powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΦΑΡΓΚΑΝΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Μετά την εξάμηνη συνειδητοποιημένη αποχή μου προς τα Μ.Μ.Ε. του χώρου μας, αποφάσισα να σπάσω την σιωπή μου.
Καταγράφω τον τελευταίο καιρό ανυπαρξία αλλά και ανακολουθία της Ομοσπονδίας μας, τις αιφνίδιες !!! παραιτήσεις ;;; στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αλλά και την παντελή απουσία ενημέρωσης από το προεδρείο της Ένωσης Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δεχόμαστε παρά πολλές διαμαρτυρίες συναδέλφων που αγωνιούν για την μελλοντική τους οικονομική κατάσταση, αλλά και την αβεβαιότητα του επαγγέλματος μας.
Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των οικονομικών μας, αλλά και η σταδιακά μειούμενη επισκεψημότητα πελατών στα μαγαζιά μας, όχι λόγω καλοκαιριού, αλλά με συγκριτικά ετήσια στοιχειά, με ανησυχούν πάρα μα πάρα πολύ.
Και ενδεχομένως εάν διαφαίνονταν κάποια ανησυχία έμπρακτη κάποιων συνδικαλιστών, δεν θα αναγκάζονταν κάποιοι, φίλοι κατά τα αλλά, συνάδελφοι να ξαναδιαβάσουν τον Αντιδραστικό!!! Γκρινιάρη!!! Προεδροφάγο!!! όπως με αποκαλούσαν, από την στιγμή που αποφασίσαμε με μια ομάδα συναδέλφων να διεκδικήσουμε την προεδρία της Ένωσης Πρακτόρων Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής.
Κατά την διάρκεια της πετυχημένης ομολογουμένως διοίκησης μας δέχτηκα πλήθος επιθέσεων και μαχαιριές πισώπλατα, επειδή δεν συνέπλεα με κάποια μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας. Οφθαλμοφανές άλλωστε ήταν τότε πως θα έπρεπε να υπακούμε σε κάθε προτροπή τους. Τότε ήταν που έγινε πιο γνωστή η ομάδα των 5 της Θεσσαλονίκης.
Των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα μπροστά στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ αφού δεν τους ικανοποιούσε το κείμενο της πολυσυζητημένης σύμβασης. Των αντιπροσώπων που πολύ γρήγορα επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες τους.
Αυτά τα 2 τελευταία χρόνια ακούσαμε τόσες υποσχέσεις, όσες δεν ακούσαμε μαζί από ιδρύσεως του ΟΠΑΠ.
Ακούσαμε για ανακαίνιση πρακτορείων, για πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού, για αποκλειστικότητα πρακτόρευσης υπαρχόντων αλλά και μελλοντικών παιγνιδιών της ΟΠΑΠ, απόδοση των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου, ετήσια επιχορήγηση της ΠΟΕΠΠΠ, θέσπιση αργιών και για τα πρακτορεία οι εθνικές γιορτές 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου, συμμετοχή στα έξοδα της ON LINE σύνδεσης από τον ΟΠΑΠ με ποσοστό 70%, αποζημίωση των κεντρικών πρακτορείων για το χαμαλίκι που κάνουν χρόνια τώρα κ.α..
Όλες οι ανωτέρω εξαγγελίες έγιναν φαρδιά πλατιά από τον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας σε πολλά έντυπα του χώρου και μη. Σίγουρα ΟΛΑ είναι σωστά και καλά για την συνέχεια και την ευημερία του κλάδου. Η μεγάλη μου απορία ήταν και εξακολουθεί να είναι γιατί μέχρι σήμερα τίποτε από αυτά δεν προχώρησε εκτός από την αποζημίωση των κεντρικών, που να δούμε αν θα προχωρήσει και δεν μείνει κι αυτή ξεχασμένη στα συρτάρια.
Η απάντηση βέβαια είναι εύκολη. Αφού δεν υπογράφηκαν οι ατομικές συμβάσεις, δεν ισχύει τίποτε απ’ αυτά.
Και ξαναρωτώ: Εάν η υπογραφή των συμβάσεων καθυστερήσει, δεν έχουμε πρόβλημα με την αναδουλειά;
Γιατί δεν παραδέχονται οι κύριοι του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΕΠΠΠ πως ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε την αναδιάρθρωση της προμήθειας μας στα παιγνίδια που διεξάγονται; Τι περιμένουμε να πέσουμε στον γκρεμό; Ήδη φράσαμε στο χείλος του. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να δώσει τίποτε από τα παραπάνω. Κι ας κόπτεται ο κύριος Κλωναρης ότι έκανε κι αυτό κι αυτό κι αυτό.
Εάν δεν υπογραφούν οι συμβάσεις γρήγορα, τα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο πρέπει να εξακολουθούν να είναι βαλτωμένα;
Αγαπητοί συνάδελφοι, εσείς που θα εκλεγείτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ από τις επικείμενες εκλογές στις 29 Ιουνίου, οι ευθύνες που θα κουβαλάτε στις πλάτες σας από τις θέσεις που θα πάρετε είναι μεγάλες. Ο συνδικαλισμός είναι πολιτική. Τους πολιτικούς τους χωρίζουμε σε ικανούς και …….. κακούς. Εμείς οι πράκτορες δεν αξίζουμε να είμαστε σαν τους δεύτερους.
Υ.Γ. Επειδή πολύς λόγος για το αν θα εκλεγεί από το ψηφοδέλτιο μας μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θέλω να τονίσω ότι αυτό δεν είναι το ζητούμενο.
Το ζητούμενο για μας είναι η ευημερία του κλάδου άρα και η δική μας. Γι αυτό και μόνον γι αυτό παλεύουμε.


Με εκτίμηση

Νικόλας Φαργκάνης
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής
Αντιπρόσωπος ΠΟΕΠΠΠ



Την παραπάνω επιστολή πήρα σήμερα από τον κ. Φαργκάνη και την δημοσιεύω αυτούσια όπως άλλωστε έχω υποχρέωση να κάνω για κάθε κείμενο που έρχεται στα χέρια μου και εκφράζει τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των συναδέλφων για τον κλάδο μας.
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι.
Το παρόν ιστολόγιο ενεργοποίησα από τις αρχές του τρέχοντος έτους για να δώσω βήμα σε κάθε πράκτορα που θέλει να εκφράσει την άποψή του ανώνυμα. Χωρίς να χρειάζεται να δηλώσει την ταυτότητά του. Αρκεί ένα ψευδώνυμο από το google και σχολιάζετε ελεύθερα.
Το ιστολόγιο αυτό δεν είναι ειδησιογραφικό. Εδώ δεν θα βρείτε ειδήσεις. Θα βρείτε απόψεις.
Άλλωστε ειδήσεις για τον κλάδο μπορείτε να βρίσκετε στο volosbet. Ο συνάδελφος εκεί μπαίνει στον κόπο και συγκεντρώνει τις ειδήσεις που μας αφορούν. Αν θέλετε λοιπόν να ενημερωθείτε για το τι κάνει η Γαλία π.χ, για το μονοπώλιο της μπορείτε να διαβάσετε στο volosbet τα σχετικά.
Γι αυτό και παρότι έχω αποχωρήσει εδώ και καιρό από εκεί, μια και η διαφορετική μου άποψη δεν ήταν καλοδεχούμενη, ο σύνδεσμος για το volosbet συνεχίζει να υπάρχει εδώ.
Το μπλοκ αυτό δεν συνπολιτεύται και δεν αντιπολιτεύεται κανέναν.
Δεν ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ούτε πολιτικά ούτε συνδικαλιστικά.
Την άποψή μου γράφω και συνήθως επισημαίνω τα στραβά που πέφτουν στην αντίληψή μου. Η άποψη όλων είναι σεβαστή και ευπρόσδεκτη.
Άν θέλετε λοιπόν να πείτε κάτι, να εκφράσετε μια άποψη χωρίς να δηλώσετε την ταυτότητά σας, είστε ευπρόσδεκτοι. Άν θέλετε ειδήσεις διαβάστε τες στο volosbet.

11 σχόλια:

NIKOS FARGANIS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Συμφωνώ με τις απόψεις του συναδέλφου Φαργκάνη. Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις τελευταία από τον Κλωνάρη αλλά φως δεν είδαμε. Ο Κλωνάρης ξαναεμφανίστηκε. Μήπως ετοιμάζει τις εκλογές τις Ομοσπονδίας. Φαργκάνη σου έρχεται πάλι ο Κλωνάρης να υποστηρίξει τα τσιράκια του

Unknown είπε...

test

Unknown είπε...

Χαιρετώ τα μελή του blogspot. Είμαι νέος στην σελίδα. Αλήθεια ρε παιδιά έχει δίκαιο ο Φαργκανης με τα λεγόμενα του. Τα πρακτορεία έχουν πρόβλημα. Που είναι οι εξαγγελίες του Κλωνάρη? Πολλά λόγια και από έργα τίποτα. Στο τέλος δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε ούτε τους λογαριασμούς μας.

satis είπε...

Eixa polu kairo na grapso sto blog,giati eixa apogoiteyei para poly me ta gegonota.
Alla den antexoyme allo,mas koroideyoyn oloi.Ayto to oti kalytera kapoia pragmata na min ta kseroyme einai ilithio.Ama ta kserame ola ayta tha eixame ksesikothei.
Gia ton klonari den to syzito,(na broyme mia imerominia na ton giortazoyme),den leo exei prosferei polla ston klado, alla mallon perissotera ston eayto toy!
Ston opap mono me apergeies tha katalaboyn!alla den to blepo na kanoyme!
Perimeno me agonia ti tha pei o X sti thessaloniki!
Exei dikio o axilleas , den tha exoyme na plironoyme toys logariasmoys mas!

Giannis είπε...

Δυστυχώς έτσι μας θέλουν satis.
Να μην ξέρουμε.
Να μην ενημερωνόμαστε.
Για να είμαστε λέει ευτυχισμένοι.
Αυτοί μας διοικούν φίλε.
Αυτοί έχουν αναλάβει τις τύχες μας.

Αλλά θα γυρίσει ο τροχός ......

leon είπε...

leonidas1967ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .......


Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Αθήνα 17 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Αριθ. Πρωτ.: Δ

ΘΕΜΑ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Συνάδελφοι˙

Με μεγάλη αγανάκτηση το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ενημερώθηκε σήμερα ότι η ΟΠΑΠ, αν και ίδια αρνείται να υπογράψει τη μεταξύ μας συμφωνημένη Σύμβαση, έβγαλε στον δρόμο δήθεν «επιθεωρητές πρακτορείων» οι οποίοι απροκάλυπτα επιχειρούν εκφοβισμό των πρακτόρων και προπαγανδίζουν τις θέσεις της ΟΠΑΠ ενάντια στην απόφαση της Ομοσπονδίας, να μη δεχτεί καμιά αλλαγή στο κείμενο της Σύμβασης. Επικεντρώνονται ειδικά στην άρνηση μας να υποκύψουμε στον εκβιασμό τους να επιτραπεί στην ΟΠΑΠ να διακινεί τα παιχνίδια μας και εκτός πρακτορείων.

Οι ...«επιθεωρητές» αυτοί, χωρίς να φέρουν ειδική σήμανση και χωρίς να επιδεικνύουν σχετική εξουσιοδότηση, εισβάλλουν κυριολεκτικά στα καταστήματα των πρακτόρων και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Κανενός είδους συνεργασίας δεν είναι δυνατό να επιδείξουμε, σε ανθρώπους που «αποφασίζουν και διατάσσουν». Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει αυθαίρετα τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις μας και καμιά επίπτωση ομαδική ή ατομική δεν μπορεί να υποστούμε, αφού όλοι είμαστε ενωμένοι.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε, με μόνο μία ψήφο κατά, να εισηγηθεί στη Γ.Σ. την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων και πρώτη 24ωρη απεργία την 25η Αυγούστου 2009, ημέρα διεξαγωγής της τελικής φάσης των προκριματικών για τους Ομίλους του Τζάμπιονς Λιγκ και ταυτόχρονα ημέρα μεγάλης δημοσιότητας για την ΟΠΑΠ, αφού τότε ακριβώς ανακοινώνει στον Τύπο και στους θεσμικούς του εξωτερικού, τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου 2009 για την εταιρία.

Συνάδελφοι˙

Χωρίς να παρασύρεστε σε ακραίες συμπεριφορές, αδιαφορήστε γι’ αυτούς τους δήθεν επιθεωρητές και μην επιδεικνύετε καμιά συνεργασία μαζί τους. Αν η ΟΠΑΠ πείστηκε από τους κακούς της συμβούλους να περάσει σε πόλεμο με τους πράκτορες, τότε ας είναι έτοιμοι να υποστούν και τις συνέπειες. Διορισμένες διοικήσεις γνωρίσαμε πολλές. Αλλά όλες εξαφανίστηκαν. Εμείς μείναμε. Και παλεύουμε για το δίκιο μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ

leon είπε...

ENHMERVSH SYNEXEIA .......
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΟΠΑΠ

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πανηγυρική ψήφιση του κειμένου των Ατομικών Συμβάσεων που θα διέπουν τις σχέσεις πρακτόρων και ΟΠΑΠ, η Εταιρία τροποποίησε αιφνιδιαστικά, μονομερώς και αυθαίρετα σε βάρος μας το κείμενο των Ατομικών Συμβάσεων.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:

─ Η ΟΠΑΠ ζητά να διαθέτει τα νέα παιχνίδια της και εκτός πρακτορείων αν, μεταξύ των άλλων, αυτό «κρίνεται πρόσφορο για την ανάπτυξη των εργασιών της ΟΠΑΠ». Έτσι όμως δυναμιτίζεται το βασικό επιχείρημα του ελληνικού Μονοπωλίου, πως τα τυχηρά παίγνια στην Ελλάδα διεξάγονται αποκλειστικά σε αμιγείς χώρους, εξασφαλίζοντας τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο.
─ Η ΟΠΑΠ προσέθεσε την σε κάθε περίπτωση δυνατότητα άρνησης παροχής άδειας πρακτόρευσης μελλοντικών, όμως τώρα και υφισταμένων παιχνιδιών, στα πρακτορεία.
─ Απαλείφθηκε ο όρος «η προμήθεια των Πρακτόρων στα υφιστάμενα παιχνίδια καθώς και ο καθορισμός της στα μελλοντικά προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ».
─ Προστέθηκε ότι η ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα να μεταβάλλει τους χρόνους και τον τρόπο πληρωμής των εισπράξεων των πρακτορείων, διαλύοντας έτσι σε μια στιγμή κάθε οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων μας, χωρίς η εταιρία να κερδίζει τίποτε.
─ Περιόρισε αποκλειστικά στο τηλεπικοινωνιακό κόστος την υποχρέωση της εταιρίας να επιβαρύνεται μαζί με τον Πράκτορα το επιπλέον κόστος χρήσης του εξοπλισμού που η ΟΠΑΠ χορηγεί για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της. Η ΠΟΕΠΠΠ είχε προτείνει 70% για την εταιρία και 30% για τους πράκτορες (όσες είναι αντίστοιχα και οι απολαβές τους στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών) και η ΟΠΑΠ απάντησε μόνο με 35% για την εταιρία και αποκλειστικά για το τηλεπικοινωνιακό κόστος. Με αυτό τον τρόπο όμως καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του livebet, αφού οι πράκτορες θα αρνηθούν να επιβαρυνθούν το επιπλέον κόστος συνδρομητικής τηλεόρασης και ίντερνετ. Με την πεισματικά άρνηση ανάληψης κόστους 3-5 εκατομμυρίων, η ΟΠΑΠ επιλέγει να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις.
─ Η ΟΠΑΠ υπόγραψε με τον ΟΤΕ σύμβαση, ερήμην των πρακτόρων, και καλεί τώρα τους πράκτορες να πληρώσουν το υψηλότατο κοστολόγιο αυτής της σύμβασης, αν και ούτε καν τους την έχει κοινοποιήσει. Όπως διέρρευσε, σύμφωνα με την κρυφή αυτή σύμβαση, για κάθε διακοπή λειτουργίας πρακτορείου η ΟΠΑΠ δικαιούται αποζημίωση 125 ευρώ ανά ώρα και το πρακτορείο 1,07 ευρώ ανά ...ημέρα.
─ Αλλοιώθηκε η δέσμευση της ΟΠΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Ε. για μη χορήγηση νέων αδειών αν αυτές δεν μειωθούν Πανελλαδικά στη σχέση της μιας άδειας ανά 3.500 κατοίκους. Θέλουν ο υπολογισμός να γίνεται περιστασιακά σε τοπικό επίπεδο.
─ Η ΟΠΑΠ απαιτεί να έχει το δικαίωμα μεταφοράς πρακτορείων που λειτουργούν, από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο, με σκοπό να αποφύγει τον σκόπελο της δέσμευσης της στην Ε.Ε., χορηγώντας μεν νέες άδειες μόνο όπου της επιτρέπει η δέσμευση της για το μονοπώλιο αλλά να τις «ταξιδεύει» μετά, όπου της υποδεικνύει η ευνοιοκρατία.
─ Το πρακτορείο που άνοιξε η ίδια η ΟΠΑΠ στο αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος λειτουργεί μόνο με βάση τα προσυμφωνηθέντα στη Σύμβαση ΟΠΑΠ και Πρακτόρων. Αν όμως αυτή η Σύμβαση δεν επικυρωθεί, τότε ελέγχεται και η νομιμότητα του πρακτορείου της ΟΠΑΠ, αφού σε καμιά άλλη νομοθετική-κανονιστική ρύθμιση δεν προβλέπεται τέτοιο δικαίωμα της εταιρίας.

ΚΑΝΕΙΣ πράκτορας δεν θα υπογράψει οποιαδήποτε δέσμευση με την ΟΠΑΠ πριν η Ομοσπονδία υποχρεώσει την ΟΠΑΠ να τηρήσει τα συμφωνημένα.

Giannis είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση Λεωνίδα.
Βλέπεις η Ομοσπονδία δεν μας καταδέχεται.
Δεν πειράζει.
Μ’ αυτή την ομοσπονδία που αποφάσισε επιτέλους να υψώσει ανάστημα είμαι συνοδοιπόρος.
Μ’ αυτούς που μασούσαν τα λόγια τους και στρογγύλευαν τα πάντα υπέρ του ΟΠΑΠ έχω πρόβλημα.

satis είπε...

Ama thelei i poeppp na min ypograpsei kanenas praktoras na arxisei na pairnei til enan enan toys praktores na toys enimeronei ,giati to 60% den exei internet k 10%den kseroyn poy na enimeronontai.Ayta gia na stamatisoyn na koroideioyn.

Giannis είπε...

Σωστό satis.
Ενημέρωση ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ.
Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν ιδέα.