powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΥΛΙΚΟΥ

Όλοι πρέπει να έχετε πάρει την εγκύκλιο για το νέο τρόπο παραγγελίας υλικού από την επόμενη Τρίτη.
Φαντάζομαι ότι η δυνατότητα αυτή προστέθηκε στην coronis για να κάνει τη όλη διαδικασία πιο αποδοτική τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για μας.
Όταν μας γνωστοποιήθηκε η νέα δυνατότητα είπα: "Μπράβο! Επιτέλους θα πάψουμε να πετάμε πλεονάζον υλικό και δεν θα έχουμε πλέον ελλείψεις".
Όταν διάβασα όμως την εγκύκλιο απογοητεύτηκα.
Αυτός που αποφάσισε την όλη διαδικασία και αυτός που την ενέκρινε, δεν πρέπει να έχουν καμία απολύτως σχέση με πρακτορεία ΠΡΟΠΟ.
Ο όλος σχεδιασμός έγινε σαν να επρόκειτο για μια αγγαρεία, για κάτι που πρέπει να γίνει και ας το κάνουμε να μην το έχουμε να εκκρεμεί.
Και όμως η εφοδιαστική διαδικασία είναι από τις πλέον σημαντικές για τη λειτουργία του δικτύου.
Τη σημερινή κατάσταση τη γνωρίζουμε όλοι. Πιθανόν όμως να μην την γνωρίζουν οι υψηλά ιστάμενοι στον ΟΠΑΠ και γι αυτό θα την περιγράψω όπως τη ζω εγώ, μήπως και κάποιος διευθυντής ρίχνει καμιά κλεφτή ματιά εδώ και προβληματιστεί.
Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν είχα τη σωστή ποσότητα από δελτία, κουπόνια και ρολά.
Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΕΞΤΡΑ 5 λείπουν. ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΚΟΥΠΟΝΙΑ, SUPER 3, περισσεύουν.
Το μεγάλο έγκλημα είναι με τα κουπόνια. Συνήθως πετάω τα μισά.
Θυμάμαι πολλές φορές τον κεντρικό μου να παρακαλάει τους συναδέλφους: "Πάρτε κανένα ΚΙΝΟ ρε παιδιά. Τί να τα κάνω τόσα δελτία;" Και δώσ’ του γέμιζαν οι κάδοι του δήμου.
Κάποια στιγμή που είχα μαζέψει πολλά ΚΙΝΟ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ τα πήγα στην αποθήκη του ΟΠΑΠ. Τα παιδιά τα πήραν πρόθυμα, αν και κάποιοι με κοίταξαν λίγο περίεργα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το έκανα πολλές φορές. Όταν είχα κάπου έλλειψη και πήγαινα στον ΟΠΑΠ όλο και κάποια κούτα τους πήγαινα. Πέταξα όμως και αρκετές φορές δελτία που δεν είχα που να τα βάλω. Θα θυμάστε βέβαια και την ανακοίνωση πριν την αλλαγή των δελτίων να μην πετάξουμε τα παλιά δελτία γιατί ο ΟΠΑΠ θα τα παραλάμβανε για να τα ανακυκλώσει.
Ούτε τα παρέλαβε, ούτε νεώτερη ανακοίνωση έστειλε. Την τρίτη βδομάδα από την εισαγωγή των νέων δελτίων, τα ξεφορτώθηκα στην ανακύκλωση.
Πάντα είχα και μια απορία. Γιατί ένα πρακτορείο μπορεί να παίρνει μια κούτα δελτία ΠΡΟΠΟ Τετάρτης και εγώ καμιά 50αριά; Γιατί αυτός κάνει συστήματα σε computer.
Λογικό ακούγεται. Έλα όμως που αυτός πετάει σχεδόν όλη την κούτα. Η χορήγηση γίνεται με κάποια αναλογία. Παράδειγμα 1 παίζεις, δέκα παίρνεις. Γιατί για κάθε ΠΡΟΠΟ που παίζει κάποιος χαλάει 10. Γράφει, σβήνει, μελετάει. Ναι αλλά αυτός για τα δελτία που κάνει στο computer έχει αναλογία 1 προς 1. Τα 9 τα πετάει. Κι εγώ αν μου κάτσει κανένας μερακλής και χρειαστώ καμιά 200αριά δελτία ψάχνομαι. Μου συνέβη πρόσφατα με τα νέα δελτία. Ευτυχώς είχα κρατήσει τα δελτία παλαιών διαγωνισμών και τύπωσα το σύστημα σε αυτά και δεν έτρεχα στον ΟΠΑΠ.
Να μια ιδέα για οικονομία κύριοι του ΟΠΑΠ. Αντί να πετάτε τα δελτία των παλαιών διαγωνισμών του ΠΡΟΠΟ, κρατήστε τα και στείλτε τα σε αυτούς που κάνουν συστήματα computer. Και οικονομία θα κάνετε και θα μπορείτε να χορηγήσετε μεγαλύτερη ποσότητα στους υπόλοιπους.
Άς έρθουμε όμως στο σήμερα.
Παραγγελία υλικού συγκεκριμένες μέρες και ώρες, αλλιώς δεν παραλαμβάνεις δελτία. Ούτε και ρολά. Πόσο λέτε ν’ αντέξει το σύστημα. Βάλτε το στο Στοίχημα.
1-2 βδομάδες απόδοση 3. 3 βδομάδες 1,45. Παραπάνω από 3 βδομάδες 5.
Πρέπει δηλαδή να έχουμε κάπου κολλημένα χαρτάκια για το πότε πρέπει να παραγγέλνουμε και τι. Την τρίτη ΚΙΝΟ, την Παρασκευή ρολά, τους μονούς μήνες ΠΡΟΤΟ και αν γίνει κανένα χοντρό ΤΖΑΚ ΠΟΤ επιδρομές στα άλλα πρακτορεία για να μπορούμε να δουλέψουμε. Αν είσαι και λίγο ξεχασιάρης, την ….. πάτησες. Μήπως θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κανένα πρόγραμμα logistics;
Έχετε μπει ποτέ σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ ρε παιδιά;
Ξέρετε τι γίνεται 11:00 με 1:00 στα πρακτορεία Τρίτη, Παρασκευή, μέρες κυκλοφορίας των κουπονιών; Πού να ξέρετε! Ούτε και σας νοιάζει βέβαια.
Κοιτάξατε πώς σας βολεύει για να ξεμπερδεύετε και το τι προβλήματα θα δημιουργηθούν στο δίκτυο δεν σας ενδιαφέρει.
Αυτό το εμπέδωσα με την προσπάθειά μου σήμερα να ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις στα τηλέφωνα που μας παραπέμπει η εγκύκλιος. Φυσικά και δεν πήρα απάντηση. Μάλλον δεν βρήκα κανέναν για να μου απαντήσει.
Βλέπετε έκανα το λάθος να τηλεφωνήσω Παρασκευή στις 14:45.
Πού πας ρε Καραμήτρο; Παρασκευή περιμένεις να βρεις κάποιον στο γραφείο του. Μάλλον αφελής είσαι. Αλήθεια κ. Χατζηεμμανουήλ τι ώρα πιάνουν δουλειά οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ τις Παρασκευές και στις 14:45 δεν βρίσκονται στα γραφεία τους; Γιατί και πριν 2 βδομάδες την Παρασκευή πρίν την Καθαρά Δευτέρα που ήθελα κάποιες διευκρινήσεις για το ΠΡΟΠΟ 13, κατά τις 13:00, πάλι δεν βρήκα κανένα υπεύθυνο το μεσημέρι στο γραφείο του.
Εντάξει επιβεβαιώσατε άλλη μια φορά εκεί στον ΟΠΑΠ ότι μας έχετε γραμμένους. Ότι σκέφτεστε σαν στρατηγοί που διατάζετε στρατιώτες. Κρίμα τις δηλώσεις του προέδρου σας ότι μας θεωρείτε συνεργάτες. Με τέτοια μυαλά και τέτοιες πρακτικές δεν μπορείτε να κάνετε τον Οργανισμό μεγάλο. Ούτε να τον ωθήσετε στο μεγάλο άλμα για να γίνει μια δυναμική πολυεθνική.
Θα κλείσω με την δική μου πρόταση για το πώς μπορεί να δουλέψει σωστά το σύστημα.
Βάλτε κάποιο πρόγραμμα στην coronis να συγκεντρώνει τις παραγγελίες που θα μπορούν να βάζουν οι πράκτορες οποτεδήποτε και να τις αποδίδει στο αρμόδιο τμήμα τις καταληκτικές ημερομηνίες που έχετε ορίσει. Όπως γίνεται σήμερα με την τηλεφωνική παραγγελία. Αντί να τα σημειώνει η υπάλληλος και να τα δίνει στην αποθήκη για την επόμενη αποστολή υλικού, αυτή τη δουλειά θα την κάνει η coronis.Ή αν θέλετε μια πιο προχωρημένη λύση βάλτε την coronis πρίν την εκτύπωση του εκκαθαριστικού Τρίτες και Πέμπτες να μας ζητάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ παραγγελία του υλικού που θα έχετε ορίσει. Αν δεν γίνεται η παραγγελία να μην βγαίνει το εκκαθαριστικό και να μην δουλεύει η μηχανή. ΤΕΛΟΣ όλα τα προβλήματα με την μία. ΕΣΕΙΣ έχετε το καρπούζι, ΕΣΕΙΣ και το μαχαίρι.

14 σχόλια:

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Χθες πήγα σε ένα διπλανό καφέ μετά από καιρό και φυσικά τι είχε μέσα; 3-4 laptop που ήταν όλα συνδεδεμένα με την bet365 και έπαιζαν πόκερ-στοίχημα κλπ κλπ.

Giannis είπε...

Δυστυχώς και εδώ τα ίδια έχουμε. Έχω 3 μαγαζιά με φρουτάκια στη γειτονιά και τα 2 επιβεβαιωμένα δίνουν στοίχημα σε ιντερνετ. Εδώ δεν τους πειράζουν για τα φρουτάκια, για το στοίχημα θα τους ενοχλήσουν;

satis είπε...

Piga se ena filo mou,poy ebafe ena magazi, k akribos dipla toy propo.Kleisto 11.oo to proi, k magazi xalia k mikro, oyte kan anakoinoseis tou stoix sta tzamia.
Leo ston filo moy to ekleise to magazi,k petagete o ksaderfos toy k mou leei, aytos einai o megalyteros book stin perioxi!
K ksafnika erxete o typos to anoigei gia misi ora k feygei!
K eseis moy lete gia ta kafe!
Logika tha kanei k tipota traiding k tha bazei paixnidi k etsi ton afinoyn isixo!

chalkidona.online@gmail.com είπε...

τουλάχιστον σε μένα κάθε χρόνο ο τζίρος του στοιχήματος πέφτει τουλάχιστον κατά 20%

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Και ο βασικός λόγος είναι το internet.

Giannis είπε...

Στον ΟΠΑΠ ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει σε κάθε πρακτορείο.
Τώρα γιατί τους αφήνουν αυτούς και λειτουργούν είναι άλλη υπόθεση.
Εγώ θυμάμαι πάντως σε κάποια ντου του ΟΠΑΠ σε κάποιους μεγαλομπουκ πράκτορες όταν πήγαν δεν "βρήκαν" τίποτα. Και σε κάποιους άλλους που βρήκαν, τους αθώωσαν τα δικαστήρια.
Μόνο έναν έκλεισαν. Αυτός πλήρωσε τη νύφη.

Giannis είπε...

Ρε Χρήστο και σε μένα πέφτει. Και από όλους ακούω ότι έχουν μείωση.
Πώς γίνεται και στον ΟΠΑΠ ανεβαίνει;
Και δεν μιλάω για τους τελευταίους μήνες που μας αγγίζει πλέον η κρίση. Μιλάω για το προηγούμενο διάστημα προ κρίσεως.

satis είπε...

Oi tziroi peftoyn sto mikro mesaio praktoreio, sta 100 megala pou ginetai traiding anebainei synexos, afoy oso ayksanei o tzogos sto internet toso tha ayksanei k sto traiding,kapos etsi pisteuo oti einai ta pragmata.
Pantos den ta blepo kala ta pragmata!
Ta eksoda einai ta idia k o tziros olo k mikrainei.
Ante na doyme k to trito meros apo tis symbaseis!

Giannis είπε...

satis τα έξοδα ανεβαίνουν και η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.
Ενοίκια, φως, νερό, εφημερίδες κ.λ.π. όλα ανέβηκαν. Η προμήθεια πέφτει και στο τούνελ μαύρο σκοτάδι!

satis είπε...

Eytixos poy exoyme k ippo k kalyptoyme pleon tis nekres meres sto stoix,(deytera ,tetarti xoris CL,).
Alla k ekei drama ta pragmata.Ekei doyleyoume tsampa,me tetoia promitheia k tetoioys fesatzides!

Giannis είπε...

Άλλη αμαρτωλή ιστορία ο ΟΔΙΕ.
Προσπαθούν εδώ και χρόνια να τον αγοράσουν κοψοχρονιά τα λαμόγια και τον απαξιώνουν συνεχώς.
Πάντως φέτος είναι χρονιά εξελίξεων.

satis είπε...

Re gianni den rotas ton Baraklioti giati den toy edose o klonaris to trito meros tis symbasis na to dimosieysei?
H tha to doyme ayrio apo tis efimerides?

Unknown είπε...

Φίλε gianni θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με ορισμένες απόψεις σου όσο αφορά τουλάχιστον την διανομή υλικού. Επειδή είμαι κεντρικός (τομεάρχης), κατά την ορολογία της ΟΠΑΠ, θέλω να σου διαβεβαιώσω, πως κάνοντας το χαμαλίκι με απώτερο σκοπό την επαφή μου και προσφορά στους φίλους πλέον συναδέλφους, δεν υπάρχει (μετά φυσικά τον πρώτο μήνα διανομής των νέων δελτίων) κανένα μα κανένα πρόβλημα. Όλοι είναι εφοδιασμένοι με το ανάλογο υλικό που κατά την γνώμη τους χρειάζονται. Ακόμη και για τα δελτία ΠΡΟΠΟ δεν γκρινιάζουν ούτε οι μεγαλύτερης κίνησης, γιατί δεν παίρνουν πολλά (έχεις δίκιο που αν πάρουν αυτά που ενδεχομένως δικαιούνται θα τα πετάξουνε) ούτε οι χαμηλότερης κίνησης, αφού τους προμηθεύω με περισσότερα δελτία απο αυτά που δικαιούνται. Αλλά σου επαναλαμβάνω πως έχω τρέλα με το να είμαι φίλος με ανθρώπους του σιναφιού μου, αναπτύσσοντας ακόμη και οικογενειακές φιλίες. Άλλωστε με το επάγγελμα που κάνουμε αυτές έχουνε περιοριστή κατά πολλή.
Και για να μη φεύγω από το θέμα, εγώ μπορεί να είμαι ο ρομαντικός ή όπως αλλιώς πέστε μου. Ενδεχομένως αύριο να αλλάξω. Οι άλλοι κεντρικοί που δεν έχουν την ίδια τρέλα με εμένα, γιατί να υπομένουν το χαμαλίκι αμισθί; Για να τα κονομάνε οι Χατζημανώλιδες; Έτσι αναγκασθήκανε οι περισσότεροι συνάδελφοι να τα μοιράζουνε με ντιλίβερι και με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει επαφή μεταξύ μας, με όλα τα επακόλουθα. Τα στραβά της ΟΠΑΠ είναι πολλά. Πάρα πολλά. Το θέμα της προμήθειας υλικού, αν θέλουν, διορθώνεται αμέσως.

satis είπε...

Tora tha perimenoyme k ta parartimata,k to 2010 tha einai etoimi i symbasi gia na tin ypograpsoyme!
Poly oraia!