powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΠΑΠ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Την Δευτέρα 23 Μαΐου ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου και χθές σε conference call ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Σπανουδάκης μας προϊδέασε για το τι μας περιμένει στη συνέχεια.
Πολλές φορές βέβαια οι ανακοινώσεις αυτές, του εκάστοτε CEO, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εν γνώσει του.
Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την ματιά του ΟΠΑΠ μπορούμε να τη διαβάσουμε στο Δελτίο τύπου που εξέδωσε : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εδώ θα δούμε αυτές τις ανακοινώσεις από την πλευρά του πράκτορα

Οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο, ο τζίρος μας δηλαδή, ήταν 1,121,400€ και μειώθηκε κατά 18,3%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ήταν 166,900€ μειωμένα κατά 13,2%. Κάτι που σημαίνει ότι ενώ το εισόδημα των πρακτόρων μειώθηκε κατά 18,3%, τα κέρδη της εταιρίας, άρα και των μετόχων, μειώθηκαν μόνο 13,2%.
Αυτό άλλωστε είναι φανερό και από τον πίνακα λίγο παρακάτω που μας αναλύει το κόστος πωληθέντων.
Προμήθειες πρακτόρων -18,3%
Απόδοση σε νικητές -19,3%
Λοιπά κόστη πωλήσεων - 11,8%
Δηλαδή ενώ εμείς οι πράκτορες, είχαμε μείωση 18,3% στο εισόδημά μας, όση και η μείωση του τζίρου του ΟΠΑΠ και οι παίκτες μας έχασαν ακόμη μία εκατοστιαία μονάδα φτάνοντας στο 19,3% μείωση, οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο κόστος πώλησης των προϊόντων μας είχαν μείωση μόνο 11,8%. Δίκαιο το βλέπω.
Η κατάσταση για τους υπόλοιπους που κερδίζουν από τις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, βελτιώνεται, όπως μας δείχνουν οι πίνακες παρακάτω.
Το κόστος διάθεσης, δηλαδή διαφημίσεις, χορηγίες και δωρεές, μειώθηκε 5,9% και το κόστος διοίκησης, μέσα στο οποίο είναι μισθοί, μπόνους κλπ αυξήθηκε κατά 1,3% !!!!!!!
Φαίνεται, εκεί στον ΟΠΑΠ, εφαρμόζουν νέες μεθόδους management και όσο πιο σημαντικός είσαι για τη ανάπτυξη της εταιρίας τόσο περισσότερα πρέπει να χάνεις.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι παίκτες, οι αιμοδότες του οργανισμού, που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε καν εταιρεία, χάνουν τα περισσότερα.
Κατά πόδας ακολουθούμε εμείς οι πράκτορες, το δίκτυο διάθεσης των προϊόντων του, που πάντα για κάποιους από τα «στελέχη» του ΟΠΑΠ είμαστε τα βαρίδια, το περιττό κόστος, που χωρίς αυτό όμως δεν θα έφταναν ποτέ αυτοί οι τζίροι στον ΟΠΑΠ.
Ενώ για τους υπόλοιπους η μείωση κλιμακώνεται προς τα κάτω και για τα σαΐνια της διοίκησης αυξάνεται κι όλας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!
Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τη μείωση που υπέστησαν οι στυλοβάτες του οργανισμού. Οι παίκτες και οι πράκτορες.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ, η συμμετοχή των δύο κορυφαίων παιχνιδιών του οργανισμού, Στοίχημα και ΚΙΝΟ, στους τζίρους του άλλαξε.
Παρότι τα δύο αυτά παιχνίδια μαζί, διατηρούν το 90% του τζίρου, η συμμετοχή του Στοιχήματος περιορίστηκε κατά 2,5 περίπου μονάδες, πέφτοντας στο 38,35% του συνολικού τζίρου, ενώ του ΚΙΝΟ ανέβηκε στο 51,87% εκτινάσσοντας τη διαφορά των δύο παιχνιδιών στις 13,5 μονάδες !!!!!!!!
Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν δεν έχει στοίχημα δεν έχει και ΚΙΝΟ. Όταν πέφτει το Στοίχημα, παρασέρνει και το ΚΙΝΟ.
Να δούμε πότε θα το καταλάβουν οι φωστήρες του ΟΠΑΠ.
Αλλά φαίνεται εκεί στον ΟΠΑΠ, δεν τους ενοχλούμε μόνο εμείς, τα βαρίδια, αλλά και οι παίκτες
Οι παίκτες λοιπόν μοιράστηκαν περίπου 1% λιγότερο pay out συνολικά, ενώ στο Στοίχημα που όπως είπαμε τραβάει και τα υπόλοιπα παιχνίδια προς τα πάνω, η μείωση ξεπερνάει τις 4,5 μονάδες πέφτοντας στο 65,3%
65,3% ΣΥΝΟΛΙΚΟ pay out. Με trading και τριπλές. Είναι εγκληματικό κύριοι.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ !!!!!!!!!!
Είναι δε τόσο το θράσος τους που πανηγυρίζοντας γράφουν στο δελτίο τύπου: «…. ενώ θετικά επέδρασαν οι επιτευχθείσες μειώσεις των λειτουργικών δαπανών καθώς και η μείωση του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.»
Μπράβο ρε παλικάρια. Απ’ ότι φαίνεται πετύχατε τους στόχους σας. Μάλλον γι αυτό δεν μειώθηκαν τα bonus σας.
Δεν παραλείπουν βέβαια, αποποιούμενοι των ευθυνών τους να ρίξουν ευθύνη για τη μείωση του τζίρου και στην απεργία μας. « ….. καθώς και από την διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων τον μήνα Ιανουάριο.»
Άντε ρε σοβαρευτείτε και στρωθείτε στη δουλειά. Φτιάξτε το Στοίχημα. Μόνο έτσι θα ανακάμψουμε και εμείς και εσείς γιατί τα καμώματά σας και η κρίση βεβαίως, στοίχισαν στους πράκτορες πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Σχεδόν 4,5 χιλιάρικα στον καθένα μας. Και έρχεται καλοκαίρι στεγνό.
Οι δύο σημαντικότεροι λοιπόν παράγοντες ανάπτυξης του ΟΠΑΠ μπήκαν στο στόχαστρο των «ειδημόνων» της διοίκησης. Το γιατί οι ίδιοι το ξέρουν.
Ένα είναι σίγουρο. Η πολιτική σας κύριοι οδηγεί τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΟΠΑΠ στην καταστροφή και αυτό οι πράκτορες, πιστεύω, δεν θα το επιτρέψουν.
Εκτός όμως από το δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ για τα αποτελέσματα είχαμε και την τηλεδιάσκεψη του κ. Σπανουδάκη με δημοσιογράφους όπου έθεσε τις προτεραιότητες και τους στόχους της εταιρίας.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Σπανουδάκης μας είπε ότι τοποθετεί τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο Β’ εξάμηνο του 2011. Απ αυτή τη ρύθμιση ο ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται για VTLs, Online και ξυστό. Είπε επίσης ότι το Σεπτέμβριο ξεκινά το live betting.
Για να ξεκινήσει το live κ. Σπανουδάκη, πρέπει να συμφωνήσουμε στην προμήθεια. Και απ’ ότι ξέρω εσείς είστε στη Δύση και εμείς στην Ανατολή. Πώς θα ξεκινήσει;
Πραξικοπηματικά με υπουργική απόφαση όπως δηλώνουν κάποια στελέχη σου;
Για κοπιάστε ρε λεβέντες.
Όσο για το νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας. Επιτρέψτε μου να διατηρήσω πολλές, πάρα πολλές επιφυλάξεις.
Το καλύτερο όμως το φύλαγε για το τέλος. «Για να γίνει περισσότερο ελκυστική η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που ανακοινώθηκε, απαιτείται προσεκτική προετοιμασία του περιβάλλοντος στην αγορά. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με ποια μορφή θα υφίστανται ή όχι μονοπωλιακές συνθήκες. Υπάρχουν πολλά θέματα να επιλυθούν έως τότε», ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης, ενώ τόνισε πως η διοίκηση δεν αναμένει σοβαρές επιπτώσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ ΑΕ για σήμερα 25 Μαΐου
Από την απεργία των εργαζομένων του ΟΠΑΠ δεν αναμένεις απώλειες κ. Σπανουδάκη. Άλλωστε αυτοί δεν φέρνουν το ζεστό χρήμα στον Οργανισμό.
Άρχισε όμως να μετράς τις απώλειες από τις κινητοποιήσεις των πρακτόρων γιατί η πολιτική σας σε ΟΛΑ τα μέτωπα, εκεί οδηγεί. Και αυτή τη φορά οι απώλειες θα είναι τεράστιες. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Εσείς όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: