powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΠΠΠ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν στην ΠΟΕΠΠΠ οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ..
Αυτό το Δ.Σ. θα κληθεί να δώσει ίσως την πιο κρίσιμη μάχη στην ιστορία του κλάδου. Θα κληθεί να υπερασπιστεί το επάγγελμά μας έναντι των ορέξεων του σημερινού ΟΠΑΠ. Θα κληθεί να εξασφαλίσει τις συνθήκες για την επιβίωση και των 5500 πρακτορείων. Βέβαια κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν. Για διάφορους λόγους που λίγο πολύ είναι γνωστοί. Η ΠΟΕΠΠΠ όμως, με την συμπαράσταση όλων μας, οφείλει να αγωνιστεί για να εξασφαλίσει τις συνθήκες για την επιβίωση όλων μας.
Οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν δεν πρέπει να είναι ευάλωτοι. Δεν πρέπει να έχουν εξαρτήσεις. Δεν πρέπει να είναι δεκτικοί εκβιασμών. Για να μπορούν να παλέψουν για τα προβλήματά μας ανεπηρέαστοι.
Ευάλωτος είναι ένας πράκτορας που έχει διακανονισμό με τον ΟΠΑΠ.
Προτείνω λοιπόν προς την ΠΟΕΠΠΠ οι αντιπρόσωποί της, τα μέλη του Δ.Σ. της, ακόμη και τα μέλη των τοπικών σωματείων να μην περιλαμβάνουν τέτοιους πράκτορες. Τουλάχιστον για το διάστημα που έχουν κάποιο είδος εξάρτησης από τον ΟΠΑΠ.
Μπορεί να βρεθεί κάποιος τρόπος να θεσμοθετηθεί το ασυμβίβαστο της θέσης μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ και των τοπικών σωματείων, όπως και για τους αντιπροσώπους της, για πράκτορες που έχουν οφειλές προς τον ΟΠΑΠ.
Την ιδέα για αυτή την πρόταση μου έδωσε ο Κωνσταντίνος, πράκτορας από τον Πειραιά.
Ένα από τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νέο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ είναι η οργάνωση των πιθανών κινητοποιήσεων του κλάδου αφού απ’ ότι φαίνεται ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να επανέλθει στα προ έτους συμφωνημένα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων που έχουν ενημερωθεί για τα συμβάντα είναι σαφώς υπέρ της δυναμικής αντίδρασης του κλάδου. Υπάρχουν όμως ακόμη πράκτορες που δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Που δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς μας ζητάει να υπογράψουμε ο ΟΠΑΠ.
Και γι αυτούς και για όλους μας πρέπει να υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση από την ΠΟΕΠΠΠ. Κάτι σαν το χθεσινό δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ το οποίο όμως δεν αρκεί να το κοινοποιήσουμε στις εφημερίδες ή σε κάποια ιστολόγια.
Προτείνω λοιπόν προς την ΠΟΕΠΠΠ αμέσως μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. να εκδώσει ένα δελτίο τύπου με όλα τα συμβάντα, τις απόψεις μας και τις υπαναχωρήσεις του ΟΠΑΠ. Να το κοινοποιήσει προς όλα τα ΜΜΕ, ιστολόγια και όπου αλλού χρειάζεται για να ενημερωθεί η κοινωνία για το πρόβλημά μας.
Αυτό όμως που πρέπει να εξασφαλιστεί είναι η ΠΛΗΡΗΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς όλους τους πράκτορες. Κι αυτό για να εξασφαλιστεί χρειάζεται η κινητοποίηση των τοπικών σωματείων και η ενημέρωση ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.
Να επισκεφθούν δηλαδή ΟΛΑ τα πρακτορεία κλιμάκια των τοπικών σωματείων και αφού παραδώσουν το δελτίο τύπου της ομοσπονδίας στον πράκτορα αυτοπροσώπως, να τον ενημερώσουν και προφορικά.
Μόνο έτσι ΟΛΟΙ οι πράκτορες θα ενημερωθούν και θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στις δράσεις που θα αποφασίσει η ΠΟΕΠΠΠ.
Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την επιτυχία των όποιων κινητοποιήσεων αποφασισθούν.
Τονίζω ιδιαίτερα αυτή τη διαδικασία γιατί ήδη κάποιοι «συνάδελφοι» προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε ΟΛΟΥΣ τους πράκτορες.
Δηλώθηκαν ήδη ότι: «Μόνο ένας επαγγελματίας που ενδιαφέρεται για το επάγγελμα θα ψάξει κάθε πηγή πληροφόρησης που του παρέχεται προκειμένου να ενημερωθεί.» ….. «Οι συνάδελφοι που τα αγνοούν αυτά (που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη με τον Χατζηεμμανουήλ) αγνοούν και την ίδια τη Σύμβαση. Μην έχετε αυταπάτες Όποιος θέλει να μάθει , μαθαίνει.»
Όσο αφήνουμε όμως χαλαρή την ενημέρωση προς τους πράκτορες που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί τέτοιοι συνάδελφοι, υποθηκεύουμε την επιτυχία των όποιων κινητοποιήσεων. Μόνο κάποιος που θέλει να αποτύχουμε στην πίεση που θα αποφασίσουμε να ασκήσουμε στον ΟΠΑΠ θέλει τους πράκτορες ανενημέρωτους.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ΠΛΗΡΩΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Ακόμη κι αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν. Τους απογοητευμένους που αδιαφόρησαν, τους «δεν βαριέσαι, εγώ θα σώσω τον κόσμο;».
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

18 σχόλια:

Unknown είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο gianni. Υπάρχουν πράκτορες που δεν ξέρουν ακόμα με πιο τρόπο χρεώνονται στον OTE τα δελτία που περνούν από τις μηχανές τους. Για να υπάρχει επομένως κινητοποίηση πρέπει ο καθένας να ξέρει τα συμφέροντα του. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε απεργία, χωρίς να ξέρουμε γιατί την κάνουμε !!!.Και πρέπει να έρχονται ΟΛΟΙ στις συνελεύσεις που γίνονται. Για το καλό όλων μας γίνονται και όχι για την φουκαριάρα την μανά μου!!!

Giannis είπε...

Και να φανταστείς Αχιλλέα ότι υπάρχουν «συνδικαλιστές» που πιστεύουν(;) ότι δεν χρειαζόμαστε ενημέρωση. Το πιθανό είναι ότι ξέρουν την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει αλλά μας θέλουν έτσι ανενημέρωτους για να μας καθοδηγούν όπως θέλουν αυτοί. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου.

steve@mess είπε...

καλησπερα..πρεπει να ενημερωθουν ολοι οι πρακτορεσ..για το τι συμβαινει..ΟΛΟΙ. τον οπαπ των συμφερει η μη ενημερωση των πρακτωρων..εμασ καθολου.

Unknown είπε...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Ένας επαγγελματίας πάντοτε πρέπει να βρίσκει τρόπο να ενημερώνετε για τα του κλάδου του, για την οικονομική του ευμάρεια, για το ψωμί του τέλος πάντων. Αυτό που συμβαίνει με τους πράκτορες δεν έχει προηγούμενο. Τα περιμένουν όλα από τους συνδικαλιστές. Όχι πως αυτοί είναι σωστοί, αλλά ας κουνήσουμε και εμείς λίγο το δακτυλάκι μας για να καταλάβουν πως είναι, εκεί που είναι, με την δική μας ψήφο. Άρα τους εμπιστευόμαστε. Πρέπει όμως και να τους ελέγχουμε και να τους δίνουμε να καταλάβουν πως είναι υποχρεωμένοι απέναντι μας να προσπαθούν για το καλό του κλάδου και όχι για τις προσωπικές τους δημόσιες σχέσεις. Πως όμως ελέγχονται; Με την παρουσία 60,70 η 80 παρόντων στις Γενικές Συνελεύσεις, επί συνόλου 550 πρακτορείων; Ας γίνει μια Συνέλευση 300 , 400 πρακτόρων να δουν εκεί στον ΟΠΑΠ πόσα μπεμπιλίνο θα χρειαστούν. Συμφωνώ βέβαια για την ενημέρωση. Αυτή πρέπει να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα γραπτώς η προφορικός. Αλήθεια η νέα Διοίκηση του σωματείου μας τι κάνει; Μάγκωσε πάλι την καρέκλα και αναπαύεται; Ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε αποσπασματικά και από τις εφημερίδες. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, δεν θέλω να αβαντάρω κάποιον, αλλά κάντε κάτι ρε παιδιά !!!!!!! Χανώμαστε!!!!!!

Giannis είπε...

Σταύρο πιστεύω ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα.
Αμέσως μετά τις εκλογές η νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ πρέπει να οργανώσει ενημέρωση ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ.
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.
Δυστυχώς κάποιοι ακόμη επιμένουν ότι είναι υποχρέωσή μας να ενημερωθούμε. Δεν καταλαβαίνουν ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση θα αποτύχει αν δεν γίνει πόρτα-πόρτα ενημέρωση;
Αλλά μήπως αυτό επιδιώκουν;
Να αποτύχει η αντίδρασή μας για να μας οδηγήσουν αναγκαστικά σε συμβιβασμό με τον ΟΠΑΠ;
Να υποκύψουμε στις ορέξεις του Χατζηεμμανουήλ και να απαλλαχτούν (και ο οπαπ και οι μεγελοπράκτορες) πιο γρήγορα από μας;
Πριν 3 μήνες δεν το δήλωσε ο μεγαλοπράκτορας της Ρόδου;
«…..γιατί αργά ή γρήγορα όλοι εμείς (οι μεγάλοι), θα ζητήσουμε όλοι εσείς να μας αδειάσετε τη γωνιά μια και καλή.»

steve@mess είπε...

εχειs δικιο giannis..ενημερωση αποφασιστικοτητα και αγωνασ..ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ

Giannis είπε...

BEST συμφωνώ είναι υποχρέωσή μας να ενημερωνόμαστε. Πρώτα για το καλό μας.
Πιστεύω όμως και το ξέρεις κι εσύ, ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν ιδέα.
Εδώ εμείς είμαστε ξέρουμε τι γίνεται γιατί παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Μπορώ να πω ότι και στην περιοχή μου τα πρακτορεία είναι ενημερωμένα. Είμαστε "προνομιούχοι" κατά κάποιον τρόπο.
Έχουμε συνεχή ενημέρωση από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας. Τον Νίκο τον Φαργκάνη και τον Στράτο τον Κοττάνη. Πρόσφατα μαζευτήκαμε στο πρακτορείο του Φαργκάνη και μας ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις.
Με τους άλλους πράκτορες όμως τι γίνεται;

Unknown είπε...

Βεβαίως gianni. Το ίδιο να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας. Αλήθεια που είναι κρυμμένοι; Θα πρέπει να ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι πράκτορες για να συνειδητοποιήσουνε την ανάγκη της συσπείρωση και σε περίπτωση κινητοποιήσεων να συμμετέχουν ΟΛΟΙ..

steve@mess είπε...

νεοι φοροι στα παιχνιδια.τι αλλο θ ακουσουμε?

Giannis είπε...

Νέοι πράκτορες στο δίκτυο.
Αυτό φοβάμαι μην ακούσουμε Σταύρο.

Giannis είπε...

Σταύρε στείλε μου το email σου γιατί αυτοί οι "μεγαλοπράκτορες", τρομάρα τους, θα μας τρελάνουν.
Έχω το κείμενο του Βονάκη.
Θα στο στείλω να δεις τι είπε, τι είπα και αν έπρεπε να του ζητήσεις συγνώμη.
Η συκοφαντία πάει σύννεφο φίλε.
Αυτοί δεν είναι πράκτορες.
Συμμορία είναι που θέλουν να εξαφανίσουν τα πρακτορεία κάτω από τα 3500 σε πρώτη φάση και μετά να μείνουν οι 700-800 που θέλουν να είναι και τα μέλη του συνεταιρισμού.

steve@mess είπε...

ενταξει giannis δεν ειναι ωρα για παρεξηγησειs μεταξυ μαs.exoyme πιο σοβαρα προβληματα να λυσουμε.
iliopoulosstavros@hotmail.com

steve@mess είπε...

ακουγεται για αλλαγη του χατζηεμμανουηλ..ξερει κανεισ κατι?

Giannis είπε...

Η πληροφορία μπορεί να έχει βάση.
Το ότι διαρρέει όμως παραμονή των εκλογών της ΠΟΕΠΠΠ είναι από ύποπτο έως μεθοδευμένο.
Πάντως η πιθανολογούμενη αλλαγή πιστεύω ότι θα φέρει δεινά για τους πράκτορες.
Να επισημάνω κάποια πράγματα για τον έτερο της στενής παρέας του πρωθυπουργού:
-Είναι άνθρωπος της αγοράς με πολύπλευρη εμπειρία. Έχει επιχειρηματική άποψη και δεν άγεται και φέρεται από "συμβούλους". Ώς manager δηλαδή είναι από τους ιδανικότερους.
-Είναι άνθρωπος της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Εδώ και καιρό σας έχω επισημάνει ότι η Οικογένεια Βαρδινογιάννη μεθοδεύει την είσοδό της στα του τζόγου στην Ελλάδα.
-Ώς πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με τους οργανωμένους από την οποία και βγήκε νικητής.

Giannis είπε...

Μιλάμε για την αλλαγή του Χατζηεμμανουήλ με τον Άγγελο Φιλιππίδη τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

steve@mess είπε...

συμφωνω γιαννη μαζι σου..ο χρονοσ θα δειξει..αλλωστε μονο φημεσ ειναι και τιποτε αλλο..αντε να δουμε τι αποτελεσμα θα εχει η αυριανη μερα.

satis είπε...

Exei mathei kaneis tipota gia simera?

Giannis είπε...

Τίποτα ακόμη satis