powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ

Αυτές τις μέρες έρχονται στα πρακτορεία οι λογαριασμοί του ΟΤΕ για την on line VPN DSL σύνδεση. Είναι ο πρώτος διμηνιαίος λογαριασμός μια και ο προηγούμενος αφορούσε τους 10 πρώτους μήνες του 2008 και μας πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη.
Αυτοί οι λογαριασμοί λήγουν στις 4 Φεβρουαρίου και είναι σχεδόν όλοι ίδιοι.
296€. Αυτά τα χρήματα θα πληρώνουμε απ’ εδώ και πέρα σχεδόν όλοι μας για να είμαστε συνδεμένοι με το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΑΠ.
Και λέω σχεδόν όλοι γιατί κάποιοι από ‘μας δεν θα πληρώνουν 150€ το μήνα.
Όχι φίλε. Τα μεγάλα πρακτορεία δεν θα πληρώνουν παραπάνω. Δεν είναι αυτοί που λείπουν από το …. σχεδόν όλοι. Τα μεγάλα πρακτορεία που κάνουν εκκαθαριστικό 200 και 300 χιλιάδες ΕΥΡΩ το χρόνο πληρώνουν κι αυτά 150€. Όσα ακριβώς και τα μικρά και μεσαία πρακτορεία που κάνουν 40, 50 και 100 χιλιάδες ΕΥΡΩ το χρόνο. Δραχμή παραπάνω. Αυτοί που λείπουν από το σχεδόν όλοι είναι ένα ποσοστό 5-10% των πρακτορείων που ανοιγοκλείνουν, έχουν δηλαδή οικονομική δυσχέρεια και δεν λειτουργούν συνεχώς, και άλλο ένα 5% των πολύ μικρών πρακτορείων που δεν πιάνουν την κίνηση για τα 116€ που είναι η μέγιστη χρέωση κίνησης διμήνου.
Η αντίδραση πολλών από ‘μας πέρυσι τέτοιο καιρό που μπήκαν τα ΤΕΑ και οι πελάτες έπαιζαν μ’ αυτά, βάζοντας και ξαναβάζοντας τις αποδείξεις τους στο ΤΕΑ για να δουν αν κερδίζουν δημιούργησε σύγχυση. Κάποιοι έφτασαν σε σημείο να κλείσουν τα ΤΕΑ καθώς «πελάτες» πήγαιναν σε μεγάλα πρακτορεία, μάζευαν πεταμένες αποδείξεις και πήγαιναν σε μικρότερα πρακτορεία για να τις ελέγξουν μήπως και βρούνε κανένα ευρώ κέρδος. Και δώσ’ του έγραφαν τα κοντέρ. Άλλοι τα απενεργοποίησαν από την μηχανή και κάποιοι αποτάθηκαν επισήμως στον ΟΠΑΠ για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα ΤΕΑ. Τότε μας διαβεβαίωσαν ΟΛΟΙ: ΠΟΕΠΠΠ, ΟΠΑΠ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΟΤΕ ότι πλέον έχουμε σύνδεση DSL και θα πληρώνουμε ένα πάγιο μόνο το μήνα οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις κινήσεις που καταγράφονται.
Ο ΟΤΕ σταμάτησε να μας ζητά χρήματα (δεν εξέδιδε λογαριασμούς) και το Θέμα πέρασε στα ψιλά.
Ας δούμε όμως τι έλεγαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΠΠ και κυρίως ο Κλωνάρης που διεκδικούσε την πατρότητα της «επιτυχίας».
Μας έλεγαν ότι τα πρακτορεία θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες μικρά, μεσαία και μεγάλα που η κάθε κατηγορία θα πληρώνει ένα πάγιο ποσό που θα είναι κάτω από το μισό που πλήρωνε έως τότε.
Όλοι ανακουφίστηκαν, χειροκρότησαν και μηχανές και ΤΕΑ πήραν φωτιά. Τα δελτία έμπαιναν και έβγαιναν από τα ΤΕΑ για διπλό έλεγχο, οι πράκτορες άρχισαν να βγάζουν από τις μηχανές εκτυπώσεις με τα αποτελέσματα για κάθε πελάτη που ζητούσε κάποια ματς ή τα νούμερα του τζόκερ κ.λ.π. Όλοι ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί. Ώσπου στις αρχές Δεκεμβρίου έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί. Τότε ήταν που πάγωσαν τα χαμόγελα. 150€ το μήνα για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου. 1500€ μας ζητούσε Χριστουγεννιάτικα ο ΟΤΕ. Τότε ο καλός συνάδελφος Κλωνάρης κατασκήνωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ και κατάφερε να πάρει ένα μήνα αναβολή και πληρωμή του ποσού σε 4 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 11,5%. Μας έβγαλε δηλαδή 3500-4000 δάνεια, γιατί ήταν και μερικοί που πλήρωσαν εφάπαξ. Αν ήταν τραπεζικός υπάλληλος θα είχε κονομήσει από τα bonus καλά λεφτά. Η ΠΟΕΠΠΠ πανηγύριζε για την μεγάλη "επιτυχία".
Ας δούμε όμως από πλευράς ΟΤΕ το θέμα. Όταν ζητήθηκε από τον ΟΤΕ η μετατροπή της on line σύνδεσης σε VPN DSL κάθισαν τα στελέχη του και κοστολόγησαν την υπηρεσία. Είδαν λοιπόν ότι πρέπει να ζητήσουν 9 εκατομμύρια ΕΥΡΩ το χρόνο!!!!!!
Το ξαναγράφω για να το πιστέψω κι εγώ.9 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Αλήθεια οι Γερμανοί πόσα πλήρωσαν για να αγοράσουν τον ΟΤΕ; Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε αντιπροσφορά στον κ. Αλογοσκούφη;
9 εκ. λοιπόν διά 5000, διά 12 …. 150€ το μήνα. Δεν ξέρω αν η ιδέα την είχαν τα στελέχη του ΟΤΕ ή οι δικοί μας. Ούτε καν αν το ήξεραν οι της ΠΟΕΠΠΠ. Πάντως όταν επισήμως προέκυψε το θέμα ο κατά τα άλλα λαλίστατος Κλωνάρης σφύριξε αδιάφορα και το θέμα έληξε με έντοκο τετράμηνο διακανονισμό.
Ο ΟΤΕ λοιπόν θέλει 9 εκ. Αν θα τα πάρει από τους μικρούς ή τους μεγάλους δεν τον νοιάζει. Ούτε και την ΠΟΕΠΠΠ νοιάζει αφού δεν αντέδρασε. Τους μόνους που νοιάζει είναι εμάς τους μικρομεσαίους που εδώ και ένα χρόνο χρηματοδοτούμε ως χρυσοί χορηγοί τους μεγάλους και πολύ μεγάλους «συναδέλφους» μας. Μειώθηκε κατά πολύ, κατά δήλωση συναδέλφου, το κόστος για τον ΟΤΕ στα μεγάλα πρακτορεία και αυξήθηκε κατά πολύ το κόστος για τον ΟΤΕ στα μικρά πρακτορεία. Η εφαρμογή του απόλυτου σοσιαλισμού στην μικρή κοινωνία των πρακτόρων. Όλοι πληρώνουν το ίδιο. Κι ας κάνει ο άλλος πενταπλάσιο τζίρο από μένα.
Ας δούμε όμως τι σημαίνει για μας το θέμα.
Όλα τα πρακτορεία με εκκαθαριστικό πάνω από 40.000 πληρώνουν ΟΤΕ 150€ το μήνα για την on line σύνδεση. Δηλαδή 1800€ το χρόνο.
Για ένα μικρό πρακτορείο με 40 χιλιάρικα εκκαθαριστικό το έξοδο του ΟΤΕ είναι το 4,5% της προμήθειάς του. Για ένα μέσο πρακτορείο με εκκαθαριστικό 90 χιλ. ο ΟΤΕ είναι το 2% της προμήθειάς του. Για τον μεγάλο «συνάδελφό» μας με τα 300 χιλ. εκκαθαριστικό, ο ΟΤΕ είναι το μισό τις εκατό της προμήθειάς του. Για τον δε πολύ μεγάλο μια τρίχα απ’ τα …… μαλλιά του. Πολύ δίκαιο το σύστημα. Μου φέρνει στο μυαλό το σχετικό αγαλματάκι της Δικαιοσύνης που με κλειστά τα μάτια κρατάει τη ζυγαριά, το καντάρι της οποίας δεν αποκλίνει από την κάθετο ούτε μια μοίρα.
Βγήκαν κάποιοι και είπαν: Τι φωνάζετε; Όταν ο ΟΠΑΠ αναλάβει να πληρώνει τον ΟΤΕ το κόστος θα πέσει πολύ. Ακόμη κι έτσι να είναι η αδικία παραμένει. Ακόμη και μικρότερο να είναι το ποσό, πάλι ο μικρός θα πληρώνει όσο και ο μεγάλος. Τα ίδια έξοδα και για τους δύο. Το πρόβλημα είναι η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζονται οι πράκτορες. Η φιλοσοφία με την οποία ευνοείται το μεγάλο πρακτορείο εις βάρος του μικρού.
Εγώ ξέρω ότι εδώ και ένα χρόνο τον ΟΤΕ τον πληρώνω εγώ. Κάποτε μας έλεγαν ότι ο ΟΠΑΠ θα πληρώνει το 70% του ΟΤΕ. Στις τελευταίες αναφορές το θέμα άρχισε να θολώνει. Αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ ο Κλωνάρης:
13) Η ΟΠΑΠ εγκαθιστά δωρεάν και συντηρεί με δαπάνες της τον εξοπλισμό λειτουργίας των παιγνίων και εξασφαλίζει τη συνεχή του λειτουργία. Το κόστος χρήσης του ανωτέρω εξοπλισμού επιβαρύνει και την ΟΠΑΠ και τους πράκτορες.
Πάει το 70-30. Άσε που αυτό το κόστος χρήσης είναι αφηρημένο και αφήνει περιθώρια να αναλάβουμε κι άλλα κόστη χρήσης σαν το χαρτί ας πούμε.
Μπράβο ρε καλέ συνάδελφε Κλωνάρη οι σπουδές σου στην στατιστική όπως μας αποκάλυψες πρόσφατα έπιασαν τόπο. Εκπροσωπείς επάξια τους 500-1000 «μεγάλους» συναδέλφους.
Μόνο που υπάρχουν άλλοι 4500 πράκτορες που προσπαθούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους. Γι αυτούς τι έχεις να πεις;

36 σχόλια:

Unknown είπε...

H κατάσταση που περιγράφεις είναι αυτή ακριβώς που βίωσα και εγώ. Με το καθένα να παίζει με τα ΤΑΧ, με τις διαβεβαιώσεις της Ιντραλότ και κυρίως με τη διαβεβαίωση της Ομοσπονδίας ότι θα πέσουν στο μισό οι λογαριασμοί με τισ 3 διαφορετικές κλίμακες. Τότε έλεγα τι φοβεροί και τρομεροί είναι αυτοί εκεί και ο πρόεδρος και μπράβο του. Είχα ακόμα κάποια ελπίδα και αφού ήρθαν οι λογαριασμοί τότε με τις κατασκηνώσεις.
Μετά έσκασε η κατραπακιά και προσγειώθηκα, όχι πάρα πολύ απότομα γιατί είχα δει και ενδείξεις για άλλα θέματα τι αντίληψη επικρατεί.
Τώρα αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ότι τα 300 ισχύουν για όλους και δεν ισχύει ούτε αυτό με τις τρεις διαβαθμίσεις;
Και αν αυτό για το 70-30 θα το πληρώσει ο ΟΠΑΠ εκτός ότι δεν αποκαθιστά την αδικία του να πληρώνει ο ένας με δεκαπλάσιο τζίρο το ίδιο με τον τα βγάζω δύσκολα, μου φαίνεται ίδιο με το παλιό για τη μείωση στο μέσο πρακτορείο του ΟΤΕ στο μισό.
Και το κακό είναι ότι φοβάμαι για πολλούς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Να δω αν θα ακουστεί τότε γι'αυτούς τίποτα για απεργία.

Αποστόλης είπε...

Καλημέρα στους αγαπητούς συναδέλφους, δελτία πήρατε όλοι κι από όλα τα είδη;
Πήρα τηλ/νο τον ΟΠΑΠ και μου είπαν ότι τώρα στέλνουν αποστολή…SOS!!!

vazelos είπε...

Εχουν στειλει ελαχιστα δελτια εκτος απο κινο και τζοκερ που για αρχη ειναι ικανοποιητικος ο αριθμος τους.Προτο δεν εχουμε καθολου.

Αποστόλης είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
Αντί να τα έχουμε 1 μήνα τώρα τα στέλνουν σε μικροποσότητες…

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

Giannis είπε...

Η πλάκα είναι ότι τις προηγούμενες μέρες συζητούσα με τη γυναίκα μου για το που θα τα βάλουμε.
Τα πήρα σήμερα το πρωί και αφού πέταξα τα παλιά ΛΟΤΤΟ τα έβαλα στη θέση των ΛΟΤΤΟ.
Για ΟΛΑ τα παιχνίδια στη θέση που αποθήκευα τα ΛΟΤΤΟ.
Μέχρι και οικονομία χώρου μας κάνει ο ΟΠΑΠ.
Τί αχάριστοι που είμαστε!!!!

satis είπε...

Gianni to thema toy ote einai apla i arxi ,apla deixnei poia einai i nootropeia .Tha deis oti se 5 xronia o arithmos ton praktoreion tha exei meiothei para poly,alla den tha toys exoun afairesei tin adeia,tha tin exoyn dosei-poylisei monoi toys giati apla den tha antexoyn oikonomika.
Ta kainoyrgia deltia toy kino einai pragmati entyposiaka,alla gia ton syntaksioyxo poy paizei to proi den boleyei katholoy afoy einai poly mikra.
Liga apo olla exo ego.

Kalimera.

Unknown είπε...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ανθηρά γιά τους πράκτορες.Εγώ βέβαια το περίμενα και το διατιμπάνιζα,ενώ παράληλα ευχόμουνα να βγω ψεύτης.Εαν ο απλός πράκτορας δεν συνητοποιηθεί και δεν αντιδράσει δυναμικά,δεν ελέγχει τους συνδικαλιστάδες, σε λίγο καιρό θα γίνουμε υπαληλάκια.Και ο ΟΤΕ ίσως θα ειναι κάτι το μηδαμινό.Όλα γίνονται στο πόδι.Παίζουν με τα νεύρα μας.Ολες οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του Κλωνάρη σκόρπισαν στους πέντε ανέμους.Το ζητούμενο είναι οι δημόσιες σχέσεις.
Οσο για συμβάσεις αυτές θα αρχίσουν να υπογράφονται απο την Κύπρο (αν αρχίσουν).Κούνια που μας κούναγε.

satis είπε...

I apantiseis tis poeppp einai asteies ,alla leei o praktoras alla apantane. Meso oro praktoreion ennoei ,meso oro tziroy toy lene.
ASTEIOI.
FOberi i apantisi gia to nova!
Foberi apantisi gia ote,
PROTASEIS:
*Meso toy akatharistikoy .
*NA plironoyme kathe aksamino
(50*6= 300),Na pigainoyn oi logariasmoi oloi ston opap, i mia fora to aksamino na pigainoyme ston opap na ta deixnoyme h me fax .
Den ksreo mporei na kano k lathos.

Unknown είπε...

Best kai Satis έχουν δίκιο. Από βαρύγδουπες εξαγγελίες χορτάσαμε θα γίνει 70-30 όταν θα... και θα.... σαν το άλλο το ανέκδοτο με τη μείωση που έγινε στους περισσότερους αύξηση. Για τις απαντήσεις της Ομοσπονδίας για ΟΤΕ και ΝΟΒΑ τι να πρωτοσχολιάσεις, σαν ανέκδοτο μοιάζουν, είναι το κλασσικό άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Giannis είπε...

Εγώ βλέπω πως οι "επιτυχίες" του Κλωνάρη αρχίζουν μία - μία να μετατρέπονται σε προβλήματα για την πλειοψηφία των πρακτόρων.
Είδε ο πρώην ότι άρχισε το κλίμα να αλλάζει εναντίον του και φοβάται πλέον ότι μετά τις εκλογές δεν θα ελέγχει την ΠΟΕΠΠΠ τους επόμενους μήνες που αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τον κλάδο.
Δεν κατάλαβα τι εφεύρεση είναι αυτή πάλι με την ΕΠΠΑΠ;
Χθες προέκυψε το θέμα;
Ή μήπως χθες ο Κλωνάρης είδε ότι δεν τους ελέγχει και αποφάσισε να τους κοντράρει;
Σίγουρα παίζεται χοντρό παιγνίδι.
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι το παιγνίδι παίζεται στην πλάτη μας.
Φοβάμαι ότι όταν πάρουμε τις συμβάσεις στα χέρια μας θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.
Ήδη στην σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ (Κλωνάρη) το 70-30 για τον ΟΤΕ πάει περίπατο.
Δεν βρίσκει λέει τρόπο για να πληρώσει ο ΟΠΑΠ το 70%.
Κι αυτό τώρα το ανακάλυψε;
Ζητάει μάλιστα και προτάσεις.
Ιδού η πρόταση κ. Κλωνάρη.
Ο λογαριασμός του ΟΤΕ να εκδίδεται στο όνομα του ΟΠΑΠ και να πληρώνει όλο το ποσό.
Έχεις αντίρρηση κ. Κλωνάρη;
Τελικά: Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα του κλάδου μας.
Όσο ποιο γρήγορα απαλλαχτούμε απ' αυτόν, τόσο το καλύτερο.

Unknown είπε...

Γιάννη θα πρέπει να υπάρξει δυναμική και επικοδομιτική συζήτηση και όχι στείρα αντιπολίτευση στις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ.Αλίμονο εάν σιγήσουν πάλι οι πολλοί και αφήσουν τους πέντε (που έμειναν τέσσερεις) της Θεσσαλονίκης μόνους.Ο Κλωνάρης άφησε πολλά Κλωναράκια και είναι επικίνδυνα. Πρέπει να ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ.Ελπίζω να αντισταθούν οι συνειδητοποιημένοι συνάδελφοι.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
satis είπε...

Otan exei kai alli klirosi sto kino kai to aksargyronpume ,den mou leei tipota. Symbainei k se allon?

Giannis είπε...

Χθες το βράδυ κάποιος συνάδελφος έγραψε κάποιο επικριτικό σχόλιο με προτάσεις και προειδοποιήσεις.
Περίπου μια ώρα μετά το έσβησε. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως το μετάνιωσε. Σεβαστή και η άποψή του και η διαγραφή της. Νοιώθω όμως την ανάγκη να του απαντήσω.
Κατ’ αρχήν φίλε μου σε καλωσορίζω στην παρέα μας. Εδώ μπορεί ο καθένας να εκφέρει την άποψή του χωρίς να χρειάζεται να δηλώσει την ταυτότητά του. Ένα ψευδώνυμο αρκεί. Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Το ότι έχεις αντίθετη άποψη από μένα όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά είναι και χρήσιμο. Ο διάλογος που θα προκύψει από την ανταλλαγή των διαφορετικών απόψεων θα ωφελήσει τόσο εμένα όσο και σένα αφού θα μας δώσει την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε την θέση μας. Θα ωφελήσει και όλη την παρέα που διαβάζοντας διάφορες απόψεις θα μπορέσει να αποκτήσει σφαιρική αντίληψη για κάποιο θέμα και να βγάλει καλύτερα συμπεράσματα.
Σε παρακαλώ λοιπόν να πάρεις ένα ψευδώνυμο και να καταθέσεις την άποψή σου.
Προσπερνώ το ειρωνικό σου ύφος και πηγαίνω στην ουσία.
Προτείνεις σε όσους θέλουν να μειώσουν το λογαριασμό του ΟΤΕ να επιστρέψουν τα ΤΕΑ και τα ΤΑΧ. Ομολογώ ότι άκουσα από αγανακτισμένο συνάδελφο ότι θέλει να επιστρέψει το ΤΕΑ. Η προσωπική μου διαφωνία όμως δεν είναι στο πως θα μειωθεί ο λογαριασμός. Είναι πρώτον στο ότι πέρυσι τέτοιο καιρό μας έλεγαν ότι τα ΤΕΑ δεν θα επιβαρύνουν το λογαριασμό του ΟΤΕ και ότι με τη νέα τύπου on line θα πληρώνουμε λιγότερα από τα μισά. Αργότερα μας είπαν για 70-30 το οποίο απ’ ότι ξέρεις με δήλωση του Κλωνάρη την περασμένη Δευτέρα πήγε περίπατο. Εσύ δεν τα είχες ακούσει αυτά;
Δεύτερον ότι ανέβηκε η χρέωση στα μικρά πρακτορεία και έπεσε στα μεγάλα. Νομίζω ότι το ανέλυσα ικανοποιητικά στην ανάρτηση.
Συνδέεις την τεράστια βελτίωση του μηχανολογικού μας εξοπλισμού με επιτυχία των συνδικαλιστών και μάλιστα του Κλωνάρη. Αν ήταν άλλοι λες ότι θα μέναμε ακόμη με τις σφραγίδες. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι ο Κλωνάρης ή η ΠΟΕΠΠΠ ανάγκασαν τον ΟΠΑΠ να επενδύσει σε νέο εξοπλισμό; Αν δηλαδή είχαμε την διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ του 2000 για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ δεν θα αγόραζε τις coronis, τα ΤΕΑ και τα ΤΑΧ; Ο Κλωνάρης τα αγόρασε; Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω.
Σε ότι αφορά τις συνδικαλιστικές διαφορές στις οποίες αναφέρεσαι δεν μου πέφτει λόγος. Θα σου πω μόνο ότι εγώ δεν είμαι μέλος καμιάς ομάδας. Εδώ είμαστε μια παρέα και φιλοδοξώ να γίνουμε μια πολύ μεγάλη παρέα πρακτόρων που θα καταθέτουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας για τον επάγγελμά μας. Αυτό άλλωστε θα το διαπιστώσεις και μόνος σου αν παρακολουθήσεις το μπλοκ.
Όσο γι αυτή τη φράση:
«αυτα για την ωρα. αν το παρακανετε θα επανελθω»
είναι επιπέδου οπαδικής κερκίδας και την προσπερνάω.
Οι τσαμπουκάδες δεν λύνουν προβλήματα. Δημιουργούν.

Giannis είπε...

Σε όλους συμβαίνει satis.
Ελπίζω να λυθεί σύντομα.

Unknown είπε...

Τι έγινε με την Αθήνα.Τώρα ανακάληψαν την Αμερική;Η κ.Βυθούλκα δεν είναι πρόεδρος της ΕΠΑΠ και Γραμματέας της ΠΟΕΠΠΠ;Πως δεν τα πρόβλεψε ο Κλωνάρης ποιό μπροστά; Πως του ξέφυγε του Κλωνάρη; Μάλλον του πήρε τα μυαλά καμμιά Θεσσαλονικιά.

satis είπε...

Kai Ydrytiko mellos toy SEPPP.
Kala, oti theloyn lene-oti theloyn kanoyn.
Ama deis apantiseis bythoylka sti syneleysi tha gellas,opos gelasame k me tin anakoinosi poy eixan sto 12X .
Gia to thema tis kyrias me to diplano praktoreio, anakoinosi giati den bgazoyn na poy oti kanei lathos i kyria opos tis elegan sti syneleysi?
Asto BEST, aytoi oi typoi den paizontai!
Tha eprepe na krataei kaneis arxeio me tis anakoinoseis toys(na blepoyme to prin k to meta)!

Unknown είπε...

Κρίμα και δε πρόλαβα να διαβάσω τις προτάσεις του συναδέλφου.
Λλλά από ότι κατάλαβα δε πρέπει ήταν και πολύ σωτήριες. Εγώ ένα ΤΑΧ έχω και κάθεται και όσο για το ΤΕΑ που είναι χρήσιμο άμα είναι να το πληρώνω χρυσό τι να το κάνω;
Τώρα αν ο συνάδελφος θεωρεί ότι όσοι από μας, και είματε πολλοί, πληρώνουμε πολύ περισσότερο ΟΤΕ, ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, πρέπει να μας πάρουν και τα Ταχ και Τέα τι να πω, μπράβο του. Ακόμα μια σοφή πρόταση.
Επίσης αν πράγματι θεώρησε την αλλαγή του εξοπλισμού επιτυχία του Κλωνάρη και του κάθε Κλωνάρη πρέπει να μας περνάει για πολύ χαζούς. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού φέρνει περισσότερα κέρδη πρώτα στον ΟΠΑΠ και αποτελεί όπλο για το αυριανό άνοιγμα της αγοράς με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μπόνούς των στελεχών του βεβαίως βεβαίως. Μετά ωφελούνται και οι πράκτορες και φυσικά εκείνοι που τα πάγιά τους αυξάνονται ακόμα λιγότερο. Δηλαδή για πολλούς είναι μία η άλλη.
Δηλαδή ο Κλωνάρης έπεισε τον Χ να αλλάξει ο εξοπλισμός για το καλό των πρακτόρων. Σαν το ανέκδοτο με τις μειώσεις των λογαρισμών είναι αυτό.
Όσο για τα συνδικαλιστικά δεν τα ξέρω και με αφήνουν αδιάφορο.
Και όσο για το Τerminator ας επανέλθει με κάτι που θα ωφεληθούμε και εμείς οι μικρομεσαίοι. Αλλά αν είναι οι απαντήσεις του στυλ να σου πάρουν τα ΤΕΑ και τα Ταχ ή όπως εκείνες στη συνέλευση της Αθήνας, ή της γραπτής απάντησης της Ομοσπονδίας για ΟΤΕ και ΝΟΒΑ να λείπει καλύτερα.

vazelos είπε...

Μια απορια βρε συναδελφοι.Τα αποτελεσματα του λοττο σημερα με τον 7ο αριθμο που θα τα γραψουμε;Εχετε παρει νεες αφισες αποτελεσματων;Εμεις τιποτα.

Giannis είπε...

Vazele ούτε εδώ ήρθαν νέοι πίνακες αποτελεσμάτων. Μάλλον τους ξεχάσανε.
Θα κάνουμε μόνοι μας κάποια πατέντα.
Πάντως ρίξτε μια ματιά μετά την κλήρωση στην δυνατότητα εκτύπωσης του πίνακα αποτελεσμάτων στο site του ΟΠΑΠ. Ίσως από εκεί να γίνει η δουλειά μας.

satis είπε...

To oti feygei o Klonaris einai k thetiko k arnitiko.
To megalo arnitiko einai:
oti den tha exoyme toso kali enimerosi,an oxi k katholoy(parolo poy polles fores den symfono me ayta pou leei).
to deytero einai oti sigoyra katafere polla(apla ksekinise para polla simantika pragmata ta opoia den exoyn akoma kleisei)
To thetiko einai:
oti eixe xasei to dromo toy .Den eksypeiretoyse pleon ta symferonta ollon ton praktoron.
Gianni symfono oti ta xeirotera tora erxontai,
kaneis den feygei otan pisteyei oti exei kataferei tosa polla,kathetai k perimenei na akoysei ta bravo.
Anypomono na do ti tha grapsei ayrio o sokrotis.

Unknown είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι.Υπάρχει ένα αλαλούμ με τους νέους λογαριασμούς.Έρχονται πολλά διαφορετικά ποσά.Όλοι όμως περιέχουν και τα χρήματα που καταβάλαμε γιά τους διακανονισμούς.Αυτό γιατί οι καταβολή των δόσεων έγινε μετά την έκδοση των λογαριασμών.
Συμφωνώ σε πολλά με τον SATIS.Γιά κάθε συνηδητοποιημένο επαγγελματία πράκτορα πρέρει να τον ενδιαφέρει ποιός θα διαφεντεύει τα συμφέροντά του.Άν αφήσουμε τον ΟΠΑΠ ελεύθερο, αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή με τις πρόσφατες αλλαγές των δελτίων δεν είναι τίποτα.(Νικήτριες στήλες,δελτιοθήκες,μινιατούρες δελτία,αύξηση στήλης κ.λ.π.).
Πόσοι από εμάς βάλαμε την υπογραφή μας κάτω από ένα καυστικό κείμενο που συντάξαμε να παραπονεθούμε γιά τα τόσα προβλήματά μας;Καλά είναι τα blog και η ανταλαγή απόψεων και ιδεών.Πόσο όμως είναι προσιτά και πόσα φτάνουν στα αυτιά των υπευθύνων;

satis είπε...

Poios tolmaei BEST na grapsei to onoma toy,k na pei kati ,otan mia fora eixe pei kati kapoios gia tis mixanes oti ton adoikoyn k bgike tote o klonaris k ton rezilepse stin kyrioleksia,(ki as eixe dikio o klonaris)!
Poloi ligoi ypografoyn ,kai oi pio polloi gnorizontai metaksy toys apo ta somateia k ta syndikalistika.

satis είπε...

Ti ginetai re gianni ston ippodromo, tha ton kleisoyn?
Me mia ippodromia tin bdomada tha syntiroyme ta magazia mas?Eksafanizontai k oi fesatzides etsi ,drama i katastasi.
Tha mas anagkasoyn na ton kopsoyme etsi pos pane.
TOn balane k ston nova!10 eyro i ippodromiaki stoixizei sto nova me 8 ippodromies ton mina !

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giannis είπε...

Κι εγώ σκεφτόμουνα να κόψω τη NOVA αλλά τώρα με τις ιπποδρομίες το ανέβαλα. Θα δούμε τι θα γίνει.
Πάντως η NOVA το πήρε προσωρινά. Ακούστηκε ότι ετοιμάζεται παραγωγή Ιπποδρομιακής εκπομπής, εντύπου ή ακόμα και κανάλι Ιπποδρομιών υπό την καθοδήγηση Ιωσηφίδη και με δυνατό χρηματοδότη. Τι απ' αυτά θα γίνει ή αν θα γίνει κάτι δεν το ξέρουμε. Συζητήσεις γίνονται πολλές, το χρήμα όμως δεν έπεσε ακόμη.
Πάντως η αποχώρηση Ιωσηφίδη έχει να κάνει με μια τέτοια εξέλιξη και όχι με άλλα που ακούστηκαν ότι δεν τα βρήκαν με τη NOVA ή ότι μάλωσε και άλλα τέτοια.
Η ανάσταση του ΟΔΙΕ πάντως έχει να κάνει με τις ξένες ιπποδρομίες.
Αν αποφασίσει ο Οργανισμός να τις εντάξει στο πρόγραμμά του η κατάσταση θα αλλάξει άρδην.
Ακόμη όμως δεν έχει "πειστεί" η Φίλιππος Ένωση.

satis είπε...

Ante na fygei apo to nova na to ksanakopsoyme.
Me ekneyrizei para poly poy to plirono,pio poly k apo ton ote!
Olo kati symbainei k plironoyme gia diafores ypireseies pio polla.
Aspri mera den blepo.
Kai ayto poy den deixnei to deltio an exei k alles kliroseis h otan kolaei i mixani giati eksargyroneis grigora ,aparadekto,na doyme pote tha ta ftiaksoyn.

satis είπε...

Molis diabasa stin 12X anakoinosi tis epppap gia ton Klonari.
Ton krazoyn k aytoi,fantasoy oti i bythoylka einai mazi toy k sto Seppp.
Kati ginetai poy tha argisoyme poly na to mathoyme.
(Mallon den ta xorisane kala k sfazontai tora metaksy toys)!

Giannis είπε...

Άρχισε η απομυθοποίηση του Κλωνάρη.
Τί έχουμε ν' ακούσουμε ακόμη!!

Unknown είπε...

Αυτό παιδιά (σχετικά με την ρίξη Κλωνάρη - συνεργατών)το περίμενα λίγο αργότερα.Τόσο γρήγορα κάτι μου βρωμάει.Εμένα δεν μου κάθισε καλά η παραίτηση του πετυχημένου Κλωνάρη.Φυσικά ελπίζω να κάνω λάθος.Πολλά θα φανούν την Δευτέρα στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων.Θα πρεπει οι υπεύθυνοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κρατήσουν το αναμενόμενο ανάστημα. Εμένα οι ανησυχίες μου δεν σταματούν αλλά μεγαλώνουν.Εάν υπάρχη διαμάχη μεταξύ των ΚΕΦΑΛΩΝ ο ΟΠΑΠ θα αλωνίζει ακόμη πιό πολύ.Υπάρχουν συνάδελφοι συνδικαλιστές που έχουν ικανότητες να ηγηθούν σωστά του κλάδου.Θα πρέπει να στηριχθούν για να αποδώσουν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας.

satis είπε...

Gianni ti annoeis?

Giannis είπε...

Εννοώ ότι όσο αποκαλύπτονται "συμφωνίες" του Κλωνάρη που δεν συμβαδίζουν με τα υπεσχεμένα, σαν κι αυτή του ΟΤΕ ας πούμε, θα έχουμε όλο και περισσότερους να αποστασιοποιούνται από τα "έργα" του πρώην.
Φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν να μιλούν περισσότερο αδιαφορώντας αν θα διαταραχθούν οι εύθραυστες, έτσι κι αλλιώς, ισορροπίες.

satis είπε...

kalimera.
Gianni an exeis kamia enimerosi gia to ti egine simera ,pes mas se parakalo.

Giannis είπε...

Ακόμη τίποτα satis.
Μόλις μάθω κάτι θα σας ενημερώσω.

satis είπε...

to thema me ti nova den paei allo.Olokliro kpoyponi T-T-P
k deixnei dyo mats podosfairoy mono (to ena 21.30 k to allo 00.30), k 4 sto basket pou einai ola tin idia ora sxedon k meta tis 21.00.
Elleos den paei allo,molis stamatisei tis ippodromies tha to kopso h tha bro alloys tropoys na to exo.