powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Περιφρούρηση ............

Τα νέα από Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στην απεργία είναι ευχάριστα.
Το σωματείο επίσημα ανακοίνωσε 97-98%
Αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές τα ποσοστά ήταν πολύ υψηλά.
Για 92% πανελλαδικά μιλά η Ομοσπονδία. Πραγματικά συντριπτικό ποσοστό, ειδικά σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που επιβουλεύονται το ψωμί των παιδιών μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα του κλάδου να μη σκύψει το κεφάλι.
Είμαστε όμως στα μισά του δρόμου. Έχουμε να διανύσουμε άλλο τόσο αύριο.
Η αυριανή μέρα είναι πιο δύσκολη. Θα επιχειρήσουν να ανοίξουν περισσότεροι.
Οι ομάδες περιφρούρησης πρέπει να ενισχυθούν. Όλοι έχουμε χρέος όχι μόνο να απεργήσουμε, αλλά και να περιφρουρήσουμε την απεργία. Διαφορετικά η προσφορά μας είναι κολοβή.
ΟΛΟΙ αύριο λοιπόν στα σωματεία μας να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι ανεγκέφαλοι που δεν ακολουθούν τις αποφάσεις των πολλών.
Σήμερα συναντήσαμε 4 ειδών απεργοσπάστες.
Ο αφελής.
Αυτός δηλαδή που άνοιξε για να σκουπίσει, να βγάλει αποτελέσματα και να κάνει ότι και τις υπόλοιπες μέρες μή έχοντας την πρόθεση να περάσει δελτία. Επί τη ευκαιρία όμως πουλούσε κανένα λαχείο και εισέπραττε ΔΕΚΟ δίνοντας το δικαίωμα σε πελάτες και συναδέλφους να αμφισβητήσουν την ομοψυχία του κλάδου.
Σήμερα κάποιος μας είπε ότι περιμένει τον τεχνικό της ιντρακομ να του φτιάξει τη μηχανή την οποία όμως είχε ανοικτή και με περισσή ευκολία μας έδωσε μηδενική κίνηση όταν του τη ζητήσαμε.
Μια άλλη κυρία θεώρησε προσβολή να μας δώσει την κίνηση, δεν είχε όμως αφίσες έξω, ισχυρίστηκε ότι περιμένει πελάτη εθνικού να έρθει από μακρυά και θεωρούσε φυσιολογικό να εισπράττει αποδείξεις.
Πιστεύω ότι αυτοί θα κτυπήσουν δελτία.
Αυτός που έχει πραγματικά ανάγκη.
Βρέθηκε δηλαδή σε κακή οικονομική κατάσταση είτε λόγω κάποιου ατυχούς γεγονότος, ληστεία, αρρώστια, κάτι απρόοπτο δηλαδή, ή έφαγε ένα σημαντικό φέσι το οποίο δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει. Αυτοί ντρέπονται για τη θέση που έχουν περιέλθει και με λίγη συζήτηση είναι έτοιμοι να κλείσουν.
Γι αυτούς νομίζω ότι πρέπει να βρούμε μια λύση. Αξίζουν τη βοήθειά μας.
Ο κουτοπόνηρος.
Αυτός δηλαδή που θα δεχθεί τηλεφωνικό παιχνίδι ή θα κάνει ο ίδιος γύρα στους πελάτες του να μαζέψει τα δελτία και κάποια στιγμή θα ανοίξει τη μηχανή του για να τα παίξει.
Αυτόν δεν τον εντοπίζουμε την ίδια μέρα αλλά τις επόμενες είτε γιατί δεν παρέδωσε ημερήσια κίνηση, είτε γιατί κερδισμένα δελτία του εξαργυρώθηκαν από άλλους συναδέλφους.
Αυτούς πρέπει να τους ξεμπροστιάσουμε χωρίς φόβο και πάθος. Είναι οι πιο επικίνδυνοι.
Τέλος ο Γαμάω.
Ο "μάγκας" που ανοίγει γιατί έτσι γουστάρει.
Θα βρει την πιο απίθανη δικαιολογία να σου πεί η οποία καταρρίπτεται από μόνη της. Ούτε να επιχειρηματολογήσεις δεν χρειάζεται. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Χρειάζεται πιο δυναμική στάση. Και φασαρία και τσαμπουκάς και ότι πιο πρόσφορο αποδώσει.
Συναντήσαμε έναν τέτοιο καραγκιόζη στον Εύοσμο ο οποίος ήταν επινοικιαστής.
Στην αρχή κάποιοι τον πήραν με το καλό αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι μας δουλεύει.
Μια μας είπε ότι το σπίτι του βγαίνει στον πλειστηριασμό. Μια ότι δεν χρωστάει πουθενά.
Μια ότι δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του βγάζοντας κίνηση από τη μηχανή (500€ κατά τις 12.30) και μια ότι δεν μπορεί να καλύψει το εκκαθαριστικό του για την Δευτέρα το οποίο μας έδειξε και ήταν 28.500€
Ή trader είναι, ή παίζει τριπλές.
Ο τύπος ήταν ειρωνικός και κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και είμασταν έτοιμοι να πιαστούμε στα χέρια.
Τελικά κλήθηκε η αστυνομία και μαζεύτηκε τόσο πολύς κόσμος έξω από το μαγαζί του που λογικά πρέπει να ντραπεί να ανοίξει και αύριο. Αλλά από τέτοιους μπαγλαμάδες τί να περιμένεις.
Όπως και νά 'χει στην επόμενη απεργία δεν πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει γιατί θα έχει κλείσει οριστικά.

Αυτή τη φορά οι ημερήσιες κινήσεις πρέπει να συγκεντρωθούν στο σωματείο, και για όλους αυτούς που δεν θα παραδώσουν ημερήσια κίνηση στους κεντρικούς τους, πρέπει να ανακοινωθούν τα ονόματά τους και να δρομολογηθούν λύσεις.
Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε άλλο μαζί τους.

Όπως και νά 'χει, αύριο πρέπει να είμαστε περισσότεροι. Ειδικά από το απόγευμα και μετά θα χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις. Ξεκουραστείτε το πρωί και να είστε έτοιμοι το απόγευμα για πολύ κυνηγητό.
Αύριο λοιπόν πιο δυνατά στην απεργία. Δεν αρκεί μόνο να κλείσουμε το μαγαζί μας. Πρέπει να κλείσουμε και αυτούς που θα θελήσουν να ανοίξουν.
Είναι οι κρισιμότερες ώρες για τον κλάδο.
Αυτά που έχουμε να κερδίσουμε με την απεργία, είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που έχουμε να χάσουμε. Το οφείλουμε κυρίως στις οικογένειές μας.

Τέλος αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι έγινε αισθητή η απουσία μιας συναδέλφου που ένα προβληματάκι την κράτησε σήμερα μακριά μας.
Έχει αποδείξει όμως ότι είναι θηρίο και τα ψυχικά της αποθέματα θα την βοηθήσουν να είναι σύντομα κοντά μας ξεπερνώντας και αυτή τη δυσκολία όπως και άλλες στο παρελθόν.
Η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου.
Περαστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: