powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΨΕΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ

Πέρασαν 5 μέρες από το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της Δευτέρας 28/9 στην ΠΟΕΠΠΠ και ήρθε ο καιρός να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Δεν έγραψα τις πρώτες ώρες γιατί η οργή μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν μου επέτρεπε νηφάλια σκέψη.
Το όλο σχέδιο είναι έμπνευσης Κλωνάρη και εκτέλεσης Τοπτσίδη.
Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου όταν ο Τοπτσίδης τηλεφωνεί στον Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΕΠΠΠ κ. Γιαννίκο και του γνωστοποιεί την κλήση έκτακτης συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ με θέμα τη φορολογία και ταυτόχρονα του ζητά νομική γνωμοδότηση για συγκεκριμένα θέματα επί της σύμβασης.
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ. Γιαννίκος είναι Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και συνοδεύει την ομάδα στα εκτός έδρας Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν γνωστό λοιπόν ότι ο κ. Γιαννίκος από την Κυριακή το βράδυ έπρεπε να είναι με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο για τον αγώνα της Τρίτης με την Άρσεναλ και φυσικά δεν μπορούσε να είναι παρών στο Δ.Σ. της Δευτέρας. Επίσης είναι γνωστό ότι ο κ. Γιαννίκος έχει εκφράσει πολλαπλώς τις αντιρρήσεις του για συγκεκριμένα σημεία της σύμβασης στα οποία το κείμενο δεν καλύπτει τους πράκτορες.
Στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό για να αποκλειστεί η πιθανότητα παρουσίας του κ. Γιαννίκου στη συνεδρίαση του ΔΣ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν νομικές αντιρρήσεις. Αντ’ αυτού κλήθηκε ο κ. Φίλιππος Ζιάννης δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ζιάννης είναι νομικός σύμβουλος του σωματείου Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής από το 1982. Είναι γνώστης των προβλημάτων του κλάδου και έχει χειριστεί πολλές περιπτώσεις πρακτόρων σε δικαστήρια για μεταφορές, ασφαλιστικά μέτρα κ.λ.π.
Έχει δηλαδή μια συσσωρευμένη εμπειρία 27 ετών στα του κλάδου, που καθιστά όχι μόνο την νομική, αλλά και την προσωπική άποψή του πολύτιμη. Την άποψη του κ. Ζιάννη, άσχετα με τις διαφωνίες μου, σέβομαι απόλυτα.
Η γενική άποψη του κ. Ζιάννη είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα κείμενο που βελτιώνει τη θέση του πράκτορα έναντι του ΟΠΑΠ σχετικά με τον κανονισμό του 1999. Είχα την ευκαιρία χθες να συζητήσω μαζί του για 2 και πλέον ώρες κάποιες διαφωνίες μου με την σύμβαση και να αποσπάσω πολύτιμες πληροφορίες.
Ο κ. Ζιάννης λοιπόν με διαβεβαίωσε ότι η σύμβαση αυτή δεν μπορεί να παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα πριν ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει χρήση των «ευεργετημάτων» της σύμβασης πριν τη νομοθετική ρύθμιση, διαψεύδοντας πανηγυρικά τον Κλωνάρη, που προκειμένου να παραπλανήσει τους συναδέλφους και να αποσπάσει την υπογραφή τους, δήλωσε ότι η σύμβαση ισχύει από την υπογραφή της, προτρέποντας ΨΕΥΔΩΣ τους πράκτορες να υπογράψουν άρον άρον.
Με τη μεθόδευση αυτή λοιπόν αποκλείστηκε η πιθανότητα να εκφρασθούν νομικές διαφωνίες μια και η άποψη του κ. Ζιάννη εξυπηρετούσε τον επιδιωκόμενο στόχο.
Ο κ. Γιαννίκος όμως έστειλε επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ, θέτοντας υπ’ όψιν τους τη νομική του γνωμοδότηση. Θα ήθελα εδώ να σας θυμίσω ότι τον κ. Γιαννίκο στην ΠΟΕΠΠΠ προσέλαβε ο ΤΕΩΣ πρόεδρος της κ. Κλωνάρης. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε αυτή την επιστολή η οποία από την αρχή θέτει θέμα για το αντικείμενο της συνεδρίασης μια και το θέμα της κλήσης δεν ήταν αυτό που τελικώς συζητήθηκε. Την επιστολή αυτή, η οποία πρωτοκολλήθηκε κανονικά από την ΠΟΕΠΠΠ, άρα αποτελεί επίσημο έγγραφο, μπορείτε να διαβάσετε στην προηγούμενη ανάρτηση του μπλοκ.
Η επιστολή του κ. Γιαννίκου λοιπόν χαλούσε τα σχέδια του Κλωνάρη για άρον άρον υπογραφή της σύμβασης. Έτσι ανέλαβε ο Τοπτσίδης να την κρύψει. Η επιστολή αυτή δεν δόθηκε στα μέλη του ΔΣ πριν τη συνεδρίαση και κανείς πλην του ίδιου του Τοπτσίδη δεν ήξερε το περιεχόμενό της. Άξιος συνεχιστής των μεθόδων του Κλωνάρη ο κ. Τοπτσίδης.
Αλλά οι μεθοδεύσεις Κλωνάρη – Τοπτσίδη δεν σταματούν εδώ.
Την Παρασκευή, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τοπτσίδη – Γιαννίκου που ζητήθηκε η νομική γνωμοδότηση για τη σύμβαση, ο κ. Τοπτσίδης καλεί τα μέλη του ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ.
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ.
Τη επίσημη αυτή πρόσκληση μπορείτε επίσης να δείτε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Εκ προμελέτης δηλαδή εξαπάτηση των μελών του ΔΣ.
Ρε Τοπτσίδη ήξερα ότι οι Δραμινοί είναι παλικάρια. Δυο φίλους που είχα από τα χρόνια του σχολείου, πόντιοι, παικταράδες από τα τσικό της ΔΟΞΑΣ είχαν κάτι καμπάνες μέχρι τα γόνατα! Εσύ πώς βγήκες έτσι;
Και οι υπόλοιποι 14 του ΔΣ;
Πώς δεχθήκατε μια τέτοια μεθόδευση; Δεν έπρεπε να αποχωρήσετε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη μεθόδευση, γνωστοποιώντας τα συμβάντα σε όλους τους πράκτορες;
Και άντε οι 4 το έδειξαν με την ψήφο τους. Οι 11 πώς νομιμοποιήσατε μια τέτοια διαδικασία με τη θετική ψήφο σας;
Η πρακτική βέβαια γνωστή και έχει χρησιμοποιηθεί και άλλη φορά από το φοβερό δίδυμο ΝΥΝ και ΤΕΩΣ προέδρων.
Να σας θυμίσω την αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων στις 29 Ιουνίου, στην οποία ζητήθηκε και πάλι αιφνιδιαστικά, η συναίνεση των αντιπροσώπων για το περίφημο email του «Χατζηεμμανουήλ» για την αποκλειστικότητα. Ο νόμος που διέπει τα συνδικαλιστικά θέματα στη χώρα μας είναι σαφέστατος:
ΣΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΚΥΡΕΣ.
Έγιναν κι άλλα περίεργα αυτές τις μέρες.
Τόσο η μακροσκελής εισήγηση του «Τοπτσίδη», όσο και η επιστολή του προς το ΠΑΣΟΚ είναι έργα Κλωνάρη. Είναι γραμμένες από τον Κλωνάρη. Απλά φέρουν την υπογραφή του Τοπτσίδη. Αυτό το έχεις κάνει κι άλλες φορές κ. πρόεδρε! Δεν βλέπεις ότι εκτίθεσαι;
Τελικά ποιος είναι πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ; Ο Κλωνάρης ή ο Τοπτσίδης.
Οι κινήσεις αυτές δεν είναι προέδρου. Είναι ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Η όλη σπέκουλα, γιατί περί σπέκουλας πρόκειται ολοκληρώθηκε με την 12ωρη ιντερνετική συνέντευξη του ΤΕΩΣ στο volosbet. 12 ώρες ψέματα. 12 ώρες παραπλάνηση.
Μια όμως και δεν είχα την ευκαιρία να σε ρωτήσω στο σόου σου στο volosbet κ. Κλωνάρη, θα ήθελα να σου κάνω τρεις ερωτήσεις. Μία δική μου και δύο συναδέλφων που επίσης δεν είχαν την ευκαιρία να σε ρωτήσουν προχθές.
Σε ρώτησε κάποιος αν έχεις υπογράψει εσύ την σύμβαση γιατί συνάδελφοι από την Καβάλα λένε ότι δεν υπόγραψες.
Δεν απάντησες. Απέφυγες επιμελώς να απαντήσεις.
Επειδή οι πράκτορες από Καβάλα επιμένουν ότι δεν υπέγραψες, μπορείς να μας δηλώσεις ευθαρσώς:
ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ κ. ΚΛΩΝΑΡΗ;
Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις και στον νέο συνάδελφο που μου το ζήτησε.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το μένος σου για τους Ολυμπιονίκες και αθλητές γενικώς, σε οδήγησε στο να συμπεριλάβεις σε αυτό το έκτρωμα που έφτιαξες και την αφαίρεση των αδειών των ολυμπιονικών και αθλητών ακόμη και σε συγγενείς μέχρι Β’ βαθμού εξ αγχιστείας.
Με την πρόσφατη αναδιοργάνωση στον ΟΠΑΠ, ο πατέρας του συναδέλφου (συγγένεια Α’ βαθμού) έχει προσληφθεί στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών (θυγατρική του ΟΠΑΠ). Επειδή στο κείμενο της σύμβασης δεν είναι σαφές, μπορεί ο συνάδελφος να διατηρήσει την άδειά του ή θα πρέπει να την παραδώσει κι αυτός όπως και οι Ολυμπιονίκες;
Για τον άλλο συνάδελφο όπως θα διαβάσεις το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσε να σου απευθύνει ο ίδιος την ερώτηση.
Ο συνάδελφος έχει καταδικαστεί για Ναρκωτικά. Το αδίκημα δεν περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ. Είναι όμως πολύ σοβαρό. Μπορεί ο συνάδελφος να συνεχίσει να είναι πράκτορας, ή πρέπει να μεταβιβάσει την άδεια σε συγγενικό του πρόσωπο;

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για την υπογραφή των συμβάσεων.
Οι πράκτορες από τους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής κλήθηκαν να υπογράψουν την σύμβαση την Δευτέρα και την Τρίτη μετά της εκλογές. Εν’ τω μεταξύ κάτι ακούσθηκαν για απειλές από πλευράς υπαλλήλων του ΟΠΑΠ για κλείσιμο μηχανών σε περίπτωση μη υπογραφής και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες.
ΔΗΛΩΝΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ (Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ.
Αν κανένα απ’ αυτά τα γατάκια έχει τα γκατς, ας κοπιάσει απ΄ εδώ να μας κοινοποιήσει την απειλή του. Μασάμε εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: