powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΜΑΛΗ ΣΤΟ VOLOSBET

Ο/Η Παναγιώτης Ντόμαλης λέει:

10 Οκτωβρίου 2009 στις 10:53

e-mail από Σωκράτη Βαρακλιώτη 8/06/2009

Η Σύμβαση που καλούμαστε να υπογράψουμε Παναγιώτη , αφορά την ρύθμιση των μεταξύ μας σχέσεων με νομικό κείμενο δικαιοπρακτικής σχέσης. Απορρέει από υποχρέωση , που εγκληματικά αποδεχθήκαμε , σε καιρούς χαλεπούς για την συνδικαλιστική μας διαδρομή.
Η ΟΠΑΠ στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της , προσκόλλησε στο δίκτυο , επαγγελματίες προσφέροντας αποκλειστικά τα προιόντα της.
Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό , μετά από 50 χρόνια να αλλάζει αυτή η επαγγελματική σχέση ; Το τελευταίο κείμενο προβλέπει αυτή ακριβώς την υποχρέωση.
Ο ισχυρισμός περί αδυναμίας του δικτύου να ικανοποιήσει ενδεχόμενους μελλοντικούς διαγωνισμούς , είναι παντελώς αστήριχτη και κρύβει ύπουλες νομικές τρύπες , με στόχο την βίαιη μείωση του δικτύου και την μελλοντική αντικατάστασή του .
Η ΟΠΑΠ έχει αποδεχθεί τη σταδιακή μείωση του δικτύου στην Ευρωπαική ένωση . Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι εταιρίες διατηρούν μικρότερης έκτασης δίκτυα και αναπτύσσονται ικανοποιητικά . Πόσα σημεία πώλησης , να απαιτεί μία εταιρία όταν έχει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ δίκτυο στην Ευρώπη ; Ας πάρουμε για παράδειγμα το ΞΥΣΤΟ . Είναι λαχείο και επομένως εάν δοθούν τρεις άδειες έχει κανείς την εντύπωση ότι οι λαχειοπώληδες δεν θα πουλάνε λαχεία και των τριών και ποιος θα ελέγχει τους χιλιάδες Αλβανούς που θα πουλάνε το λαχείο ; Εάν είναι 1 εταιρία , γιατί να μην το πάρει η Διεύθυνση Κρατικών λαχείων και να το διαθέσει στο δικό της δίκτυο και να το πάρουμε και εμείς αφού προβλέπεται ήδη στη Σύμβαση ; Γιατί σώνει και καλά για να το πάρει ο ΟΠΑΠ , πρέπει να αλλάξουμε εμείς τη Σύμβαση; Στο κάτω-κάτω της γραφής ας το επιτρέψουμε , ποιος νοιάζεται ;
Ας πάρουμε τα φρουτάκια που επικαλείται ο ΟΠΑΠ . Ποιος είναι ο λόγος να μην πάρουν τα φρούτα όλοι οι πράκτορες; Από άποψη χώρου , ένα μαγαζί 40τμ , δεν έχει πρόβλημα να βάλει 4 μηχανήματα. Ο μόνος λόγος είναι για να δοθούν σε περιορισμένα σημεία πώλησης και σίγουρα σε λιγότερα από τον αριθμό των 5000.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα , που λύνεται με χρήματα. Δηλαδή τα μηχανήματα , με δεδομένο ότι δεν απαιτούν εργασία είναι self service. Αφού δεν θα είναι εφικτό να πάρουμε άδεια για 5000 σημεία πώλησης και θα χάσουμε διαγωνισμό , να βγαίνει μέρισμα για αυτούς που δεν θα πάρουν ανάλογα με το τζίρο που κάνουν τη στιγμή του αποκλεισμού . Διαφορετικά καταπατείται η αρχή της ισονομίας. Αφού θέλει αυτονομία ο ΟΠΑΠ λυπάμαι αλλά πρέπει να πληρώσει. Στις επιχειρήσεις έτσι γίνεται . Όταν θέλεις κάτι πολύ , το πληρώνεις.
Εάν επιτρέψουμε την αφαίρεση σημείων πώλησης με τέτοιο τρόπο , υπογράφουμε την αναγκαστική συρρίκνωση του υπάρχοντος δικτύου με ορίζοντα ίσως και 5ετίας .
Εάν εισάγει χωρίς κόστος , φρουτάκια σε 1000 πρακτορεία , τότε αναγκάζει τα υπόλοιπα να κλείσουν.
Επειδή γνωρίζουν ότι δεν στοιχειοθετούν όριο τετραγωνικών , σκέφτηκαν την αλλαγή της Σύμβασης.
Είναι πονηρή σκέψη και δεν πρέπει να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο. Θα εξαφανίσουν σε χρόνο dt όσα και όποια , πρακτορεία θέλουνε.
Είναι παγίδα μέγιστη και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Η μοναδική παραχώρηση θα μπορούσε να είναι , το ΞΥΣΤΟ σε έντυπη μορφή.
Τα υπόλοιπα είναι η καταδίκη μας.
Μου είναι αδιανόητο να βγει διαγωνισμός που να αποκλείει την δυνατότητα συμμετοχής του ΟΠΑΠ , που ο πρόεδρός του έχει παραδεχθεί ότι έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε κάποιον νόμο. Εκτός και αν φροντίζει το νομικό καθεστώς για τον επόμενο ιδιοκτήτη της εταιρίας , που δεν θα μπορεί να επηρεάσει διαγωνισμό αφού θα είναι ιδιώτης .
Πολλά , μα πάρα πολλά τα σενάρια και όλα εναντίον μας.
Δεν πρέπει να υποκύψουμε με τίποτα!!!
???????????????????????????????????????????????????????


Τάδε έφη Βαρακλιώτης στις 8 Ιουνίου τρέχοντος έτους.
Να σας θυμίσω ότι ο κ. Βαρακλιώτης αμέσως μετά την ανακοίνωση της άρον άρον υπογραφής των συμβάσεων εξέφρασε προβληματισμό και αντιρρήσεις τόσο για την διαδικασία, όσο και για την αναγκαιότητα αυτής της κίνησης της ΠΟΕΠΠΠ.
Εντός 24 ωρών οι όποιες επιφυλάξεις είχαν διαλυθεί!!!!
Γιατί Ρε Σωκράτη;
Τι είναι αυτό που σας αναγκάζει να ευθυγραμμιστείτε με τις επιταγές Κλωνάρη;
Τι είναι αυτό που σας εγκλωβίζει στα όρια μιας άποψης που είναι σίγουρο ότι δεν εξυπηρετεί το δίκτυο στο σύνολό του;
Τι είναι αυτό που σας οδηγεί ανάμεσα στην υποστήριξη μιας αποδεδειγμένα αυτοκαταστροφικής εμμονής και του αυτονόητου συνδικαλιστικού σας καθήκοντος, να επιλέξετε την πλέον οδυνηρή λύση για το πιο αδύναμο και ευάλωτο τμήμα του δικτύου των πρακτόρων;
Αξίζει άραγε στο όνομα μια κακώς εννοούμενης συνδικαλιστικής πειθαρχίας να υποθηκεύσετε την αξιοπρεπή επιβίωση ενός σημαντικού αριθμού συναδέλφων που για λόγους πολλές φορές πέραν των δυνάμεών τους βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας;


Συ είπας:


Πολλά , μα πάρα πολλά τα σενάρια και όλα εναντίον μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: