powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΤΟ FINAL FOUR ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Στις αρχές της βδομάδας, με τυμπανοκρουσίες και σχεδόν πανηγυρίζοντας ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε το κουπόνι του για το final 4 της euroleague το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ειδικά στοιχήματα, τρίποντα, περίοδος με τους περισσότερους πόντους, διαφορά πόντων, ημίχρονο τελικό, πρώτος σκόρερ του αγώνα, ζευγάρι τελικού, πρωταθλητής, head to head και τελικό αποτέλεσμα χωρίς χάντικαπ με γκανιότα 10%, over under και τελικό αποτέλεσμα με χάντικαπ με γκανιότα 7,5%!!!!!!!!!!!!!! Ο ΟΠΑΠ δηλαδή θα παίξει με χασούρα !!!!!

Για τον ΟΠΑΠ που ονειρευόμαστε αυτό έπρεπε να είναι το καθημερινό του κουπόνι.

Για τον σημερινό κρατικοδίαιτο ΟΠΑΠ όμως έπρεπε να πούμε ΟΥΥΥΥΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥ!!!!!!

Κάποιοι συνάδελφοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν.

Κάποιοι άλλοι γέλασαν πονηρά.

Κάποιοι προβληματίστηκαν……

Ο ΟΠΑΠ άρχισε να αβαντάρει το final four. Πωλητές του παρακινούν τους πράκτορες να παίξουν οι ίδιοι !!!!! Σίγουρο κέρδος τους λένε. Κάποιοι τσιμπάνε. Και παίζουν. Σίγουρο κέρδος. Και ξαναπαίζουν. Τα κομπιουτεράκια παίρνουν φωτιά. Όπως και να το υπολογίσουν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΕΡΔΟΣ !!!!!

Μικρό μεν αλλά σίγουρο κέρδος. Οι συνάδελφοι που έπαιζαν τριπλές και ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν νταβατζιλίκι στον ΟΠΑΠ παίζοντας την τριπλή για να καλύψουν το εκκαθαριστικό τους, βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους. Και να καλύψουν το εκκαθαριστικό τους βεβαίως – βεβαίως. Κάποιοι θα αγγίξουν τα όρια του πλαφόν τους σε παιχνίδι. Δεν πειράζει. Δυο ωρίτσες είναι. Θα εξαργυρώσουμε κι όλα καλά. Και το βράδυ στον δεύτερο ημιτελικό πάλι τα ίδια.

Και την Κυριακή πάλι τα ίδια. Άλλες δυο φορές το πλαφόν.

Από την άλλη ο ΟΠΑΠ ξαφνικά δείχνει ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ τζίρους και ανακόπτει την πτωτική τάση που από τα πλέον επίσημα χείλη έχει παραδεχθεί.

Ουσιαστικά δηλαδή εξαγοράζει τζίρο πληρώνοντας ένα πολύ χαμηλό τίμημα σε προμήθεια στον πράκτορα.

ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Αυτήν την στιγμή, μισή ώρα πριν τον πρώτο ημιτελικό, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΙΕΝΑ προσωπικά έχω μπασκετικό τζίρο ΜΗΔΕΝ.

Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι αρχίζουν να χτυπάνε δελτία. Για το ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Ας δούμε πόσο σίγουρο είναι το κέρδος και τι επιπτώσεις έχει αυτή η παικτική τακτική.

Βάζουμε 1000€ στον Παναθηναϊκό και άλλα 1000€ στη Σιένα στο στοίχημα με χάντικαπ.

Ένα από τα δύο στοιχήματα θα κερδίσει 1850€

Θα πάρουμε και προμήθεια (2000 με 8% = ) 160€. Σύνολο 1850+160=2010

ΣΙΓΟΥΡΟ κέρδος 10€ σε δυο ωρίτσες.

Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι το όριο του πλαφόν του καθενός. Και μπορεί να γίνει τέσσερις φορές μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Αυτό βέβαια γίνεται σε κάθε εκκαθαριστικό από αρκετούς, δυστυχώς, συναδέλφους. Όχι όμως με κέρδος αλλά με χασούρα για να καλυφθεί το εκκαθαριστικό.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα.

Για κάθε 2000€ τζίρο λοιπόν έχουμε κέρδος 10€ Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Ο φόρος του μέσου πρακτορείου είναι περίπου 1,2 % Για τα 2000€ δηλαδή θα έχουμε φόρο 24€ τα οποία βέβαια θα πληρωθούν του χρόνου. Ο συνάδελφος όμως που έχει πρόβλημα δεν το υπολογίζει. Εδώ δεν υπολογίζει τη σίγουρη χασούρα όταν παίζει τριπλές, θα σκεφτεί το φόρο για του χρόνου; Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Από το σίγουρο κέρδος λοιπόν, περάσαμε στη σίγουρη χασούρα 24-10=14€ με ένα χρόνο καθυστέρηση όμως.

Μέχρι εδώ αυτή η τακτική δεν μπορούμε να πούμε ότι βλάπτει κανέναν άλλο εκτός απ αυτόν που παίζει και τον ΟΠΑΠ ο οποίος όμως για τους δικούς του λόγους το αποδέχεται.

Δεν είναι έτσι όμως.

Το pay out της συγκεκριμένης παικτικής τακτικής είναι 92,5%. (1850/2000=0,925)

Αν δεχθούμε ότι ο ΟΠΑΠ έχει στόχο το 70% αφού εκεί πάει να κλείσει την κάθε χρονιά έχουμε μια υπέρβαση 22,5%

Σε νούμερα δηλαδή, ο ΟΠΑΠ ενώ έχει στόχο να μοιράσει (2000*70%=) 1400€, θα μοιράσει τελικά 1850€. 450€ παραπάνω.

Αυτά τα 450€ ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να τα χαρίσει. Θα τα κερδίσει και θα τα πάρει πίσω από τα μελλοντικά στοιχήματα αφού πρέπει να κλείσει τη χρονιά στο 70% pay out.. Θα χαθούν δηλαδή 450€ κέρδη από τους παίκτες μας το επόμενο διάστημα, τα οποία λογικά θα ανακυκλώνονταν. Άρα χάσαμε 450€ τζίρο. Με 8% προμήθεια, χάσαμε 36€. Και αυτά τα χάσαμε όλοι οι πράκτορες και όχι μόνο όσοι έπαιξαν για το «σίγουρο» κέρδος.

Άρα για κάθε 2000€ τζίρο και 10€ «σίγουρο» κέρδος χάνουμε όλοι μαζί (10-24-36) 50€

Καλά διαβάσατε. Κάθε 2000 χάνουμε 50€. Και άλλα 450€ οι παίκτες μας.

Απ’ ότι ακούγεται τουλάχιστον 2500 πρακτορεία είναι σε διακανονισμό και αρκετά ακόμη στα όρια του διακανονισμού. Πολλά απ’ αυτά τα πρακτορεία έχουν σοβαρό πρόβλημα και με τέτοιες τακτικές η κατάσταση επιδεινώνεται, όχι μόνο γι αυτούς, αλλά όπως είδαμε και για όλους μας.

Υπολογίζω ότι τουλάχιστον 2000 πρακτορεία θα παίξουν αυτές τις μέρες για το «σίγουρο» κέρδος. Άλλοι για το εκκαθαριστικό, άλλοι για να ανέβουνε στην πύλη, και άλλοι για να βελτιώσουν την θέση τους εν όψει μελλοντικών ανακατανομών εξοπλισμού (μηχανών και ΤΑΧ σήμερα και ίσως VTLs αύριο).

Υπολογίζω ότι θα κάνουν 5000€ έως 10000€ τέτοιους τζίρους κατά μέσο όρο.

Αυτό σημαίνει 100.000€ έως 200.000€ «σίγουρα» κέρδη σήμερα αλλά όπως είδαμε τελικά 500.000€ έως 1.000.000€ απώλειες προμήθειας από ΟΛΟΥΣ τους πράκτορες.

1.000.000€. !!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε αυτό τον καιρό την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοια ποσά; Όταν μάλιστα οι τζίροι κατρακυλάνε συνεχώς;

Αλλά εκτός από εμάς χάνουν και οι παίκτες. Οι πελάτες μας που θα ανακύκλωναν τα κέρδη τους. Για το 1.000.000 απώλειες των πρακτόρων οι απώλειες των παικτών είναι 9.000.000€

9.000.000€ !!!!!!

Να λοιπόν ένας από τους λόγους που απαξιώνεται το παιχνίδι.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Να πείσουμε τον ΟΠΑΠ να σταματήσει τέτοιου είδους πρακτικές έτσι ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα κάποιοι συνάδελφοι να χαλάνε το παιχνίδι και να καταστρέφουν αργά αλλά σταθερά το μαγαζί τους

Και με τους συναδέλφους τι πρέπει να κάνουμε;

Κάποιο μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ πρόσφατα σε συνάντηση και με ανθρώπους του ΟΠΑΠ είπε: «να κλείσουνε» !!!!!!!

Κάποιο άλλο μέλος, υψηλά ιστάμενο μάλιστα, είπε: «ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Δεν θα ασχοληθεί η ΠΟΕΠΠΠ με αυτό. Ο καθένας για τον εαυτό του.»

Κάποιοι θα πούν: «Να γιατί πρέπει να γίνει η κλιμακωτή»

Δεν είναι έτσι κύριοι.

Απ’ ότι είδατε αυτοί οι συνάδελφοι δεν κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους, αλλά σε ΟΛΟΥΣ μας. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να μην έχουν ανάγκη να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις. Πρέπει να πιέσουμε τον ΟΠΑΠ να κάνει λογικούς διακανονισμούς για τα εξυγιανθούν ΟΛΑ τα πρακτορεία.

Το λέω άλλη μια φορά. Η δύναμή μας είναι ότι είμαστε 5000. Πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία την ακεραιότητα του δικτύου.

Άλλωστε μ’ αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και το παιχνίδι. Την ναυαρχίδα των παιχνιδιών μας. Το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Όσο για τους θιασώτες της κλιμακωτής θα τους θυμίσω παλαιότερη πρότασή μου:

Η κλιμακωτή είναι εργαλείο για να αντιμετωπισθούν στρεβλώσεις του παιχνιδιού.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί σε όσους αποκλίνουν από τη μέση παικτική συμπεριφορά. Σε όσους χαλάνε το παιχνίδι.

Επειδή όμως δεν είναι της παρούσης, αν χρειαστεί μπορώ να αναλύσω την πρόταση σε όποιον το επιθυμεί.

Όλα αυτά θα τα χάσουμε μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο. Πολλά ακόμη χάνουμε σε κάθε κουπόνι. Και μην ξεχνάτε ότι έρχεται και ο τελικός του Ghampions League.

Μια ανάλογη κίνηση από τον ΟΠΑΠ θα έχει ανάλογη χασούρα για ΟΛΟΥΣ μας.

Υπάρχουν και άλλες παικτικές συμπεριφορές που χαλάνε το παιχνίδι.

Όπως υπάρχουν και άλλες τακτικές από το ΟΠΑΠ που χαλάνε όχι μόνο το στοίχημα αλλά και το άλλο μεγάλο παιχνίδι του οργανισμού. Το ΚΙΝΟ. Εκεί η τακτική δεν στρεβλώνει μόνο το παιχνίδι αλλά αγγίζει τα όρια του εγκλήματος.

Αυτά όμως θα τα πούμε άλλη φορά.

Καιρός να δράσουμε λοιπόν !!!!

1 σχόλιο:

omerta είπε...

giannis, συγχαρητηρια για την αναλυση σου, που πραγματικα αναδυκνυει το προβλημα στην πραγματικη του διασταση και που δυστυχως δεν μπορουμε να την αντιληφθουμε ολοι χωρις την βοηθεια απο ατομα με εξειδικευση στα οικονομικα οπως εσυ. Ειμαι σιγουρος οτι θα προστεθει στα εργαλεια της επιτροπης παιχνιδιων της ποεπππ.
περιμενω να διαβασω για το κινο