powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αυτή την ώρα ΠΟΕΠΠΠ και εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών συναντώνται.
Αύριο η ΓΣ των αντιπροσώπων μας καλείται να πάρει ίσως την πιο σημαντική απόφαση για το μέλλον του κλάδου. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Αντί άλλων σχολίων θα ήθελα να παραθέσω εδώ κάτι που έγραψε ο φίλος μου ο Λάκης:

Ο/Η ililak λέει:

Αυτά που θελουμε τα ξερουμε καλα. Μενει πλεον να δουμε τι κανουμε στην συνεχεια.

Κανεις δεν ξερει μεσα απο τις αδυναμιες μας με πιο τροπο μπορουμε να φανερωσουμε αποτελεσματικα την δυναμη μας. Πραγματι εχουμε δυναμη και μεγαλη μαλιστα στην θεωρια. Στην πραξη ομως μοιαζουμε με γιγαντα που στηριζεται σε "ξυλινα ποδια".
Ενα μονο θα πω: Μεσα απο τις 2 48ωρες απεργιες, ΔΕΝ ανοιξαμε πολεμο. Ισα-ισα με την τακτικη ανοιξε-κλεισε καναμε κατι σαν κλεφτοπολεμο. Αυτος ο κλεφτοπολεμος χτυπαω και φευγω, η καλυτερα κλεινω και ανοιγω, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι δεν θα εχει ΠΟΤΕ καποιο θετικο αποτελεσμα. Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, αλλα οι συνεπειες και οι κινδυνοι που εγκυμονουν πισω απο αυτην την τακτικη ειναι ΠΟΛΛΟΙ.
Η αναποτελεσματικοτητα συνοδευεται απο απογοητευση, η ψυχολογια καταρρακωνεται και η φθορα σκουριαζει το σιδερο.
Η λυση πλεον ειναι πολεμος και στην προκειμενη, μια απεργια ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.
Πιστεψτε με δυσκολευομαι να το προτεινω. Γι αυτο αλλωστε και δεν το προτεινα στους αντιπροσωπους μας στο σωματειο, αναλογιζομενος καθε δυσκολια που βρισκεται πισω απο μια τετοια αποφαση. Εδω ομως εχει σημασια να προσθεσω, πως τον πολεμο ΔΕΝ τον θελουμε εμεις, ΑΛΛΑ αυτοι μας τον επιβαλλουν!
ΑΥΤΟΙ μας οδηγουνε σε αυτη την αποφαση, ΚΑΙ οχι ΕΜΕΙΣ.
Μεσα απο την σταση μας μεχρι σημερα, πολλοι απο σας πρεπει να ξερετε πως απο το μεγαλυτερο ποσοστο της κοινης γνωμης, εχουμε χαρακτηριστει σαν ΔΕΙΛΟΙ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ. Η απηχηση στον κοσμο και στο πελατειακο κοινο ειναι οτι ειμαστε……τζαμπα μαγκες.!
"Γιατι ρε, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ; Γιατι ρε πρακτορες ανοιγετε τις μερες που κονοματε και κλεινετε στις τζουφικες?
ΑΥΤΑ λεγονται κατα κορον, και αυτα πιστευει η πλειοψηφια του κοσμου σημερα και ΔΕΝ εχει σημασια αν κανει λαθος η αν δεν γνωριζει τις ιδιαιτεροτητες της δουλειας μας. Δυστυχως για μας αυτη την εικονα περναμε.
Θεωρω λοιπον, αν και εφοσον συνεχιστει η δικη τους αδιαφορια και αδιαλλαξια, οι επιλογες μας για να συνεχισουμε γινονται ΜΙΑ και ΜΟΝΗ επιλογη.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!


Αυτη ειναι πλεον η αμυνα μας. ΔΕΝ ζητησαμε ΟΥΤΕ διεκδικησαμε αυξησεις, μειωμενα ωραρια, περισσοτερες αργιες, αλλα οφελη…..ουτε καν τα κεκτημενα ζηταμε, γιατι ελαχιστα κερδισαμε στα τοσα χρονια.
Ζηταμε και θελουμε ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ του κλαδου. Ζηταμε να μαθουμε αν μας θελουν εμπρακτα και αν μας λογαριαζουν στα σχεδια τους.
Ζηταμε το απλο, το ΔΙΚΗΟ ΜΑΣ και οταν ζητας το δικηο που σου περνουν ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…..ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ <ΣΟΥ> ΚΑΝΟΥΝ!
Οι απωλειες σε αυτη την επιλογη της απεργιας διαρκειας, παρ οτι ειναι αδυνατον να εκτιμηθουν απο την πλευρα μας, ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο πως θα ειναι μεγαλες. Τα ποσοστα συμμετοχης θα μειωνονται καθημερινα, οι αδυναμοι κρικοι θα φευγουν μερα την μερα απο την αλυσιδα και θα μεινουν οσοι εχουν τα ψυχικα και υλικα αποθεματα ορθιοι.

Ομως εδω που ειμαστε η καλυτερα εδω που μας φερανε, δεν υπαρχει πισω!
Δεν χρωσταμε ΜΟΝΟ σε αυτους την απαντηση μας, αλλα την χρωσταμε και στον κοσμο μας, και στις οικογενειες μας, μα περισσοτερο και πανω αο ολα……σε μας τους ιδιους!

..............................................................

ΦΙΛΕ μου Λάκη υποκλίνομαι...........

2 σχόλια:

ililak είπε...

Καλε μου φιλε,ολες οι προηγουμενες μερες ,οι μερες τις απεργιας περασαν τοσο εντονα φορτισμενες για μενα,που τολμω να πω πως αν κλεισω με το επαγγελμα καποια στιγμη θα βρισκονται στην πρωτη σειρα των αναμνησεων μου,αυτες και οι συναντησεις μας.Ομως ειμαστε στο σημερα,και τα υπολοιπα ειναι στο χθες....και σημερα παλι βλεπουμε να μαζευονται συννεφα στον ουρανο μας,και οχι γκριζα συννεφα Γιαννακη,ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΑ αυτην την φορα που αντιπροσωπευουν τους ....αντιπροσωπους μας και αυτο ειναι το γαμωτο της υποθεσης.Στο τελος μενεις με την απορια...μα καλα!κανεις δεν θελει επιτελους να ξημερωσει μια ηλιολουστη μερα και για μας?ΟΛΟΙ εναντιον μας?ειναι δολος η αφελεια,ειναι συμφεροντα και σκοπιμοτητες η ανικανοτητα και ευθυνοφοβια οι λογοι που σαμποταρουν καθε προσπαθεια που γινεται.Οποια και ναναι η απαντηση,το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι καλυτερα ειναι να μην πιστευεις,γιατι ΟΣΟ πιστευεις ΤΟΣΟ μεγαλη ειναι και η πικρα και η απογοητευση που θα νοιωσεις.Κατι που εζησε εντονα τοσο ο jojos,οσο και ο Θανασης που μπηκαν και στον κοπο να ταξιδεψουν αυθημερον Αθηνα.Και φυσικα αξιζει να τα πουμε με αυτους και πολλους ακομα αυριο στο γνωστο μερος στην Κρηνηστην ταβερνουλα Ατλαντιδα. Δευτερα βραδυ φιλε μου,θελω να γεμισεις την παρεα μας με την μοναδικοτητα σου,και φυσικα και οποιος αλλος φιλος θελησει να ερθει στην συντροφια μας ειναι ευπροσδεκτος.Αντε γιατι ολο βγαινουμε,και ολο λεμε ...αργησαμε παλι να βγουμε.Αλλα ειπαμε...αυτα θα μεινουν!γιατι λεφτα δεν βλεπω να μας μενουν στο τελος....

Giannis είπε...

φυσικά και θα είμαι ΠΑΡΩΝ Λάκη