powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Έλειψα λίγες μέρες για τις απαραίτητες διακοπές και επιστρέφοντας την Κυριακή βρήκα ένα βουνό εξελίξεις και αρκετά προβλήματα.
Κατ’ αρχήν είχαμε την ατυχία το πρακτορείο μας να είναι στο σημείο της Θεσσαλονίκης που έγιναν οι μεγαλύτερες ζημιές από την πρωτοφανή νεροποντή τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης.
Ήρθα λοιπόν φρέσκος – φρέσκος Κυριακή πρωί να ανοίξω το μαγαζί και η κλειδαριά δεν ανταποκρίνεται. Βλέποντάς με να παιδεύομαι, από το γειτονικό περίπτερο έρχεται η κοπελιά και μ’ ενημερώνει για τα συμβάντα. 80 εκατοστά είχε φτάσει το νερό μπροστά από το μαγαζί στις 5:30 το πρωί της Τετάρτης. Οι ζημιές στη γειτονιά μας τεράστιες, με τα απέναντι μαγαζιά να χρειάζονται μεγάλα πενταψήφια ποσά για την αποκατάστασή τους.
Εμείς μπορώ να πω ότι τη γλιτώσαμε φτηνά καθώς η τελευταία μας ανακαίνιση είχε σχεδόν στεγανοποιήσει το μαγαζί και ευτυχώς φεύγοντας είχα ρίξει τον κεντρικό διακόπτη του ρεύματος. Έτσι οι ζημιές μας περιορίστηκαν σε ποσό που μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε χωρίς πρόβλημα. Το να απαλλαχθούμε όμως από την ξεραμένη λάσπη που είχε μέσα το μαγαζί ακόμη δεν μας άφησε να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Αυτά που διάβασα στα δελτία τύπου του ΟΠΑΠ επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου και οι δηλώσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ στο conference call με απογοήτευσαν. Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ μόλις βρώ τον χρόνο να μελετήσω λίγο καλύτερα όλα τα στοιχεία.

Η υπαναχώρηση του υπουργείου στις υποσχέσεις για αλλαγές στο νόμο για τη φορολόγηση των κερδών με προβλημάτισε καθώς οι τελευταίες πληροφορίες πριν φύγω για διακοπές ήταν ότι είμαστε κοντά σε μια ικανοποιητική για τους πράκτορες λύση. Η κατηγορηματική όμως δήλωση του υπουργού ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί όπως ψηφίστηκε και η αναστολή στην έναρξη εφαρμογής του ως τις 21 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη και απλά δόθηκε χρόνος στον ΟΠΑΠ να προσαρμόσει το λογισμικό του. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ το γνώριζε και προετοιμάζεται, και εμείς το μάθαμε «τυχαία» μέσω του κ. Τσέντου από τον ίδιο τον Υπουργό.
Ο προβληματισμός μου γίνεται ακόμη πιο έντονος καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης με διάφορες παροχές δείχνουν ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών και ο υπουργός μας βάζει απέναντι στο κόμμα του, θέτοντας σε εφαρμογή λίγο πριν την προκήρυξη εκλογών έναν τουλάχιστον αναποτελεσματικό νόμο που θέτει την βιωσιμότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτορείων σε κίνδυνο.
Φαίνεται ότι το γραμμάτιο που πρέπει να εξοφληθεί έχει πολύ ισχυρό αποδέκτη και αν αληθεύουν οι πληροφορίες που εδώ και καιρό επιμένουν στην δραστηριοποίηση κορυφαίου επιχειρηματία στα του τζόγου, τότε φοβάμαι ότι το τοπίο στον κλάδο μας θα αλλάξει δραματικά, χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως κακό για εμάς.
Μου θυμίζει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του ξυστό την προηγουμένη της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο όμως είναι η τελευταία παρέμβαση του Κλωνάρη.
Ο καρεκλοκυνηγός, εραστής της εξουσίας, τέως πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ ξαναχτύπησε. Με μια κατάπτυστη επιστολή έκτρωμα, προσπαθεί να συνεχίσει την αντιδικία του με άλλους συνδικαλιστές, που άφησε εκκρεμή με την «παραίτησή» του στις αρχές του έτους. Έκτοτε έχει χάσει τον προσανατολισμό του και οι ενέργειές του κάνουν μόνο θόρυβο, απλά δηλώνοντας παρών. Φαίνεται ότι δεν συχώρεσε ποτέ τους πράκτορες που δεν έπεσαν γονατιστοί στα πόδια του για να αποτρέψουν την «παραίτησή» του και μας εκδικείται όλους προσπαθώντας να πλήξει την απαραίτητη ενότητα που χρειάζεται ο κλάδος για να αντιμετωπίσει την κατά ριπάς επίθεση που δέχεται.
Δεν είμαι και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των τελευταίων ενεργειών του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ, αλλά από την κριτική, στα κατά τη γνώμη μας λάθη τους, μέχρι την σπίλωση τους με ατιμωτικά υπονοούμενα υπάρχει τεράστια διαφορά. Βέβαια το κράξιμο της πλειοψηφίας των πρακτόρων σε αυτή του την ενέργεια, τον οδήγησε σε αναδίπλωση με νεώτερη τοποθέτησή του και τον ανάγκασε σε παροχή εξηγήσεων. Η ζημιά όμως έγινε.
Πέρα από το δηλητήριο που χύνει αυτή η επιστολή, στην ουσία της είναι για άλλη μια φορά άστοχη. Προσπαθεί και πάλι να μας χωρίσει σε αυτούς και εκείνους. Σε εμάς και εσάς. Σε φίλους υποτακτικούς και ανυπότακτους εχθρούς.
Αυτό δεν έκαμνε άλλωστε πάντα ο Κλωνάρης; Έψαχνε πάντα να βρεί αντιπάλους μέσα στους 5000 πράκτορες συμμαχώντας ευκαιριακά με εκτός κλάδου παράγοντες. Τα λαμόγια, οι traders, οι επινοικιαστές, οι γκρινιάρηδες ….. Και από την άλλοι οι υπεράνω, οι επαγγελματίες, οι υποτακτικοί κολητοί και τον κακό τους τον καιρό.
Ο κλάδος έχει μόνο μια πιθανότητα να κερδίσει από τις αλλαγές που επιχειρούνται στο τοπίο. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ. Και οι 5000 ΕΝΑΣ.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους γραφικούς ανεγκέφαλους, τύπου Κλωνάρη, να ψάχνουν για εχθρούς φαντάσματα ανάμεσά μας. Ας τους αφήσουμε στη μιζέρια και την κακία τους.
Οι υπόλοιποι ΟΛΟΙ μπορούμε να κάνουμε ένα βηματάκι πίσω, να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, ή στο τσίπουρο και τις ρακές αν κάποιοι έτσι το προτιμούν και ας καταλάβουμε ΟΛΟΙ επιτέλους ότι δεν κατέχουμε την απόλυτη γνώση. Οι ιδέες μας μπορούν να συμπληρωθούν και από άλλους συναδέλφους. Άλλωστε γι αυτό είναι εδώ. Για να διορθώνουν τα λάθη μας. Για να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο.
Γιατί τώρα τούτη την κρίσιμη ώρα μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να βγούμε κερδισμένοι απ’ αυτήν την φουρτούνα.
Κι επειδή από ευχολόγια πήξαμε όπως είπε κάποιος συνάδελφος οι προτάσεις ΕΠΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: