powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΠΠΠ

ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΟΠΑΠ
Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πανηγυρική ψήφιση του κειμένου των Ατομικών Συμβάσεων που θα διέπουν τις σχέσεις πρακτόρων και ΟΠΑΠ, η Εταιρία τροποποίησε αιφνιδιαστικά, μονομερώς και αυθαίρετα σε βάρος μας το κείμενο των Ατομικών Συμβάσεων.
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:
─ Η ΟΠΑΠ ζητά να διαθέτει τα νέα παιχνίδια της και εκτός πρακτορείων αν, μεταξύ των άλλων, αυτό «κρίνεται πρόσφορο για την ανάπτυξη των εργασιών της ΟΠΑΠ». Έτσι όμως δυναμιτίζεται το βασικό επιχείρημα του ελληνικού Μονοπωλίου, πως τα τυχηρά παίγνια στην Ελλάδα διεξάγονται αποκλειστικά σε αμιγείς χώρους, εξασφαλίζοντας τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο.
─ Η ΟΠΑΠ προσέθεσε την σε κάθε περίπτωση δυνατότητα άρνησης παροχής άδειας πρακτόρευσης μελλοντικών, όμως τώρα και υφισταμένων παιχνιδιών, στα πρακτορεία.
─ Απαλείφθηκε ο όρος «η προμήθεια των Πρακτόρων στα υφιστάμενα παιχνίδια καθώς και ο καθορισμός της στα μελλοντικά προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ».
─ Προστέθηκε ότι η ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα να μεταβάλλει τους χρόνους και τον τρόπο πληρωμής των εισπράξεων των πρακτορείων, διαλύοντας έτσι σε μια στιγμή κάθε οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων μας, χωρίς η εταιρία να κερδίζει τίποτε.
─ Περιόρισε αποκλειστικά στο τηλεπικοινωνιακό κόστος την υποχρέωση της εταιρίας να επιβαρύνεται μαζί με τον Πράκτορα το επιπλέον κόστος χρήσης του εξοπλισμού που η ΟΠΑΠ χορηγεί για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της. Η ΠΟΕΠΠΠ είχε προτείνει 70% για την εταιρία και 30% για τους πράκτορες (όσες είναι αντίστοιχα και οι απολαβές τους στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών) και η ΟΠΑΠ απάντησε μόνο με 35% για την εταιρία και αποκλειστικά για το τηλεπικοινωνιακό κόστος. Με αυτό τον τρόπο όμως καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του livebet, αφού οι πράκτορες θα αρνηθούν να επιβαρυνθούν το επιπλέον κόστος συνδρομητικής τηλεόρασης και ίντερνετ. Με την πεισματικά άρνηση ανάληψης κόστους 3-5 εκατομμυρίων, η ΟΠΑΠ επιλέγει να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις.
─ Η ΟΠΑΠ υπόγραψε με τον ΟΤΕ σύμβαση, ερήμην των πρακτόρων, και καλεί τώρα τους πράκτορες να πληρώσουν το υψηλότατο κοστολόγιο αυτής της σύμβασης, αν και ούτε καν τους την έχει κοινοποιήσει. Όπως διέρρευσε, σύμφωνα με την κρυφή αυτή σύμβαση, για κάθε διακοπή λειτουργίας πρακτορείου η ΟΠΑΠ δικαιούται αποζημίωση 125 ευρώ ανά ώρα και το πρακτορείο 1,07 ευρώ ανά ...ημέρα.
─ Αλλοιώθηκε η δέσμευση της ΟΠΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Ε. για μη χορήγηση νέων αδειών αν αυτές δεν μειωθούν Πανελλαδικά στη σχέση της μιας άδειας ανά 3.500 κατοίκους. Θέλουν ο υπολογισμός να γίνεται περιστασιακά σε τοπικό επίπεδο.
─ Η ΟΠΑΠ απαιτεί να έχει το δικαίωμα μεταφοράς πρακτορείων που λειτουργούν, από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο, με σκοπό να αποφύγει τον σκόπελο της δέσμευσης της στην Ε.Ε., χορηγώντας μεν νέες άδειες μόνο όπου της επιτρέπει η δέσμευση της για το μονοπώλιο αλλά να τις «ταξιδεύει» μετά, όπου της υποδεικνύει η ευνοιοκρατία.
─ Το πρακτορείο που άνοιξε η ίδια η ΟΠΑΠ στο αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος λειτουργεί μόνο με βάση τα προσυμφωνηθέντα στη Σύμβαση ΟΠΑΠ και Πρακτόρων. Αν όμως αυτή η Σύμβαση δεν επικυρωθεί, τότε ελέγχεται και η νομιμότητα του πρακτορείου της ΟΠΑΠ, αφού σε καμιά άλλη νομοθετική-κανονιστική ρύθμιση δεν προβλέπεται τέτοιο δικαίωμα της εταιρίας.

ΚΑΝΕΙΣ πράκτορας δεν θα υπογράψει οποιαδήποτε δέσμευση με την ΟΠΑΠ πριν η Ομοσπονδία υποχρεώσει την ΟΠΑΠ να τηρήσει τα συμφωνημένα.

7 σχόλια:

Giannis είπε...

Επιτέλους!!!!
Άρχισαν οι συνδικαλιστές μας της ΠΟΕΠΠΠ να συμπεριφέρονται σαν πράκτορες.
Γιατί μέχρι τώρα και με την προηγούμενη διοίκηση ήμασταν το πιστό σκυλάκι του Χατζηεμμανουήλ.
Του καλύτερου προέδρου του ΟΠΑΠ που πέρασε ποτέ!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι τον αποκαλούσε ο άλλος καλύτερος πρόεδρος που πέρασε από την ΠΟΕΠΠΠ;;;;;;;;;;;;;
Τώρα που έπεσε η μάσκα του ενός, κατάπιε τη γλώσσα του ο άλλος.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!!!

Unknown είπε...

Με βρίσκεις gianni απόλυτα σύμφωνο. Ο συνδικαλιστής πρέπει να έχει γεμάτα παντελόνια. Να μάχεται για όλους και για όλα και όχι για τις δημόσιες σχέσεις του και το προσωπικό του συμφέρον. Γι αυτό όταν μας ζητά την ψήφο μας του την δίνουμε. Αλλιώς όπως λες ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!!
Απ΄ εδώ και μετά θα πρέπει όλοι οι συνειδητοποιημένοι πράκτορες πρέπει να παλέψουμε και βοηθώντας τους συνδικαλιστές μας να βγάλουμε το κάρο από την λάσπη.

Giannis είπε...

Με ημίωρη και πλέον καθυστέρηση αρχίζει αυτή την ώρα η συνάντηση του Χατζηεμμανουήλ με τα Δ.Σ. των σωματείων της Β. Ελλάδας.
Ελπίζω να απομονωθούν οι εφιάλτες και η στάση των συνδικαλιστών μας να είναι αντάξια των προσδοκιών μας.

Giannis είπε...

Τίποτε ακόμη από τη συγκέντρωση.
Μόλις μάθω κάτι θα σας ενημερώσω.

steve@mess είπε...

εχουμε κανενα νεο ?

Unknown είπε...

Ανυποχώρητος ο Χατζημανουήλ. Το ξυστό αλλά και τα φρουτάκια θα μπουν ΚΑΙ εκτός πρακτορείων. Επιφυλάχτηκε να απαντήσει η ΠΟΕΠΠΠ. Το κλίμα ήταν παρά πολύ οξύ κατά μεγάλα διαστήματα. Δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να απελευθερώσει τα φρουτάκια λέει ο Χατζημανουήλ.

Giannis είπε...

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα.
Το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο.
Θα σας πω μόνο ότι πετάχτηκαν καρέκλες, ξηλώθηκε παραβάν και ανταλλάχτηκαν κατηγορίες μεταξύ προέδρων ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ που σηκώνουν μέχρι και μηνύσεις.
Δεν ήμουν παρών στη συνάντηση καθώς δεν είμαι συνδικαλιστής.
Άκουσα τρεις παρευρισκομένους όμως.
Η ουσία είναι μία.
Τα φρουτάκια θα τα πάρουν 500-600 πρακτορεία και πολλαπλάσια άλλα σημεία.
Καφετέριες θα είναι; Μικρά καζίνο; Δεν ξέρω.
Υπάρχει σχέδιο οργανωμένο.
Θα τα γράψω αναλυτικά αύριο.
Και μια σύμπτωση ανησυχητική.
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης με μεγάλη καθυστέρηση, σε σημείο πολλοί συνάδελφοι να θέλουν να αποχωρήσουν και όταν επιτέλους ήρθε του απαίτησαν να ζητήσει συγνώμη.
Με την ίδια καθυστέρηση έφτασε και ο Κλωνάρης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.