powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Εδώ και πολύ καιρό, αρχές του 2009, η σύμβαση, λένε, είναι έτοιμη και περιμένουμε ένα κάρο ακόμη πράγματα να γίνουν για να υπογραφούν τελικά από τους πράκτορες. Αυτά που απομένουν βέβαια είναι πάρα πολλά, το σημαντικότερο όμως είναι να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει το καθεστώς λειτουργίας των πρακτορείων μας από αυτό με διοικητικές άδειες, στο αντίστοιχο με σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και πράκτορα.
Την νομοθετική ρύθμιση πρέπει να εισάγει για ψήφιση στη βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.
Ένα νομοσχέδιο "σκούπα", όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, πέρασε το Υπουργείο Οικονομικών πρίν λίγες μέρες, αρχές Απριλίου, με πολλές, άσχετες μεταξύ τους, νομοθετικές ρυθμίσεις. Κάλλιστα η νομοθετική ρύθμιση που μας αφορά θα μπορούσε να είναι μέρος αυτού του νομοσχεδίου "σκούπα". Δεν ήταν. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
Το πρώτο είναι να μην θέλει το υπουργείο να προωθήσει τη νομοθετική ρύθμιση ως αποτέλεσμα πολιτικής εσωκομματικής κόντρας.
Το δεύτερο και πιο πιθανό, είναι ο φόρτος εργασίας!
Άνθρωπος που επισκέφθηκε αυτές τις ημέρες το γραφείο του υπουργού, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί:
Έξω από το γραφείο του υπουργού και πριν από αυτό των γραμματέων του, υπάρχει ένα τεράστιο γραφείο συνεδριάσεων πάνω στο οποίο υπάρχουν περισσότεροι από 300 φάκελοι. Όλοι αυτοί περιμένουν την υπογραφή - έγκριση του υπουργού. Ο ίδιος άνθρωπος λέει πως πάντα το τραπέζι αυτό ήταν γεμάτο φακέλους, αλλά τώρα έχει παραγίνει. Κοινώς χάθηκε η μπάλα. Κάποιοι είπαν ότι χρειάζεται κάποιος να σπρώξει τον φάκελο. Είναι αλήθεια. Κάποιος πρέπει να πάρει τον φάκελο από το τραπέζι και να τον πάει στον υπουργό, να τον πείσει να υπογράψει αμέσως και να τον πάει στο αρμόδιο τμήμα να πάρει το δρόμο του για την βουλή.
Πού να τον βρείς όμως αυτόν τον άνθρωπο;
Αν πήγαινε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ; Μπα!! Μάλλον θα του ζητούσαν ευγενικά να αποχωρήσει. Άν πήγαινε ο κ. Χατζηεμμανουήλ;
Αν πήγαινε ο κ. Χατζηεμμανουήλ σίγουρα κανείς δεν θα του ζητούσε να αποχωρίσει. Το πιθανότερο είναι να έβλεπε τον κ. υπουργό έστω και για λίγο. Τόσο όσο θα χρειαζόταν να υπογράψει ο υπουργός. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα διευθετήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες συνοδευόμενοι από κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ.
Έτσι τελειώνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις κύριοι. Κινητοποίηση σε υψηλότατο επίπεδο.
Αρκεί να θέλουν οι κύριοι στο υψηλότατο επίπεδο.
Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί λοιπόν είναι αν ο κ. Χατζηεμμανουήλ θέλει. ΘΕΛΕΙ;
Οι φήμες που κυκλοφορούν πάντως λένε ότι ισχυρότατος οικονομικός παράγοντας της χώρας με δυνατότητα παρέμβασης στην κορυφή της πυραμίδας, έχει προετοιμαστεί για είσοδο στην αγορά τυχερών παιγνιδιών ανταγωνιστικά, ή και συμπληρωματικά στον ΟΠΑΠ.
Απ' ότι φαίνεται οι φήμες έχουν βάση γιατί και "δικοί" μας παράγοντες έχουν γνώση αυτών των φημών και μάλιστα θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ανταγωνισμό.
Το θέμα τώρα είναι αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που θα αποτρέψουν την υλοποίηση των φημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: