powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

Απ’ ότι είδα η ΠΟΕΠΠΠ και οι λαλίστατοι, για άλλα θέματα, εκπρόσωποί της σφυρίζουν αδιάφορα. Ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα. Ούτε μια δήλωση ότι προτίθεται να δράσει με κάποιον τρόπο.
Περιμένουν πρωτοβουλίες από τον ΟΠΑΠ, λες και είναι ο ΟΠΑΠ που καίγεται για τη λύση του προβλήματος.
Πώς να νιώσει όμως την απειλή που μας σόκαρε όλους ένας άνθρωπος που ξέχασε πότε κάθισε τελευταία φορά πίσω από πάγκο πρακτορείου; Γιατί σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστευτήκαμε τις τύχες του κλάδου. Πλήρης αδράνεια. Σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έχουν αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις οι μαθητευόμενοι επαναστάτες του γλυκού νερού.
Αποφάσισα λοιπόν να αντιδράσω έστω και μόνος μου.
Συνέταξα μια επιστολή και την έστειλα στον κ. Χατζηεμμανουήλ. Εξασφάλισα και ότι θα την λάβει άμεσα.
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.
Συνήθης πρακτική διαμαρτυρίας στο internet είναι η αποστολή επιστολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στον φορέα ή τον αξιωματούχο που θέλει μια κοινωνική ομάδα να διαμαρτυρηθεί. Τις περισσότερες φορές ένας ικανός αριθμός τέτοιων επιστολών μπορεί να δρομολογήσει την λύση του προβλήματος. Όπως και να’ χει όμως είναι ένας τρόπος πίεσης. Εύκολος, απλός και αποτελεσματικός.
Προτείνω λοιπόν, σε όποιον το θέλει, να αντιγράψει την επιστολή και να την στείλει στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ απλά βάζοντας το δικό του όνομα και τον αριθμό πρακτορείου του.
Αν δεν του αρέσει το κείμενο ας προσθέσει ή αφαιρέσει ότι επιθυμεί.

Το email του κ. Χατζηεμμανουήλ είναι: chairmanoffice@opap.gr

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,
Φαντάζομαι πληροφορηθήκατε το δυσάρεστο για τον κλάδο μας γεγονός της δολοφονίας υπαλλήλου πρακτορείου ΠΡΟΠΟ χθες το βράδυ σε κεντρικότατο σημείο της Ν. Σμύρνης.
Σήμερα το πρωί, νέα ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Ίλιον, ευτυχώς αναίμακτη αυτή τη φορά, ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο ανάλογων γεγονότων.
Τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν ανησυχητικά και φοβάμαι ότι ο χθεσινός νεκρός δεν είναι ο τελευταίος.
Αναρωτιέμαι κ. πρόεδρε αν το επόμενο θύμα θα είμαι εγώ, ή ο γείτονας συνάδελφός μου. Και όλ’ αυτά την ώρα που προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τις εισπράξεις του ΟΠΑΠ.
Μέσα στην γενική αδράνεια για την χθεσινή θανατηφόρα επίθεση στο εν λόγω πρακτορείο και μη έχοντας άλλο τρόπο να αντιδράσω μεμονωμένα, σας απευθύνω αυτή την έκκληση.
Οι συνάδελφοι σήμερα είναι ανάστατοι και όπως είπε κάποιος πράκτορας από τον Πειραιά, δεν μπορούμε να δουλέψουμε με το ένα μάτι στη μηχανή και το άλλο στην πόρτα.
Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες προτάσεις όπως η ασφάλιση των εισπράξεων, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, η αλλαγή του ωραρίου του ΚΙΝΟ ή ακόμη και η κατασκευή στα καταστήματά μας ειδικού κλωβού ασφαλείας όπως έχουν πρακτορεία στο εξωτερικό και τα ταμεία της ΔΕΗ που θωρακίστηκαν πρόσφατα.
Επειδή το θέμα είναι ζωής και θανάτου, παρακαλώ όπως αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία δίνοντάς της την ανάλογη δημοσιότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το κύρος του ΟΠΑΠ, έτσι ώστε σε πρώτη φάση να λειτουργήσει αποτρεπτικά και στη συνέχεια να θωρακίσει ουσιαστικά τα πρακτορεία μας.
Βέβαιος για την κοινωνική σας ευαισθησία, την οποία πολλαπλώς μας έχετε αποδείξει περιμένω εναγωνίως τις ενέργειές σας.


Μετά τιμής

--------------------------

Αρ. Πρακτορείου ----------

2 σχόλια:

Giannis είπε...

Τελικά άδικα περιμέναμε σήμερα το πρωί να δούμε τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ στην τηλεόραση να παίρνει θέση για τα τελευταία συμβάντα. Από χθες λέγανε ότι ο κ. Τοπτσίδης θα έβγαινε στον ΑΝΤ1, στον Παπαδάκη. Έφτασα στο μαγαζί πρίν τις 8:30, ενώ ανοίγω συνήθως μετά τις 9:00. Έλειψα μόνο για λίγο κατά τις 9:00 για να πάρω το υλικό. Τελικά δεν τον είδα τον πρόεδρο.
Απ’ ότι έμαθα τον έβγαλαν τον άνθρωπο κατά τις 7 το πρωί για δύο λεπτά!!!!
Φαίνεται κάποιοι δεν ήθελαν να μιλήσει. Εγώ πιστεύω ότι οι πόλοι που τον ήθελαν μουγκό είναι δύο.
Ο ΟΠΑΠ έδειξε καθαρά ότι είναι απέναντι. Όχι μόνο συνεργάτες δεν μας θεωρεί αλλά μάλλον βαρίδι. Δυστυχώς βρήκε και «Εφιάλτες» ανάμεσά μας που διευκολύνουν το έργο του.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Απαιτείται συσπείρωση γύρω από τις υγιείς δυνάμεις του κλάδου και ετοιμότητα για αντιπαράθεση.

Unknown είπε...

Οι πράκτορες ακόμη δεν έχουν καταλάβει την δύναμη τους. Και το φταίξιμο των συνδικαλιστών είναι μηδαμινό, αφού τους αφήνουν οι πράκτορες να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους, χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες για το καλό του κλάδου. Δυστυχώς είμαστε όλοι μας εαυτούληδες και άξιοι της μοίρας μας.