powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ

Η συμμορία που τα τελευταία χρόνια διαφεντεύει τον κλάδο μας σήμερα, ξεπέρασε τα όρια.
Ξεπέρασε κάθε έννοια δημοκρατίας.
Ξεπέρασε κάθε έννοια ψυχολογικού εκβιασμού.
Ξεπέρασε κάθε έννοια τρομοκρατίας και εκφοβισμού.
Αποκάλυψε για άλλη μια φορά το φασιστικό της πρόσωπο.
Εμπνευστής όλης αυτής της της τακτικής ο "πρωθυπουργός" των πρακτόρων.
Εκτελεστής το φερέφωνό του.
Και εξηγούμαι:
Στο γνωστό ιστότοπο του χώρου η κουβέντα νωρίς το πρωί είναι χαλαρή.
Τις τελευταίες μέρες όμως το κλίμα είναι βαρύ και η ένταση περισσεύει.
Η απόφαση της ΠΟΕΠΠΠ να αναστήλει την απεργία χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα έχει εξοργίσει το σύνολο των πρακτόρων.
Ουσιαστικά η ΠΟΕΠΠΠ με την προειλημμένη απόφασή της αυτή, μας επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε αυτή την απεργία και σύρθηκε σε αποφάσεις υπό την πίεση των εξοργισμένων απλών πρακτόρων.
Συνεχώς λοιπόν πληθαίνουν οι φωνές συναδέλφων που ζητούν εξηγήσεις.
Συνεχώς πληθαίνουν οι πράκτορες που αντιλαμβάνονται το παιγνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν.
Παίρνουν το θάρρος να εκφράσουν την αντίθετη άποψη που τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε απαγορευμένη λέξη.
Μέσα στο κλίμα αυτό ο συνάδελφος someone λέει:
"να ανοιξουν τώρα οι τραπεζικοι λογαριασμοι των συνδικαλιστών…."
Η ώρα είναι 11:14 π.μ.
6 λεπτά αργότερα στις 11:20 το φερέφωνο θεωρεί την πρόταση - αίτημα του συναδέλφου someone ως κατηγορία χρηματισμού για τους συνδικαλιστές.
Δεν εξετάζω την ουσία του αιτήματος του someone, αν και προσωπικά δεν θα με χαλούσε καθόλου να άνοιγαν οι λογαριασμοί όλων των ανθρώπων που χειρίζονται τις τύχες μας.
Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα έπρεπε να αλλάξουν πλανήτη.
Εγώ στη θέση των "θιγόμενων" θα έλεγα:
"Ορίστε κύριοι! Αίρω αυτή τη στιγμή το απόρρητο των τραπεζικών μου συναλλαγών και ΑΠΑΙΤΩ από τον αρμόδιο εισαγγελέα να αποφανθεί το συντομότερο δυνατόν αν υπάρχει κάτι μεμπτό εις βάρος μου"
Έτσι απαντάει κάποιος που νοιώθει καθαρός.
Εκτός κι αν έχει κάτι να κρύψει. Τότε αλλάζει το πράγμα.
Τότε ακολουθεί την πεπατημένη των λαμογιών που επικαλούνται τα προσωπικά δεδομένα και απειλούν Θεούς και δαίμονες με μηνύσεις. Αυτά όμως είναι άλλη ιστορία.
Ας δούμε τι έγινε μετά
Ο Βαρακλιώτης λοιπόν απαιτεί από τον someone να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του διαφορετικά θα το κάνει ο ίδιος και θα τον διαγράψει από μέλος του Volosbet, θα του στερήσει δηλαδή το δικαίωμα να εκφέρει αντίθετη άποψη.
Καλό μαθητούδι ο Βαρακλιώτης. Γιατί πρώτος διδάξας και δάσκαλός του ήταν ο Κλωνάρης.
Όταν κάποιος κατέθετε κάποια αντίρρηση ή διαφορετική άποψη τότε του την έπεφτε όλη η συμμορία. Ποτέ δεν αντέκρουαν την άλλη άποψη. Άρχιζαν το γνωστό τροπάρι:
Ποιός είσαι, τι χρώμα ψηφίζεις, πόσα τετραγωνικά είναι το πρακτορείο σου, αν πήγες στις τελευταίες 80 συνελεύσεις του σωματίου σου και άλλα τέτοια ευτράπελα.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.
11:53 , δηλαδή 39 λεπτά αργότερα αναρτάται επιστολή του κ. Λυριστή ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
Μπράβο κ. Λυριστή!!!!!!!!!!
σε 39 λεπτά πρόλαβες ενημερώθηκες, έγραψες και δημοσιοποίησες επιστολή - διαμαρτυρία με την οποία απαιτούσες τα ίδια ακριβώς που απαιτούσε και ο Βαρακλιώτης απειλώντας ότι θα ζητήσεις και τη συνδρομή εισαγγελέα αν χρειαστεί.
Αλήθεια ποιανού εισαγγελέα κ. Λυριστή; Του Αμερικανού;
Βρε θρασύδειλα ανθρωπάκια, φιλοξενήστε σε ιστότοπο με κατάληξη .com.
Αυτό σημαίνει ότι άρση απορρήτου και εισαγγελικές παραγγελίες υπόκεινται στους Αμερικανικούς νόμους.
Someone μην μασάς. Όσο και να κατηγορούμε τα αμερικανάκια, σε θέματα σεβασμού της ανωνυμίας των blog και δημοκρατικές διαδικασίες είναι αιώνες μπροστά από μας.
Λοιπόν κ. Λυριστή μας απέδειξες ότι παρακολουθείς το Volosbet και τα αντανακλαστικά σου είναι άψογα. Η αντίδρασή σου χρειάστηκε 39 λεπτά. Και πάλι μπράβο σου.
Εδώ και 23 μέρες όμως τόσο στο Volosbet, όσο και στο σωματείο που διοικείς, οι κραυγές των πρακτόρων που απαιτούσαν ενημέρωση για τα πεπραγμένα της ΠΟΕΠΠΠ σχετικά με την απεργία ήταν τόσο δυνατές που αποκλείεται μα μην τις αντιλήφθηκες.
Ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ όπως υπογράφεις, εσύ δεν είσαι υπεύθυνος γι αυτές τις ανακοινώσεις;
Αλήθεια τώρα που το θυμήθηκα.
Το πανηγυρικό δελτίο τύπου πως κερδίσαμε και αναστήλαμε την απεργία εσύ το έγραψες ή στο έδωσε κάποιος άλλος; Θα ήθελα μια απάντηση.
Λοιπόν κύριοι τα αντανακλαστικά σας λειτουργούν επιλεκτικά.
Όποτε μας συμφέρει ανάβουμε σαν την πυρίτιδα. Όποτε δεν μας συμφέρει, σφυρίζουμε αδιάφορα.
Τυχαίο; Δεν νομίζω............
Θα σας θυμίσω όμως και κάτι άλλο "κύριοι"
Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου η ΠΟΕΠΠΠ ανέστηλε μια άλλη απεργία με το περίφημο 10-5.
Με τους 10 να είναι τα μαύρα πρόβατα τότε. Ήσουν και συ ένας από τους 10 κ. Λυριστή. Θυμάσαι;
Τις επόμενες μέρες βγήκε ο Κλωνάρης από το Volosbet και είπε στα ίσια ότι η ΠΟΕΠΠΠ τα πήρε !!!!!
Και ότι αν άνοιγε το στόμα του η Ομοσπονδία θα τρανταζόταν συθέμελα.
Βαρακλιώτη τα θυμάσαι; Ή μήπως είστε όλοι σε αρχικό στάδιο Αλτσχάιμερ;
Υπάρχουν όλα γραμμένα. Ανατρέξτε στις περσινές αναρτήσεις και θα τα θυμηθείτε.
Υπό την πίεση των συναδέλφων λοιπόν λίγες μέρες μετά ο Κλωνάρης ομολόγησε ότι δεν εννοούσε ότι η ΠΟΕΠΠΠ, οι 10 δηλαδή, χρηματίστηκαν.
Αλλά εννοούσε τα λεφτά που έδωσε ο ΟΠΑΠ ως επιχορήγηση στην ΠΟΕΠΠΠ ως μέρος αυτών που ο κολλητός του κ. Χατζηεμμανουήλ είχε υποσχεθεί, με κάτι αστείες δικαιολογίες ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή η ομοσπονδία να αποδεχθεί την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ ταυτόχρονα με την αναστολή της απεργίας και άλλες τέτοιες παπαριές.
Ο Κλωνάρης όμως είχε βγει και είπε: η ΠΟΕΠΠΠ τα πήρε
Άλλα ΄ντ΄ άλλων δηλαδή. Λασπολογία για να κερδίσουμε πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Τότε κ. Λυριστή ήσουν άμεσα θιγόμενος. Ο Κλωνάρης σε κατηγόρησε ότι τα πήρες.
Δεν διάβασα πουθενά όμως καμιά επιστολή - διαμαρτυρία σου.
Γιατί; Δεν είχες δίκιο να εκραγείς και να ζητήσεις εξηγήσεις;
Αλλά τότε μιλούσε ο τσομπάνης σου και το βούλωσες σαν καλό προβατάκι.
Μούγκα λοιπόν στον "πρωθυπουργό" των πρακτόρων κ. Λυριστή.
Και ξέσπασες τώρα στον someone. Κι εσύ και οι υπόλοιποι υποτακτικοί του αυτοκράτορα.
Γιατί ο someone "τόλμησε" να εκφέρει αντίθετη άποψη.
Δύο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν.
Η γνωστή τακτική των λαμογιών.
Δεν μπορείτε να μας κοροϊδέψετε άλλο.
Θα πληρωθείτε σύντομα με το νόμισμα που σας αξίζει.
Και τότε ο Κλωνάρης θα πάψει να βλέπει μόνο προδοσία.
Θα δει και τους προδότες.
Αν και νομίζω ότι οι ενδιαφερόμενοι έχετε καθρέπτες σπίτι σας και μπορείτε άμεσα να ικανοποιήσετε την περιέργιά σας.
Ακούς ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ ????????????????????

9 σχόλια:

Φαργκάνης Νίκος είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι
Καλημέρα φίλε Γιάννη
Διαβάζοντας την σημερινή σου ανάρτηση μου θύμησες στιγμές περσινές, τέτοιον καιρό πάλι!!! Καλοκαίρι!!!
Ένα δραματικό καλοκαίρι, για εμένα τουλάχιστον. Τότε που μπερδεύτηκαν οι στάνες!!!! Χαχαχαχαχα
Και ναι!!! Έχεις δίκιο!!! Βρέθηκαν πολλοί τότε, και όχι μόνον ο Κλωναρης να μας πει ότι τα πήραμε γιατί δεν έγινε η επιθυμία του δεκτή από όλο το μαντρί. Ξεσπάθωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Τσαμπασλη, Κυριακυδου, Κοτανης, αλλά και αντιπρόσωποι τυχάρπαστοι βλέπε Παπας Θ. αλλά και άλλοι βρίσκοντας ευκαιρία να με κατακρίνουν. Αλλά όταν δικαιωθήκαμε για εκείνη την απόφαση μας κανένας δεν βγήκε να μας πει κάτι!!!! Ένα κτύπημα στην πλάτη βρε αδελφέ !!! Και βέβαια δεν λυπάμαι που έχασα!!!!! τότε κάποιους < φίλους και συνεργάτες>. Ευεργετήθηκα!!!! Και χάρηκα!!!!
Η σημερινή κατάσταση που δημιουργήθηκε φίλε Γιάννη είναι τελείως διαφορετική από την περσινή. Και ξέρεις κάτι? Μπορεί και να γίνει χειρότερη. Η Ομόσπονδα μας έχω την εντύπωση πως υποθάλπετε. Και αυτοί που κάνουν το κακό είναι ανενόχλητοι γιατί οι πράκτορες είναι καλοπερασάκηδες και δεν μας ελέγχουν. Τους αρέσει η εκ του ασφαλούς κριτική. Πράκτορες που δεν έχουν πατήσει ποτέ τους σε μια συνέλευση, που δεν έχουν βγάλει άχνα ποτέ, λένε πράγματα που είναι ανεπίτρεπτα, ενώ είναι γαντζωμένοι σε αμαρτωλά άρματα που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν το περιεχόμενο τους.
Με τον τρόπο αυτόν αφήνουν ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστές να κάνουμε πράγματα που συμφέρουν μόνον το εγώ μας. Να ξεστομουν διθυράμβους ρωμαϊκούς, χωρίς να σκέπτονται το μέλλον του κλάδου. Αυτοί που πριν 2 εβδομάδες μιλούσαν για απεργία σε ΟΛΟ το Μουντιάλ. Αυτοί που ήθελαν να παραδώσουμε τα με τσαμπουκά!!! Αυτοί είναι που χωρίς εξήγηση ανέστειλαν την απεργία. Αυτοί εγκλώβισαν και τον Τοπτσιδη. Είμαι σίγουρος πως ο πόντιος υποφέρει. Αλλά ας πρόσεχε!!! Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί.
Εγώ θα πω ένα μόνον. Ο Κλωναρης στην πρώτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΠΠ είχε χαρακτηρίσει την ΠΟΕΠΠΠ ως μεγάλο αεροπλανοφόρο και τον ΣΕΠΠΠ ως ωραία φρεγάτα. Και ο καλός καπετάνιος,( όπως πολλοι τον αναφερουν) άφησε το αεροπλανοφόρο, που χρειάζεται τον καλό καπετάνιο, αφού πήρε και τον Α΄ μηχανικό του (Τσαμπασλη) και πήγαν στην ωραία φρεγάτα. Άφησαν δηλαδή το αεροπλανοφόρο. Γιατί???? Άλλη φορά αυτά. Αλλά παράλληλα θέλουν να το ελέγχουν. Βλέπε απεργίες πείνας και δίψας σνομπάροντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την ημέρα της κινητοποιήσεις, Παράλληλα θέλουν να ελέγχουν και την ΠΟΕΠΠΠ μην τους ξεφύγει τίποτε.( βλεπε την Τσαμπασλη ειδική σύμβουλος ) Όπως λέμε παρά το πρωθυπουργό!!!! Ξυπνάτε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!! Η ΠΟΕΠΠΠ αποτελείτε από 15 συμβούλους που εκλέχτηκαν δημοκρατικά να μας εκπροσωπούν. Έχουν όλοι αρμοδιότητες και δεν μας φτάνουν, ώστε να έχουμε και ειδικούς συμβούλους? Αλλά φαίνετε μερικοί είναι ερωτευμένοι με τις καρέκλες!!!! Που να τις αφήσουν!!! Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν απ΄ αυτά!!!
Περισσότερα αύριο Δευτέρα στην ενημέρωση στις 10μ.μ. Όπως πάντα μετά από κάθε κάθοδο μου στην Αθήνα

Φαργκάνης Νίκος είπε...

Άρχισε ο ΟΠΑΠ να εφαρμόζει την εταιρική εικόνα που είχε εξαγγείλει εδώ και πολύ καιρό. Στο πρώτο πακέτο συμπεριλαμβάνονται 490 πρακτορεία της Αττικής και σε πολύ σύντομο, χρονικό διάστημα με παρέμβαση της Ομοσπονδίας, θα τελειώσουν και τα υπόλοιπα που είναι σε όμορους δήμους.

omerta είπε...

καλημερα
Η Γ.Σ. της 8ης Μαρτιου, ειχε αποφασισει ομοφωνα οτι κανενα πρακτορειο δεν θα ενταχθει στην Ε.Ε.Ε. εαν η Ο.Π.Α.Π. δεν δημοσιοποιησει (δεσμευτει) για τον χρονικο οριζοντα αποπερατωσης του προγραμματος ακομα και για το τελευταιο πρακτορειο της επικρατειας.
Τι εγινε;
αλλαξε κατι;
δεσμευτηκε η Ο.Π.Α.Π. για το ποτε θα παραδωσει και το τελευταιο πρακτορειο της Αλεξ/πολης, της Κρητης, της Θεσσαλονικης;
Αυτοι που θελουν να κανουν ανακαινιση να περιμενουν;
Αυτοι που θελουν να κανουν μεταφορα
ως ποτε να περιμενουν;
Με ποια κριτηρια θα γινει η σειρα των μαγαζιων;
Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. Θα εχει λογο σ΄αυτο;
Η παρεμβαση της ομοσπονδιας ενα και μονο στοχο πρεπει να εχει.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ για 5500 πρακτορεια

Unknown είπε...

Εγώ πιστεύω ότι η εταιρική εικόνα μέχρι να γίνει άλλοι
θα μας αφήσουν χρόνους, οι ανύπαντροι θα έχουν και
παιδάκια, άλλοι θα έχουν γεράσει και θα έχουν βγει στην
σύνταξη!!! Επομένως βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι
εμείς που είμαστε τώρα πράκτορες δύσκολα να την
χαρούμε!!!! Όπως η ομάδα του ΑΡΗ ένα πράγμα
που έχει 40 χρόνια να πάρει κύπελλο και ακόμα
περιμένουν………(Αυτό είναι λίγο οπαδικο αλλά ταιριάζει
στην περίπτωση)!!!!!

Φαργκάνης Νίκος είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι
Συστάθηκε ειδική επιτροπή από μέλη της ΠΟΕΠΠΠ για να χειριστεί καλλίτερα το θέμα οσον αφορα την εταρικη εικονα των πρακτορειων. Ήδη συνήρθε μια φορά και τα χρονοδιαγράμματα είναι στην διάθεση των σωματείων. Αν κάποιος συνάδελφος είναι ανυπόμονος να τον ενημερώσω.
Όπως θα ενημερώσω και σήμερα το σωματείο Θεσσαλονίκης στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Φαργκάνης Νίκος είπε...

Όσο αφόρα τον ΑΡΗ φίλε ΣΑΛΟΝΙΚΙΕ σοφή η ρύση << ουκ εν τω πολλω το ευ, αλλά εν τω ευ το πολλω>>

omerta είπε...

διαβασα τη σημερινη ανακοινωση της ΠΟΕΠΠΠ
μου προξενει την αισθηση οτι η εμεση αναληψη της ευθυνης για τα λαθη που εγιναν και συγχρονως η διακυρηξη (ονομαστικα παρακαλω)της ενοτητας, εγινε πιο πολυ για να πειστουν τα ιδια τα μελη του Δ.Σ. παρα αυτοι που θα τη διαβασουν οτι η ενοτητα δεν ειναι καμενο χαρτι.
Προφανως δεν εχουν αντιληφθει οτι η 9η Ιουνιου μας στιγματισε και οι συνεπειες της θα μας συνοδευουν για πολυ καιρο.
Π.Χ. Η λεξη απεργια ουτε ως αστειο δεν μπορει να ακουστει πλεον στα Δ.Σ. των σωματειων.

Αποστόλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φαργκάνης Νίκος είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι
Εχθές έγινε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης μετά την αναστολή της απεργίας. Πέρσι ήταν παρόντες και τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φέτος 5. Πέρσι ειδοποιήθηκαν ΟΛΟΙ οι αντιπρόσωποι. Φέτος ξέχασαν να τους ειδοποιήσουν. Τέλος πέρσι ήταν παρόντες και 20 περίπου άλλοι συνάδελφοι, απλοί πράκτορες, από Καλαμαριά και από Δυτικές συνοικίες. Φέτος μόνον 2 !!!!!!!!
ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την πικρία μου, αλλά η αληθινή πληροφόρηση δεν είναι αυτή που μας αδειάζει τα πρακτορεία μας, αλλά η ψευδή παραπληροφόρηση.
Η ενιαία εταιρική εικόνα για τον νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ξεκινά υλοποιείτε τον Νοέμβριο του 2010 και βάση του χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2011. Ας ελπίσουμε στην σωστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
Όσο για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και την χολή που ρίχνουν σε άλλα blok επειδή προσυπέγραψα κι εγώ την ανακοίνωση, το σκεπτικό μου είναι να διαφυλαχτεί η ομοψυχία του κλάδου και ίσως το ενωτικό κλίμα που διαφάνηκε από όλες τις πλευρές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ να ωφελήσει τον κλάδο.