powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

Σύμφωνα με άρθρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επίκειται απελευθέρωση του στοιχήματος με δραστηριοποίηση Έλληνα επιχειρηματία, (Βαρδινογιάννη ή Κόκκαλη) και σε ένα με δύο χρόνια το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ πάει περίπατο.
Το άρθρο είναι χαμηλής επικοινωνιακής ποιότητας και σε πολλά σημεία του ακαταλαβίστικο.
Το θέμα όμως δεν είναι η ακρίβεια των όσων το άρθρο διαπραγματεύεται αλλά η πίεση που προσπαθεί να ασκήσει και το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει εν όψη αποφάσεων.
Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, σε στενό κύκλο προσώπων, για έναν από τους δύο επιχειρηματίες και απ' ότι φαίνεται η άλλη πλευρά προσπαθεί να δηλώσει παρών στις εξελίξεις.
Οι πληροφορίες μου, τις οποίες σας είχα γνωστοποιήσει την Μεγάλη Εβδομάδα σε ανάρτηση του μπλοκ που μέρος αυτών γνωρίζουν και άνθρωποι της ΠΟΕΠΠΠ, λένε ότι ο πυρήνας της εταιρίας είναι έτοιμος και στελεχωμένος και θα υποστηριχθεί από ΝΕΟ έντυπο που πρόκειται να κυκλοφορήσει
Οι προσπάθειες και από τις δύο πλευρές στοχεύουν στο να είναι μόνοι τους με τον ΟΠΑΠ στο χώρο του τζόγου και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μέχρι το 2020 που παύει το μονοπώλιο οπότε και ο έτερος επιχειρηματίας θα μπει στον παιγνίδι.
Από την άλλη κάποιοι ποντάρουν στην μερική απαξίωση και τελικά εξαγορά του ΟΠΑΠ στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων. Έχω την εντύπωση ότι η πρόσφατη εξαγορά της Neurosoft έχει σκοπό την αποδέσμευση του ΟΠΑΠ από την αποκλειστική συνεργασία με προμηθευτή λογισμικού και εντάσσεται και αυτή σε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.
Τελικά πιστεύω ότι στο παιγνίδι θα μπουν και οι δύο επιχειρηματίες και ίσως και μια τρίτη εταιρεία από το εξωτερικό. Δηλαδή η πίτα στα τέσσερα.
Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό και τί θα κάνουμε εμείς (οι πράκτορες) μέχρι τότε για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας.
Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση μας σε πολλά θέματα και να κοιτάξουμε μπροστά και μακρυά, αφήνοντας του εφιάλτες του παρελθόντος στον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: