powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

JOJOS speaking

2 ΣΧΟΛΙΑ
Κάποιες σκέψεις από το φίλο μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ που μετά τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του στους αγώνες του κλάδου τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να κατέβει και στο στίβο του συνδικαλισμού.
ΦΙΛΕ μου Μήτσο, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, από όποιο μετερίζι κι αν αποφασίσεις να μπεις σ' αυτό τον δύσκολο αγώνα.
Εγώ θα είμαι πάντα ΔΙΠΛΑ σου.

...........................................................................................................................................................


καλημερα.

μια μερα για να φυγει αυτος ο χρονος και απο οτι φαινεται την αλλη εβδομαδα τετοια μερα θα ετοιμαζομαστε για απεργια…

την τριτη μαζι με τις στοιχηματικες εφημεριδες πρεπει να υπαρχει και η αφισσα της απεργιας.

απο δευτερα τα σωματεια πρεπει να οργανωνουν συνελευσεις για την ενημερωση των συναδερφων και τον συντονισμο των ομαδων περιφρουρησης.


το δελτιο τυπου της ομοσπονδιας πρεπει να ειναι σχεδον ετοιμο.


στραβα πρεπει να ξυπνησε η μαιμου…

ολα αυτα ομως ειναι σοβαρα και πρεπει να γινουν.
ας πεσει και βαρυ το κατσικι,πρεπει να χωνεψουμε και να συντονιστουμε.οσο δυσκολο και αν ακουγεται αυτη τη στιγμη.

παρα τις καλες προθσεις ακομη δεν εχουμε παρει επισημη απαντηση,αρα οι εξαγγελθεισες απεργιες ισχυουν.

και λιγη τροφη για το μυαλο και οχι για το στομαχι.

σε περιπτωση που παρουμε θετικη απαντηση για το φορολογικο και με τη συμβαση υπογεγραμενη,η απεργια ισχυει;

γιατι μεσα στα αιτηματα μας ηταν,απο τα πιο σημαντικα αν οχι το πιο σημαντικο,η αναβαθμιση ολων των παιχνιδιων.

τωρα αν η αναβαθμιση ολων των παιχνιδιων συνδεεται αποκλειστικα με την κλιμακωτη δεν ξερω να σας απαντησω.

παντως το συνολο των αιτηματων μας ηταν κατα την ταπεινη μου αποψη ενα πακετο που αφορουσε την βιοσιμοτητα του κλαδου.

αρα αν ικανοποιηθει κατα τα 2|3 δεν νομιζω οτι ειμαστε εξασφαλισμενοι.

μερικες σκεψεις για κλιμακωτη και αναβαθμιση.

αυτο που απασχολει τους περισσοτερους,απο οσους εχουν εκδηλωση ενστασεις τουλαχιστον,δεν ειναι η μειωση της προμηθειας ως φυσικο αποτελεσμα ενος τετοιου μετρου,αλλα το αν ειναι εφικτοι οι στοχοι που θα θεσουμε και επισης αν θα εχουμε την αγαστη συνεργασια της οπαπ πανω στο θεμα.

στοχος μας ειναι καλυτερη γκανιοτα,καλυτερο pay-out,περισσοτερα μονα αποδεκτα και φυσικα live στοιχηματισμος,ετσι ωστε να τραβηξουμε οπως ειναι θεμιτο κοσμο που παιζει στο παρανομο.

με βαση τα τωρινα δεδομενα και με τη λογικη σκεψη της μεγαλυτερης πελατειας και της μεγαλυτερης ανακυκλωσης μπορουμε να υποθεσουμε οτι δεν προκειται να βγουμε χαμενοι.

εδω ομως παιζουν ρολο πολλοι παραμετροι.

πρωτον πρεπει να υπαρχουν οι καταλληλες δικλειδες ασφαλειας ετσι ωστε η οπαπ να ειναι αναγκασμενη, ασχετα αν εμεις πιστευουμε οτι δεν προκειται να μας ριξει,να ακολουθει συγκεκριμενη και συμφωνημενη πολιτικη στη γκανιοτα,στο pay-out και στο πληθος των μονων αποδεκτων.
οποιαδηποτε παρεκλιση απο τα συμφωνημενα που δημιουργει κερδη στην οπαπ και ζημια σε μας θα πρεπει να μας επιστρεφεται.εστω να μοιραζεται μεταξυ πρακτορων και οπαπ με δικαιο τροπο.

οποιαδηποτε παρεκλιση προς τα πανω λειτουργει θετικα ουτως η αλλος γιατι σημαινει και μεγαλυτερη ανακυκλωση.

το σκεπτικο δηλαδη πρεπει να ειναι οτι ο μεγαλυτερος τζιρος ,η περισσοτερη δουλεια και τα πιο πολλα δελτια αρα και τα κερδη της εταιρειας πρεπει να εχουν ενα αντικτυπο και στη δικια μας τσεπη που ειναι το σωστο και το δικαιο.

πρεπει παντα να κοιταμε να το κανουμε 8% + που ειναι και το δικαιο.

αλλη παραμετρος που παιζει σημαντικο ρολο ειναι και η οικονομικη συγκυρια.

μπορει δηλαδη να παρουσιαζουμε το καλυτερο κουπονι,να επιστρεψουν πελατες σε εμας,αλλα η ανοδος του τζιρου να μην ειναι η αναμενομενη ,γιατι κακα τα ψεματα ο κοσμος ζοριζεται και να βρεθουμε με μειωμενη προμηθεια.

τριτη παραμετρος και πολυ σημαντικη,ειναι να μην πιασει ολη αυτη η προσπαθεια.ο κοσμος δηλαδη να μην ανταποκριθει στο νεο κουπονι,ειτε γιατι νιωθει αποστροφη για την οπαπ και δεν ξαναγυρναει πισω με τιποτα,ειτε γιατι θα υπαρχουν ιντερνετικες αδειες και θα βρισκει εξισου καλες τιμε η ακομα και καλυτερες.
οποτε τοτε μπορουν να μας πουν οτι δε φτανουν μονο αυτα αλλα πρεπει να παιζουμε και με καρτες και με τηλεφωνο και με κινητα κτλ και καταλαβαινετε που το παω η που πηγαινει απο μονο του….

σωστη σκεψη λοιπον ,να πεσουν ολες οι ιδεες στο τραπεζι απο οποιον ενδιαφερεται και πιστευει οτι μπορει να βοηθησει γιατι παντα ειναι καλυτερο η συνθεση να γινεται απο 1000 παρα απο 100.

που ξερετε μπορει και ο πιο βλακας να εχει αναπτυγμενο εμπορικο ενστικτο και να καταθεσει μια ιδεα που δεν την εχει σκεφτει κανεις μεχρι τωρα.

ας προσκαλεσουν λοιπον ολα τα σωματεια τα μελη τους ,ας ετοιμαστουν οσες προτασεις ειναι να βγουν απο τις ομαδες εργασιας ,να κατεβουν στην ομοσπονδια και απο εκει να γινει η συνθεση της τελικης προτασης.

παμε και στην αναβαθμιση.
βλεπουμε αυτες τις μερες τα μεγαλα τζακ-ποτ,αντιμετωπιζουμε την καχυποψια του κοσμου και απολογουμαστε για πραγματα που δε φταιμε.

ολα ειναι θεμα marketing.εδω δυστηχως η εταιρεια κανει ενα μεγαλο λαθος.

οι μισθοι μειωνονται,η δεη αυξανεται,τα εισητηρια των αστικων συγκοινονιων αυξανονται ,οι τιμες των τροφιμων αυξανονται,αρα μεσα σε ενα τετοιο περιβαλλον οικονομικης ασφυξιας οι σωστοι επαγγελματιες κοιτουν να βγαλουν προσφορες ετσι ωστε να τραβηξουν κοσμο ευελπιστωντας στην αυξηση του τζιρου ωστε να καλυψουν τυχον απωλειες στα κερδη.

εμεις εχουμε λαικα παιχνιδια ,που στηριζονται δηλαδη απο τα χαμηλα και μεσαια εισοδηματα και σχετικα προσφατα καναμε αυξηση στην τιμη της στηλης ,που στο λοττο εφτασε πανω απο 300%.

τα αποτελεσματα τα βλεπετε.εχει να βγει νικητης απο τον σεπτεμβριο,εχουν γινει 30 φευγα τζακ-ποτ και χθες παιχτηκαν 3,7 εκατομμυρια στηλες.την κυριακη μοιραζει παλι το ιδιο ποσο.με συγχωρειται αλλα με τετοιες τακτικες δε βγαινει νικητης ουτε τον επομενο σεπτεμβριο.

δεν ειναι ολες οι συγκυριες ιδιες.τοτε μια αυξηση της στηλης ηταν ενδεδειγμενη,σημερα ειναι απαραιτητη η μειωση για την επιβιωση του παιχνιδιου.

απλο παραδειγμα.το συστημα 58,το πιο διαδεδομενο στο λοττο,απο 19,8 πηγε σε μια μερα στα 66 ευρω.

προταση λοιπον.

ΛΑΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΛΑΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

δοκιμαστε το για 2 μηνες που λεει ο λογος να δειτε πως ανταποκρινεται ο κοσμος και αν δε τραβηξει το περνετε πισω.
δεν ειναι μονο το στοιχημα με τα μπονους στις τριαδες και στις πενταδες,η το κινο με την αμεση νικη.
δειτε και τα αλλα παιχνιδια,απο τα οποια εχουμε και 12% προμηθεια….

τελος προταση για αφισσα απεργιας.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΑ!

τι ηπια πρωι ,πρωι…..

................................................................................

Γειά σου ΓΙΓΑΝΤΑ Μήτσο ............... που θα έλεγε ο φίλος μας ο Λάκης..............................

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ

0 ΣΧΟΛΙΑ
Από το 2007 που έπεσε η ιδέα της κλιμακωτής προμήθειας στο στοίχημα, με σκοπό την αναβάθμισή του, έχουν ειπωθεί τόσα πολλά που θα έλεγε κανείς ότι όσοι τουλάχιστον ασχολούνται με το θέμα θα έπρεπε να έχουν γίνει "σοφοί" και να μπορούν να καταθέσουν μια πρόταση που να αντιπροσωπεύει τον μέσο πράκτορα.
Αντίθετα βλέπω ότι ο κλάδος μας άγεται και φέρεται από τον ΟΠΑΠ και τα στελέχη του.
Προσπαθώντας λοιπόν να συγκεντρώσω όλα αυτά που κατά καιρούς ειπώθηκαν και κατά τη γνώμη μου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, τα συμπλήρωσα με κάποιες δικές μου σκέψεις και συνέταξα την παρακάτω επιστολή την οποία έστειλα στην ΠΟΕΠΠΠ και το Σωματείο μου(Ένωση πρακτόρων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής) με σκοπό να δείξω ότι υπάρχουν λύσεις να βελτιωθεί το Στοίχημα χωρίς ο ΟΠΑΠ να συνεχίσει να ασελγεί επάνω μας όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.
Στόχος μου είναι να αλλάξουμε την προμήθειά μας μόνο αν κερδίζουμε αναλογικά όταν κερδίζει και ο ΟΠΑΠ. Δεν πρέπει να δεχθούμε αλλαγές που θα συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημά μας.
Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον ΟΠΑΠ αλλά ούτε και αυτός να μας εξαπατήσει.
Αυτό που ζήτησα από όλους όσους πήραν αυτή την επιστολή ήταν να σεβαστούν την επιθυμία μου να λάβουν γνώση πρώτα οι αποδέκτες (ΠΟΕΠΠΠ και Σωματείο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής).
Η ΠΟΕΠΠΠ συνεδρίασε την προηγούμενη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου
Το Σωματείο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής χθές Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.
Επομένως από σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό της οπουδήποτε.

..........................................................................................................................................................

Προς ΠΟΕΠΠΠ

Κοιν. Σωματείο Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη 19/12/2010

Κύριοι,

πολύς λόγος γίνεται τελευταία και ακούω ημιεπίσημα ότι σκοπεύετε να δεχθείτε αλλαγή της προμήθειάς μας στο στοίχημα. Επειδή πιστεύω ότι το όψιμο ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ να «αυξήσει», την προμήθειά μας έχει να κάνει με την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα του επιτρέψουν να μπει ανταγωνιστικά στο ιντερνετικό στοίχημα, αδιαφορώντας για την τύχη του εισοδήματός μας, νομίζω ότι πρέπει να δεχθούμε διαφοροποιήσεις στις αμοιβές μας μόνο κατόπιν σοβαρής και εμπεριστατωμένης μελέτης των δεδομένων που πρόκειται να δημιουργηθούν αδιαφορώντας για τα στοιχεία που μας παραθέτει ο ΟΠΑΠ.

Οι όποιες αποφάσεις μας θα πρέπει να βασιστούν σε στοιχεία που θα επεξεργαστούμε με τα δικά μας κριτήρια αξιολόγησης. Ευτυχώς ο κλάδος διαθέτει πολλούς ανθρώπους που έχουν σπουδάσει σχετικά και μπορούν να επεξεργαστούν αξιόπιστα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν. Προτείνω να ενθαρρύνετε συναντήσεις τέτοιων ομάδων ανά την Ελλάδα για να προκύψουν ανάλογες προτάσεις.

Προσωπικά ανέλαβα την πρωτοβουλία να θέσω υπ’ όψιν σας κάποιες δικές μου σκέψεις και προτάσεις.

Φυσικά και δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε θεωρώ τις σκέψεις μου την απάντηση στην προσπάθεια αναμόρφωσης του στοιχήματος μέσα από την αλλαγή στην προμήθειά μας.

Πιστεύω όμως ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα με την βοήθεια κι άλλων συναδέλφων θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τη θέση του κλάδου για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι σίγουρο ότι ένας τρόπος να δοθεί ώθηση στο στοίχημα και να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητά του επαναφέροντας τους τζίρους που τα τελευταία χρόνια φεύγουν για άλλες «πολιτείες», είναι η μείωση της γκανιότας την οποία σίγουρα μπορεί να διευκολύνει μια αναμόρφωση της προμήθειάς μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ από την προμήθειά μας για να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων και τα bonus των στελεχών του ΟΠΑΠ. Άλλωστε στην συρρίκνωση του εισοδήματός μας και την απαξίωση του Πάμε στοίχημα μας οδήγησαν οι τακτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και εστίαζαν στην ευημερία μετόχων και στελεχών του ΟΠΑΠ και την αποδυνάμωση του δικτύου μέσω της συρρίκνωσης του εισοδήματός μας.

Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Αλλιώς δεν έχουμε λόγο να συναινέσουμε για την επιδείνωση της θέσης μας και την περαιτέρω απαξίωση και συρρίκνωση του δικτύου.

Η Αρχική μου θέση είναι ΟΧΙ στην κλιμακωτή τώρα. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον τζόγο που αναμένουμε και μετά αφού αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα προχωράμε στη διαμόρφωση θέσης από την πλευρά μας και μετά συζητάμε και με τον ΟΠΑΠ.

Πιστεύω ότι ο ΟΠΑΠ θέλει να μας εξαπατήσει και βρήκε ημιμαθείς να προωθήσουν την κλιμακωτή σε μας.

Επειδή όμως είμαι της άποψης ότι η απόλυτη άρνηση δεν είναι εποικοδομητική, αν η ΠΟΕΠΠΠ υποκύψει στις πιέσεις και δεχθεί να συζητήσει κλιμακωτή προμήθεια, θα πρέπει να ζητήσουμε σαφή και συγκεκριμένη πρόταση από τον ΟΠΑΠ.

ΓΡΑΠΤΗ και ΕΠΙΣΗΜΗ για να την αξιολογήσουμε.

Πιστεύω ότι η αρχική μας στάση (της ΠΟΕΠΠΠ) πρέπει να είναι:

Θέλετε να αλλάξετε κάτι για να βελτιωθεί το στοίχημα;

Μειώστε τα κέρδη σας

Κατεβάστε τα bonus σας

Σταματήστε του traders. Τρόποι υπάρχουν.

Αν χρειαστεί να κάνουμε πρόταση για την κλιμακωτή, τότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η προμήθειά μας δεν θα μειωθεί.

Η προμήθειά μας θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 8% στο σύνολο των πρακτόρων.

Επίσης το payout γύρω στο 75% περίπου

Οπωσδήποτε payout και προμήθεια πρέπει να συνδεθούν.

Γενικά η προμήθειά μας να είναι το 30% των κερδών τους (ΟΠΑΠ) από το στοίχημα

Δηλ payout 70% - προμήθεια 9%. Payout 67% - προμήθεια 10%

Έξω από τα καθορισμένα όρια που τυχόν θα συμφωνήσουμε με τον ΟΠΑΠ (ΓΡΑΠΤΩΣ) να υπάρχουν ΡΗΤΡΕΣ που να καθιστούν την παραβίαση των συμφωνημένων ασύμφορη.

Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει όριο (πλαφόν) για τη μείωση της προμήθειας στους ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥΣ τζίρους (είναι ύποπτοι για trading)

Π.Χ. Αν ο τζίρος ενός πρακτορείου στο στοίχημα, ξεπερνά το διπλάσιο του μέσου όρου όλων των πρακτορείων, για τον υπερβάλλον τζίρο να γίνεται μείωση της προμήθειας π.χ. κατά 10%. Πάνω από το τριπλάσιο κατά 20% κ.ο.κ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΗΤΡΑΣ

Αν συμφωνηθεί π.χ. payout 72-75% τότε

Αν το payout πέσει στο 70% η προμήθειά μας να ανεβαίνει 50% δηλ να γίνεται 12%

Για payout 65-70% …………. + 100% δηλαδή προμήθεια 16%

Για payout 60-65% …………. + 200% δηλαδή προμήθεια 24%

Έτσι θα αναπληρώσουμε τη χαμένη ανακύκλωση από το μειωμένο payout

Τα νούμερα δεν είναι τελικά. Χρήζουν αναλυτικότερης μελέτης

Για την κλιμάκωση της προμήθειας δηλ. π.χ. 3-5-8 και εκκαθάριση στο τέλος, πρέπει:

· Να μας δοθεί πρόσβαση στο μηχανογραφικό για να τεστάρουμε κάθε μοντέλο. Τα τεστ που κάνει μόνος του ο ΟΠΑΠ δεν πρέπει να μας πείθουν.

· Να ορίσουμε ΓΡΑΠΤΩΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ότι αν αλλάξει δραματικά η συμπεριφορά των παικτών, δηλαδή μειωθεί το μέσο μήκος στήλης των παικτών μας, να αλλάξει και το σχήμα της κλιμάκωσης.

Επίσης θα πρέπει από το μοντέλο να εξαιρεθούν τα ειδικά στοιχήματα και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα ημίχρονα τελικά, τα σκορ και λοιπά

Π.χ. δεν μπορεί να μας πληρώνει προμήθεια 3 % αν κάποιος παίξει ένα ημίχρονο τελικό ή σκόρ μόνο του.

Στο ημίχρονο τελικό και στο σκορ η γκανιότα γίνεται 45% άρα δικαιούμαστε προμήθεια 13,5% και όχι 3%

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει στις μεικτές στήλες. Πχ. Ένας αγώνας σε συνδυασμό με ένα σκόρ. Με τι προμήθεια θα πληρωθεί:

Για το live πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και να συμφωνηθεί διαφορετικό μοντέλο προμήθειας ανάλογα με τον τρόπο που σκοπεύει να το παίξει ο ΟΠΑΠ. Σίγουρα διαφορετικά σχήματα για διαφορετικούς αγώνες, διαφορετικές ζώνες ωρών, διαφορετικά πρωταθλήματα κλπ.

Μην ξεχνάτε ότι ο ΟΠΑΠ έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Αυτός παίζει το στοίχημα. Αυτός ορίζει και τους κανόνες. Πρέπει να λάβουμε κάθε μέριμνα για την μη στρέβλωση του παιχνιδιού από τυχόν κατάχρηση των όρων από πλευράς ΟΠΑΠ.

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον ΟΠΑΠ αλλά δεν θέλουμε να μας αδικήσει και αυτός κερδίζοντας εις βάρος μας.

Για τα ανείσπρακτα που επιστρέφονται στους παίκτες πρέπει να συμφωνηθούν τρόποι ενίσχυσης της ανακύκλωσης και όχι αδρανής επιστροφή. Τα ανείσπρακτα είναι χρήματα που θα ανακυκλώνονταν. Δεν μπορεί να επιστρέφονται υπό την μορφή σπιτιών, ταξιδιών η άλλων δώρων που δεν συνεισφέρουν στην ανακύκλωση.

Σαφώς τα δώρα είναι εργαλεία marketing, όπως και η διαφήμιση άλλωστε, τα οποία όμως ο ΟΠΑΠ μπορεί να χρησιμοποιήσει αξιοποιώντας τα δικά του έσοδα και όχι τα ανείσπρακτα κέρδη των πελατών.

Τέλος, σίγουρα θα πρέπει να τεθεί θέμα για την προμήθειά μας σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Υπάρχοντα και μελλοντικά. Το σχήμα 70-30 είναι το πιο δίκαιο και παγκοσμίως αποδεκτό. Δηλαδή η προμήθειά μας να είναι το 30% της γκανιότας του κάθε παιχνιδιού.

Αυτά σε γενικές γραμμές Αν χρειάζεστε διευκρινήσεις και περαιτέρω εξηγήσεις είμαι στη διάθεσή σας

ΑΣΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΛΤΑ ΔΟΜΝΑ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1 ΣΧΟΛΙΑ
Η παρέα που τους τελευταίους μήνες οργάνωσε τις τσιπουροσυναντήσεις ετοίμασε για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ένα γλέντι για τους πράκτορες Θεσσαλονίκης και όμορων νομών.
Το εν λόγω γεγονός θα λάβει χώρα στην ταβέρνα των αδελφών Ρουμελιώτη στην Καλαμαριά.
Μπορείτε να δείτε που βρίσκεται η ταβέρνα ΕΔΩ
Μεζεδάκι, τσιπουράκι και μουσική για όλα τα γούστα.
Προσέλευση μετά το κλείσιμο των μαγαζιών μας κατά τις 10:00μμ
Το μπουζούκι και την κιθάρα του μαγαζιού θα συνοδεύσει βιολί, χορηγία συναδέλφου από την Καλαμαριά.
Το ποντιακό στοιχείο της παρέας μεριμνά για να υπάρξει και ποντιακό πρόγραμμα.
Οι πληροφορίες λένε πως οι εναπομείναντες θέσεις δεν είναι πολλές. Όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον jojo στο τηλ. 6974 309064.
Διαφορετικά ας έρθει κατευθείαν από εκεί. Δεν θα μείνει κανείς απ' έξω.
Πολλοί θα δώσουν το παρών μετά συζύγων ή συντρόφων.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

2 ΣΧΟΛΙΑ
Θά 'λεγε κανείς πως αφού τα καταφέραμε και από την απόλυτη απογοήτευση και επικείμενη διάλυση του κλάδου μετά την αναστολή του περασμένου Ιουνίου καταφέραμε να ανασυγκροτηθούμε, να συσπειρωθούμε και να γίνουμε όλοι μια γροθιά, έτσι και για τα προβλήματά μας θα μπορούσαμε να τα διεκδικήσουμε επίσης ενωμένοι.
Αντίθετα βλέπω πως μια σημαντική μερίδα συναδέλφων επιδιώκουν τη λύση των προσωπικών τους προβλημάτων ή την βελτίωση των οικονομικών του δικού τους και μόνο μαγαζιού.
Μοιραία λοιπόν ο καθένας ερμηνεύει την "ομοψυχία" που επιδείξαμε στις απεργίες με βάση τις δικές σου επιδιώξεις και αυτές προσπαθεί να επιβάλει και στους υπόλοιπους.
Δυστυχώς οι άνθρωποι που κρατάνε σήμερα τις τύχες μας στα χέρια τους, αυτοί που αποφασίζουν δηλαδή, δεν εκφράζουν τη βούληση του μέσου πράκτορα.
Άλλοι από αφέλεια, άλλοι με σκοπιμότητα τελικά αποφασίζουν κόντρα στο κοινό αίσθημα.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Με τις αποφάσεις του τελευταίου εξαμήνου ο κλάδος έκανε ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ !!!!!!
Και κάποιοι αμετανόητοι ακόμη επιμένουν.
Στις δυο τελευταίες πιο κρίσιμες ΓΣ του κλάδου οργίασαν
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ΜΑΥΡΟ είναι Άσπρο.
Όχι βιβλία τους φωνάζουν οι πράκτορες, κάντε ΟΕ τους λένε αυτοί. Μόνο και μόνο επειδή αυτούς τους συμφέρει. Έτσι μας φέραν τους λογισταράδες να μας κάνουν σεμινάρια στη ΓΣ.
Ο κλάδος προσπαθεί να βρει τρόπους να βγάλει τα βιβλία που μπήκαν από 1/12, για κλιμακωτή προμήθεια μιλάνε αυτοί. Μόνο και μόνο επειδή τους συμφέρει αυτούς.

Είστε μειοψηφία ρε. Πάρτε το χαμπάρι
Άλλωστε θα το διαπιστώσετε σύντομα στις επικείμενες εκλογές.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτή την ώρα ΠΟΕΠΠΠ και εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών συναντώνται.
Αύριο η ΓΣ των αντιπροσώπων μας καλείται να πάρει ίσως την πιο σημαντική απόφαση για το μέλλον του κλάδου. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Αντί άλλων σχολίων θα ήθελα να παραθέσω εδώ κάτι που έγραψε ο φίλος μου ο Λάκης:

Ο/Η ililak λέει:

Αυτά που θελουμε τα ξερουμε καλα. Μενει πλεον να δουμε τι κανουμε στην συνεχεια.

Κανεις δεν ξερει μεσα απο τις αδυναμιες μας με πιο τροπο μπορουμε να φανερωσουμε αποτελεσματικα την δυναμη μας. Πραγματι εχουμε δυναμη και μεγαλη μαλιστα στην θεωρια. Στην πραξη ομως μοιαζουμε με γιγαντα που στηριζεται σε "ξυλινα ποδια".
Ενα μονο θα πω: Μεσα απο τις 2 48ωρες απεργιες, ΔΕΝ ανοιξαμε πολεμο. Ισα-ισα με την τακτικη ανοιξε-κλεισε καναμε κατι σαν κλεφτοπολεμο. Αυτος ο κλεφτοπολεμος χτυπαω και φευγω, η καλυτερα κλεινω και ανοιγω, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι δεν θα εχει ΠΟΤΕ καποιο θετικο αποτελεσμα. Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, αλλα οι συνεπειες και οι κινδυνοι που εγκυμονουν πισω απο αυτην την τακτικη ειναι ΠΟΛΛΟΙ.
Η αναποτελεσματικοτητα συνοδευεται απο απογοητευση, η ψυχολογια καταρρακωνεται και η φθορα σκουριαζει το σιδερο.
Η λυση πλεον ειναι πολεμος και στην προκειμενη, μια απεργια ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.
Πιστεψτε με δυσκολευομαι να το προτεινω. Γι αυτο αλλωστε και δεν το προτεινα στους αντιπροσωπους μας στο σωματειο, αναλογιζομενος καθε δυσκολια που βρισκεται πισω απο μια τετοια αποφαση. Εδω ομως εχει σημασια να προσθεσω, πως τον πολεμο ΔΕΝ τον θελουμε εμεις, ΑΛΛΑ αυτοι μας τον επιβαλλουν!
ΑΥΤΟΙ μας οδηγουνε σε αυτη την αποφαση, ΚΑΙ οχι ΕΜΕΙΣ.
Μεσα απο την σταση μας μεχρι σημερα, πολλοι απο σας πρεπει να ξερετε πως απο το μεγαλυτερο ποσοστο της κοινης γνωμης, εχουμε χαρακτηριστει σαν ΔΕΙΛΟΙ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ. Η απηχηση στον κοσμο και στο πελατειακο κοινο ειναι οτι ειμαστε……τζαμπα μαγκες.!
"Γιατι ρε, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ; Γιατι ρε πρακτορες ανοιγετε τις μερες που κονοματε και κλεινετε στις τζουφικες?
ΑΥΤΑ λεγονται κατα κορον, και αυτα πιστευει η πλειοψηφια του κοσμου σημερα και ΔΕΝ εχει σημασια αν κανει λαθος η αν δεν γνωριζει τις ιδιαιτεροτητες της δουλειας μας. Δυστυχως για μας αυτη την εικονα περναμε.
Θεωρω λοιπον, αν και εφοσον συνεχιστει η δικη τους αδιαφορια και αδιαλλαξια, οι επιλογες μας για να συνεχισουμε γινονται ΜΙΑ και ΜΟΝΗ επιλογη.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!


Αυτη ειναι πλεον η αμυνα μας. ΔΕΝ ζητησαμε ΟΥΤΕ διεκδικησαμε αυξησεις, μειωμενα ωραρια, περισσοτερες αργιες, αλλα οφελη…..ουτε καν τα κεκτημενα ζηταμε, γιατι ελαχιστα κερδισαμε στα τοσα χρονια.
Ζηταμε και θελουμε ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ του κλαδου. Ζηταμε να μαθουμε αν μας θελουν εμπρακτα και αν μας λογαριαζουν στα σχεδια τους.
Ζηταμε το απλο, το ΔΙΚΗΟ ΜΑΣ και οταν ζητας το δικηο που σου περνουν ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…..ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ <ΣΟΥ> ΚΑΝΟΥΝ!
Οι απωλειες σε αυτη την επιλογη της απεργιας διαρκειας, παρ οτι ειναι αδυνατον να εκτιμηθουν απο την πλευρα μας, ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο πως θα ειναι μεγαλες. Τα ποσοστα συμμετοχης θα μειωνονται καθημερινα, οι αδυναμοι κρικοι θα φευγουν μερα την μερα απο την αλυσιδα και θα μεινουν οσοι εχουν τα ψυχικα και υλικα αποθεματα ορθιοι.

Ομως εδω που ειμαστε η καλυτερα εδω που μας φερανε, δεν υπαρχει πισω!
Δεν χρωσταμε ΜΟΝΟ σε αυτους την απαντηση μας, αλλα την χρωσταμε και στον κοσμο μας, και στις οικογενειες μας, μα περισσοτερο και πανω αο ολα……σε μας τους ιδιους!

..............................................................

ΦΙΛΕ μου Λάκη υποκλίνομαι...........