powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Χθες, με πρωτοβουλία μέλους του Δ.Σ. του σωματείου Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση πρακτόρων της Θεσσαλονίκης στην οποία έγινε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο μας.
Η συνάντηση έγινε στο πρακτορείο του κ. Φαργκάνη μετά τις 9:30 το βράδυ.
Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι από τους παριστάμενους συναδέλφους υπήρχε μια αγωνία σχετικά με το μέλλον μας και διάθεση για αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Διαπιστώθηκε επίσης έλλειμμα ενημέρωσης από τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα και από κάποιους συναδέλφους εκφράσθηκε η απογοήτευσή τους σχετικά με την έκβαση στο θέμα των συμβάσεων και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΠΑΠ.
Παρότι στη συνάντηση εκφράστηκε δυσπιστία και επιφυλακτικότητα για τις πραγματικές επιδιώξεις της σημερινής διοίκησης του ΟΠΑΠ, εκδηλώθηκε η αποφασιστικότητα να στηρίξουμε τον αγώνα των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων με την βεβαιότητα ότι τελικά η μονομερής υπαναχώρηση του ΟΠΑΠ από τα συμφωνηθέντα δεν θα περάσει.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ενεργοποιηθούν τα τοπικά σωματεία και να προβούν σε δια ζώσης ενημέρωση των συναδέλφων με συναντήσεις σαν τη χθεσινή, έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για μαζική συμμετοχή των πρακτόρων στους τρόπους δράσης που θα αποφασίσει η Ομοσπονδία.
Πιστεύω ότι ο σωστά και επίσημα ενημερωμένος πράκτορας είναι έτοιμος να δώσει το παρών σε οποιοδήποτε κάλεσμα των συνδικαλιστικών μας οργάνων εξασφαλίζοντας και την επιτυχία οποιασδήποτε δράσης αποφασισθεί.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα Γιάννη-συνάδελφοι. Συμφωνώ πως οι πράκτορες πρέπει να ενημερώνονται και αν αυτό δεν γίνεται από το σωματείο, να προκαλούν την ενημέρωση. Έτσι δείχνουν πως είναι συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες. Συγχαρητήρια για την ενημέρωση σου. Πιστεύω πως με τέτοιο τρόπο η συσπείρωση γίνεται μεγαλύτερη. Το κλίμα που επικράτησε ήταν ενωτικό; Πως είδες τους πράκτορες, αντέχουν σε κινητοποιήσεις αν χρειαστεί;

Giannis είπε...

Πιστεύω πως αν υπάρξει ενημέρωση και προετοιμαστεί κατάλληλα ο κλάδος, η οποιαδήποτε δράση αποφασίσει η ομοσπονδία θα πετύχει.
Εγώ είδα τους πράκτορες που συμμετείχαν στη συνάντηση αποφασισμένους να μην αφήσουν την διοίκηση του ΟΠΑΠ να τους θεωρεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ανθρώπους που είχαν την πρωτοβουλία της ενημέρωσης.
Τον Φαργκάνη και τον Κοτάνη από το ΔΣ του σωματείου που μας ενημέρωσαν.