powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το ΑΛΛΟ ανέκδοτο για τον ΤΟΤΟ και το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί !!!!!!!!!!!!!!!!


Διαβάζουμε στην έκθεση της eurostat:


..... οι δημόσιες δαπάνες της κυβέρνησης το 2013 ανήλθαν σε 58,5% του ΑΕΠ, ενώ τα δημόσια έσοδα σε 45,8% του ΑΕΠ!

Υπάρχει δηλαδή μια τρύπα 12,7% του ΑΕΠ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το ΑΕΠ το 2013 ήταν 182 δις ευρώ.


Τώρα πως γίνεται να υπάρχει πλεόνασμα όταν τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα μόνο οι απατεώνες που μας κυβερνούν και οι συνέταιροι τους στην ΕΕ μπορούν να μας πουν.
Όλοι γνωρίζουμε λοιπόν, μετά την επίσημη ανακοίνωση της eurostat ότι πλεόνασμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε πρωτογενές, ούτε δευτερογενές  ούτε νιοστογενές.


Είναι μια αλχημεία των κατοχικών δυνάμεων, της κυβέρνησης και των στατιστικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, ΕΛΣΤΑΤ και eurostat.
Η κοροϊδία λοιπόν είναι εκ προ μελέτης.


Δείτε και τα υπόλοιπα μεγέθη που ανακοίνωσε η eurostat :


Αν νομίζετε κι εσείς, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat και τους έξαλλους πανηγυρισμούς σε Μαξίμου και κανάλια, ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία του «πρωτογενούς πλεονάσματος», μάλλον έχετε δίκιο.
Δεν είναι μόνο το χθεσινό άρθρο της Wall Street Journal, βάσει του οποίου αξιωματούχος της Κομισιόν πρακτικά παραδέχεται ότι ο ορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος «πειράχτηκε» ειδικά για την Ελλάδα. Είναι και οι ίδιοι οι αριθμοί που επικαλείται η Eurostat που δείχνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν.
Όπως επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της η Ελευθεροτυπία, η Eurostat δεν κάνει πουθενά λόγο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά αντίθετα, παραμένοντας πιστή στο μοντέλο υπολογισμού των δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών-μελών της ΕΕ, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 15,8 δις. ευρώ και χρέος 318,7 δις. ευρώ. Τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,4 δις. ευρώ αποτελούν λογιστικές αλχημείες, που συμφωνήθηκαν μαζί με τα μνημόνια.
Εξάλλου, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα το 2013, όταν βάσει των στοιχείων της Eurostat οι δημόσιες δαπάνες της κυβέρνησης το 2013 ανήλθαν σε 58,5% του ΑΕΠ, ενώ τα δημόσια έσοδα σε 45,8% του ΑΕΠ!
Και βέβαια, οι συγκρίσεις βασικών δημοσιονομικών μεγεθών με τα αντίστοιχα του 2009 κάθε άλλο παρά αιτιολογούν το πανηγυρικό κλίμα: Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε επιπλέον κατά 11 δις ευρώ το 2013, στα 182 δις ευρώ (το 2009 ήταν στα 231 δις ευρώ), με την ύφεση στο 3,8% (όταν το 2009 ήταν 2%), την ίδια στιγμή που αυξάνεται το χρέος (318,7 δις ευρώ, έναντι 299,6 δις ευρώ το 2009), και φυσικά η ανεργία βρίσκεται στα ύψη (27,5%, έναντι 9,5% το 2009)…

Ακόμη και στις ειδήσεις που πανηγυρίζουν  για το ΔΗΘΕΝ πλεόνασμα η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μπορεί να κρυφτεί !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 12.00 της Τετάρτης η Eurostat επικύρωσε χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε το 2013 στα 23,109 δισ. ευρώ και το χρέος 318,703 δισ. ευρώ.
Ωστόσο χωρίς τις ενισχύσεις ενισχύσεις προς τις τράπεζες το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 2,1% του ΑΕΠ, χαμηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 3,4 δισ. ευρώ κατά Eurostat και στο 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
Άντε βγάλε συμπέρασμα. Άλλα αντί άλλων.

Και παρακάτω μας αποκαλύπτει το μυστικό της αλχημείας: 

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, ότι κατά τη μέτρηση του πρωτογενούς ισοζυγίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, μια σειρά από δαπάνες και έσοδα αντιμετωπίζονται διαφορετικά απ’ ότι αντιμετωπίζονται κατά την κατάρτιση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων όπως παρουσιάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat.
Τέτοια έσοδα ή δαπάνες που αντιμετωπίζονται διαφορετικά είναι, για παράδειγμα, τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες σχετικά με συναλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και τα έσοδα από μεταφορές ποσών που συνδέονται με εισοδήματα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης τα οποία προέρχονται από την κατοχή Ελληνικών κρατικών ομολόγων στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.
Ο τρόπος υπολογισμού λοιπόν και προσμέτρησης ή όχι δαπανών της Γενικής κυβέρνησης είναι αυτός που καθορίζει το "πλεόνασμα" και όχι η πραγματική οικονομία.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι αυτός ο "τρόπος" υπολογισμού  η ΑΛΧΗΜΕΙΑ δηλαδή  εφαρμόζεται μόνο για τον υπολογισμό των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας και ΚΑΜΙΑΣ άλλης χώρας της ευροζώνης. 


ΑΣΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: