Οικονομικών, κόντρα στα συμφέροντά του, την προηγούμενη βδομάδα να περάσει νόμο από το Α’ θερινό τμήμα της βουλής για φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια, από το πρώτο ευρώ. Ένα νόμο που αν εφαρμοστεί, είναι σίγουρο ότι θα μας αποτελειώσει. Και πάλι τις ελπίδες μας εναποθέσαμε στην ΠΟΕΠΠΠ.
Η ΠΟΕΠΠΠ όμως τη δύναμή της την αντλεί από τα μέλη της. Εμάς!!! Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη η δύναμή της. Αυτή την ώρα λοιπόν πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Να δυναμώσουμε την ΠΟΕΠΠΠ με τη συμμετοχή μας στην εξαγγελθείσα απεργία. Η απεργία πρέπει να είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Έτσι θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας.
Μην σκέφτεστε τα λίγα ευρώ που θα χάσουμε τώρα. Αυτά που έχουμε να χάσουμε αν δεν πετύχει αυτή η απεργία είναι πολύ περισσότερα. Είναι η ίδια η δουλειά μας.
Μην σκέφτεστε αν ο διπλανός σας πράκτορας δεν απεργήσει. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα απ’ αυτόν. Έτσι κι αλλιώς αυτός σε λίγο καιρό θα κλείσει μόνος του.
Πρέπει η ΠΟΕΠΠΠ να πάψει να έχει υπό την σκέπη της αυτούς τους πράκτορες.
Δεν μπορεί κύριε να ζητάς την προστασία της ΠΟΕΠΠΠ όταν την έχεις ανάγκη, για κάποιο πρόβλημά σου, για να εγγυηθεί π.χ, για την είσπραξη λογαριασμών, ή να πολεμήσει να εξαιρεθούμε από το νόμο για το κάπνισμα και όταν αυτή χρειάζεται την συμμετοχή σου στις δράσεις της εσύ να υπολογίζεις τα 10 ψωροευρώ που θα χάσεις.
Τούτη την ώρα λοιπόν φίλε πράκτορα πρέπει να διαλέξεις με ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις. Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. Είναι ίσως η κρισιμότερη ώρα για το μέλλον μας. Πρέπει να αποφασίσεις αν είσαι μαζί μας. Γιατί όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.
Μετά το τέλος της απεργίας θα πρέπει ΟΛΟΙ να καταθέσουμε τις ημερήσιες κινήσεις από τις μηχανές μας για ΟΛΕΣ τις ημέρες της απεργίας. Στα κατά τόπους σωματεία μας. Η ΠΟΕΠΠΠ πρέπει να τις ζητήσει. Όποιος δεν τις καταθέσει ή δεν είναι μηδενικές, πάει να πει ότι δεν συμμετείχε στην απεργία. Ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας δει η ΠΟΕΠΠΠ τι μέτρα πρέπει να λάβει εναντίον τους.
Κάποιοι συνάδελφοι αγωνιούν π.χ. για το εκκαθαριστικό. Αν πρέπει να το βγάλουμε και πότε. Να ανοίξουμε τις μηχανές την Πέμπτη το πρωί, να βγάλουμε εκκαθαριστικό και να τις ξανακλείσουμε;
Να το κάνουμε αυτό τη Δευτέρα;
Γιατί τόσο άγχος ρε αδέρφια; Η ΠΟΕΠΠΠ θα μας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες έγκαιρα. Νομίζετε ότι δεν τα έχουν σκεφτεί αυτά; Να είστε σίγουροι ότι τα έχουν σκεφτεί και έχουν μεριμνήσει για όλα.
Όπως λέει και το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε η ομοσπονδία χθές «Την Τετάρτη το βράδυ κλείνουμε τα πρακτορεία. Κατεβάζουμε ρολά. Καμία μηχανή δεν θα ανοίξει για κανένα λόγο.»
Για τους πολύ αγχωμένους όμως θα σας πω τι θα κάνω εγώ.
Την Τετάρτη το βράδυ θα βγάλω την ημερήσια κίνηση της ΤΡΙΤΗΣ και της ΤΕΤΑΡΤΗΣ. Θα προσθέσω τις πωλήσεις, τους τζίρους δηλαδή, θα αφαιρέσω τυχόν ακυρώσεις, θα αφαιρέσω 8% για όλο τον τζίρο, την προμήθειά μας δηλαδή, και θα αφαιρέσω τα κέρδη που πλήρωσα, τις εξαργυρώσεις δηλαδή.
Το υπόλοιπο θα το καταθέσω έως την Δευτέρα στο λογαριασμό μου στην Εμπορική και είμαι καλυμμένος. Θα περισσέψουν μάλιστα και κάποια ευρώ αφού δεν υπολογίζω την επιπλέον προμήθεια για τζοκερ, λοττο κ.λ.π. Ούτε άγχος ούτε τίποτα.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Συνάδελφοι γεια σας. Έκανα μια διακοπή στις υποτιθέμενες διακοπές μου στην Χαλκιδική.Ήρθα για να παραστώ στην συγκέντρωση των τομεαρχών ( κεντρικών )που πραγματοποιήθηκε στο σωματείο μας.Όπως έχω αναφερθεί σε παλαιότερο σχόλιο μου είναι η πρώτη φορά στα 14 χρόνια που συνδικαλίζομαι,που προτείνω ΑΠΕΡΓΙΑ χωρίς κανένα δισταγμό. Και με χαρωποιεί το γεγονός πως με όποιον συνάδελφο έχω μιλήσει είναι αποφασισμένος να σημμετέχει στην απεργία και μάλιστα ενεργά. Και όχι μόνον οι πράκτορες της Θεσσαλονίκης που αυτό τον καιρό ούτως ή αλλιώς κάνουν διακοπές. Γύρισα συν των άλλων και τα πρακτορεία της Χαλκιδικής Ουρανούπολη,Νέα Ρόδα, Ιερισσό, Στρατόνι, Στρατονίκη, Νεοχώρι Παλαιοχώρι, Αρναία,Μ. Παναγία και όλη την Βόρεια και Κεντρική Χαλκιδική. Όλοι οι συνάδελφοι, μα ΟΛΟΙ είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την απεργία.
Η απεργία έχει σχεδιασθεί με τον καλύτερο τρόπο από την Ομοσπονδία αλλά και από τα κατά τόπους σωματεία και θα έχει απόλυτη επιτυχία.
Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ακολουθήσουν πιστά αυτά που θα τους πουν τα εκλεγμένα μέλη της Ομοσπονδίας την Τρίτη το πρωί που θα παραλάβουν το υλικό από τους κεντρικούς.

ανώνυμος είπε...

www.poeppp.org

ήμαστε στον αέρα. για ανακοινώσεις, δελτία τύπου, επικοινωνία με την ομοσποδνία για τυχόν προβλήματα

Unknown είπε...

Πως παμε στην Αθηνα Ηρακλη;

Giannis είπε...

Έγινα ήδη μέλος

Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να έχουμε 5000 μέλη.

Πάντως Ηρακλή έπρεπε να ζητάει ο διαχειριστής αριθμό πρακτορείου και τηλέφωνο σταθερό.
Μην πλακώσει εκεί μέσα ο κάθε πικραμένος!!!!

satis είπε...

Gianni me ton odie ti ginete?
Ksereis tipota?Tha apergoyme tin paraskeyh?
Eggrafes exoyn ginei kanonika k gia deytera!!

satis είπε...

Poy leei eggrafi gia na gineis melos ?den mporo na to bro!

Giannis είπε...

Από την αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας πατάς το "Πρόσβαση στα μέλη". Μόλις σου βγάλει τη φόρμα για εισαγωγή username και password, πατά το "Need to register?" που είναι κάτω δεξιά.
Κάνεις εγγραφή και περιμένεις μέιλ ενεργοποίησης από τον διαχειριστή.

satis είπε...

Eyxaristo!
Gia ton odie akoyses tipota?

Giannis είπε...

Τίποτε.
Μάλλον δουλεύουμε.
Αν την Παρασκευή ανοίξουν τα άλλα ΟΔΙΕ πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη θ' ανοίξω κι εγώ. Μόνο για ΟΔΙΕ φυσικά.
Έτσι όμως θα δημιουργήσουμε σύγχυση στον κόσμο.
Πάντως η κ. Νομικού δεν εδέησε να μας ενημερώσει.

Giannis είπε...

Σε ότι αφορά τον ΟΔΙΕ.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη Δ.Σ. του σωματείου των πρακτόρων ΟΔΙΕ (ΠΕΠΠΣ).
Πιθανόν να έχουμε εξελίξεις το απόγευμα.
Αν μάθω κάτι θα το γράψω.

satis είπε...

Mpaxalo mas blepo gianni tin paraskeyi,anoixti i mixani toy odie kleisti toy opap!
Tha gelane k oi pelates !
Se mena konta dyo praktoreia opap mallon den tha kleisoyn,tha doyme tin pempti.
Pantos ta sygkekrimena praktoreia exoyn eneimerothei mono apo 12x kai tin anakoinosi poy moirastike simera me ta ylika!

ανώνυμος είπε...

Οφείλω να κάνω μια διευκρίνιση σχετικά με το site της poeppp. Το site είναι για την αμφίδρομη επικοινωνία της ΠΟΕΠΠΠ με τους πράκτορες. Το link που μερικοί από εσάς είδατε είναι ένας κλειδωμένος χώρος επικοινωνίας για τα μέλη του ΔΣ. Ένα cyber ΔΣ. Τσσσσσς. Δεν φτιάξαμε το site για να καπελώσουμε άλλα δημοφιλή site επικοινωνίας, όπως αυτό εδώ.