powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ

36 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτές τις μέρες έρχονται στα πρακτορεία οι λογαριασμοί του ΟΤΕ για την on line VPN DSL σύνδεση. Είναι ο πρώτος διμηνιαίος λογαριασμός μια και ο προηγούμενος αφορούσε τους 10 πρώτους μήνες του 2008 και μας πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη.
Αυτοί οι λογαριασμοί λήγουν στις 4 Φεβρουαρίου και είναι σχεδόν όλοι ίδιοι.
296€. Αυτά τα χρήματα θα πληρώνουμε απ’ εδώ και πέρα σχεδόν όλοι μας για να είμαστε συνδεμένοι με το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΑΠ.
Και λέω σχεδόν όλοι γιατί κάποιοι από ‘μας δεν θα πληρώνουν 150€ το μήνα.
Όχι φίλε. Τα μεγάλα πρακτορεία δεν θα πληρώνουν παραπάνω. Δεν είναι αυτοί που λείπουν από το …. σχεδόν όλοι. Τα μεγάλα πρακτορεία που κάνουν εκκαθαριστικό 200 και 300 χιλιάδες ΕΥΡΩ το χρόνο πληρώνουν κι αυτά 150€. Όσα ακριβώς και τα μικρά και μεσαία πρακτορεία που κάνουν 40, 50 και 100 χιλιάδες ΕΥΡΩ το χρόνο. Δραχμή παραπάνω. Αυτοί που λείπουν από το σχεδόν όλοι είναι ένα ποσοστό 5-10% των πρακτορείων που ανοιγοκλείνουν, έχουν δηλαδή οικονομική δυσχέρεια και δεν λειτουργούν συνεχώς, και άλλο ένα 5% των πολύ μικρών πρακτορείων που δεν πιάνουν την κίνηση για τα 116€ που είναι η μέγιστη χρέωση κίνησης διμήνου.
Η αντίδραση πολλών από ‘μας πέρυσι τέτοιο καιρό που μπήκαν τα ΤΕΑ και οι πελάτες έπαιζαν μ’ αυτά, βάζοντας και ξαναβάζοντας τις αποδείξεις τους στο ΤΕΑ για να δουν αν κερδίζουν δημιούργησε σύγχυση. Κάποιοι έφτασαν σε σημείο να κλείσουν τα ΤΕΑ καθώς «πελάτες» πήγαιναν σε μεγάλα πρακτορεία, μάζευαν πεταμένες αποδείξεις και πήγαιναν σε μικρότερα πρακτορεία για να τις ελέγξουν μήπως και βρούνε κανένα ευρώ κέρδος. Και δώσ’ του έγραφαν τα κοντέρ. Άλλοι τα απενεργοποίησαν από την μηχανή και κάποιοι αποτάθηκαν επισήμως στον ΟΠΑΠ για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα ΤΕΑ. Τότε μας διαβεβαίωσαν ΟΛΟΙ: ΠΟΕΠΠΠ, ΟΠΑΠ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΟΤΕ ότι πλέον έχουμε σύνδεση DSL και θα πληρώνουμε ένα πάγιο μόνο το μήνα οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις κινήσεις που καταγράφονται.
Ο ΟΤΕ σταμάτησε να μας ζητά χρήματα (δεν εξέδιδε λογαριασμούς) και το Θέμα πέρασε στα ψιλά.
Ας δούμε όμως τι έλεγαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΠΠ και κυρίως ο Κλωνάρης που διεκδικούσε την πατρότητα της «επιτυχίας».
Μας έλεγαν ότι τα πρακτορεία θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες μικρά, μεσαία και μεγάλα που η κάθε κατηγορία θα πληρώνει ένα πάγιο ποσό που θα είναι κάτω από το μισό που πλήρωνε έως τότε.
Όλοι ανακουφίστηκαν, χειροκρότησαν και μηχανές και ΤΕΑ πήραν φωτιά. Τα δελτία έμπαιναν και έβγαιναν από τα ΤΕΑ για διπλό έλεγχο, οι πράκτορες άρχισαν να βγάζουν από τις μηχανές εκτυπώσεις με τα αποτελέσματα για κάθε πελάτη που ζητούσε κάποια ματς ή τα νούμερα του τζόκερ κ.λ.π. Όλοι ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί. Ώσπου στις αρχές Δεκεμβρίου έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί. Τότε ήταν που πάγωσαν τα χαμόγελα. 150€ το μήνα για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου. 1500€ μας ζητούσε Χριστουγεννιάτικα ο ΟΤΕ. Τότε ο καλός συνάδελφος Κλωνάρης κατασκήνωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ και κατάφερε να πάρει ένα μήνα αναβολή και πληρωμή του ποσού σε 4 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 11,5%. Μας έβγαλε δηλαδή 3500-4000 δάνεια, γιατί ήταν και μερικοί που πλήρωσαν εφάπαξ. Αν ήταν τραπεζικός υπάλληλος θα είχε κονομήσει από τα bonus καλά λεφτά. Η ΠΟΕΠΠΠ πανηγύριζε για την μεγάλη "επιτυχία".
Ας δούμε όμως από πλευράς ΟΤΕ το θέμα. Όταν ζητήθηκε από τον ΟΤΕ η μετατροπή της on line σύνδεσης σε VPN DSL κάθισαν τα στελέχη του και κοστολόγησαν την υπηρεσία. Είδαν λοιπόν ότι πρέπει να ζητήσουν 9 εκατομμύρια ΕΥΡΩ το χρόνο!!!!!!
Το ξαναγράφω για να το πιστέψω κι εγώ.9 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Αλήθεια οι Γερμανοί πόσα πλήρωσαν για να αγοράσουν τον ΟΤΕ; Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε αντιπροσφορά στον κ. Αλογοσκούφη;
9 εκ. λοιπόν διά 5000, διά 12 …. 150€ το μήνα. Δεν ξέρω αν η ιδέα την είχαν τα στελέχη του ΟΤΕ ή οι δικοί μας. Ούτε καν αν το ήξεραν οι της ΠΟΕΠΠΠ. Πάντως όταν επισήμως προέκυψε το θέμα ο κατά τα άλλα λαλίστατος Κλωνάρης σφύριξε αδιάφορα και το θέμα έληξε με έντοκο τετράμηνο διακανονισμό.
Ο ΟΤΕ λοιπόν θέλει 9 εκ. Αν θα τα πάρει από τους μικρούς ή τους μεγάλους δεν τον νοιάζει. Ούτε και την ΠΟΕΠΠΠ νοιάζει αφού δεν αντέδρασε. Τους μόνους που νοιάζει είναι εμάς τους μικρομεσαίους που εδώ και ένα χρόνο χρηματοδοτούμε ως χρυσοί χορηγοί τους μεγάλους και πολύ μεγάλους «συναδέλφους» μας. Μειώθηκε κατά πολύ, κατά δήλωση συναδέλφου, το κόστος για τον ΟΤΕ στα μεγάλα πρακτορεία και αυξήθηκε κατά πολύ το κόστος για τον ΟΤΕ στα μικρά πρακτορεία. Η εφαρμογή του απόλυτου σοσιαλισμού στην μικρή κοινωνία των πρακτόρων. Όλοι πληρώνουν το ίδιο. Κι ας κάνει ο άλλος πενταπλάσιο τζίρο από μένα.
Ας δούμε όμως τι σημαίνει για μας το θέμα.
Όλα τα πρακτορεία με εκκαθαριστικό πάνω από 40.000 πληρώνουν ΟΤΕ 150€ το μήνα για την on line σύνδεση. Δηλαδή 1800€ το χρόνο.
Για ένα μικρό πρακτορείο με 40 χιλιάρικα εκκαθαριστικό το έξοδο του ΟΤΕ είναι το 4,5% της προμήθειάς του. Για ένα μέσο πρακτορείο με εκκαθαριστικό 90 χιλ. ο ΟΤΕ είναι το 2% της προμήθειάς του. Για τον μεγάλο «συνάδελφό» μας με τα 300 χιλ. εκκαθαριστικό, ο ΟΤΕ είναι το μισό τις εκατό της προμήθειάς του. Για τον δε πολύ μεγάλο μια τρίχα απ’ τα …… μαλλιά του. Πολύ δίκαιο το σύστημα. Μου φέρνει στο μυαλό το σχετικό αγαλματάκι της Δικαιοσύνης που με κλειστά τα μάτια κρατάει τη ζυγαριά, το καντάρι της οποίας δεν αποκλίνει από την κάθετο ούτε μια μοίρα.
Βγήκαν κάποιοι και είπαν: Τι φωνάζετε; Όταν ο ΟΠΑΠ αναλάβει να πληρώνει τον ΟΤΕ το κόστος θα πέσει πολύ. Ακόμη κι έτσι να είναι η αδικία παραμένει. Ακόμη και μικρότερο να είναι το ποσό, πάλι ο μικρός θα πληρώνει όσο και ο μεγάλος. Τα ίδια έξοδα και για τους δύο. Το πρόβλημα είναι η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζονται οι πράκτορες. Η φιλοσοφία με την οποία ευνοείται το μεγάλο πρακτορείο εις βάρος του μικρού.
Εγώ ξέρω ότι εδώ και ένα χρόνο τον ΟΤΕ τον πληρώνω εγώ. Κάποτε μας έλεγαν ότι ο ΟΠΑΠ θα πληρώνει το 70% του ΟΤΕ. Στις τελευταίες αναφορές το θέμα άρχισε να θολώνει. Αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ ο Κλωνάρης:
13) Η ΟΠΑΠ εγκαθιστά δωρεάν και συντηρεί με δαπάνες της τον εξοπλισμό λειτουργίας των παιγνίων και εξασφαλίζει τη συνεχή του λειτουργία. Το κόστος χρήσης του ανωτέρω εξοπλισμού επιβαρύνει και την ΟΠΑΠ και τους πράκτορες.
Πάει το 70-30. Άσε που αυτό το κόστος χρήσης είναι αφηρημένο και αφήνει περιθώρια να αναλάβουμε κι άλλα κόστη χρήσης σαν το χαρτί ας πούμε.
Μπράβο ρε καλέ συνάδελφε Κλωνάρη οι σπουδές σου στην στατιστική όπως μας αποκάλυψες πρόσφατα έπιασαν τόπο. Εκπροσωπείς επάξια τους 500-1000 «μεγάλους» συναδέλφους.
Μόνο που υπάρχουν άλλοι 4500 πράκτορες που προσπαθούν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους. Γι αυτούς τι έχεις να πεις;

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Επιτέλους ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ;

38 ΣΧΟΛΙΑ
Σύμφωνα με πανηγυρική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ τις επόμενες μέρες έρχονται οι συμβάσεις.
Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση ΟΠΑΠ και πρακτόρων επήλθε συμφωνία για το κείμενο που θα αποτελέσει την σύμβαση μεταξύ πράκτορα και ΟΠΑΠ και πήρε και τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις επιτροπές ανταγωνισμού και αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η απεμπλοκή μας από τον κανονισμό του 1999 και η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ σε ένα σύγχρονο κείμενο που θα διέπει τις σχέσεις μας, στη διαμόρφωση του οποίου πήραν ενεργό μέρος οι πράκτορες σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν γι αυτή την συμφωνία.
Κάποιος συνάδελφος όταν διάβασε την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ είπε:
«Πολύ καλά για να είναι αληθινά!!!!»
Η πρόβλεψη της υπογραφής των συμβάσεων, που θα σήμανε και την έναρξη ισχύος αυτής της νέας συμφωνίας, είχε κατ’ αρχάς τοποθετηθεί μετά το προηγούμενο καλοκαίρι και αργότερα κάπου στον Νοέμβριο. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος!!!! Η δε υπογραφή των συμβάσεων αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου μαζί με τα σεμινάρια για τα νέα δελτία.
Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος Ιανουαρίου να ανακοινώνει πανηγυρικά η ΠΟΕΠΠΠ ότι ........
αφού δημοσιευτεί η Νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή από το καθεστώς των Διοικητικών αδειών (Κανονισμός Λειτουργίας Πρακτορείων) στις ατομικές Συμβάσεις, περιγραφεί από τη Διεύθυνση Πρακτορείων η υφιστάμενη κατάσταση του κάθε πρακτορείου (Παράρτημα III: διεύθυνση, τετραγωνικά κλπ) και συμπεριληφθούν τα στοιχεία αυτά στην Ατομική Σύμβαση του καθενός, τελειώσει η ανακατανομή των τερματικών και περιγραφεί ο εξοπλισμός του κάθε πρακτορείου στο Παράρτημα IV, συμφωνηθούν με την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. οι ελάχιστες προϋποθέσεις καταστήματος (Παράρτημα V ), που απαιτούνται για έγκριση μεταφοράς ή χορήγηση νέας άδειας, συμφωνηθεί και υπογραφεί με την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.:
α. η σύμβαση των Κεντρικών πρακτόρων.
β. η σύμβαση της απόδοσης των τόκων του αλληλέγγυου κεφαλαίου και των προστίμων των πρακτόρων
γ. η σύμβαση της ετήσιας επιχορήγησης της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
δ. η διαδικασία κατάθεσης των εισπράξεων στις τράπεζες, μέσω του νέου λογιστικού συστήματος που έχουμε προμηθευτεί από την άνοιξη του 2008, εγκριθεί από τον ΟΠΑΠ ο «Εσωτερικός Κανονισμός» που θα κατευθύνει την αρμόδια υπηρεσία η οποία θα είναι επιφορτισμένη να εξετάζει τυχόν παράπονα των Πρακτόρων από τη συμβατική τους σχέση με την ΟΠΑΠ και στη οποία υπηρεσία θα καλείται να εκφράσει την άποψή της και η ΠΟΕΠΠΠ, εφοδιαστεί ο ΟΠΑΠ και χορηγηθούν στα πρακτορεία. Τα «κιτία παραπόνων και προτάσεων των πελατών ΟΠΑΠ» που προβλέπει ο νόμος και η σύμβαση και τα νομικά κείμενα και το σύνολο των εγκυκλίων που οι πράκτορες πρέπει να εφαρμόζουν (Ίσως απλά να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΟΠΑΠ), προσδιοριστεί και εξασφαλιστεί ο μηχανισμός συλλογής, ελέγχου, επαναποστολής των υπογραμμένων Ατομικών Συμβάσεων………………….

και μετά ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Προς τι η πανηγυρική ανακοίνωση ΤΩΡΑ;
Γιατί δεν μας δίνεται το τελικό κείμενο της σύμβασης;
Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξέρουμε πριν τις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ σε λίγες μέρες;
Τελικά τον κοροϊδέψαμε τον ΟΠΑΠ; Μας έδωσε όλα όσα τόσα χρόνια διεκδικούσαμε και οι κακοί πρόεδροι του ΟΠΑΠ μέχρι τώρα ούτε καν τα συζητούσαν; Και …. Ώ του θαύματος ο καλός σημερινός πρόεδρος διαπραγματεύεται μαζί μας και μας τα δίνει ΟΛΑ; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή στην οποία εμείς τα πήραμε ΟΛΑ; Δεν δώσαμε τίποτα;
Εγώ θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου ως το τέλος.


Τόσα πολλά φρου φρού και αρώματα κάτι πάνε να υποβαθμίσουνε.
Κάτι πάνε να καλύψουνε.
Κάτι πάνε να κρύψουνε.
Στο λόγο της αντρικής μου τιμής εύχομαι να διαψευστώ περίτρανα.
Εύχομαι όλα αυτά να είναι δημιούργημα της καλπάζουσας φαντασίας μου. Εύχομαι όλα αυτά τα καλά για τους πράκτορες αύριο το πρωί να γίνουν πραγματικότητα χωρίς να μας στοιχίσουν τον καθημερινό μας μόχθο ή την ίδια τη δουλειά μας.

ΟΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ NOVA

0 ΣΧΟΛΙΑ
Μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων ετών με την μετάδοση των ιπποδρομιών από το TV2DAY οι ιπποδρομίες επανέρχονται στο NOVA.
Αφήνουμε πίσω λοιπόν την κακή ποιότητα ήχου και εικόνας, τις διακοπές στη μετάδοση και χίλια μύρια άλλα προβλήματα στη μετάδοση για να γυρίσουμε στην εγγύηση της καλής μετάδοσης από το NOVA.
Αφήσαμε όμως πίσω και τον παρουσιαστή - σχολιαστή Φώτη Ιωσηφίδη που παρά τις όποιες ιδιορρυθμίες του είναι μακράν ο καλύτερος.
Πληροφορίες λένε ότι θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο με έκδοση σχετικού εντύπου.
Από σήμερα λοιπόν οι ιπποδρομίες μεταδίδονται από το Novasport 7.
Η συχνότητα του καναλιού, για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, είναι:
12169 Η 27500 3/4 από τον HOTBIRD 13 μοίρες ανατολικά.
Ελπίζω αυτό να είναι μια νέα αρχή για τη βελτίωση των πραγμάτων στο Μαρκόπουλο, μήπως και ξεφύγουμε από την μιζέρια των τελευταίων ετών.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Τι συμβαίνει με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ;

18 ΣΧΟΛΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού τύπου, το τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, απεφάσισε να αναστείλει την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για σφράγισμα του πρακτορείου της Stanleybet στην Αθήνα, μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η παραπάνω εταιρεία. Σχετικά άρθρα υπήρχαν σήμερα στην Ημερησία, και στο Capital.
Τον επόμενο μήνα αναμένεται να αποφανθεί το συμβούλιο της Επικρατείας για την προσφυγή των Stanleybet και William Hill κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την απαγόρευση δραστηριοποίησής τους στην ελληνική αγορά.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για σφράγισμα του καταστήματος επειδή δεν διέθετε άδεια λειτουργίας Internet cafe.
Όταν διάβασα την είδηση στον Τύπο αναρωτήθηκα για δύο πράγματα:
Internet café άνοιξε η Stanleybet και επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του σχετικού νόμου το σφράγισε ο Δήμος Αθηναίων;
Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διεξήγαγε παράνομο στοίχημα το οποίο διώκεται από την Ελληνική νομοθεσία;
Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν η αδράνεια του ΟΠΑΠ.
Παρ’ ότι η εν λόγω εταιρεία έβγαλε πανηγυρική ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα.
Η ίδια αδράνεια και όταν άνοιξε το κατάστημα.
Μήπως περίμενε να ενημερωθεί από την ανακοίνωση της Stanleybet;
Κατόπιν μήνυσης του δεν επήλθε το σφράγισμα του καταστήματός;
Δεν έπρεπε να παρακολουθεί νομικά το θέμα;
Δεν έπρεπε να παρίσταται στο Πρωτοδικείο;
Δεν έπρεπε να ξέρει πρώτος την απόφαση;
Ο ΟΠΑΠ είναι από τους καλύτερους πελάτες εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Οι διαφημίσεις του εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα σε εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια. Οι ανακοινώσεις του «περνάνε» σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ. Αντί λοιπόν κάτω από κάθε άρθρο που μας ενημερώνει για την απόφαση των δικαστηρίων να βλέπουμε την άποψη και την δυναμική απάντηση του ΟΠΑΠ, βλέπουμε σηματάκια της εν λόγω εταιρείας.
Που να είχαμε να αντιμετωπίσουμε κανένα κολοσσό. Θα είχαμε «αυτοκτονήσει».
Η εν λόγω εταιρεία έδρασε με το ίδιο τρόπο στην Ιταλία με επιτυχία.
Ο ΟΠΑΠ αφού προκλήθηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία, δεν έπρεπε να έχει καταστρωμένο πλήρες σχέδιο αντίδρασης με πολλές παραλλαγές ώστε να αιφνιδιάσει αντί να αιφνιδιασθεί από τις εξελίξεις;
Προσπάθειες να σπάσει το μονοπώλιο έγιναν και στην Πορτογαλία, οι οποίες όμως απέτυχαν και η Πορτογαλική κρατική λοταρία απολαμβάνει το μονοπώλιο. Μήπως πρέπει να μιμηθούμε τις αντιδράσεις τους;
Τελικά ο ΟΠΑΠ θέλει να διατηρήσει το μονοπώλιο; Μήπως έχει αποφασίσει να το παραδώσει αμαχητί;
Μ’ αυτά που λέω δεν υπεραμύνομαι του μονοπωλίου.
Έτσι κι αλλιώς το Ελληνικό μονοπώλιο του Δημοσίου στα τυχερά παιχνίδια μια μέρα θα σπάσει. Σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε έτοιμοι ούτε σε επίπεδο πρακτορείων ούτε σε επίπεδο οργανισμού. Πρέπει να επιταχύνουμε για να είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατό. Οι ρυθμοί χελώνας που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήμα ταχύ. Τώρα όμως πρέπει να συνεχίσουμε με άλματα. Οργανισμός και πράκτορες πρέπει να ξεχάσουμε το περιβάλλον και την ασφάλεια που μας παρείχε το μονοπώλιο. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ευθυγραμμιστούμε με τις απαιτήσεις της εποχής. Να βελτιώσουμε τα παιχνίδια και τα καταστήματά μας έτσι ώστε να είναι βιώσιμα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το Ελληνικό δημόσιο και ο ΟΠΑΠ μπορούν να εξασφαλίσουν τις σημερινές συνθήκες και τον απαιτούμενο χρόνο γι αυτήν την προσαρμογή. Αρκεί να το θέλουν.Το θέλουν;

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

8 ΣΧΟΛΙΑ
Μετά τις αλλαγές στο Πάμε Στοίχημα τον προηγούμενο Αύγουστο, έρχονται και οι αλλαγές στα υπόλοιπα παιχνίδια του Οργανισμού για να ολοκληρώσουν την αναμόρφωση όλων των παιχνιδιών.
Εφαρμογή των αλλαγών στις 26 Ιανουαρίου.
Κάποια παιχνίδια αλλάζουν τελείως, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ενώ σε άλλα προστέθηκαν νέες δυνατότητες παιξίματος και όλα άλλαξαν πλήρως στην εμφάνιση.
Το σεμινάριο ήταν σύντομο, περιεκτικό και γενικά άξιζε τη μιάμιση ώρα που φάγαμε.
Οι αλλαγές κατά τη γνώμη μου είναι θετικές και θα δώσουν μια δυναμική στα παιχνίδια.
Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τρόποι να διατηρηθεί αυτή η δυναμική.
Μας τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι στις αλλαγές μεγάλη συμβολή είχαν οι πράκτορες μέσω των συνδικαλιστών.
Η γνώμη μου εδώ είναι διαφορετική.
Οι συνδικαλιστές δεν είναι φωστήρες. Κάποιοι απ' αυτούς ούτε που ασχολούνται με τα πρακτορεία τους.
Έχουν αφήσει τα μαγαζιά τους σε συγγενείς ή υπαλλήλους.
Άλλοι δεν είναι και οι πιο έξυπνοι μεταξύ των πρακτόρων.
Μοιραία δεν μπορούν να προτείνουν τις ιδανικές λύσεις.
Την επόμενη φορά πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του απλού πράκτορα που δεν έχει την πολυτέλεια να εγκαταλείψει το μαγαζί του και να συμμετέχει σε επιτροπές.
Είναι όμως αυτός που με την καθημερινή τριβή με τις μηχανές και τους παίκτες έχει να προτείνει σίγουρα πιο πολλές λύσεις.
Προσπάθησα να καταγράψω τα θετικά και τα αρνητικά ή τις ελλείψεις της αναμόρφωσης.

Στα θετικά
  • Ωραίοι χρωματισμοί και εντυπωσιακή εμφάνιση των νέων δελτίων με αρμονικό σχήμα.
  • Είδικά το EXTRA 5 έχει ένα ροζ-φουξ χρωματάκι, ιδανικό να στολίσει κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο.
  • Περισσότερες περιοχές παιχνιδιού σε όλα τα δελτία.
  • Δυνατότητα ακύρωσης μιας περιοχής αντίστοιχη με αυτή του στοιχήματος που εξοικονομεί δελτία (και κατ' επέκταση χαρτί, δένδρα, οξυγόνο κ.λ.π.)
  • Επιλογή τυχαίων αριθμών με αρκετές παραλλαγές στα αριθμολαχεία που δεν υπήρχαν.
  • Νέα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στα ΤΑΧ και πολλές νέες λειτουργίες.
  • Δυνατότητα πληρωμής μεγάλου κέρδους, που πήγαινε στην τράπεζα, από τον πράκτορα.
  • Παραγραφή κερδών στο τρίμηνο για όλα τα παιχνίδια.
  • Τα ΤΕΑ θα ξαναδείχνουν το ποσό που κερδίζει το δελτίο (επιτέλους).
  • Δυνατότητα για ομαδικά δελτία για συμμετοχές από 5 έως 25.
  • Τα κέρδη από τράπεζα πληρώνονται την επόμενη εργάσιμη.
  • Δυνατότητα επανάληψης ενός δελτίου για να παιχτεί ξανά ή να παιχτεί με μικρές αλλαγές.
  • Δυνατότητα να παίξει κάποιος πολλές κληρώσεις στα αριθμολαχεία και περισσότερες στο ΚΙΝΟ.
  • Προκαθορισμένα κέρδη στο τζόκερ εκτός των 2 πρώτων κατηγοριών (5άρι και 5+1)
  • Προκαθορισμένα κέρδη στο λόττο εκτός της πρώτης κατηγορίας (6άρι) και προσθήκη νέας κατηγορίας 5+1 για τα πεντάρια που θα πιάσουν έναν αριθμό "μπαλαντέρ" που θα κληρώνεται ως 7ος αριθμός.
Στα αρνητικά ή ελλείψεις.
  • Στα ΤΑΧ παρέμεινε το 100άρικο ως ελάχιστο ποσό.
  • Τα ΤΑΧ συνεχίζουν να παίζουν μόνο ΚΙΝΟ.
  • Τα ΤΕΑ δεν θα μπορούν να ελέγχουν τις σημερινές αποδείξεις.
  • Στο τζόκερ υπάρχει χώρος και έπρεπε να μπει ένας διακόπτης για την επιλογή όλων των 20 τζόκερ.
  • Στα μεγάλα κέρδη ενώ ο πράκτορας μπορεί να εξαργυρώνει δελτία τράπεζας, θα έπρεπε να μπορεί να στέλνει και στην τράπεζα δελτία πάνω από 1500 ή 2000€, για να βοηθηθούν τα μικρά πρακτορεία στην ταμειακή τους ρευστότητα.
  • Στα ομαδικά θα μπορούσαν να επιλέγονται 2 ή 3 συμμετοχές για συνεταιρικά δελτία 2 ή 3 ατόμων.
  • Τεράστια αύξηση της τιμής στήλης. Στα τζόκερ, πρότο, προπό 66,67%, στο προπογκόλ 150% και στο λόττο 233,33%!!! Πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα με αυτούς που παίζουν σταθερά νούμερα σε κάποια μεταβλητά στο ΛΟΤΤΟ. Παράδειγμα, σήμερα παίζει κάποιος 3 57άρια με 9,90€. Πλέον θα χρειάζεται 33€!!!!. ΦΑΟΥΛ.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ

0 ΣΧΟΛΙΑ
Η σημερινή ανακοίνωση των επιτυχιών στο Τζόκερ από τον ΟΠΑΠ έχει ως εξής:
...."Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δεκατρείς επιτυχίες εκ των οποίων οι τέσσερις επιτυχίες αντιστοιχούν σε δύο τυχερά δελτία που το καθένα κερδίζει το συνολικό ποσό των € 32.821,22. Τα εν λόγω δελτία παίχτηκαν στα πρακτορεία 25018 της κας ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΚΟΥΦΟΥ στην ΙΑΛΥΣΣΟ ΡΟΔΟΥ και 31340 της κας ΜΑΡΙΑΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ-ΠΕΡΡΟΥ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ."

Και οι υπόλοιπες 9 επιτυχίες πού είναι;
"Στη τσέπη τους" μου απάντησε πελάτης
Κύριοι του ΟΠΑΠ δεν γνωρίζετε ότι πολλοί παίκτες βλέπουν καχύποπτα την όλη διαδικασία;
Βγάζετε μια ανακοίνωση που δίνει αφορμές για περαιτέρω σχόλια.
Γιατί δεν λέτε τι έγιναν τα άλλα 9 πεντάρια;
Τί να απαντήσω εγώ στον πελάτη που αφήνει υπονοούμενα;
Η αξιοπιστία ενός παιχνιδιού είναι το σημαντικότερο όπλο που το "συνοδεύει" στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Ισχυρότερο και από την διαφήμιση
Δεν είναι αποδεκτή πρακτική να εκθέτει το παιχνίδι ο ίδιος ο Οργανισμός.
Με τέτοιου είδους ανεύθυνες ενέργειες το μόνο που καταφέρνετε είναι να οδηγείτε το παιχνίδι σε απαξίωση. Κάτι το οποίο σίγουρα δεν επιθυμείτε
Οφείλετε λοιπόν να μας ενημερώσετε άμεσα γιατί η ανακοίνωση ήταν ελλιπής και που έπεσαν τα υπόλοιπα 9 πεντάρια.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Απ' ότι βλέπετε το μπλοκ άρχισε πριν ενάμιση χρόνο. Μόλις είχα ανακαλύψει τον κόσμο των μπλοκ.

Σήμερα δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. 

Τα πρόσωπα σε κάποιες περιπτώσεις. Για μας όμως δεν άλλαξαν σπουδαία πράγματα.

Σίγουρα βελτιώθηκε ο τρόπος διεκπεραίωσης της δουλειάς στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ με τα νέα μηχανήματα χειροτέρεψε όμως το κόστος. Κι ας μας έλεγαν ότι θα πληρώνουμε λιγότερα.

Στον Ιππόδρομο τα πράγματα ήταν τραγικά το 2008 για όλους τους κλάδους που εμπλέκονται.

Στο τέλος της χρονιάς, όπως πάντα βέβαια, οι ιπποδρομίες είχαν μια δυναμική. Για να δούμε αν μπορούν να τη διατηρήσουν και το 2009.

Νομίζω ότι το πρώτο δίμηνο είναι κρίσιμο.

Κάτι έγινε και με τις δυναμικές κινήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη ως προέδρου της Φιλίππου Ένωσης. Θα δούμε πως θα πάει.

Λοιπόν.

Σχολιάζετε ελεύθερα. Διατηρήστε ένα επίπεδο. Δεν θα ανεχθώ βρισιές.

Δεν χρειάζεται να ξέρω ποιος είστε που λέτε κάτι.

Θέλω να έχετε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να συνεννοούμαστε.

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΩ ΚΙ ΟΛΑΣ.

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.


Αν κάποιος θελήσει να αναρτήσει κάτι δεν έχει παρά να μου το στείλει.

Δεν είμαι συνδικαλιστής και δεν θέλω να γίνω.

Διατηρούμε ένα μικρό πρακτορείο και ασχολούμαστε με τη σύζυγο.

Υπαλλήλους δεν έχουμε. Ούτε άλλα εισοδήματα. 

Σκοπός μου είναι να δώσω βήμα στον "ανώνυμο" πράκτορα.

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ.