powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΟ

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Όλοι γνωρίζουμε το επετειακό αλαλούμ που επικράτησε χθες με το ΠΡΟΠΟ 13.
Ο Οργανισμός έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης, δυναμικά αναπτυσσόμενης πολυεθνικής.
Κι όμως η συνταγή είναι τόσο απλή!
Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο διεθνές επιχειρήν. Τί κάνουν οι πετυχημένοι; Τί είναι αυτό που τους διατηρεί ψηλά στη λίστα των επιχειρήσεων;
ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική.
Χθες προσωπικά αντιλήφθηκα το ΠΡΟΠΟ 13 κατά τις 12:30 που ήρθε το πρώτο μήνυμα στην μηχανή και έλεγε ότι στο 13άρι θα μοιραστούν 300.000€. Το πρωί είχα δει το σήμα του ΠΡΟΠΟ 13 στην οθόνη της μηχανής αλλά δεν έδωσα σημασία. Άλλοι συνάδελφοι δεν το κατάλαβαν καθόλου, μια και δεν διαβάζουν τα μηνύματα.
Άρχισε ένας μαραθώνιος για να καταλάβω τι συμβαίνει.
Ο κεντρικός μου δεν ήξερε τίποτε. Στον ΟΠΑΠ χρειάστηκαν 3 τηλεφωνήματα για να μιλήσω τελικά με την αποθήκη. Βλέπεις τα "στελέχη" του οργανισμού αποφάσισαν να επιμηκύνουν το επικείμενο τριήμερο και να κινήσουν για άλλες πολιτείες. Έτσι η τηλεφωνήτρια δεν μπόρεσε να με συνδέσει με κανέναν "υπεύθυνο".
Οι εφημερίδες δεν έγραφαν τίποτε. Ανακοίνωση δεν είχε φτάσει σε κανέναν. Στο site του ΟΠΑΠ στο Internet, τίποτα. Οι συνάδελφοι δεν ήξεραν τίποτε.
Μισή ώρα αργότερα (κατά τις 13:00) άρχισε να λύνεται ο γρίφος.
Άρχισαν να έρχονται διευκρινιστικά μηνύματα και να ομαλοποιείται η κατάσταση.
Αργότερα άρχισαν και τα πρώτα διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεόραση. Σαφώς χαμηλής επικοινωνιακής ποιότητας κάτι που δείχνει ότι έγιναν βιαστικά, στο πόδι.
Τα χθεσινά γεγονότα έδειξαν ότι ο ΟΠΑΠ απέχει ΠΟΛΥ από την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπάθησαν τα στελέχη του να μας παρουσιάσουν τον τελευταίο καιρό.
Οι μεγάλες εταιρίες δεν γίνονται με τα λόγια. Ούτε η πρόσκαιρη αύξηση της κερδοφορίας τους μπορεί να τις καθιερώσει στην παγκόσμια αγορά. Χτίζονται λιθαράκι λιθαράκι κ. Χατζηεμμανουήλ. Με συμμάζεμα του εσωτερικού και διοικητικές αποφάσεις μακροχρόνιας δυναμικής.


Αλήθεια ο υπεύθυνος του επετειακού project εργάζεται ακόμη στον ΟΠΑΠ;
Ο διευθυντής του;
Το καρναβάλι τελειώνει την Δευτέρα. Οι μάσκες όμως έπεσαν από χθες. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται είναι επιεικώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Ποιο στοίχημα να βελτιώσουν, και ποια γκανιότα ν’ αλλάξουν και ποια εξόφληση λογαριασμών και ποια και ποια και ποια;
Ποια όνειρά μας να δρομολογήσουν; Και εμείς ετοιμαζόμαστε τα αλυσοδεθούμε στο άρμα τους με δεσμεύσεις αποκλειστικότητας και αιώνιας πίστης.
Η εταιρία πάει με αυτόματο πιλότο. Αν πέσουμε σε κενά αέρος, πάει το αεροπλάνο, φούνταρε. Και ξέρετε κάτι; Στα αεροπορικά δυστυχήματα δεν υπάρχουν επιζώντες.
Και κάτι ακόμη για το ΠΡΟΠΟ 13.
Όταν στις αρχές του χρόνου έφυγα από το σεμινάριο για την αναμόρφωση των παιχνιδιών, έμεινα με την εντύπωση ότι τον Μάρτιο το ΠΡΟΠΟ επανέρχεται στην κλασική του μορφή. Το 13άρι. Και την ίδια εντύπωση είχαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Η ιδέα άρεσε και έτυχε της αποδοχής των παρευρισκομένων. Τώρα μας λένε ότι αυτό το 13άρι θα είναι για 4 βδομάδες.
Έστω. Θα δούμε πως θα πάει.
Από τά δύο πρώτα δελτία φάνηκε ότι το δελτιο θα είναι πολυεθνικό με σημαντική αύξηση στο βαθμό δυσκολίας. Υπάρχει και η επιδότηση των 300.000€ στην πρώτη κατηγορία.
Οι γνώμες εδώ είναι πολλές και διαφορετικές. Άλλοι θέλουν "Ελληνικό" ΠΡΟΠΟ, άλλοι δύσκολο και πολυεθνικό, άλλοι έτσι, άλλοι αλλιώς.
Θα κάνω κι εγώ μια πρόταση:
Πιστεύω ότι το παικτικό κοινό που πρέπει να στοχεύσει το 13άρι, αφού παράλληλα παίζεται και το 14άρι, πρέπει να είναι διαφορετικό. Δεν έχει νόημα να βάλουμε τον κλασικό παίκτη του ΠΡΟΠΟ να μοιράσει τα χρήματα που διαθέτει στα δύο δελτία ή να παίξει λίγο παραπάνω. Πρέπει να φέρουμε άλλον παίκτη. Το δελτίο πρέπει να έχει σχετική δυσκολία, να είναι πολυεθνικό με μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες κράχτες, να έχει τα λογικά στάνταρ του για να δημιουργεί την προσδοκία του κέρδους και να μην ξεπαραδιάζει τον παίκτη για να το καλύψει κατά τη γνώμη του. Η σύνθεση του δελτίου λοιπόν είναι σημαντική. Θα μου πεις τώρα δεν γίνονται όλα μαζί. Χρειάζεται μάγκα να κρατήσει τις ισορροπίες και όχι τυπικό υπάλληλο "δημοσιογράφο". Μπορείς να βάλεις μια μικρή ομάδα 2-3 ανθρώπων που να την πληρώνεις με τις στήλες που θα μαζεύει το παιγνίδι.
Η επιδότηση δεν χρειάζεται. Βάλε όμως την τιμή της στήλης στα 10 λεπτά και μάζευε στήλες.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Βάλ' το δοκιμαστικά τον Απρίλιο παράλληλα με το 14άρι. Έπιασε; καλώς. Απέτυχε; το βγάζεις. Η υποδομή σου είναι έτοιμη. Τόλμη θέλει.

12 σχόλια:

Giannis είπε...

"Οι άνθρωποι που εμπλέκονται είναι επιεικώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ."
Ή μήπως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους;
Έχουν γνώση οι φύλακες!
Ο έχων ώτα ακουέτω, και νουν, νοείτω.

Unknown είπε...

Καλημέρα.Δυστηχώς όχι τώρα αλλά εδω και πολύ καιρό η ΟΠΑΠ ΑΕ λειτουργεί σαν ένα μαγαζάκι εξυπηρετώντας τους αβόλευτους αποτυχημένους.Εχεις δίκιο gianni.Οι άνθρωποι παρασιτούν εις βάρος των πρακτόρων ,οι οποίοι πράκτορες κοιμούνταιτον ύπνο του δικαίου.Προσπαθώντας να πάρουν και το τελευταίο μισόφραγκο του Μπαρμπαγιώργου,για το καρφί δηλαδή θα χάσουμε το πέταλλο.Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Συνάδελφοι ας σοβαρευθούμε επιτέλους.Θα μπούμε στην λίστα των ανέργων.Προκαλέσται Γενική Συνέλευση και τρίξτε τα δόντια στους συνδικαλιστές της καρέκλας και της φιγούρας.Αναδείξται ανθρώπους που έχουν όρεξη γιά δουλειά και προσφορά γιά το κοινό καλό και όχι γιά την προσωπική τους προβολή. Η ΟΠΑΠ αυθαιρετεί,ασελγεί εις βάρος μας μικροσκοπικά δελτία,αύξηση τιμής σε παιγνίδια που φυτοζωούν,καινούργια παιγνίδια χωρίς διαφήμηση,χωρίς νέες νικήτριες στήλες.Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.Και κατα το τροπάριο του τέως(Κλωνάρη και κλωναράκια)όλα βαίνουν καλώς.Έρε ξύλο που θέλουμε!!!! Προβλέπω το ΛΟΤΤΟ,ΤΖΟΚΕΡ,ΠΡΟΤΟ,ΠΡΟΠΟ να φθάνουν τις στήλες του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.
Για να μην ξεχάσω.Τις δελτιοθήκες των νέων παιγνιδιών θα περάσει να τις μοιράσει ο κ Χατζημανουήλ με τον Κλωνάρη σε κάθε πρακτορείο.

satis είπε...

O klonaris ebgale to proto meros tis symbasis.Tha to bgalei se treis doseis ,giati? Blakes eimaste k den mporoyme na to diabasoyme olo mazi to keimeno?
Apla theloyn na kylaei o xronos gia kapoio logo.Ayta ta pragmata den ginontai poythena !
O BEST exei apolyto dikio.

satis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giannis είπε...

Προσπαθούν να καλλιεργούν και να διατηρούν ένα κλίμα εφορείας σε πράκτορες και επενδυτές για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους σε άλλα θέματα.
Την ώρα που ο Οργανισμός μας αποκάλυψε την ανεπάρκειά του ήρθαν οι "σωτήρες" να στηρίξουν την διοίκηση του ΟΠΑΠ και να αποπροσανατολίσουν.
Προς τι η ανακοίνωση της υπογραφής των συμβάσεων τώρα;
Χωρίς ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας;
Χωρίς χρονοδιάγραμμα;
Και σε δόσεις για να το κρατάμε στην επικαιρότητα.
Έχει δίκιο ο satis.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα

Unknown είπε...

Ποιές συμβάσεις; Γνωρίζετε μήπως το κείμενο; Ξέρετε τι αλλαγές έχουνε γίνει;Και ξέρετε πόσα απο αυτά που έχουν ακουσθεί είναι εικασίες; Κρίβονται πίσω από τους κλακαδόρους.Όποιος ήταν στην συγκέντρωση που είχε διοργανώση η ΠΟΕΠΠ στην Θεσσαλονίκη θα καταλάβαινε. Για γέλια είμαστε .Απο το πολύ γλύψιμο μερικοί πάθανε αφυδάτωση.Μάλιστα ένας είχε ανοικτή ακρόαση με Αμερική γιά να μας πεί οτι η μετοχή της ΟΠΑΠ ειναι απο τις σταθερότερες.Ο άλλος είρθε απο την Αθήνα να επαινέσει αυτούς που τώρα είναι στα μαχαίρια. Για γέλια είμαστε.Και για όλα φταίνε οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.Οι ανημέρωτοι,οι μη συνηδοτοποιημένοι,οι ευκαιριακοί.

satis είπε...

Edo ayto poy blepo einai oti me tis symbaseis poy tha ypograpsoyme o OPAP tha mas kanei oti thelei.
Oyte apergia gia na diekdikisoyme kati den tha mporoume na kanoyme,tha mas pairniyn tis edeies k tha plironoyme k prostima.
Makari na bgo pseftis.
An k pragmatika thelo na ypografoyn oi symbaseis gia na mas katoxorosei san monadiko dyktio toy opap.

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Τα αποτελέσματα και την διαλογή του προπο 13 από που τα βρήκατε;
Γιατί η μηχανή λέει προσωρινά ανενεργό παιχνίδι και στο ιντερνετ δεν έχει τα αποτελέσματα απο το προπο13.

Giannis είπε...

Χρίστο το 13άρι μπορείς να το βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΡΟΠΟ 13

chalkidona.online@gmail.com είπε...

Όποιος έχει μάτια βλέπει;
ευχαριστώ.

Unknown είπε...

Στου κασίδη (ΟΠΑΠ) το κεφάλι, μάθε γέρο γράμματα. Από την εποχή Σαλελέ είχαμε να δούμε τέτοια αίσχη. ΝΤΡΟΠΗ!

Unknown είπε...

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΟΤΙΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΣΕΚΙΝΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΟΙΜΑ ΚΕ ΗΧΑΝ ΜΙΝΙ ΕΚΣΟ 1500 ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΝΟΤΙΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΟΝΙΣ.ΤΗΝ ΕΝΟΤΙΤΑ ΤΙΝ ΧΑΣΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΤΙ ΑΦΙΣΑΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΕΚΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΙΧΕ Ο ΟΠΑΠ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΣ ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΟΡΑ ΚΟΒΙ ΚΕ ΡΑΒΙ ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΟΤΕ ΑΠΟ 130 ΕΥΡΟ ΤΟΡΑ ΠΛΙΡΟΝΟΥΜΕ 300 ΚΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ