powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΛΩΝΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΣΤΟ

Σ. Βαρακλιώτης: «Ανακατεύεται η τράπουλα ….»
ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ κι εσύ κι ο Κλωνάρης!!!

Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ Κλωνάρης ξανακτυπά.
Έστειλε σήμερα, λέει, στους αντιπροσώπους, την ΠΟΕΠΠΠ και τον ΣΕΠΠΠ μια επιστολή με πρόταση ΒΟΜΒΑ !!!!????? για το ξυστό.
Κατ’ αρχήν με 3 αντιπροσώπους που μίλησα, κανείς τους δεν πήρε τίποτα!!!!
Το είδαμε λοιπόν αναρτημένο στο volosbet.
Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ο κ. Βαρακλιώτης τείνει να εξελιχθεί σε φερέφωνο του Κλωνάρη.
Μια η καταστροφολογία με τον ΣΕΠΠΠ, μια η πρόταση ΒΟΜΒΑ για το ξυστό …..
Θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνεται σκόπιμα.
Ας πάμε όμως στην ουσία της πρότασης.
Η επιστολή στο 85% του κειμένου της ασχολείται με αερολογίες και αοριστολογίες, ανούσιες κορώνες λαϊκίστικου ύφους εναντίον θεών και δαιμόνων. Κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, δικαιοσύνης, οπαπ, ποεπππ, ακόμη και εκτίμηση για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού κάνει. Ως μέθοδος αποπροσανατολισμού καλή είναι αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση ΒΟΜΒΑ!!!!! Τα προσπερνάω λοιπόν ως ανάξια σχολιασμού.
Πάμε στην ουσία της πρότασης.
Λέει ο Κλωνάρης ότι μπορούμε να ακυρώσουμε την συμμετοχή του ΟΠΑΠ στον επικείμενο διαγωνισμό για το ξυστό υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις ότι για την διακίνηση του ξυστό δεν δεχόμαστε να μας συμπεριλάβει στο δίκτυό του αν δεν μας ικανοποιεί το ποσοστό που θα μας δώσει.
Διάβασα 4 φορές την προκήρυξη. Τις δύο τελευταίες λέξη προς λέξη κρατώντας σημειώσεις.
Δεν διάβασα πουθενά στην προκήρυξη το υπουργείο να ζητά από τους υποψήφιους αναδόχους του ξυστό να αποδείξουν το μέγεθος του δικτύου τους. Ούτε καν να το ονομάσουν ζητάει.
Με λίγα λόγια το υπουργείο αδιαφορεί για το αν αυτός που θα αναλάβει το ξυστό έχει σημεία πώλησης ή ΟΧΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ στην κυριολεξία.
Μπορεί δηλαδή να αναλάβει το ξυστό και κάποιος που δεν έχει ούτε 1 σημείο πώλησης. Το υπουργείο λοιπόν ΔΕΝ θεωρεί την ύπαρξη δικτύου προαπαιτούμενο. Γι αυτό και δίνει στους αναδόχους περιθώριο 8 μηνών μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για να οργανώσουν το δίκτυό τους.
Αυτό που ζητάει το υπουργείο από τους αναδόχους, είναι να εγκαταστήσουν 1800 (1 ανά 6000 κατοίκους) περίπου μηχανάκια εξαργύρωσης.
Συγκεκριμένα η προκήρυξη λέει στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ (ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) στο κεφάλαιο «Δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα τεχνικά προσόντα του Υποψηφίου»:
…………………………
3. Ο υποψήφιος προσκομίζει επιστολή με την οποία δεσμεύεται να παρέχει τερματικά συστήματα επικύρωσης και ελέγχου που να καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και ειδικότερα δεσμεύεται να διαθέσει ένα τουλάχιστον τέτοιο τερματικό ανά 6.000 κατοίκους.
…………………………..
Ούτε καν 1800 σημεία εξαργύρωσης ζητάει καθώς μπορεί κάθε σημείο να έχει περισσότερα από ένα μηχανάκια. Π.χ. ο ΟΠΑΠ έχει 5000 σημεία πώλησης/εξαργύρωσης (πρακτορεία) αλλά 10.000 τερματικά, περίπου 2 ανά πρακτορείο.
Αν λοιπόν ο ανάδοχος εγκαταστήσει 2 μηχανάκια ανά σημείο θα χρειαστεί 900 σημεία. Ή αν εγκαταστήσει 5 ανά σημείο θα χρειαστεί μόνο 360!! μαγαζιά, γραφεία, σημεία, όπως θέλετε πείτε τα, σκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα.
Πώς λοιπόν θα ακυρώσουμε τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ;
Ρε Κλωνάρη τη διάβασες την προκήρυξη ή αερολογείς;
Και αν τη διάβασες δεν κατάλαβες ότι η προκήρυξη ΔΕΝ απαιτεί από τους αναδόχους δίκτυο;
Και οι υπόλοιποι που έσπευσαν να υποστηρίξουν την πρόταση; Ξέρουν να διαβάζουν ή άγονται και φέρονται ως άβουλα όντα;
Αν είναι έτσι τότε δεν είσαι μόνο ΑΣΧΕΤΟΣ αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Κατεβάζεις μια πρόταση ΒΟΜΒΑ η οποία αν υποθετικά είχε γίνει αποδεκτή από την ΠΟΕΠΠΠ και την υιοθετούσε, ουσιαστικά μας ρεζιλεύει.
Αυτά κάθεσαι και σκέφτεσαι όταν δεν δουλεύεις στη ΘΑΣΟ;
Και μια και το θέτεις το θέμα πλειοδοτικά εγώ λέω να κηρύξουμε απεργία διαρκείας ζητώντας από τον ΟΠΑΠ να μας δώσει 15% στο ξυστό, 12% στο στοίχημα, 11% στο ΚΙΝΟ και στα υπόλοιπα προποειδή και Λοττοτζόκερ 20%. Στα δε μελλοντικά παιγνίδια μίνιμουμ 12%. Πλειοδότησα; Κερδίζω;
Ας σοβαρευτούμε!
Καλά θα κάνουμε πριν «ξεστομίσουμε» κάτι να βουτάμε την γλώσσα μας (ή την πένα μας) στο μυαλό μας.
Κι εγώ μέσα.

Κι επειδή το ξυστό είναι μια ευκαιρία να βελτιώσουμε το εισόδημά μας θα σας θυμίσω την πρόταση που είχα κάνει στην ΠΟΕΠΠΠ πριν ενάμιση μήνα.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΣΤΟ
Διακινώντας ΜΟΝΟΙ μας το ξυστό, είτε του ΟΠΑΠ είτε όποιου άλλου, δεν δημιουργούμε κακό προηγούμενο για την αποκλειστικότητα.
Με τα δεδομένα όμως της παρούσας προκήρυξης που απαιτεί δύο αναδόχους θα ήθελα να επεκτείνω την πρόταση αυτή και να ζητήσω από την ΠΟΕΠΠΠ να εξετάσει το ενδεχόμενο να αντιπροσωπεύσει κάποια μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού που ενδιαφέρεται για το Ελληνικό ξυστό. Μπορούμε να το κάνουμε μέσω του ΣΕΠΠΠ. Κώλυμα δεν νομίζω να υπάρχει αφού έχουμε το δικαίωμα διακίνησης Κρατικά εποπτευόμενου παιχνιδιού και μπορεί ο υποψήφιος να εξασφαλίσει τα θέματα με εγγυητικές κ.λ.π. Τέλος πάντων νομικά και άλλα θέματα μπορούν να εξεταστούν και να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια υλοποίησης. Θα τους προσφέρουμε ένα ισχυρό, οργανωμένο δίκτυο και θα μας προσφέρουν μια ικανοποιητική αμοιβή από την οποία ένα ελάχιστο ποσοστό αν διαθέτουμε στον ΣΕΠΠΠ θα μπορέσουμε όχι τους καλύτερους συμβούλους να στρατολογήσουμε όπως προτείνει ο Βαρακλιώτης, αλλά και να γίνουμε ένας ισχυρός παίκτης της αγοράς αντιπροσωπεύοντας το ΣΥΝΟΛΟ των πρακτόρων και όχι την ισχνή μειοψηφία των «οραματισμών» του Κλωνάρη.
Είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας ως δίκτυο διαπιστώνοντας το βεληνεκές δράσης μας και να δείξουμε στον ΟΠΑΠ «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος» χωρίς εμάς.
Σκέψεις υπάρχουν. Ιδέες επίσης. Αρκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αξιοποιήσουμε τις ιδιαίτερες ικανότητες όσων είναι διατεθειμένοι να τις προσφέρουν απομονώνοντας τους καρεκλοκένταυρους μαχητές της εξουσίας που μας χωρίζουν σε εμάς και εκείνους. Σε ΜΕΝ και ΔΕ. Σε κατ’ ευφημισμό επαγγελματίες και μη.

Υ.Γ. 1. Η προκήρυξη του διαγωνισμού δόθηκε προς διαβούλευση. Το κείμενο αυτό λοιπόν δεν είναι τελικό με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Υ.Γ. 2. Σε δυο τουλάχιστον σημεία η προκήρυξη αναφέρεται σε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δεν ονομάζει.
Α) Έχοντας υπόψη ……..
10. Τις διατάξεις του Π.Δ. ………….. (ΦΕΚ ….. Α΄ …..) «Περί του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης αυτού»,
Β) …….. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με το Π.Δ. ………. (ΦΕΚ Α΄ …. ) «Περί του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και κανονισμού διαχείρισης αυτού»,


Μήπως, λέω μήπως επίκειται έκδοση προεδρικού Διατάγματος «Περί του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης αυτού»;
Ας διατηρήσουμε κάποιες επιφυλάξεις ως προς τις τελικές κρίσεις μας.

Για όσους θέλουν να διαβάσουν όλη την προκήρυξη, μπορούν να την βρουν ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Giannis είπε...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επαναφορά του «Ξυστό» δεν αφορά μόνο την έντυπη έκδοσή του όπως στο παρελθόν, αλλά και την ηλεκτρονική του μορφή που θα παίζεται μέσω του Internet ή μέσω της ψηφιακής τηλεόρασης.
Αυτά έγραψε το ΕΘΝΟΣ την Παρασκευή.
Μόνο οι εκλογές μας σώζουν μου φαίνεται.