powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Επιτέλους ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ;

Σύμφωνα με πανηγυρική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ τις επόμενες μέρες έρχονται οι συμβάσεις.
Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση ΟΠΑΠ και πρακτόρων επήλθε συμφωνία για το κείμενο που θα αποτελέσει την σύμβαση μεταξύ πράκτορα και ΟΠΑΠ και πήρε και τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις επιτροπές ανταγωνισμού και αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η απεμπλοκή μας από τον κανονισμό του 1999 και η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ σε ένα σύγχρονο κείμενο που θα διέπει τις σχέσεις μας, στη διαμόρφωση του οποίου πήραν ενεργό μέρος οι πράκτορες σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν γι αυτή την συμφωνία.
Κάποιος συνάδελφος όταν διάβασε την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ είπε:
«Πολύ καλά για να είναι αληθινά!!!!»
Η πρόβλεψη της υπογραφής των συμβάσεων, που θα σήμανε και την έναρξη ισχύος αυτής της νέας συμφωνίας, είχε κατ’ αρχάς τοποθετηθεί μετά το προηγούμενο καλοκαίρι και αργότερα κάπου στον Νοέμβριο. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος!!!! Η δε υπογραφή των συμβάσεων αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου μαζί με τα σεμινάρια για τα νέα δελτία.
Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος Ιανουαρίου να ανακοινώνει πανηγυρικά η ΠΟΕΠΠΠ ότι ........
αφού δημοσιευτεί η Νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή από το καθεστώς των Διοικητικών αδειών (Κανονισμός Λειτουργίας Πρακτορείων) στις ατομικές Συμβάσεις, περιγραφεί από τη Διεύθυνση Πρακτορείων η υφιστάμενη κατάσταση του κάθε πρακτορείου (Παράρτημα III: διεύθυνση, τετραγωνικά κλπ) και συμπεριληφθούν τα στοιχεία αυτά στην Ατομική Σύμβαση του καθενός, τελειώσει η ανακατανομή των τερματικών και περιγραφεί ο εξοπλισμός του κάθε πρακτορείου στο Παράρτημα IV, συμφωνηθούν με την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. οι ελάχιστες προϋποθέσεις καταστήματος (Παράρτημα V ), που απαιτούνται για έγκριση μεταφοράς ή χορήγηση νέας άδειας, συμφωνηθεί και υπογραφεί με την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.:
α. η σύμβαση των Κεντρικών πρακτόρων.
β. η σύμβαση της απόδοσης των τόκων του αλληλέγγυου κεφαλαίου και των προστίμων των πρακτόρων
γ. η σύμβαση της ετήσιας επιχορήγησης της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
δ. η διαδικασία κατάθεσης των εισπράξεων στις τράπεζες, μέσω του νέου λογιστικού συστήματος που έχουμε προμηθευτεί από την άνοιξη του 2008, εγκριθεί από τον ΟΠΑΠ ο «Εσωτερικός Κανονισμός» που θα κατευθύνει την αρμόδια υπηρεσία η οποία θα είναι επιφορτισμένη να εξετάζει τυχόν παράπονα των Πρακτόρων από τη συμβατική τους σχέση με την ΟΠΑΠ και στη οποία υπηρεσία θα καλείται να εκφράσει την άποψή της και η ΠΟΕΠΠΠ, εφοδιαστεί ο ΟΠΑΠ και χορηγηθούν στα πρακτορεία. Τα «κιτία παραπόνων και προτάσεων των πελατών ΟΠΑΠ» που προβλέπει ο νόμος και η σύμβαση και τα νομικά κείμενα και το σύνολο των εγκυκλίων που οι πράκτορες πρέπει να εφαρμόζουν (Ίσως απλά να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΟΠΑΠ), προσδιοριστεί και εξασφαλιστεί ο μηχανισμός συλλογής, ελέγχου, επαναποστολής των υπογραμμένων Ατομικών Συμβάσεων………………….

και μετά ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Προς τι η πανηγυρική ανακοίνωση ΤΩΡΑ;
Γιατί δεν μας δίνεται το τελικό κείμενο της σύμβασης;
Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξέρουμε πριν τις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ σε λίγες μέρες;
Τελικά τον κοροϊδέψαμε τον ΟΠΑΠ; Μας έδωσε όλα όσα τόσα χρόνια διεκδικούσαμε και οι κακοί πρόεδροι του ΟΠΑΠ μέχρι τώρα ούτε καν τα συζητούσαν; Και …. Ώ του θαύματος ο καλός σημερινός πρόεδρος διαπραγματεύεται μαζί μας και μας τα δίνει ΟΛΑ; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή στην οποία εμείς τα πήραμε ΟΛΑ; Δεν δώσαμε τίποτα;
Εγώ θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου ως το τέλος.


Τόσα πολλά φρου φρού και αρώματα κάτι πάνε να υποβαθμίσουνε.
Κάτι πάνε να καλύψουνε.
Κάτι πάνε να κρύψουνε.
Στο λόγο της αντρικής μου τιμής εύχομαι να διαψευστώ περίτρανα.
Εύχομαι όλα αυτά να είναι δημιούργημα της καλπάζουσας φαντασίας μου. Εύχομαι όλα αυτά τα καλά για τους πράκτορες αύριο το πρωί να γίνουν πραγματικότητα χωρίς να μας στοιχίσουν τον καθημερινό μας μόχθο ή την ίδια τη δουλειά μας.

38 σχόλια:

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Γιαννη νομίζω ότι τους δίνουμε το καλύτερο. Το δικό τους δίκτυο.
Για σκέψου να σπάσει το μονοπώλιο χωρίς συμβάσεις.

Unknown είπε...

Αναμφίβολα καλή εξέλιξη. Εγώ είμαι ακόμα επιφυλακτικός για αρκετά πράγματα πολλά από τα οποία θα φανούν βραχυπρόθεσμα αλλά μετά την υπογραφή των συμβάσεων.
Και αυτό το είναι έτοιμη η σύμβαση ενώ αναφέρονται παρακάτω ένα κάρο πράγματα που πρέπει ακόμα να διευθετηθούν μου φαίνεται πολύ οξύμωρο.

Unknown είπε...

Ολα ωραία.Εύχομαι κάποτε να υμνούμε την σημερινή Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ.Γιατί αν είναι κάτι διαφορετικό δεν θα φταίνε αυτοί,αλλά οι πράκτορες που περιμένουνε να τους στείλουν την χρυσή κότα μέσα στα πρακτορεία τους.Αν κάποτε Γιάννη κερδίσω κανένα μεγάλο ποσό θα μπορώ να κάνω πολλούς πράκτορες υπάλληλούς μου.Ετσι δεν είναι;

Giannis είπε...

Χρίστο συμφωνώ μαζί σου.
Όπως διατείνεται ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, τους δίνουμε το μεγαλύτερο και ισχυρότερο δίκτυο στην Ευρώπη με 3500 σημεία πώλησης.
Τους δίνουμε 3500 υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις με συσσωρευμένη εμπειρία, ικανές να πουλήσουν οποιοδήποτε προϊόν τους.
Ένα δίκτυο που δεν τους κοστίζει τίποτα και αναλαμβάνει δεσμεύσεις πίστης και αφοσίωσης που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να εξασφαλιστούν και στα δικαστήρια, αν κάποιος προσφύγει με ένδικα μέσα.
Ωστόσο δεν βλέπω τον συγγραφέα της ανακοίνωσης της ΠΟΕΠΠΠ να επισημαίνει τις δεσμεύσεις αυτές και τις συνέπειές τους. Ούτε να συμμερίζεται την αγωνία μας για το μέλλον των πρακτορείων μας.
Η σύμβαση είναι στοχευμένη, πολύ φοβάμαι, σε επιδιώξεις που εξυπηρετούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των 3500 πρακτόρων που θα μείνουν.

Giannis είπε...

Ανδρέα κι εγώ νομίζω ότι τις παγίδες θα τις αντιληφθούμε όταν θα είναι πια αργά.
Γι αυτό το πλήρες κείμενο της σύμβασης δεν δίνεται στη δημοσιότητα.

Giannis είπε...

Έτσι είναι BEST.
Η δημιουργία αλυσίδων είναι ο Νο 1 κίνδυνος του σημερινού πρακτορείου.
Μας καθησυχάζει η ΠΟΕΠΠΠ ότι δεν μπορεί ο Βαρδινογιάννης να έρθει και να αγοράσει 200-300 πρακτορεία και να φτιάξει τα motor oil bet.
Το ξέρουμε αυτό BEST.
Μπορεί να έρθει όμως ο κ. Κλωνάρης, που αύριο θα κερδίσει το τζόκερ, και να μπει συνέταιρος σε 20 προβληματικά πρακτορεία και να τα ελέγχει δημιουργώντας την Κλωνάρης BET.
Ή να έρθει κάποιος άλλος πράκτορας και να εξαγοράσει 50-100 άδειες και να φτιάξει την Φουντάς ΒΕΤ.
Μήπως τότε τα εκκαθαριστικά (ενεργά πρακτορεία) από 4800 που είναι σήμερα γίνουν 5500 και αρχίσουμε πάλι από την αρχή να ψάχνουμε τους 2000 που θα κλείσουν για να ευθυγραμμιστούμε με τη δέσμευση του ΟΠΑΠ προς την ΕΕ για μείωση στα επίπεδα 1 πρακτορείο ανά 3500 κατοίκους;

kostas-propo είπε...

Αντιγράφω από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας
Και απομένει το καλύτερο άρθρο της σύμβασης:
20) Η ΟΠΑΠ υποχρεούται να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πράκτορες, σύμφωνα με την εκάστοτε πολιτική δικτύου.
Πως όμως με αντιμετωπίζει ισότιμα όταν η αναλογία στην περιοχή μου είναι 1:1000 και σε κάποια άλλη περιοχή 1:4000 κατοίκους;Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;
Καλώς σας βρήκα.

Unknown είπε...

Καλά διάβασα ή όχι.Ο Κλωνάρης καταβάλει κάθε προσπάθεια γιά να διαλύσει κάθε παραταξιακή αντιπαράθεση.Δηλαδή ΜΟΥΓΓΑ.Τώρα αρχίζω να τον αναγνωρίζω!!!.Και ξανά προς την δόξα τραβά.

Giannis είπε...

Vazele αυτά περί ισονομίας μάλλον ζημιά θα μας κάνουν παρά καλό.
Ας πούμε ότι εγκρίνεται μια μεταφορά στα 100μ.
Αυτό με βάση την αρχή της ισονομίας σημαίνει ότι μπορεί και ο συνάδελφος Παπαδόπουλος, έχει το δικαίωμα δηλαδή, να μεταφερθεί δίπλα μου στα 100μ. Και όπως επισήμανες δεν θα έχει πρόβλημα και με την αναλογία 1:3500 αφού υπάρχει κάπου αλλού χαμηλότερη αναλογία.
Άντε βρες το δίκιο σου στα δικαστήρια σε καμιά δεκαετία μέχρι να τελεσιδικίσει η απόφαση.

Σωκράτης Κ. Βαρακλιώτης είπε...

Γιάννη καλησπέρα.
Καλό κουράγιο στην προσπάθειά σου και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι και να πολλαπλασιαστούν οι χρήστες (bloggers).
Ο λόγος που επιλέγω να παρέμβω είναι το σχόλιο σου για την ισονομία. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος , αλλά με προβλημάτισες. Ομολογώ ότι αυτή την παράμετρο δεν την είχα υπολογίσει.
Πράγματι αν κάποιος πετύχει 100 ή και 50μ τότε το κριτήριο της απόστασης εξαφανίζεται. Τι να το κάνεις να είσαι ισότιμος με τον επιχειρηματία στα χαρτιά. Στην πράξη δεν μπορείς να τον "πολεμήσεις".
Θεωρώ βέβαια ότι είναι στο χέρι μας να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας και υποχρέωσή μας. Για αυτό τέτοιες παρατηρήσεις έχουν αξία όταν υπάρχει σύμπνοια και ενότητα.
Καλή δουλειά..

Giannis είπε...

Καλώς ήλθες Σωκράτη.
Ευχαριστώ για τις ευχες.
Συμφωνώ ότι είναι υποχρέωσή μας να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αντίδρασή μας πρέπει να είναι σαν να συμβαίνει η αδικία σε μας τους ίδιους. Και φυσικά οι όποιες προσωπικές ή συνδικαλιστικές διαφορές πρέπει να παραμερίζονται και να δίνουμε τον αγώνα όλοι μαζί με σύμπνοια και ενότητα όπως είπες.

satis είπε...

Kalimera. Irte simera o ote . 296 to dimino tha dino apo 150.
Elpizo simera stin syneleysi na mas lysoyn tis aporroies mas gia ayto to thema.
Gianni gnorizeis an apo deytera sto kino tha einai elaxisto 0.50 i 2.00,giati exo mperdeytei.

Unknown είπε...

Μου ήρθε ο ΟΤΕ 300 κατοσταρικάκια χοντρά χοντρά. Τα διπλά από ότι έδινα παλιά. Ο τζίροσ μου όμως δε διπλασιστηκε είναι ο ίδιος με πέρισυ και μάλλον προς τα κάτω τείνει φέτος.
Άλλη μια φοβερή επιτυχία για το μέσο πρακτορείο. Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε; Βλέπω έχει γίνει γαργάρα ο ΟΤΕ. Είναι Προφανές ότι κάποιοι βολεύτηκαν. Για να μειωθεί το κόστος του άλλου με 3-5-10 πλάσιο τζίρο από μένα αυξήθηκε το δικό μου στα διπλά.
Και η πλάκα είναι ότι μερικοί το παρουσιάζουν και ως δίκαιο.
Και σου λέει ο άλλος τι σημαίνει που έχω μεγαλύτερο τζίρο;
Τίποτα. Άμα είναι να κάνουμε και τη φορολγία έτσι. Αυτός με εισόδημα 100.000 ευρώ να πληρώνει φόρο 1.000 και ο άλλος με 10.000 1.100 ακόμα πιο δίκαιο;

Giannis είπε...

Πότε λήγει ο νέος λογαριασμός του ΟΤΕ;

satis είπε...

04-02.

Giannis είπε...

Άρα τις επόμενες μέρες θα έρθουν σε όλους μας.
Η λήξη πρέπει να είναι ίδια σε όλους όπως και την προηγούμενη φορά.

Unknown είπε...

Ανδρέα αφού πλήρωνες τα μισά από τα 150 πλήρωνες 75.
μείον το πάγιο , πόσο τζίρο κάνεις ρε φίλε;
30000 εκκαθαριστικό έχεις;

satis είπε...

Piga sti syneleysi tis eppap,itan peripoy ta 200 apo ta 1700 melloi,oloi itan apo 50 k pano k fusika to somateio itan oi pio polloi megaloi se ilikia.
Oi apantiseis pou edosan stis erotiseis ton praktoron itan asteies, oso gia to thema toy ote , den katalaba tipota mono oti tora mas symferei.
Ayto poy me stenaxorise itan i ypothesi mias synadelfoy opoy anoiksan praktoreio dipla tis k den edeiksan na theloyn na asxolisoyn oyte na paroyn thesi.aparadektoi.

Unknown είπε...

Μαζί με το Πάγιο αθροιστικά, γιατί το πάγιο δεν το υπολογίζεις; Δε το πλήρωνω και αυτό;
Εκκαθαριστικό γύρω στα 50, κάτι λιγότερο. Και πρέπει να είμαι με αυτό το εκκαθαριστίκό κάπου στη μέση από πλευρά τζίρου από παλιά που τα είχα δει. Που σημαίνει ότι οι μισοί κάτω από εμένα αλλά και πολλοί από πάνω πληρώνουν παραπάνω.
Και δε τους βρίσκω τουσ παλιούς λογαριασμούς να στα πω με ακρίβεια. Άμα τουσ έχει κρατήσει πουθενά ο πατέρας μου θα στα πω αναλυτικότερα.

Giannis είπε...

Νικ καλώς ήλθες.
Αντί να αμφισβητείς αυτά που λέει ο Ανδρέας, μπορείς να μας πεις τι πλήρωνες εσύ και τι πληρώνεις τώρα;
Καλό θα είναι να συγκεντρώσουμε διαφορετικές περιπτώσεις για να δούμε τι συμβαίνει.

Unknown είπε...

Δεν αμφισβητώ αυτά που λέει ο Ανδρέας.
Αμφισβητώ ότι είναι επαγγελματίας πράκτορας.
Δεν πρέπει να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο μαγαζί του και με 40 ευρώ κίνηση με hellaspack μάλλον έχει 100 δελτία την ημέρα.
Εκτός και αν έχει 1-2 πελάτες χοντρούς και αδιαφορεί για τους υπόλοιπους.
Εμένα δεν μου ήρθε αλλά σίγουρα από αυτά που διαβάζω θα έχω φοβερή μείωση.

Unknown είπε...

Πραγματικά αγωνιώ γιά τις συμβάσεις.Είμαι περίεργος εάν θα υπογραφούν με τον σημερινό πρόεδρο της ΟΠΑΠ ή με άλλον.Το ίδιο περίπου γινότανε και με τον κανονισμό που ενώ έπρεπε να γίνει με την εισαγωγή της ΟΠΑΠ στο χρηματηστήριο.Ας ελπίσουμε πως ακόμη και ατομικές συμβάσεις να υπογραφούνε αλλά το θέμα των αποστάσεων,αλλά και των συνεταιρισμών χωρίς όριο εμένα με τρώει.Ας ελπίσουμε έστω και την ύστατη στιγμή να πρυτανεύση η λογική.
Όσο γιά τοΥς λογαριασμούς του ΟΤΕ, δεν μπορώ να διανουθώ πως είναι δυνατόν να γίνονται συμβάσεις πίσω απο την πλάτη μας και οι συνδικαλιστες της ΠΟΕΠΠΠ να κοιμούνται ύπνον βαθύ.
Αληθεια προμηθευθήκατε γυαλιά;Την Δευτέρα αρχίζουν τα καινούργια δελτία.
Μέχρι να στείλουν τις δελτοθήκες να βολευτούμε με τις παλιές.Θα έχουμε όσες θέλουμε στην τιμή κόστους.

Giannis είπε...

Νικ με συγχωρείς αλλά αυτό που κάνεις δεν είναι ούτε συναδελφικό ούτε καν λογικό.
Και επειδή δεν μ’ αρέσει να το παίζω προστάτης κανενός ούτε να υποστηρίζω κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι συνάδελφος θα ήθελα απλά να σου επισημάνω κάποια πράγματα.
Πώς χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο μη επαγγελματία;
Επειδή έχει «χαμηλό» υποτίθεται λογαριασμό ΟΤΕ;
Ξέρεις τι σημαίνει 150€ σε διμηνιαίο λογαριασμό;
Έψαξα, βρήκα και έχω μπροστά μου τέτοιο λογαριασμό.
Άκου λοιπόν:
Δελτία 22340 δηλαδή 370 δελτία την ημέρα.
Τζίρος 74765€ Προμήθεια 6430€ δηλαδή 3215 το μήνα.
Μια χαρά βγαίνει ο άνθρωπος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι επαγγελματίας.
Είναι ένα μικρομεσαίο πρακτορείο. Σαν και αυτά που θέλει να εξαφανίσει η ΠΟΕΠΠΠ (επί Κλωνάρη) για να φτάσουμε στα 3500.
Ξέρεις αν ο Ανδρέας έχει ιδιόκτητο μαγαζί κάτι που δυσχεραίνει την μετακίνησή του; Ξέρεις αν βρίσκεται ανάμεσα σε 2 μεγάλα πρακτορεία με αποστάσεις 100-150 μέτρα που τον πνίγουν; Ξέρεις αν πασχίζει να μεταφερθεί και δεν βρίσκει μια καλή θέση γιατί δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη;
Εσύ τι λες δεν θέλει ο Ανδρέας να πάει σε ένα μεγάλο μαγαζί; Να επενδύσει;
Ή μήπως το έχει για κλείσιμο; Αν διαβάσεις τα σχόλιά του είναι φανερή η αγωνία του για το μέλλον του που μπορεί να μην εξαρτάται μόνο απ’ αυτόν.
Υπάρχουν πολλοί πράκτορες σαν τον Ανδρέα Που αγωνιούν καθημερινά για το αύριο.
Τη συμπαράστασή μας χρειάζονται. Όχι να τους τα χώνουμε κι όλα.

Unknown είπε...

Κύριε Γιάννη , στους λογαριασμούς που βρήκες (του Ανδρέα ;) , παίζει 4 δελτία κάθε πεντάλεπτο για 9 ώρες ΚΙΝΟ με 3,5 ευρώ το δελτίο και τίποτα άλλο.
Ο λογαριασμός που κρατάς συμπεριλαμβάνει και τις εξαργυρώσεις που είναι περίπου το 1/3 δηλαδή ανεβαίνουμε στα 5 ευρώ το δελτίο και έχει 2,5 δελτία το πεντάλεπτο.
Δηλαδή ο φίλος μας ο "Ανδρέας" (δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο απλά μου φαίνεται λιγάκι μπλεγμένος) ,
κερδίζει 2000 ευρώ καθαρά για να κτυπάει 2,5 δελτία κάθε πέντε λεπτά.
Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά από αυτά που βγαίνουν στους δρόμους θα ζηλεύανε τον δικό του μπάρμπα.

Unknown είπε...

Φίλε Νίκο. Επειδή ρώτησα και το πατέρα μου που θυμάται καλυτερα τα του ΟΤΕ, εκτός αν απατάται και αυτός. Πληρώναμε 120-170 το δίμηνο.
Γενικά έχω ένα-καλούς πελάτες στο κίνο πρωινούς και το απόγευμα δεν έχω πολύ δουλειά. Αλλά και άλλοι με εκκαθαριστικό στα πάνω από 60 χιλ. (έτσι μεταφράζω το τζίρο στα 800.000 ευρώ)τραβάγαν τα μαλλιά τους.
Ας γίνει με κάποιο τρόπο (τηλεφωνικώς, ταχυδρομικώς) μια έρευνα μεταξύ των πρακτόρων να δούμε πόσοι πλήρωναν λιγότερο και πόσοι περισσότερο και πόσο, να τελειώσει μια και καλή αυτό το παραμύθι.
Γιατί εγώ θυμάμαι εξαγγελίες του τύπου στο μέσο πρακτορείο θα πέσει στο μισό με 70% η ον λαιν.
Και ποια είναι η διαφορά του επαγγελματία από τον ερασιτέχνη πράκτορα;
Ο ένας (επαγγελματίας) έχει 5 πρακτορεία και κάνει τρελούς τζίρους οπότε να τον δικαιώσουμε τον άνθρωπο και ο άλλος έχει 1 οικογενειακό και τα βγάζει πέρα έτσι και έτσι και να πάει άκλαυτος ο ερασιτέχνης;

Giannis είπε...

Δεν κατάλαβα Νικ τι σχέση έχει πόσα δελτία χτυπάει και τι τζίρους κάνει ο κάθε Ανδρέας;
Αμφισβητείς πάλι κάτι αφήνοντας υπονοούμενα. Αυτό δεν είναι σωστό και δίνεις την εντύπωση ότι είσαι προκατειλημμένος.
Ο λογαριασμός που κρατάω στα χέρια μου είναι πραγματικός, είναι δικός μου και αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2007 με διακοπές 2 εβδομάδων (κλειστό το μαγαζί).
Τα στοιχεία για τα δελτία και τον τζίρο είναι επίσης πραγματικά άρα ο λογαριασμός περιλαμβάνει και τις εξαργυρώσεις. Ξεκινάς λοιπόν από λάθος βάση και το συμπέρασμά σου είναι λάθος.
Ο άνθρωπος βγάζει ένα καλό μεροκάματο και πιθανόν ζει την οικογένειά του μ’ αυτό.
Τι πρέπει να κάνουμε; Να του πάρουμε την άδεια; Και σε ποιόν να τη δώσουμε; Σε κανένα κοματόσκυλο; Ή να τον αναγκάσουμε να την «πουλήσει» σε κανένα μεγαλοπράκτορα σαν και σένα;

Giannis είπε...

Ανδρέα δεν χρειάζεται να γίνει καμιά έρευνα για το πόσα γλιτώνουν και ποιοί και πόσα επιβαρύνονται οι υπόλοιποι. Όσοι δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι μεγαλοπράκτορες που δεν μου ήρθε ακόμη ο λογαριασμός αλλά σίγουρα από αυτά που διαβάζω θα έχουν φοβερή μείωση.
Τα χίλια μεγάλα πρακτορεία κερδίζουν από αυτή τη ρύθμιση. Τα δε 500 μεγαλύτερα κονομάνε κι όλας. Τους έρχεται τζάμπα ένας υπάλληλος το μήνα. Πήρανε από τους μικρούς και δώσανε στους μεγάλους. Ας είναι καλά ο Κλωνάρης που μεριμνά.

satis είπε...

H kyria xtes sti syneleysi poy elege gia tin metafora sta 40 m,otan tis apantisan telika enas kyrios apo tin eppap, tis eipe oti den itan metafora alla epektasi.Apla ekei poy eixe mia eisodo to praktoreio anoikse k apo tin alli pleyra poy synoreyei me to praktoreio tis kyrias.To fobero itan oti sto dikastireio o dikigoros toy alloy praktoreioy itna o proin dikigoros tis eppap!

O antreas exei dikio poy fonazei,alla tha prepei na kserei oti me tin symbasi o opap tha plironei to 70%.Ekei pragmatika tha eimaste oloi kerdismenoi

Oso gia ton nik apla sxoleiazei me tin nootropeia toy megalopraktora,opoy to megalo psari troi to mikro.An kai i toso kali analysi kapoion moy thymizei!

kalimera!

Αποστόλης είπε...

Γεια σας είμαι συνάδελφος από Αθήνα και θα ήθελα κι εγώ να πω για το χθεσινό αίσχος στη συνέλευση της Αθήνας.
Λυπάμαι πραγματικά που στα 40 μ. έκαναν μεταφορά πρακτορείου, με κάτι τέτοιους τρόπους θα μας κάνουν να κλείσουμε η να πουλήσουμε τα πρακτορεία μας, ώστε να μειωθούν στα 3500 που θέλουν.
Όσο για τον ΟΤΕ δεν είναι κρίμα ένας που κάνει 60000 τζίρο το δίμηνο να πληρώνει 352 ευρώ κι ένας που κάνει 150000 τζίρο το δίμηνο να πληρώνει το ίδιο;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

satis είπε...

Apostoli i moni lysi einai na ypografoyn oi symbaseis kai na analabei o opap to 70%.
Pantos genika itan mia parodeia i syneleysi.

Giannis είπε...

Καλώς ήλθες Αποστόλη. Σαφώς και είναι άδικο να πληρώνει ο μικρός για τον μεγάλο. Εδώ όμως εφαρμόζεται ο σοσιαλισμός των καρχαριών!!!
Και το ότι θα πληρώνει ο ΟΠΑΠ (αν κάποτε γίνει) το 70% δεν αναιρεί την αδικία. Απλά την ελαχιστοποιεί. Και στο 30% του ποσού ο καρχαρίας θα πληρώνει 90€. Όσα ακριβώς και η μαριδούλα. Η άδικη νοοτροπία όμως παραμένει. Αυτή έχουμε να αντιμετωπίσουμε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Giannis είπε...

Ο/Η satis είπε...
An kai i toso kali analysi kapoion moy thymizei!


Βρε ποιον μου θυμίζει…….
Ποιόν μου θυμίζει………

Αν δεν έχεις το θάρρος να υπογράψεις την γνώμη σου, πού να βρεις το θάρρος να αγωνιστείς γι αυτήν.
Δικό μου αυτό μουστάκια……….

Αποστόλης είπε...

Ευχαριστώ giannis…
Όχι μόνο ήταν παρωδία η συνέλευση, αλλά πιστεύω πως πολλοί από εκεί μέσα γνωρίζουν πολύ καλά για το μέλλον μας…
Δελτία πήρατε όλοι; Εδώ μας μοίρασαν μόνο κινο- τζοκερ – και προπό τετάρτης

satis είπε...

K se mena mono kino -tzoker - propo tetartis.Ayrio pali.

Giannis είπε...

Εγώ πήρα μόνο ΚΙΝΟ και λίγα ΠΡΟΠΟ Τετάρτης.
Τα υπόλοιπα, Θεού θέλοντος και αγρότη επιτρέποντος...... την Κυριακή.

Unknown είπε...

Εγώ το ξέρω για τους άλλους που επιμένουν ότι μας ευνόησε η νέα ρύθμιση το λέω. Αν ο άλλος που κάνει 30% και 40% παραπάνω από μένα κλαίει τότε και αυτός που κάνει 60-70 % θα έχει έστω και μια μικρή αύξηση στον ΟΤΕ.
Και χθες στη συνέλευση της Αθήνας για τον ΟΤΕ φωνάζανε όλοι και οι απαντήσεις ήταν άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε, τώρα έχουμε ταχ και τεα γι'αυτό. Και ας μας έλεγαν οι της ΙΝΤΡΑΛΟΤ ότι δεν έχουμε για τα Τεα καμία επιβάρυνση. Και είχα το καθένα που έπαιζε με τα Τεα.
Καλά όσο για τη συνάδελφο που ξαφνικά ο άλλος με πατέντα-επέκταση ξεφύτρωσε ακριβώς δίπλα της εκεί να δεις μούγγα.
Όπως είπε και άλλος συνάδελφος άμα έχεις δικά σου νύχια.... οι άλλοι χωρίς νύχια και ασυνδικάλιστοι παρακαλάνε να μη τους τύχει. Αυτά βλέπω και φοβάμαι τα χειρότερα που είναι οι 3500 γιατί εκεί φοβάμαι η μούγγα θα είναι απέραντη.

Giannis είπε...

Τελικά μήπως κινδυνεύουμε περισσότερο από τους "συναδέλφους" παρά από την Stanleybet και την πτώση του μονοπωλίου;

Unknown είπε...

Κάποιος!!! κολητός κάποιου!!! είπε-έγραψε πως δεν χρειάζεται να βιαζώμαστε γιά την υπογραφή των συμβάσεων.Και όποιος βιάζεται το κάνει γιατί θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.Μήπως πέρασε απο κανένα τσιπουράδικο του Βόλου και δεν καταλάβαινε τι έγραφε γιά τον κολητό του; Γιατί αυτός βιάζονταν και ήδη άρχισε να την κάνει!!! Πάντως εγώ συμφωνώ πως έχουμε το πάνω χέρι στις συμβάσεις.Φθάνει να έχουμε συνδικαλιστές με wgrvswrmnuhghjku!!!!!!!