powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

"Για χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΟΠΑΠ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής τυχηρών παιγνίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβασή της με την Ελληνική Δημοκρατία ή ενδεχόμενη ανανέωση ή αντικατάσταση αυτής, η ΟΠΑΠ θα διαθέτει κατά αποκλειστικότητα τα αναλαμβανόμενα από αυτήν παίγνια μέσω του ως άνω δικτύου Πρακτόρων, το οποίο αποτελεί το μοναδικό φυσικό δίκτυο της ΟΠΑΠ. Η εν λόγω πρόβλεψη υφίσταται και στην περίπτωση που η ΟΠΑΠ αποκτήσει από διαφορετική αιτία, παραλλήλως με το δικαίωμα που απορρέει από την ως άνω σύμβαση, το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής στην Ελλάδα άλλων τυχηρών παιγνίων. Εξαιρετικώς, σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ, για οποιονδήποτε λόγο, αναλάβει την αποκλειστική οργάνωση, λειτουργία, διεξαγωγή και διαχείριση Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου, ως αυτό ορίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε κανονιστικές διατάξεις, η ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να το διαθέτει και μέσω άλλων δικτύων, πέραν του δικτύου των πρακτόρων της."

Αυτό το κείμενο αποτελεί την στρατηγική πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, για το ζήτημα της διάθεσης νέων προϊόντων της εταιρείας από τα πρακτορεία.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ που μέχρι χθές αρνιότανε πεισματικά να μας παραχωρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, υπό την απειλή απεργίας στις 25 Αυγούστου, έκανε στροφή 180 μοιρών, κολοτούμπα το λέμε εμείς, και τώρα μας παραχωρεί αυτήν την αποκλειστικότητα με τυμπανοκρουσίες.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ που στο ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ στη συγκέντρωση με τους συνδικαλιστές της Β. Ελλάδας πετούσε καρέκλες και έσχιζε τα παραβάν αποφάσισε τελικά ότι είναι καλύτερα να μας κάνει το χατίρι.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ! Αλλά πάμε παρακάτω.

«Για χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΟΠΑΠ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα….»
Δηλαδή ο ΟΠΑΠ δεσμεύεται για το διάστημα που θα έχει το μονοπώλιο. Στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 2020, γιατί το μονοπώλιο μπορεί να σπάσει και πιο μπροστά. Για 11 το πολύ χρόνια.
Ο 55άρης πράκτορας χωρίς κληρονόμους και αυτός που θέλει να αποχωρήσει από το επάγγελμα, να πουλήσει την άδειά του δηλαδή, θα μπορούσε να το δεχθεί.
Οι 30άρηδες και οι 40άρηδες πράκτορες όμως;
Μας δίνει αποκλειστικότητα περιορισμένης διάρκειας και του δίνουμε αιώνια αποκλειστικότητα. Με υποχρέωση μάλιστα να μην δραστηριοποιηθούμε στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά την λήξη της σύμβασης για 1 χρόνο ή για τρία χρόνια αν το κατάστημα είναι ιδιόκτητο. Δίκαια ανταλλαγή, δεν λέω. Μάλλον θα ήταν πιο δίκαιο αν δωρίζαμε στον κ. Χατζηεμμανουήλ και ένα βαζάκι βαζελίνη. Μην μας πονέσει τουλάχιστον.
Κύριε εφόσον μου δίνεις αποκλειστικότητα περιορισμένης διάρκειας, τέτοια θα σου δώσω κι εγώ. Όσο μας έχεις αποκλειστικό δίκτυο, σου είμαστε πιστοί. Έσπασες το δίκτυο και πουλάς και αλλού; Το ίδιο να μπορώ να κάνω κι εγώ. Βάζεις φρουτάκια στις καφετέριες; Να μπορώ να βάλω κι εγώ στο μαγαζί μου τα φρουτάκια του Κόκκαλη ή του Βαρδινογιάννη. Γιατί εκεί πάμε. Να το θυμάστε αυτό.
Και όχι να μας αναγκάζεις να περιμένουμε 1 ή 3 χρόνια λες και βάζεις όρους σε αποικιοκρατική σύμβαση.

«Εξαιρετικώς, σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ, για οποιονδήποτε λόγο, αναλάβει την αποκλειστική οργάνωση, λειτουργία, διεξαγωγή και διαχείριση Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου, ως αυτό ορίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε κανονιστικές διατάξεις, η ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να το διαθέτει και μέσω άλλων δικτύων, πέραν του δικτύου των πρακτόρων της.»
Και αν οι κανονιστικές διατάξεις προβλέπουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Στιγμιαίο Λαχείο;
Αν στο ΤΑΧ πατάς το ΟΚ και αρχίζει και σου αποκαλύπτει, σαν ξυστό, τις περιοχές παιχνιδιού;
Δεν έπρεπε να εξαιρείται ρητώς μόνο η ΕΝΤΥΠΗ μορφή του ΞΥΣΤΟ; Διαφορετικά πάει η αποκλειστικότητα.

Και φτάσαμε στο ΡΕΖΟΥΜΕ!!!
Το κείμενο αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα νεοεισερχόμενα παιγνίδια, είτε αυτά ο ΟΠΑΠ τα αναλάβει ως αποκλειστικός διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, είτε «…..η ΟΠΑΠ αποκτήσει από διαφορετική αιτία, παραλλήλως με το δικαίωμα που απορρέει από την ως άνω σύμβαση, το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής στην Ελλάδα άλλων τυχηρών παιγνίων.»
ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Και τώρα εγώ ο γκρινιάρης όπως διατείνονται κάποιοι φίλοι «συνάδελφοι» κάνω μια υπόθεση:
Ας πούμε λοιπόν ότι το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο (Οικονομικών) αποφασίζει να εισάγει τα φρουτάκια, όπως κι αν τα ονομάσει, στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Και αποφασίζει να τα δώσει σε ΤΡΕΙΣ αναδόχους.
Πώς σε τρείς θα μου πείτε; Φανταστικό σενάριο!!!
Το φανταστικό αυτό σενάριο τρέχει ήδη στην Ιταλία, όπου προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 3 αναδόχους του ΞΥΣΤΟ το οποίο σήμερα και μέχρι την άνοιξη του 2010 που λήγει η σχετική σύμβαση είχε η Κρατική Λοταρία της Ιταλίας.
Πώς θα γίνει όμως αυτό στην Ελλάδα;
Είτε επειδή έτσι αποφάσισε παρακάμπτοντας το δικαίωμα του ΟΠΑΠ στην πρώτη προτίμηση με τον ΟΠΑΠ να μην αντιδρά, είτε επικαλούμενη ότι τα φρουτάκια δεν είναι νέο παιγνίδι αφού το παίζουν ήδη τα ΚΑΖΙΝΟ (Παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει ο κ. Χατζηεμμανουήλ), είτε προτείνοντάς το στον ΟΠΑΠ βάζοντας π.χ. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 150τ.μ. ως ελάχιστη επιφάνεια και απαιτώντας 3500 σημεία πώλησης. Ο ΟΠΑΠ που δεν έχει 3500 τέτοια μαγαζιά δηλώνει αδυναμία να παίξει το νέο παιγνίδι και προκηρύσσεται διαγωνισμός.
Κατεβαίνει ο ΟΠΑΠ στο διαγωνισμό και παίρνει τις 2500 άδειες και τις άλλες 1000 άλλοι δύο ανάδοχοι.(Παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει εδώ και καιρό ο Κλωνάρης) Ήδη ο ΟΠΑΠ δεν θα έχει αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το παιγνίδι οπότε βάση της σύμβασης που πάμε να υπογράψουμε δεν δεσμεύεται από την αποκλειστικότητα. Δίνει δηλαδή τις 1000 άδειες στα 1000 μεγάλα του πρακτορεία και τις άλλες 1500 ΕΚΤΟΣ δικτύου.
Ποιος κέρδισε απ’ όλη αυτή την ιστορία;
· Ο ΟΠΑΠ που θα μπορέσει να απαλλαχθεί από το σημερινό δίκτυό του το οποίο όπως μας έδειξε επανειλημμένως θεωρεί ΒΑΡΙΔΙ.
· Τα 1000 μεγάλα πρακτορεία, τα οποία επίσης επανειλημμένως προσπαθούν να ευνοήσουν κάποιοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ (βλέπε ΟΤΕ). Για να επιβεβαιωθεί και η επιθυμία του «συναδέλφου» μεγαλοπράκτορα που πριν από τρεις μήνες είχε δηλώσει: «…..γιατί αργά ή γρήγορα όλοι εμείς (οι μεγάλοι), θα ζητήσουμε όλοι εσείς να μας αδειάσετε τη γωνιά μια και καλή.»
Ποιος έχασε; ΕΜΕΙΣ φυσικά. Το εύκολο θύμα. Οι ευκολόπιστοι πράκτορες.
Ε λοιπόν εγώ πιστεύω ότι δεν θα περάσει το σχέδιό τους. Θα καταλάβουμε εγκαίρως ότι παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας.
Δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη σε αυτή την ξαφνική αλλαγή στάσης του κ. Χατζηεμμανουήλ ο οποίος μέχρι χθές (συνάντηση στη Θεσσαλονίκη) σχεδόν μας έβριζε μιλώντας απαξιωτικά και προσβλητικά για τους πράκτορες και σήμερα δηλώνει: «….. γιατί πιστεύουμε ότι οι πράκτορες αποτελούν βασικό εταίρο της εταιρείας μας και σταθερό παράγοντα της επιτυχίας μας…..» λες και τις δηλώσεις έκαναν δύο διαφορετικά άτομα.
Άλλωστε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, τον τελευταίο καιρό, μας απόδειξε πολλαπλώς ότι δεν αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Αυτός δεν ήταν που υπαναχώρησε από τα συμφωνημένα; Και τώρα ξανά κολοτούμπα;
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙΣ κ. ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Εγώ δεν σε εμπιστεύομαι και θα προσπαθήσω να πείσω και τους συναδέλφους μου να υπογράψουμε μια σύμβαση που θα κατοχυρώνει ΣΑΦΩΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ τα δικαιώματά μας, εξασφαλίζοντας την επιβίωση και των 5500 πρακτορείων.
ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ;

8 σχόλια:

steve@mess είπε...

τελικα δεν ειναι τοσο ωραια οσο φαινονται..

Giannis είπε...

Κι όμως Σταύρο οι γνωστοί ΕΦΙΑΛΤΕΣ το υποστηρίζουν προσπαθώντας να παρουσιάσουν το ΜΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟ.

steve@mess είπε...

μαυρο ισωs να μην ειναι αλλα δεν ειναι και ασπρο.εκτιμηση δικη μου.

Unknown είπε...

Το κείμενο έχει ασάφειες. Οι αντιπρόσωποι είπαν ναι βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο σαν ένδειξη καλής θελήσεως. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί χωρίς εμάς. Δεν πιστεύω όμως πως θα πέσει στην παγίδα του εγκλωβισμού. Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλές παρατάσεις στο παιγνίδι.

Giannis είπε...

Τι λες BEST, θα πάμε και στα πέναλτι (απεργίες) για να βγεί ο νικητής;
Γιατί εκεί νομίζω ότι θα τους σκίσουμε. Έχουμε καλό τερματοφύλακα και υψηλό ηθικό.
Σοβαρά τώρα.
Εγώ αισιοδοξώ για το μέλλον.
μπορούμε να πείσουμε το όποιο ΟΠΑΠ, με Χατζηεμμανουήλ ή όχι, ή να τον αναγκάσουμε να δει τα πράγματα και από τη δική μας σκοπιά.
Όπως είπε και ο Χ. στη χθεσινή του δήλωση " ....διασφαλίζοντας έτσι 5.000 οικογένειες"
Το εννοεί όμως ή θ' αρχίσουμε πάλι τις κολοτούμπες;

Unknown είπε...

Είμαστε αναγκασμένοι gtanni, ΟΠΑΠ και πράκτορες να πάμε χέρι - χέρι. Όσο και αν ο ΟΠΑΠ ( Χ΄εμανουηλ )φωνάζει, ξέρει πως στο τέλος θα έρθει κοντά μας. Και όσο λιγοστέψουν τα λαμόγια από τον χώρο, θα κάνουμε μόνον νίκες. Αλλά αλλοίμονο μας. Όχι εφησυχασμός.

satis είπε...

Gianni den diafono sa ayta pou les,antithetos kiolas sta perissotera symfono .
Apla epeidei diabazo k alla blog(volosbet),opoy yparxoyn ekei praktores poy symmetexoyn sta organa mas,ta lene poly diaforetika.
Logika i alitheia einai kapoy sti mesi.Sigoyra to keimeno exei asafeies,oi alloi den ta blepoyn i emeis ta parafrazoyme?
Pragmatika exo arxisei k agxonomai,oxi toso poly gia ti symbasi, alla gia ti meiosi toy tziroy,i opoia einai poly megali k se poly mikro diastima.
Eyxaristo

Giannis είπε...

Τα βλέπουν satis αλλά δεν τα επισημαίνουν. Άλλωστε αυτά δεν θίγουν τους μεγαλοπράκτορες. Θίγουν τα μικρότερα πρακτορεία. Και απ’ ότι ξέρεις το κλίμα στο volosbet το δημιουργούν οι μεγαλοπράκτορες.
Αυτό που κάνω εγώ είναι να επισημαίνω τα σημεία που θίγουν την μεγάλη πλειοψηφία των πρακτόρων. Τα κείμενα υπάρχουν μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όλοι οι πράκτορες ελπίζουμε στην ανάκαμψη του τζίρου μας από τη βελτίωση του στοιχήματος και τα φρουτάκια. Οι υποσχέσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ για βελτίωση των όρων του στοιχήματος από την αρχή του έτους αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο λόγια.
Για τα φρουτάκια τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Για ρώτησέ τους, με την σύμβαση που θέλουν να υπογράψουμε:
Φρουτάκια θα πάρουμε όλοι; (Δεν είναι πολύς ο καιρός που ο Κλωνάρης φώναζε «ή όλοι ή κανένας»)
Αν ο ΟΠΑΠ πάρει 2000 (γιατί τόσες πάνω κάτω θα πάρει) άδειες για φρουτάκια θα τα δώσει σε 2000 πρακτορεία;
Μήπως δώσει τις 1000 στα υπάρχοντα πρακτορεία και τις άλλες 1000 σε καταστήματα εκτός δικτύου σημερινών πρακτόρων;
Ε λοιπόν η σύμβαση που πάμε να υπογράψουμε δίνει δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να το κάνει αυτό.
Αν satis είσαι μέσα στα 1000 πρακτορεία δεν έχεις πρόβλημα. Και τη επιβίωσή σου εξασφαλίζεις και κονομάς κι όλας.
Τα υπόλοιπα όμως 4500 πρακτορεία τι κάνουν;
Νομίζεις ότι μπορούν να επιβιώσουν χωρίς φρουτάκια; (για να κονομήσουν δεν το συζητάμε)
Στο volosbet λοιπόν οι συνδικαλιστές που γράφουν έχουν όλοι μεγάλα πρακτορεία. Και είναι μέσα στα 1000. Την πάρτι τους κοιτάνε. Για τους υπόλοιπους αδιαφορούν.
Προσπαθούν να εξασφαλίσουν την κονόμα τους και όχι την επιβίωση όλων των πρακτορείων.