powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Από χθες που ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του κ. Τοπτσίδη και ΤΟΥ ΟΠΑΠ έχουν ακουστεί πολλές γνώμες, επιφυλάξεις και προβληματισμοί. Θα καταθέσω λοιπόν και την δική μου άποψη.
Την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων την επιβάλει ο νόμος και πρέπει να υπογραφεί.
Το περιεχόμενο αυτής της σύμβασης για να ισχύει πρέπει να γίνει νόμος του κράτους, να ψηφιστεί δηλαδή από την Βουλή νομοθετική ρύθμιση.
Οτιδήποτε υπογραφεί πριν την νομοθετική ρύθμιση είναι κάτι σαν προσύμφωνο. Σαν υπόσχεση. Σαν αρραβώνας. Για να γίνει γάμος πρέπει να προηγηθεί η νομοθετική ρύθμιση.
Αυτό το προσύμφωνο λοιπόν για να παράγει έννομα δικαιώματα και υποχρεώσεις πρέπει πρώτα να ψηφιστεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Η σύμβαση αυτή επιτρέπει την αγοραπωλησία των αδειών μας. Μπορεί σήμερα ο κ. Τοπτσίδης που υπέγραψε ήδη αυτή την σύμβαση να πωλήσει την άδειά του; Να βάλει συνέταιρο ή να αγοράσει την άδεια του τάδε μικροπράκτορα που χρωστάει, φυτοζωεί και είναι έτοιμος να κλείσει; Για ρωτήστε τον κ. Τοπτσίδη. Μπορεί;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
Θα πρέπει να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση. Την νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση. Άρα εξαρτόμαστε από την βούληση της επόμενης κυβέρνησης. Και αν η επόμενη κυβέρνηση είναι Νέας Δημοκρατίας, Ο.Κ. Θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση και η υπογραφή της σύμβασης ισχύει κανονικά.
Να σας θυμίσω όμως ότι αν την Δευτέρα έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, τότε στις 21 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ η φορολογία των κερδών από τυχερά παιχνίδια με 10% από το πρώτο ευρώ. Η ΠΟΕΠΠΠ και ο Τοπτσίδης δεν ήταν που με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις διαλαλούσαν εδώ και τόσο καιρό ότι αν δεν λυθεί το θέμα της φορολογίας δεν προχωράμε σε υπογραφή συμβάσεων; Τι άλλαξε; Χάσαμε επεισόδια; Ή μήπως οι λόγοι είναι «μη ανακοινώσιμοι». Ποιους νομίζετε ότι δουλεύετε ρε;
Αν όμως η επόμενη κυβέρνηση είναι ΠΑΣΟΚ; Θα ψηφίσει στη Βουλή αυτή τη σύμβαση;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
Με λίγα λόγια η ΠΟΕΠΠΠ ποντάρει σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας την Δευτέρα το πρωί για το θέμα της σύμβασης. Για τη φορολογία; Ούτε αυτοί ξέρουν. Το αν έπραξε καλά ή όχι θα το ξέρουμε σε 4 μέρες.
Είναι τόσο σίγουροι λοιπόν στην ΠΟΕΠΠΠ ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία; Γιατί αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τότε είναι σίγουρο ότι η όλη διαδικασία θα πάει πολύ πίσω. Δεν είναι δυνατόν να υιοθετήσει τα τερτίπια του κ. Χατζηεμμανουήλ. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα.
Μας μπέρδεψε λίγο με το τι θέλει η ΠΟΕΠΠΠ.
Ας τα ξεκαθαρίσουμε: Για την σύμβαση θέλουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Για τη φορολογία θέλουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με υπουργό οικονομικών από το ΠΑΣΟΚ για να μην εφαρμόσει τη φορολογία του 10% και Υπουργό Πολιτισμού κάποιον από τη Ν.Δ. για να αφήσει τον Χατζηεμμανουήλ στη θέση του για να ισχύει η συμφωνία για την σύμβαση. Μάλλον αυτοί είναι οι μη ανακοινώσιμοι λόγοι. Τη χάσατε τη μπάλα παλληκάρια!!!!!
Είναι φρόνιμο λοιπόν σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουμε βάζοντας τον επόμενο πρόεδρο ΤΟΥ ΟΠΑΠ τρικλοποδιά, όπως είπε και κάποιος συνάδελφος;
Είναι ότι πιο ηλίθιο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Κάποιοι παίζουν κομματικά παιχνίδια στην πλάτη μας. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρουν τα κομματικά. Τουλάχιστον τους περισσότερους. Εμάς μας ενδιαφέρει η δουλειά μας. Και αυτή η κίνηση είναι ότι χειρότερο για τη δουλειά μας. Κάποιοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν έχοντας σαν στόχο να βαλτώσουν τη διαδικασία. Κάποιοι παρασύρθηκαν.
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τελειώσουν αυτό που άρχισαν εδώ και καιρό. Την απαξίωση του δικτύου. Η σύμβαση είναι σίγουρο ότι ισχυροποιεί ΤΟΝ ΟΠΑΠ. Είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που φωνασκούν πως κόπτονται για το καλό του ΟΠΑΠ, ενδιαφέρονται στα αλήθεια; Σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς ΔΕΝ θέλουν σύμβαση. ΔΕΝ θέλουν την ισχυροποίηση του ΟΠΑΠ.
Και για να το υπενθυμίσω σε όσους τυχόν το «ξεχνάνε».
Είμαι υπέρ της σύμβασης, είμαι εναντίον ΑΥΤΗΣ της σύμβασης.
Αυτή η σύμβαση έχει φτιαχτεί για τα 500 μεγάλα πρακτορεία. Ευνοεί τη δημιουργία αλυσίδων. Στριμώχνει τους μικρούς και οδηγεί σταδιακά στον αφανισμό τους.Για το περιεχόμενο όμως της σύμβασης έχουμε χρόνο να τα πούμε.

6 σχόλια:

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Δηλαδή Γιάννη το αποκλείεις με την σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ και την πίεση της, η νέα κυβέρνηση, που πιθανότατα θα είναι του ΠΑΣΟΚ, να δεχτεί την σύμβαση;
Αν δηλαδή έχουμε 3000-4000 υπογραφές από όσους θέλουν την σύμβαση, και συμφωνεί και το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τις πετάξει στα σκουπίδια τις συμβάσεις;
Και αν είναι όπως λες υπέρ του ΟΠΑΠ και τον ισχυροποιει ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ δεν θα πει τον πρωθυπουργό του "όλα ΟΚ πρωχωράμε. Κάνουμε 3-4 αλλαγές στο κείμενο για τα μάτια του κόσμου να ρίξουμε "λάσπη" στον Χ'' και προχωράμε κανονικά;

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Επίσης γιατί πιστεύεις ότι χωρίς συμβάσεις είμαστε καλύτερα;
Δεν είναι καλύτερα κάποια δικαιώματα μας (200μέτρα, πώληση πρακτορείου κλπ) να τα έχουμε κατοχυρωμένα;
Τι σε χαλάει στην σύμβαση,τι είναι αυτό δηλαδή που είναι σε βάρος μας, και τώρα ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να το κάνει ενώ με τις συμβάσεις θα μπορεί;

Giannis είπε...

Χρίστο μάλλον δεν διάβασες όλο το κείμενο.
Γράφω επί λέξη: "Είμαι υπέρ της σύμβασης, είμαι εναντίον ΑΥΤΗΣ της σύμβασης."
Δεν λέω λοιπόν ότι δεν θέλω να έχουμε σύμβαση. Δεν μ' αρέσει ΑΥΤΗ η σύμβαση.
Με χαλάει η μη αμοιβαία αποκλειστικότητα. Ότι δηλαδή με την υπογραφή μου θα μπορεί π.χ. ο ΟΠΑΠ να δώσει τα νέα παιχνίδια που θα δοθούν και σε άλλους "ΟΠΑΠ", όπου θέλει και δεν θα είναι υποχρεωμένος να τα δώσει σε όλους μας.
Με χαλάνε οι ρήτρες και το ότι αν αύριο σπάσει το μονοπώλιο εγώ δεν θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι πράκτορας άλλου "ΟΠΑΠ" και τότε σίγουρα θα χρειαστεί να αλλάξω δουλειά.
Δεν είναι σημαντικά αυτά;
Εσένα δεν σε χαλάνε αυτά;
Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα που θα τα γράψω τις επόμενες μέρες σιγά σιγά για να καταλάβουν όλοι τι μας βάζει να υπογράψουμε ο Κλωνάρης.

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Γιάννη δεν νομίζω να ισχύουν αυτά. Πάντως σε κάθε περίπτωση αν κάποιος συνάδελφος αποφασίσει κάποια στιγμή να "αλλάξει" ο νόμος σε προστατεύει και μπορείς να το κάνεις άσχετα από συμβάσεις κλπ.
Καμία σύμβαση δεν είναι υπεράνω του νόμου.
Πάντως για να πω την αλήθεια την σύμβαση δεν την έχω διαβάσει προσεκτικά γιατί πίστευα ότι δεν θα υπογραφούν ΠΟΤΕ. Θα την διαβάσω μάλλον σήμερα το βράδυ.

Giannis είπε...

Τύπωσε τη σύμβαση, οπλίσου με υπομονή, πάρε χαρτί και μολύβι για σημειώσεις και έλα αύριο να μου πεις αν ισχύουν ή όχι αυτά που σου λέω.

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Θα τα πούμε σίγουρα.