powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ορίστε τι μας έφερε η ανανέωση του σώματος των αντιπροσώπων στην ΠΟΕΠΠΠ μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Φρέσκους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και κυρίως μια νέα οπτική για τις εξελίξεις στο χώρο μας.
Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πλαισιωθούν από τους αρκετούς άξιους συναδέλφους της προηγούμενης γενιάς αντιπροσώπων και να φτιάξουν την καλύτερη ΠΟΕΠΠΠ όλων των εποχών.
Στο χέρι μας πλέον είναι να αλλάξουμε σελίδα.
Να αφήσουμε πίσω μας τις αποτυχημένες τακτικές του παρελθόντος.
Να δώσουμε επιτέλους ελπίδα στον κλάδο.


............................................................

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09.02.2011 12:50
καλημερα.

παρακολουθωντας τις κουβεντες εδω και 10 μερες θα προσπαθησω να γραψω μερικες σκεψεις που μου ερχονται στο μυαλο.

πρωτα απο ολα θελω να ξεκαθαρισω οτι απο τα μεχρι στιγμης δεδομενα, νομοσχεδιο, ανακοινωσεις οπαπ για μελοντικα,πιστευω οτι δε μα ς θελουν αγαπητοι συναδελφοι.

μπορει να θελουν μερικους απο εμας στην καλυτερη περιπτωση,οχι ομως με την μορφη που εχουν τωρα τα μαγαζια μας και σιγουρα οχι με τις προμηθειες που ισχυουν σημερα.

οποτε πρεπει να βρουμε την λυση σε αυτο το γορδιο δεσμο.

πρεπει να αποφασισουμε ποιοι ειμαστε ,τι θελουμε και πως θελουμε να προχωρησουμε στο μελλον.

τι μορφες διεκδικησεων πρεπει να επιλεξουμε.

ποιες κοινωνικες και επαγγελματικες συμμαχιες πρεπει να διαμορφωσουμε ετσι ωστε να πετυχουμε την κατοχυρωση μας.

μιλαμε συνεχεια για την ενοτητα.

μια επιπλαστη ενοτητα που συντηρειται λογω προσωπικων σχεσεων και επαγγελματικων συμφεροντων.
μια ενοτητα καθαρα ρουσφετολογικη,που στοχο εχει να μοιραζονται τα αξιωματα σε ολους ετσι ωστε να υπαρχει ισορροπια ασχετως αν δεν μοιραζονται ολοι αυτα τα ιδια προβληματα και τις ιδιες ανησυχιες με την συντριπτικη πλειοψηφια των πρακτορων.

μια ενοτητα που τορπιλιζεται σε καθε προεκλογικη περιοδο,μια ενοτητα που καταρεει οταν δεν εξυπηρετουνται τα συμφεροντα μιας ομαδας η μιας τασης.

αυτη τη στιγμη υπαρχουν δυο κυριαρχες τασεις.

η μια που λεει οτι πρεπει να βιαστουμε και να κατοχυρωσουμε κομματι απο την πιτα του τζογου λεγοντας ναι σε ολα αλλα με προυποθεσεις,χωρις ομως να εξηγει ποια ειναι αυτα τα ολα και ποιες ειναι οι προυποθεσεις.

η αλλη ταση λεει οχι σε ολα,αποριπτοντας ουσιαστικα καθε αναφορα σε μελλοντικες εξελιξεις τεχνολογικες,χωρις ωστοσο να δειχνει και το δρομο που θα γινει αυτο.

υπαρχει και μια τριτη ταση που βρισκεται εγλωβισμενη αναμεσα σε αυτες τις δυο ,που αντιμετωπιζει τα παντα με σκεπτικισμο και αμφιβολια και καταπιεζεται.

ειναι οι συναδελφοι που προσπαθουν να βρουν τη μεση λυση,να τετραγωνισουν τον κυκλο θα ελεγα ,ετσι ωστε και να μη κλεισουν τα ματια στις επερχομενες εξελιξεις αλλα ταυτοχρονα να μη πεσουν στην παγιδα του δηθεν εκσυγχρονισμου και της τεχνολολαγνειας ανοιγωντας ουσιαστικα το δρομο στο να φυγουν τα παιχνιδια απο τα μαγαζια μας για εικονικους παραδεισους.

μπορουμε να κατοχυρωσουμε το υπαρχον δικτυο πρακτορειων ως το μοναδικο δικτυο παροχης τυχερων παιχνιδιων και την οπαπ ως κεντρικο διανομεα μεσω του οποιου θα προσφερουν τα προιοντα τους ολες οι αδειοδοημενες εταιρειες;

πολυ καλο για να ειναι αληθινο.

ουτοπικο θα ελεγα ,δεδομενου οτι βρισκομαστε μπροστα σε μια πρωτοφανη καταπατηση εργασιακων δικαιωματων που κατακτηθηκαν με αιμα εδω και δεκαετιες και σε μια νεοφιλευθερη λαιλαιπα που σκοπο εχει τον στραγγαλισμο καθει ειδους ατομικης μικρομεσαιας επιχειρησης και την αντικατασταση της απο πολυεθνικους κολοσους.

μπορει πολυ να επαναπαβονται θεωρωντας τον εαυτο τους καλυτερο επιχειρηματια απο ολους τους αλλους και εχοντας τη δυνατοτητα να ελιχθουν και να εξελιχθουν στο νεο περιβαλλον νομιζουν κιολας οτι θα τα καταφερουν ,καθως πονταρουν πολλα στην συρικνωση του δικτυου η οποια θα φερει λογικα και μεγαλυτερους τζιρους.

οπως το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο στο προστατευομενο περιβαλλον της γυαλας με τα χρυσοψαρα στο οποιο ζουμε οι πρακτορες της οαπαπ ,την ιδια και χειροτερη τυχη θα εχει το χρυσοψαρο το οποιο θα ξεφυγει απο τη γυαλα σε ωκεανους χωρις ταβανια.

θα το φαει η πρωτη φαλαινα που θα συναντησει.

προασπιση και ενδυναμωση του δικτυου λοιπον,να κρατησουμε οτι μπορει να βοηθησει τα μαγαζια μας να αυξησουν τους τζιρους τους κατοχυρωντας οαραλληλα την αποκλειστικοτητα διαθεσης του μεσα στα παρακτορεια μας και απορριπτοντας καθε τι που μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιον μας στο μελλον βγαζωντας μας ουσιαστικα απο τη μεση.

και κατι τελευταιο.

ας βρουμε επιτελους μια εναλλακτικη λυση μεταβαση μας στην καινουργια εποχη ,αν τιποτε δεν ευδοκιμησει και χασουμε τα παντα.

τεχνογνωσια εχουμε,ετοιμο δικτυο εχουμε,πελατολογιο εχουμε,ας ειμαστε ετοιμοι να συνεταιριστουμε και μεταξυ μας στην τελικη ειτε σε τοπικο ειτε σε πανελληνιο επιπεδο,αν ειναι αυτο δυνατο,προκειμενου να επιβιωσουμε και να συνεχισουμε να προσφερουμε τις υπηρεσιες που μονο εμεις ξερουμε.

τωρα ομως που εχουμε ακομα το πανω χερι και πριν προλαβουν να οργανωθουν οι αλλοι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (JOJOS)
................................................................................................................................................................................................

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αργήσαμε ήδη !!!!!!
Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, ας ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ.
Ας προετοιμαστούμε κατάλληλα έτσι ώστε να μην κυνηγάμε τις εξελίξεις.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

4 σχόλια:

Giannis είπε...

Φίλε μου Μήτσο δεν βρίσκω λόγια για να χαρακτηρίσω την γραπτή αποτύπωση της πιο ΕΥΣΤΟΧΗΣ σκέψης που άκουσα εδώ και πολύ καιρό.
Θα σου πω απλά ότι ΕΓΡΑΨΕΣ !!!!!!

Giannis είπε...

Και επειδή δεν ζούμε στην Αρχαία Αθήνα που το ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ είχε την ιδιαίτερη αξία του, θα πρέπει τις σκέψεις μας να τις μετουσιώνουμε σε πράξεις, να περάσουμε δηλαδή στο ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος μας σήμερα.
Όπως τόνισα επανειλημμένως στη χθεσινή τσιπουροσυνάντηση, πρέπει να αρχίσουμε τις ουσιαστικές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το αύριο.
Καλά τα γλέντια, καλές οι συναντήσεις για να περάσουμε καλά.
Πρέπει όμως να οργανώσουμε και το αύριο για μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά.
Να θυμάστε ......
Αυτοί που θα επιβιώσουν αύριο δεν είναι οι επιχειρηματίες που δεν έχουν ταβάνια στα μαγαζιά τους.
Αυτοί που θα συνεχίσουν να βιοπορίζουν από το επάγγελμά θα είναι αυτοί που θα σχεδιάσουν εναλλακτική. Αυτοί που θα καταστρώσουν PLAN B.
Και αυτοί που θα επιχειρούν πραγματικά στο μέλλον θα είναι αυτοί που θα καταστρώσουν και PLAN B, PLAN C, ....... PLAN Z !!!!

ililak είπε...

Εγραψε ο Μητσος...Γιαννακη!Και δεν ειναι μονο δικη σου διαπιστωση,αλλα και πολλων αλλων οπως και δικη μου που εκανα επανεγγραφη για να διαβασω το κειμενο του Μητσαρα,οπως ισως στο παρελθον κατι σημαντικοτερο η ταπεινοτερο απο του Μητσαρα να εγραψα εγω η ισως εσυ εδω,η καποιος αλλος απο εμας η ο ιδιος ο Μητσαρας πιθανον.
Ε..ΚΑΙ?...ε!!!.....και τι εγινε?πειτε μου!!!!!!!!
Ξερετε ποσοι λογο-τεχνες εχουν γραψει κειμεναρες και τα γραπτα τους σε εφημεριδες και περιοδικα...χρησιμευσαν για να τυλιγουν οι μπακαληδες..........ξαλμυρισμενο μπακαλιαρο?Δε βγαινει ρε παιδια,στο πα και χθες καλε μου φιλε.ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!! ΠΟΥΘΕΝΑ.
Μεγας ο Μητσαρας!πρακτικος ο Γιαννης!ετοιμος ο Γιωργος!ιδεολογος ο Στρατος!μαγκας ο Στελλαρας,προθυμη η παρεα,αλλα....δε βγαινει!!!!δεν!!!!
ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ..τα γραπτα.Δεν αλλαζουν με γονιμους προβληματισμους,και ομορφα κειμενα οι καταστασεις στον κλαδο.Χαιρομαι την παρεα,σας χαιρομαι ολους και δεν σας ξεχωριζω πλεον,ολους σας νοιωθω να με συμπληρωνετε,φτιαξαμε μια παρεα που ΑΦΗΝΕΙ ΕΠΟΧΗ.........ομως σε ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ!!!
Δε...δε..βγαινει φιλοι μου!

Giannis είπε...

Λάκη φίλε μου........
Όταν βρίσκεις τοίχο ..... τον γκρεμίζεις ......
Και τις περισσότερες φορές καταπλακώνει αυτούς που τον έχτισαν μπροστά μας.
ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!