powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

Μια φορά κι έναν καιρό........... χθές δηλαδή, έγινε η ένατη (9η) Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ.

Παρευρέθησαν 455 μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 27% των μετόχων και το Ελληνικό Δημόσιο που εκπροσωπεί το 35% των μετόχων.

Με λίγα λόγια το Ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Χατζηεμμανουήλ δηλαδή, κατείχε το 56,5% των δικαιωμάτων ψήφου επί των παρευρισκομένων, μονοκούκι. Ήτοι την απόλυτη πλειοψηφία επί των αποφάσεων της ΓΣ.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είχε και το καρπούζι και το μαχαίρι. Μπορούσε δηλαδή να πάρει ότι απόφαση ήθελε. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ.

Χωρίς να εκπλήξει κανέναν λοιπόν έλαβε τις προαναγγελθείσες αποφάσεις επί των 11 θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο καπάκι της ντουζίνας.

ΘΕΜΑ 12ον: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εδώ ήταν στραμμένη και η προσοχή του συνόλου των πρακτόρων.

Συγκεκριμένα στη δεύτερη ανακοίνωση που αφορούσε θέματα πρακτόρων.

Ο ΟΠΑΠ δεν εδέησε, ή δεν ήθελε, να προβεί σε αναλυτική επίσημη ενημέρωση επί των ανακοινώσεων του προέδρου του.

Η ενημέρωση μας λοιπόν προέρχεται από τους παρευρισκόμενους.

Όσοι μίλησαν γι αυτό το θέμα, είπαν ότι ο κ. πρόεδρος είπε τα εξής:

Σε μία εβδομάδα θα αρχίσει η αποστολή των συμβάσεων για υπογραφή από τους πράκτορες.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους πράκτορες (της ΠΟΕΠΠΠ;), στους οποίους είπε ότι δεν θα περιμένει την Νομοθετική ρύθμιση και θα προωθήσει τη σύμβαση στους πράκτορες χωρίς αυτή.
Αν θυμάμαι καλά, τον περασμένο Σεπτέμβριο άκουσα τον ίδιο τον κ. Χατζηεμμανουήλ να λέει, σε 'κείνη την περίφημη συγκέντρωση των πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη, ότι για να είναι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπίσει "προβλήματα" με την σύμβαση θα την έστελνε για εγκρίσεις στις ανεξάρτητες αρχές, έτσι ώστε η ισχύς της να είναι νομικά κατοχυρωμένη
Σήμερα μας ζητά ο κ. πρόεδρος να υπογράψουμε μια νομικά άκυρη σύμβαση, κάτι που γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής.
Μου θυμίζει τον πράκτορα που "πούλησε" την άδειά του και αποποιείται κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα του "αγοραστή" που εγκατέστησε στο μαγαζί του.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος ο ΟΠΑΠ , να αρχίσει την αποστολή τους.

Φυσικά αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την ΠΟΕΠΠΠ. Ίσως αύριο με την παραλαβή του υλικού.

Σε 20 ημέρες από σήμερα , θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες δελτιοθήκες για τα νέα (;) δελτία. Με 4 μήνες καθυστέρηση.

Τώρα τι θα τις κάνουμε τις δελτιοθήκες δεν ξέρω. Δεν νομίζω να υπάρχει συνάδελφος που να περίμενε 4 μήνες με να νέα δελτία χύμα επάνω στα τραπέζια. Όλοι προμηθεύτηκαν όσες τους χρειάζονταν. Θα είναι χρήσιμες όμως για τους συναδέλφους που έκλεισαν τον Ιανουάριο και ανοίγουν πάλι τώρα. Αυτοί όντως τις χρειάζονται γιατί δεν προμηθεύτηκαν νέες δελτιοθήκες.
Πάντως όταν εγώ, όπως και άλλοι συνάδελφοι, λέγαμε τον Ιανουάριο ότι το "δώρο" του ΟΠΑΠ είναι άδωρο, κάποιοι μας έλεγαν γκρινιάρηδες γιατί δεν εκτιμούμε την προσφορά αυτή.
Τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχαν!!!!!!!

Άλλη μια επιτυχία της αρμονικής συνεργασίας του Κλωνάρη με τον ΟΠΑΠ.

Ευχαριστούμε συνάδελφε Κλωνάρη!!!!

Για τι σύμβαση τώρα, συνδικαλιστικοί παράγοντες λένε πως "η πίεση που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι καρποφόρησε και αναμένουμε την εφαρμογή των ανακοινωθέντων ώστε να μην χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας. Άνθρωποι της ΠΟΕΠΠΠ που εμφανίστηκαν στη Γ.Σ. δήλωσαν αποφασισμένοι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με κάθε κόστος".

Τον φοβερίσαμε δηλαδή τον Χατζηεμμανουήλ και ενέδωσε στις πιέσεις μας.

Τί λέτε ρε αλάνια; Σοβαρά; Και από πότε θα ισχύει η σύμβαση;

Γιατί εγώ και δύο ακόμη καρντάσια περιμένουμε να αγοράσουμε την άδεια ενός άλλου συναδέλφου που βγαίνει στη σύνταξη και διαπραγματευόμαστε άλλες τέσσερεις άδειες για να φτιάξουμε την N(orth) H(ellas) L(ottery) LTD. Τον CEO μας δεν βρήκαμε ακόμη, αλλά σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Επίσης ο κ. Χατζηεμμανουήλ, έδωσε έμφαση στην αναμόρφωση του δικτύου των πρακτορείων, επισημαίνοντας ότι στο επόμενο δίμηνο θα προσκαλέσουν εργολάβους για να αναλάβουν την αναμόρφωση του δικτύου των πρακτορείων του οργανισμού. Ταυτόχρονα μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναμόρφωσης όλων των πρακτορείων του ΟΠΑΠ στην Κύπρο ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκαινιαστεί το σύγχρονο πρακτορείο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αλήθεια ποιανού είναι αυτό το πρακτορείο;

Έγκυρα πληροφορημένη πηγή όμως μας ενημέρωσε, αποκλειστικά, για το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης της επόμενης (έκτακτης) Γενικής Συνέλευσης του ΟΠΑΠ που θα γίνει αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στα πλαίσια της αναζήτησης πόρων από την Ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ θα θέσει υπό την κρίση των μετόχων το ερώτημα της πλήρως ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, αναζητώντας στρατηγικό επενδυτή για το 35% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η παρέα της NHL LTD ετοιμάζεται πυρετωδώς και ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με το μέγαρο Μαξίμου για να διαπραγματευτεί το τίμημα. Από τις διερευνητικές επαφές που είχε η ομάδα με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε "κοντά" και αισιοδοξούμε για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Δεν κατάλαβα, ο Βγενόπουλος πιο μάγκας είναι;!!!!!

Καλά πληροφορημένη πηγή της NHL LTD μας δήλωσε ότι εφόσον οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος οι πρώτες κινήσεις της ομάδας των ΒΟΡΕΙΩΝ θα είναι να κατεβάσουν τη γκανιότα στο στοίχημα στο 10% και να υπογράψουν συμφωνία με την Intralot για την προμήθεια του απαραίτητου αριθμού ΤΑΧ έτσι ώστε να διανεμηθούν και εγκατασταθούν στα πρακτορεία ένα ανά 8 τ.μ.

Τα ΤΑΧ αυτά θα είναι νέας γενιάς και θα παίζουν όλα τα ζαρζαβατικά!!!!
Επίσης θα διαπραγματευτεί εκ νέου τη σύμβαση με τον ΟΤΕ με σκοπό να ανταποκριθεί στην επιθυμία της ΠΟΕΠΠΠ του Κλωνάρη, να μην πληρώνει κανείς πράκτορας περισσότερα από τήν προ coronis εποχή. Άν χρειαστεί θα εξαγοράσουμε αυτό το κομμάτι του ΟΤΕ από τους Γερμανούς. Πιο φθηνά θα μας έρθει.
Επίσης για να εδραιώσουμε την ανάπτυξη του ελπιδοφόρου συνεταιρισμού των πρακτόρων(ΣΕΠΠΠ), έχουμε ετοιμάσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών για την επανακυκλοφορία του ΞΥΣΤΟ την διαχείριση του οποίου θα ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ στον συνεταιρισμό με μόνη προϋπόθεση την παραμονή του σημερινού ΔΣ.
Στα άμεσα σχέδιά μας επίσης είναι.....................

Και ζήσανε ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ και ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


Υ.Γ. Για την Τουρκική καρπαζιά θα τα πούμε προσεχώς........

Δεν υπάρχουν σχόλια: