powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

Μια και ζητήθηκαν απόψεις για να συνθέσουν μια πρόταση στην αυριανή ΓΣ των αντιπροσώπων, ας καταθέσω κι εγώ κάποιες σκέψεις.

Διάβασα την πρόταση Κλωνάρη, διάβασα και τις παρατηρήσεις άλλων συναδέλφων.

Είναι όλες προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν μια πρόταση προς τη ΓΣ και να τύχουν της αποδοχής των αντιπροσώπων.

Δεν συμμερίζομαι την ανησυχία κάποιων για τη «νομιμότητα» της μη κατάθεσης του εκκαθαριστικού μας.

Όταν μια κίνηση είναι μαζική η «νομιμότητά» της δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Σκεφτείτε την διαμαρτυρία των οδηγών που δεν πληρώνουν τα διόδια. Σηκώνουν την μπάρα και περνάνε χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο. Και από πίσω ακολουθεί πλήθος οδηγών. Πράξη σαφώς παράνομη. Κινείται η εταιρεία που εισπράττει τα διόδια εναντίον των οδηγών με δικαστικά ή άλλα μέσα;

Στους σταθμούς διοδίων υπάρχει αστυνομία. Κυνηγάει τους «παραβάτες»;

ΟΧΙ. Οι εταιρίες είσπραξης διοδίων αρκούνται στο να διαμαρτυρηθούν προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

Αυτό ίσως να κάνει και ο ΟΠΑΠ που θίγεται από τη μη καταβολή του εκκαθαριστικού. Να ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου. Και εδώ η λύση είναι απλή. Δεν έχει λοιπόν ο υπουργός παρά να εκδώσει απόφαση που να μας εξαιρεί από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, να επιβάλει στις τράπεζες να μην διεκπεραιώνουν συναλλαγές με παράνομους, αφορολόγητους, παρόχους υπηρεσιών τζόγου, να θεσπίσει εξοντωτικά πρόστιμα προς παρανομούντες μπουκ και φρουτέμπορους κ.λ.π.

Άλλωστε εμείς δεν σκοπεύουμε να μην καταβάλουμε την υποχρέωσή μας προς τον ΟΠΑΠ. Να διαπραγματευτούμε τον τρόπο πληρωμής θέλουμε. Όπως έγινε με τον ΟΤΕ και πληρώσαμε σε δόσεις αυτά που μας ζήτησαν.

Όσο για αυτούς που ανησυχούν μη κατηγορηθούν για υπεξαίρεση ας κοιτάξουν και λίγο το σύνολο και όχι μόνο την πάρτη τους.

Μπορείς να ζητάς από τον απελπισμένο συνάδελφο να διακινδυνεύσει την λειτουργία του πρακτορείου του απεργώντας όταν δεν μπορεί να συμπληρώσει το εκκαθαριστικό του και να τον λοιδορείς αν επιλέξει τελικά να δουλέψει για το ψωμί των παιδιών του, όταν εσύ δεν θέλεις να «παρανομήσεις» μαζί με όλους τους συναδέλφους σου μη καταθέτοντας το εκκαθαριστικό σου;

Στο κάτω κάτω μην υπαχθείς στη ρύθμιση που θα μας κάνει ο ΟΠΑΠ και μόλις τελειώσουν οι κινητοποιήσεις και επέλθει συμφωνία για τη λύση των προβλημάτων μας, πήγαινε και κατέθεσε την οφειλή σου. Δεν πιστεύω ότι ο ΟΠΑΠ θα σε τραβήξει στα δικαστήρια για υπεξαίρεση.

ΟΧΙ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που θα έλεγε και κάποιος συνάδελφος συνδικαλιστής!

Για να συνοψίσω την πρότασή μου:

1) Στην απόφαση της ΓΣ πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τους οικονομικά αδύναμους συναδέλφους. Όσοι πήραν μέρος στη περιφρούρηση αντιλήφθηκαν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πραγματική ανάγκη. Αυτοί οι συνάδελφοι πρέπει να υποστηριχθούν. Για τους άλλους, που ανοίγουν για να κονομήσουν σε βάρος του γείτονα, ή κάνουν trading ή παράνομο ή δεν ξέρω τι άλλο, για τους κατά συνείδηση απεργοσπάστες δηλαδή, πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις που να τους απομονώνουν και να τους εξαιρούν από τα όποια προνόμια (εφάπαξ, εγγύηση για την είσπραξη λογαριασμών κλπ).

Η απεργία πρέπει να μας δίνει ανάσες. Με τη διαρκείας είμαστε χαμένοι από χέρι.

Την διαρκείας την αντέχουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ πρακτορεία. Γιατί δεν είναι μόνο να καλύψεις το εκκαθαριστικό. Τα ενοίκια, τα δάνεια οι ανάγκες της οικογένειας τρέχουν. Πόσοι νομίζετε ότι έχουν τέτοια καβάντζα;

2) Μέσα στα αιτήματα πρέπει να συμπεριληφθεί το, τουλάχιστον ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σήμερα 1000 πρακτορεία δουλεύουν με μια μηχανή. Πόσο νομίζετε ότι μπορούν ν αντέξουν, ειδικά μετά την εισαγωγή νέων παιχνιδιών;

Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα στις μηχανές τις τελευταίες 10 μέρες. Για σκεφτείτε τι έκαναν όσοι είχαν μια μηχανή και τους χάλασε;

3) Αν χρειαστούν διαπραγματεύσεις, αυτές πρέπει να γίνουν από ΟΜΑΔΑ και όχι από έναν άνθρωπο. Οι Μεσσίες μας τελείωσαν.

Ούτε τα μέλη της ομάδας να είναι μόνο από την ΠΟΕΠΠΠ. Οι τελευταίες επαφές με αρμοδίους που έγιναν από συνδικαλιστές διάφορων σωματείων και της ΠΟΕΠΠΠ νομίζω ότι μας δείχνουν το δρόμο.

4) Αυτή η ΠΟΕΠΠΠ δεν δικαιούται να πάρει αποφάσεις για κανένα θέμα ζωτικής σημασίας που αφορούν το μέλλον μας. Έχει προ πολλού χάσει την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης μερίδας των πρακτόρων.

Οι τελικές αποφάσεις, πρέπει να ληφθούν από την ΝΕΑ ΠΟΕΠΠΠ που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

5) Ξεκινάμε σήμερα την τελική μάχη 5000 πρακτορεία. Τόσα πρέπει να την ολοκληρώσουμε. ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.

Όλες οι αποφάσεις πρέπει να έχουν αυτό το στόχο. Να συνεχίσουμε να είμαστε 5000. Αυτή είναι η δύναμή μας. Αν μείνουμε οι μισοί τι δύναμη θα έχουμε;

Τέλος θα πρέπει να γίνει πλήρη και καθολική ενημέρωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων για τις λεπτομέρειες των αποφάσεων που θα ληφθούν. Δεν αρκεί να γνωρίζουμε όλοι ότι απεργούμε π.χ 1 και 2 Φεβρουαρίου. Πρέπει να γνωρίζουμε γιατί. Πρέπει να εξηγηθούν αναλυτικά οι λόγοι της απεργίας, οι διεκδικήσεις μας και οι συνέπειες σε περίπτωση που αποτύχουμε.

Ειδικά οι συνάδελφοι που δεν απείργησαν ή έχουν προβλήματα και είναι επικίνδυνοι να μην συμμετέχουν στην απεργία, θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης ενημέρωσης. Να τους επισκεφθούν συνάδελφοι από τα κατά τόπους σωματεία και να τους εξηγήσουν την κατάσταση. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Γιατί η «ενημέρωση» κατά την διάρκεια της απεργίας, από τις ομάδες περιφρούρησης δηλαδή, δεν είναι και τόσο αποδοτική. Υπάρχει μεγάλη ένταση.

Σήμερα έγινα δέκτης μια πρόκλησης από τον Κίμωνα Κλωνάρη να μου εξηγήσει αν είναι «Εφιάλτης» η όχι.

Αυτό που έχω να σου πω Κλωνάρη για την παρέα μας, που όντως είναι μεγάλη, είναι πως δεν είμαστε τρομοκράτες για να ακολουθούμε συνωμοτικούς κανόνες στις συναντήσεις μας. Ούτε Μασόνοι να συναντιόμαστε σε στοές.

Είμαστε πράκτορες που μας έφερε κοντά η ανησυχία για το μέλλον μας.

Οι συναντήσεις μας είναι ΠΑΝΤΑ δημόσιες και ανοικτές σε ΟΛΟΥΣ. Όποιος γουστάρει έρχεται.

Αν λοιπόν θέλεις να μας γνωρίσεις, δεν έχεις παρά να μάθεις πότε είναι μια από τις επόμενες συναντήσεις μας οι οποίες και συχνές είναι και ανακοινώσιμες και να σου κεράσουμε το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Είναι μια καλή ευκαιρία για σένα να ακούσεις δια ζώσης τις αιτιάσεις μου για τον χαρακτηρισμό «Εφιάλτη».

12 σχόλια:

ililak είπε...

Να που και σε κατι διαφωνουμε φιλε.ΟΧΙ διαρκειας εσυ,ΝΑΙ εγω.Δεν θα μαθουμε ποτε γιγαντα ποιος απο τους δυο μας εχει δικηο.
ΠΟΤΕ!
Για τον απλουστατο λογο πως ειναι αδυνατον να εφαρμοστουν παραλληλα οι δυο αποψεις μας.
Αν επικρατησει καποια απο τις δυο αποψεις μας φιλε μου,ενα ειναι το σιγουρο.
Πως διπλα-διπλα θα αγωνιστουμε για να αποδειχθει η σωστη.
Αυτο νομιζω τα λεει ολα.

Giannis είπε...

Γι αυτό συνεχίζουμε να υπάρχουμε σαν παρέα φίλε μου.
Γιατί ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας μας, είμαστε έτοιμοι να υποταχθούμε στην άποψη που θα διαμορφωθεί από το σύνολο της παρέας.
Φυσικά λοιπόν και θα αγωνιστούμε μαζί για ότι αποφασίσουν αύριο οι αντιπρόσωποί μας στη ΓΣ.

Giannis είπε...

Φίλε μου Λάκη λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο.
Όχι διαρκείας, όχι τριήμερη που έλεγε ο Κλωνάρης, ούτε 24ωρη δεν αποφασίστηκε.
Κοινώς δεν έπεσε ούτε τουφεκιά.
Έστω στον αέρα για εκφοβισμό.
Τώρα φίλε μου δεν έχουμε να αγωνιστούμε πλάι πλάι για ΤΙΠΟΤΑ.
Το μόνο που έμεινε είναι να αγωνιστούμε προσεχώς με αντίπαλο το τσίπουρο.
Με γλυκάνισο όμως γιατί δεν βλέπω να έχουμε σύντομα επισκέπτη στην παρέα μας.
Μάλλον λογάριαζε να έρθει θριαμβευτής, αλλά ...........
Το χαστούκι ήταν δυνατό.
Μέχρι το Λευκό Πύργο ακούστηκε.
Επειγόντως λοιπόν συνάντηση. Να μας πει και ο Μήτσος τι έγινε, από πρώτο χέρι.

Giannis είπε...

Και όποιος γουστάρει έρχεται.
Είπαμε........
οι συναντήσεις μας είναι πάντα ΔΗΜΟΣΙΕΣ και καλεσμένοι είναι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι.

ililak είπε...

Δεν εγραψα πουθενα σημερα,και δεν φανταζομαι τι ειναι αυτο που θα μου δωσει αφορμη κατι να γραψω κατι να υποστηριξω τελος παντων.Πολλες φορες σκεφτηκα και στο παρελθον να γραφω μονο εδω και πουθενα αλλου.Ο λογος που δεν το εφαρμοσα ακομα ειναι η παρεα μας,ειναι η χαρα που εχουμε να βρισκομαστε τοσο συχνα ωστε οι σκεψεις και οι αγωνιες μας να μην χρειαζονται το ιντερνετ,αλλα να τις μεταφερει ο ενας στον αλλον μεσα απο τις συναντησεις μας,για να μην πω καλυτερα τα γλεντια μας.Κλεινοντας εδω αφου το επομενο γλεντι αλλωστε κοντευει θα πω κατι που με κανει αισιοδοξο.Ναι ξερω ειμαι ρεαλιστης οπως εχω χιλιοπει,ομως δεν θα μιλησω για αντιμετωπιση καταστασεων αλλα για ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,και οταν βλεπεις τις εξελιξεις δικαιουσαι να τις κρινεις με τις ψυχικες σου διαθεσεις.Με αισιοδοξη διαθεση βλεπω λοιπον φιλοι μου τις εξελιξεις γιατι οταν καπου αγγιξεις ΤΟΝ ΠΑΤΟ ,μετα μονο στο καλυτερο περιμενεις.Εμεις λοιπον πρεπει καπου εδω σαν κλαδος να πιασαμε πατο.
ΠΑΜΕ λοιπον...

ililak είπε...

Πλεον δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σημασια τα προσωπα ΑΛΛΑ η δομη που εχει θεσμοθετηθει η ΠΟΕΠΠ Υπαρχουν χαρισματικοι υποψηφιοι που οι ιδεες τους μπορουν να δωσουν το παραπανω το διαφορετικο αυτο που ειναι προφανες οτι λειπει σημερα.
Ομως τι νοημα εχει αν οι φρεσκιες ιδεες τους και η διαθεση τους να δωσουν,ακομα και να εκλεγουν βρεθουν σε μειοψηφικη θεση?
Κανενα νοημα!
Πρεπει να αλλαξει πρωταρχικα η δομη,ωστε να βρουν εδαφος να καλλιεργηθουν οι νεες ιδεες και αποψεις.
Πρεπει επειδη τα προβληματα χτυπησαν κοκκινο,και βαλτωσαμε η δυναμικη και η ληψη ΚΡΙΣΙΜΩΝ αποφασεων να περασει πλεον στη βαση!!!
Ουτε στους αντιπροσωπους να ανηκει,μπορουν να προσφερουν να δινουν τις αποψεις τους να καταθετουν τις προτασεις τους αλλα η ψηφοφορια να ΑΝΗΚΕΙ στη βαση των πρακτορων που νοιωθει πλεον και εγκλωβισμενη αλλα και απογοητευμενη.
Αυτο μπορει να γινει με παρα πολλους τροπους,ειτε με ηλεκτρονικο ψηφισμα μεσω της σελιδας της ΠΟΕΠΠ,ειτε με εντυπα που θα διανεμουν οι κεντρικοι μαζι με το υλικο κλπ…
Αυτη η ΔΥΝΑΜΗ να εκφραστει η αληθινη πλειοψηφια των συναδελφων,μεσα απο ΝΕΕΣ ιδεες ανθρωπων που αποδεδειγμενα ΜΠΟΡΟΥΝ ειναι εδω που φτασαμε ο μονος τροπος να σπρωξουμε το καρο,ωστε να ξεκολλησει απο την λασπη!
Αφηστε τα προσωπα να δωσουν τις ιδεες και ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ!!!
Τερμα οι συμμαχιες,τερμα οι χονδρεμποροι,τα προσωπικα συμφεροντα,τερμα οι πλασματικες πλειοψηφιες!
ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
Νεοι πρακτορες στις προτασεις!
Νεοι αντιπροσωποι ,νεες ιδεες……..αλλα…..
η ΕΞΟΥΣΙΑ στην πληγωμενη βαση,στον απλο πρακτορα!
Γκρεμιζεις απο τα θεμελια,…για να χτισεις σωστα και γερα!
ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ !!!
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ!

Giannis είπε...

Εντάξει λοιπόν
Ξεκινάμε από σήμερα!!!!!!!!!
Σήμερα το βράδυ ξεκινάμε από το γκρέμισμα της ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
Το τσίπουρο θα έχει γλυκάνισο.....
Αύριο το πρωί ξεκινά το χτίσιμο.
Αύριο βάζουμε θεμέλια.
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τίποτα από τα παλιά υλικά.
ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ.
ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ
Φίλε μου Λάκη πρέπει να ανανεώσουμε το σώμα των αντιπροσώπων κατά 80%
Τι λές μπορούμε;

Giannis είπε...

ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!

ililak είπε...

ωρα κοντευει 4 το πρωι!υπνος δεν με πιανει,γυρισαμε απο την ατλαντιδα...ΤΙΠΟΤΑ δε γκρεμισαμε κακα τα ψεμματα,καλα περασαμε η αληθεια να λεγεται ,ομως νοιωθω ακομα την αναγκη μεσα μου να γκρεμισω,για να το πω πιο ομορφα ...να αλλαξω γκρεμιζοντας να αλλαξω δημιουργωντας το σημερα που δεν θα εχει καμμια σχεση με το χθες για ενα καλυτερο αυριο....
ΟΧΙ ΡΕ φιλαρακια μου,ΟΧΙ ρε ομορφη παρεα μου...ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΠΡΩΤΑ....να γκρεμισω οπως ΠΡΕΠΕΙ και εβαλα σκοπο.....βαλτε και εσεις ενα χερακι στο γκρεμισμα!!!!
Φιλοι μου ειστε............

Giannis είπε...

Είδες φίλε μου Λάκη πως οι μεταμεσονύκτιες εκκλήσεις σου πιάνουν τόπο;
Φαίνεται έπρεπε να προηγηθεί η "προπόνηση" στην ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.
Βρήκες κι έναν απροσδόκητο σύμμαχο.
Τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΛΩΝΑΡΗ
Λοιπόν φίλε μου ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ έπιασε δουλειά.
ΘΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΛΑ
Ούτε τα υλικά κατεδαφίσεων δεν θα απομείνουν.
Μόνο που βλέπω ότι δεν θα μπορέσει κανείς να ξαναχτίσει.
Κρανίου τόπο θα τα κάνει ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟ ΣΩΘΕΙΤΩ φίλε μου Λάκη
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ.

ililak είπε...

Γιαννη θα σε παρακαλουσα μεχρι να ερθει ο κ.Κλωναρης στην ταβερνα να μην τον ξανααποκαλεσεις ,,εφιαλτη.Ειναι αντιδεοντολογικο,αλλωστε ο ιδιος δεχθηκε την προσκληση και προσφερθηκε να βρεθει αναμεσα μας στην ομορφη και πολυ μεγαλη παρεα μας. Αλλωστε ποτε δεν ξερεις τι μπορει να προκυψει μεσα απο τις θρυλικες συναντησεις μας και αυτο εχει αποδειχθει πολλες φορες.Τι θελεις τελικα να θυμωσει και να μην ερθει?εδω εχω κανονισει τις θεσεις σε vips ,αριθμημενες και απλες..αναλογα με το ποσο κοντα βρισκονται στον κ.Κλωναρη...και τις εχω κλεισει ΟΛΕΣ,...ετοιμαζομαι πλεον να βαλω εισοδο στην ταβερνα με απλο ποτο για ορθιους,το καταλαβαινεις?Θελεις να τον αποφυγεις μηπως?
Και τι θα γινω εγω μετα που εχω παρει ΚΑΙ προκαταβολες για τις κρατησεις θεσεων...Ε? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ...Θελεις να καταστραφω οικονομικα?
Για ανακαλεσε σε παρακαλω....

Giannis είπε...

Τον χαρακτηρισμό ΕΦΙΑΛΤΗΣ ο Κλωνάρης τον ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ με μεγάλη προσπάθεια χρόνια τώρα.
Είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να τον ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ πλέον.
Όχι με λόγια..........
ΜΕ ΕΡΓΑ.
Και για να αποκατασταθεί η τάξη να σου θυμίσω ότι δεν απευθύναμε καμία πρόσκληση στον Κλωνάρη για να την αποδεχθεί.
Ο ίδιος μου ζήτησε να παραβρεθεί στην παρέα μας.
Και η απάντησή μου κατόπιν της συμφωνίας ΟΛΩΝ μας ήταν "ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ"
Είπαμε η παρέα είναι ανοικτή σε ΟΛΟΥΣ.
Όσο για τα "εισιτήρια" που προπώλησες, μήπως να γίνει η συνάντηση στο μαγαζί μου να βγάλω κι εγώ κανένα φράγκο γιατί σε λίγο καιρό θα γίνω κι εγώ OVER στην πύλη........