powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αμαρτίες ΟΠΑΠ στο παρά πέντε των εκλογών

Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

ΣΟΒΑΡΕΣ ενστάσεις για αποφάσεις που πάρθηκαν παραμονές εκλογών από την απερχόμενη διοίκηση Χρ. Χατζηεμμανουήλ διατυπώνονται από στελέχη του οργανισμού.
Επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Λειτουργιών και Πληροφορικής κάνει λόγο για εν κρυπτώ μεταφορά αρμοδιοτήτων της ομάδας διαχείρισης ρίσκου, της πιο σημαντικής λειτουργίας του οργανισμού, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στη θυγατρική του ΟΡΑΡ International (με έδρα την Κύπρο...).
Μεθοδεύσεις
Το γεγονός κρατήθηκε κρυφό και από τις ελεγκτικές αρχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το επενδυτικό κοινό, παρότι επηρεάζει την εταιρεία και το κόστος της, όπως αναφέρεται στην επιστολή (ο ΟΠΑΠ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία και υποχρεούται σε γνωστοποιήσεις εταιρικών γεγονότων).
Το έγγραφο που παρουσιάζει η «Κ.Ε.» φέρει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2009, δηλαδή συντάχθηκε μετά τις εκλογές. Υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης, κ. Ηλία Γούλα, και απευθύνεται στους κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, και Σ. Αλιφιεράκη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο επιχειρησιακών θεμάτων.
Ο κ. Γούλας διαπίστωσε ότι ορίστηκε υπεύθυνος ενός έργου δίχως να ενημερωθεί ο ίδιος ή οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες, όπως λέει στην επιστολή.
* Δηλώνει, πως «η υλοποίηση της σύμβασης δεν συνδράμει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» και απορεί γιατί «πρόκειται για μία αναδιοργάνωση σε συνέχεια μιας άλλης που ξεκίνησε μάλιστα μόλις πριν λίγους μήνες».
* Διαπιστώνει «πως το αντικείμενο της σύμβασης ταυτίζεται με αυτό της διεύθυνσης Στοιχήματος συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τεχνογνωσίας στην οποία ο ΟΠΑΠ επένδυσε υψηλό τίμημα».
* Αναρωτιέται «για πιο σημαντικό λόγο αποσπάται το ήδη εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό της στην ΟΡΑΡ International;».
* Αντιλαμβάνεται «ότι το κόστος για την ΟΠΑΠ είναι μεγαλύτερο από το υφιστάμενο».
* Ζητάει ενημέρωση σχετικά με τις αρμοδιότητες ρίσκου στο Στοίχημα καθ' ότι αυτές είχαν ανατεθεί στον κ. Anderson.
* Επίσης ζητάει να μάθει πώς προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των απασχολουμένων στην ΟΡΑΡ International;
Η συγκεκριμένη σύμβαση υπογράφτηκε βιαστικά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, πριν από τις εκλογές αλλά κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο μετά. Μία εξήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η όλη μεθόδευση έγινε γιατί η προηγούμενη σύμβαση της ομάδας διαχείρισης ρίσκου, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Anderson, έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 με δικαίωμα ανανέωσης μόνο για ένα έτος. Ομως με την υπογραφή νέας σύμβασης μέσω της θυγατρικής, επήλθε παράταση τριών ετών.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένα στελέχη του οργανισμού έλαβαν τους προηγούμενους μήνες γενναίες αυξήσεις, ενώ παρατάθηκαν και οι συμβάσεις τους. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ πριν και μετά την προκήρυξη των εκλογών, για προφανείς λόγους.
Νέο μέτωπο
Ενα ακόμα μέτωπο στον οργανισμό σχετίζεται με την υποχρέωση του οργανισμού να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές του Χρ. Χατζηεμμανουήλ προς το ΙΚΑ.
Η υπόθεση ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2008 από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. Πρόσφατα ζητήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις ασφαλιστικών εισφορών και επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 38.000 ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ ήδη πλήρωσε μέρος των εισφορών προκειμένου να αποφύγει νέα πρόστιμα, αλλά παράλληλα κίνησε διαδικασία για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων. Η προσφυγή ανατέθηκε ήδη σε δικηγόρο και θα κοστίσει στον οργανισμό από 4.000 μέχρι 8.000 ευρώ, όπως ορίστηκε στο από της 30.9.2009 πρακτικό του Δ.Σ.


Ελπίζω η Ελληνική δικαιοσύνη να ζητήσει εξηγήσεις από τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΑΠ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Όσο για τους θαυμαστές του εν λόγω "κυρίου" .................
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: