powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

09.09.09

Χθες ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή 09/09/09.
Κάποιοι περίμεναν χθες το τέλος του κόσμου. Ναι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν σε τέτοιες δεισιδαιμονίες.
Κάποιοι άλλοι είχαν προγραμματίσει για χθες το τέλος του ΟΠΑΠ.
Παπαθανασίου και Χατζηεμμανουήλ προσπάθησαν χθες να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν με ισχυρό επιχειρηματία.
Αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Και οι νοικοκυραίοι σ’ αυτήν την περίπτωση είμαστε εμείς κύριοι με τις γραβάτες. Αν θέλετε να βρείτε τους κλέφτες, ρίχνετε και καμιά ματιά στον καθρέφτη!
Οι πληροφορίες έφτασαν εγκαίρως στ’ αυτιά της ΠΟΕΠΠΠ και η παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. ήταν καταλυτική.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Προχθές Τρίτη το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δικαίωσε το κρατικό μονοπώλιο της Πορτογαλίας σε προσφυγή Ιντερνετικής εταιρίας εναντίον του.
Όλες οι κρατικές Λοταρίες ανά την Ευρώπη πανηγύριζαν. Μαζί τους κι ο δικός μας ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες του πράκτορες.
Οι εγχώριοι όμως Ιντερνετικοί (βλέπε ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι) βλέποντας το παιχνίδι να χάνεται, έθεσαν σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου τους για την διάλυση του ΟΠΑΠ.
Ο κ. Παπαθανασίου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, υπογράφει χθες Τετάρτη την υπουργική απόφαση για την έναρξη ισχύος του νόμου από τις 21 Σεπτεμβρίου όπως προ διμήνου είχε ψηφιστεί στη βουλή. Το ότι μεσολάβησε η καθολική απεργία μας, η κατάληψη των μηχανογραφικών και η υπόσχεση του υπουργείου για αλλαγές στο νόμο δεν πτόησε τον κ. Παπαθανασίου και τους παρατρεχάμενούς του, που επέμεναν τελικά στις αρχικές τους προθέσεις. Ούτε η προκήρυξη εκλογών τους προβλημάτισε. Ίσα - ίσα επιτάχυναν τις ενέργειές τους μήπως δεν προλάβουν να εξοφλήσουν το γραμμάτιο και διαμαρτυρηθεί. Ακόμη και η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει τα σχέδιά τους. Έσπευσαν την επομένη μέρα ακριβώς να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους στους πραγματικούς προϊσταμένους τους. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον πράκτορας που να πιστεύει ότι όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του κολλήματος ενός αμφιβόλου ικανότητας υπουργού, ή η επιμονή του να εφαρμόσει την φορομπιχτική πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το έγραψα προ ημερών και το λέω εδώ και τουλάχιστον 10 μήνες:
Το γραμμάτιο που πρέπει να εξοφληθεί έχει πολύ ισχυρό αποδέκτη. Τόσο ισχυρό που δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει κι αυτός ευθύνη αν όχι συμμετοχή στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί σε βάρος του ΟΠΑΠ.
Και ο ΟΠΑΠ τι κάνει για όλ’ αυτά; Έχει ανοίξει τα πόδια και περιμένει να απολαύσει τον βιασμό; Ή για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, η εφήμερη διοίκησή του τι κάνει; Τα μέλη του Δ.Σ., προεξέχοντος του κ. Χατζηεμμανουήλ τι κάνουν; Δεν ξέρουν ότι η εφαρμογή αυτού του νόμου είναι καταστροφική για τον ΟΠΑΠ; Ο «καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών» του ΟΠΑΠ δεν γνωρίζει ότι αν εφαρμόσει αυτό το νόμο θα τελειώσει μια και καλή τον ΟΠΑΠ;
Το γνωρίζει κύριοι. Το γνωρίζει και αυτός και οι σύμβουλοί του. Και ΟΛΟ το Δ.Σ..
Απλά είναι σε ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με ισχυρά ανταλλάγματα. Τα εξωπραγματικά bonus που τον κατέταξαν στα GOLDEN BOYS και αυτόν και τους παρατρεχάμενούς του, μαρτυρούν για τουλάχιστον ένα ισχυρό κίνητρο υπέρ της διάλυσης του ΟΠΑΠ. Το ξαναλέω: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ.
Δείγματα των προθέσεών του μας είχε δώσει σχεδόν από την αρχή της καταστροφικής του θητείας. Η προηγούμενη όμως διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ και ο άλλος «καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών» λύσσαξε να μας πείσει για τις «αγνές» προθέσεις του. Και δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν συνάδελφοι που κλείνοντας τα μάτια στις οφθαλμοφανείς αποδείξεις, πιστεύουν ότι ενεργεί με βάση το συμφέρον του ΟΠΑΠ.
Σας το φωνάζω δυνατά: ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
Δεν αδρανεί απλώς στις υπουργικές αποφάσεις, δεν υποτάσσεται απλώς στις κομματικές επιταγές. Εδώ και δυο χρόνια εκτελεί σχέδιο απαξίωσης και ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ. Κάτι που τον φέρνει στα πρόθυρα της τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Το γνωρίζεται αυτό κ. πρόεδρε, έτσι δεν είναι; Ελπίζω αυτή η ΠΟΕΠΠΠ να του ζητήσει εξηγήσεις και ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης.
Ένας πρόεδρος που ενεργεί υπέρ των συμφερόντων του Οργανισμού που διοικεί, έχει χίλιους τρόπους να αντιμετωπίσει μια τέτοια υπουργική επίθεση. Και μόνο η πρόφαση των τεχνικών δυσκολιών για προσαρμογή του λογισμικού στις επιταγές του νόμου καθιστά, εκ προοιμίου, τις υπουργικές απαιτήσεις μη πραγματοποιήσιμες. Στο κάτω – κάτω υπάρχει η παραίτηση. Η στοιχειώδης ευθιξία ενός προέδρου, επιβάλει την παραίτησή του για να σώσει την εταιρεία που διοικεί. Αυτό θα έκανε ένας manager. Αν λειτουργείς όμως σαν κομματικό στέλεχος, κάνεις το πτηνό, κάθεσαι στ’ αυγά σου και κάνεις κωλοτούμπες στο ρυθμό που απαιτούν τ‘ αφεντικά. Όπως κι αν λειτουργείς όμως σημασία έχει ότι ενεργείς εναντίον της εταιρίας που διοικείς.
Αυτό κάνει εδώ και δύο χρόνια που ανέλαβε τον Οργανισμό «ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών» του ΟΠΑΠ. Και προς τεκμηρίωση των λεγομένων μου ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΟΠΑΠ ανά τρίμηνο.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέλαβε τον ΟΠΑΠ τέλη Οκτωβρίου του 2007 από τον κακό κ Κωστάκο (κατά την Κλωνάριο εκδοχή).
Ο ΟΠΑΠ «έτρεχε» με ανάπτυξη 21% (+21% στο στοίχημα και +30% στο ΚΙΝΟ) και τιμή μετοχής στο χρηματιστήριο στα 28€.
Σήμερα ο κ. καθηγητής (τρομάρα του) παραδίδει τον ΟΠΑΠ με μηδενική ανάπτυξη (+0,1%), με το στοίχημα σε ελεύθερη πτώση (-14,4%), την κερδοφορία του οργανισμού μειωμένη κατά 9% και την μετοχή στα 17€ μειωμένη κατά 40%.
Ένας φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων θα τα πήγαινε καλύτερα.
Σας ρωτώ λοιπόν κύριοι που υποστηρίζετε ακόμη αυτόν τον άνθρωπο. Αν επρόκειτο για το δικό σας μαγαζί αξίας 1.000.000€ και το είχατε αφήσει στον κύριο Χατζηεμμανουήλ για 2 χρόνια και στην επιστροφή σας βρίσκατε τους τζίρους καθηλωμένους, τα κέρδη μειούμενα κατά 9% και την περιουσία σας συρρικνωμένη κατά 40% στα 600.000€ τι θα κάνατε;
ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ?
Εγώ πάντως θα τον έστελνα στον ακατονόμαστο.
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και στην ΠΟΕΠΠΠ και αποφάσισαν να μην αφήσουν τον ΟΠΑΠ και τις τύχες μας στα χέρια του κ. Χατζηεμμανουήλ.
Βλέπετε ο κ. Χατζηεμμανουήλ πριν καν παραλάβει την υπουργική απόφαση για την έναρξη ισχύος του νόμου, έσπευσε να καλέσει έκτακτο Δ.Σ. για χθες το μεσημέρι για να υλοποιήσει την απόφαση.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ενεργώντας άμεσα απαίτησε και ήταν παρών στο έκτακτο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ. Και μόνο η παρουσία των συναδέλφων εκεί, νομίζω ότι δεν επέτρεψε στον κ. Χατζηεμμανουήλ να ολοκληρώσει το σχέδιό του. Το κλίμα δεν ήταν απλώς τεταμένο. Ο κ. πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κατά την προσφιλή του τακτική όταν βρίσκεται στριμωγμένος, ούρλιαζε προσπαθώντας να πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο. Αλλά δεν είχε καταλάβει ότι αυτή τη φορά δεν είχε μπροστά του τον κολλητό του τον Κλωνάρη. Σε κάποια φάση ο Τοπτσίδης χίμηξε να τον βουτήξει από τον λαιμό. Αρκετοί έσπευσαν να τον συγκρατήσουν, αλλά υπήρχαν και αρκετοί συνάδελφοι που αγανακτισμένοι ήθελαν να τον αφήσουν να εκφράσει και έμπρακτα την οργή του.
Για να φανταστείτε το κλίμα από πλευράς ΟΠΑΠ, κάποια στιγμή ένας σύμβουλος ισχυρίστηκε πως το μέτρο της φορολογίας εφαρμόζεται για να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας που εξήγγειλε και την αναγκαιότητα εφαρμογής του, προκαλώντας βέβαια τα γέλια των παρευρισκομένων. ΜΠΡΑΒΟ ρε παλικάρια! Ωραίο πεδίο εφαρμογής βρήκατε για να επιδείξετε την αποφασιστικότητά σας. Για το ότι από την απόφαση αυτή τελικά το δημόσιο ζημιώνεται αντί να ωφεληθεί, ούτε κουβέντα. Για το ότι οδηγείτε 5000 οικογένειες σε αφανισμό και την μεγαλύτερη εταιρία με πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά, εδώ και 50 χρόνια, σε διάλυση; Τίποτα. Για την προίκα που προσφέρετε στα αφεντικά σας;
ΜΟΥΓΚΑ! ΜΟΥΓΚΑ εεε; Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά μάγκα μου!!!
Κάποια άλλη στιγμή ο κ. Χατζηεμμανουήλ μην έχοντας επιχειρήματα να απαντήσει σε μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ και αφού αντάλλαξαν φραστικές απειλές, άρχισε πάλι να ουρλιάζει: ΕΞΩ!!! ΕΞΩ!!! ΠΕΡΝΑ ΕΞΩΩΩΩΩΩ!!!!!
Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον συνδικαλιστή μας:
Από πού θα με βγάλεις έξω; Από το σπίτι μου; Και εμείς και οι γονείς μας φτύσαμε αίμα για να γίνει μεγάλος ο ΟΠΑΠ. Δεν θ’ αφήσουμε έναν περαστικό να μας τον διαλύσει.
Το ότι δεν χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες για κάποιους εκεί μέσα, μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί.
Απ’ ότι φαίνεται την προηγούμενη φορά τους κορόιδεψε ο κ. Χατζηεμμανουήλ και οι συνάδελφοι στο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ απλά καλή τη πίστη έλυσαν την απεργία δίνοντας την ευκαιρία στον ΟΠΑΠ να διορθώσει το λάθος του υπουργού. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αλλιώς. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της ΠΟΕΠΠΠ η οποία αμέσως μετά συνεδρίασε εκτάκτως και πήρε αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης σε οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων έτσι ώστε να υπάρχει σχέδιο δράσης προαποφασισμένο για κάθε περίπτωση και να μην χρειάζεται εκ νέου απόφαση σπαταλώντας ίσως πολύτιμο χρόνο. Το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων δεν το έμαθα, αλλά δεν έχει και σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην ΠΟΕΠΠΠ άπαντες είναι σε εγρήγορση.
Ας είμαστε και εμείς σε εγρήγορση γιατί μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε την μάχη των μαχών. Αυτή η μάχη αφορά την ζωή μας την ίδια. Το μέλλον μας.

Και να είναι σίγουροι οι όψιμοι «υπερασπιστές» του Ελληνικού μονοπωλίου ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε όρθιοι.
Αυτοί δεν ξέρω πως θα φύγουν από τις καρέκλες τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: